Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni

. Aja vidim, da še nisi z velikim trebuhom
. Jaz sem se sicer sprehajala, vendar so bili to kratki sprehodi kakih 500m, pa mal vsest na klopco, pa še kakih 500m (po 28 tednu, prej daljši sprehodi brez postankov). Vmes sem mogla večkrat počivat in dihat. Enostavno več nisem bila sposobna, ker sem imela občutek da mi bo otrok ven padel, tak mi je dol pritiskalo in trebuh mi je otrdeval sto na uro. S tem da sem še nosila nosečniški pas, da sem občasno lahko prišla malo dlje ali šla v štacuno. Jaz sem se zelo pazila in po 30 tednu je otrok vseeno bil premajhen za svojo starost, zato sem mogla še več počivat, niti sprehodov nisem imela. rodila sem pol v 37 tednu.
nosila zelo nizko in sem morala mirkati ne dvigovati in nič
zvečer tako da sem se zelo mirkala in sem rodila narok.
imam spet isto in spet ista pesem počivanje in paziti kaj dvignem in kokiko telovadba odpade. tako da lenarim berem in malo grem na sprehod in upam da bodo dnevi hitro minevali in da otorček spet zdrav in v roku .
in sem pozabila vprašat, kok je dolg. Saj sicer vem, da je vse OK, ampak firbec ...