|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tisti ki svojih otrok niste cepili
4.11.2007 23:42:47   
bellamia
zanima me, če je kateri izmed otrok ki ni bil cepljen zbolel za kakšno boleznijo zoper katero se sicer cepi (oslovski kašelj, tetanus,....)

zanima me če so bili vaši otroci v povprečju bolj zdravi (poznam namreč nekaj ljudi ki niso bili cepljeni in niso bili skoraj nikoli bolni) od drugih otrok (težko je govoriti v povpračju ampak me vseeno zanima)


Iskrena hvala, z vašimi odgovori mi boste zelo pomagali!

Hvala in lep dan/večer vsem!!!!user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tisti ki svojih otrok niste cepili
5.11.2007 8:52:20   
mayy
Imam dva otroka( 11 in 2 let ), ki nista cepljena.Prvi je imel močno reakcijo na prvo cepivo zato ga nismo več cepili, drugega pa sem dala na kontrolo krvi in so ugotovili pomankanje protiteles in ga oni niso cepili pa še podaljšali so mi porodniško na podlagi izvidov. Oba pa sta prebolela oslovski kašelj. Za starejšega, ki je bil star takrat 10 let so mi na pediatrični rekli da so 10letniki najbolj ogroženi da zbolijo za to boleznijo ker cepivo ne drži več, bolni pa so bili skoraj vsi sošolci, ki pa so bili cepljeni. Zbolel pa je takrat tudi mali ki je bil star 8 mes. in cepivo tako še ne bi dovolj delovalo. Da bi bila pa zaradi ne cepljenja kaj več bolna pa ne. Lahko pa še povem da imamo s cepljenjem v družini veliko slabih izkušenj. To je moja zgodba za cepljenje pa se moraš sama odločiti, vendar ti priporočam pregled krvi ( imunoglobolinov ). Veliko sreče.

(odgovor članu bellamia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: tisti ki svojih otrok niste cepili
5.11.2007 9:26:33   
jerikou
Dobro jutro.
Mi je všeč, da se ta tema pojavla tukaj gor in veliko več tudi preberem o tem v kakšnih naših revijah (pa vendar premalo o tem poročajo). Ali ZA ali pa PROTI cepljenje. Sama otrok še nimam  se pa vendar že sedaj s tem ubadam, ker načeloma sem  proti cepljenju in mojih bodočih otrok nebi želela dat cepit. Dosti sem se pogovarjala z znanci v Švici (sami odločajo ali bojo cepili ali ne), ki o teh zadevah vejo precej več in so precej bolje obveščeni tudi o vseh negativnih straneh cepljenja (posledice znajo bit tudi zelo hude),kot pa tukaj pri nas. Veliko tuje literature se najde tudi na spletu.
Vrjetno bo veliko mamic sedaj postrani gledajo na moj odgovor tu gor. Pa vendar za moje bodoče otroke upam, da bo čimprej tudi v Sloveniji sprejet zakon, da se starsi lahko sami odločajo za cepljenje ali pa proti.

Lp J.

(odgovor članu mayy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: tisti ki svojih otrok niste cepili
5.11.2007 9:59:32   
piskot
tudi mene veseli, da se je odprla ta tema.

ravno danes se mi je namrec spet pojavil cmok v grlu, ker smo v ponedeljek naroceni za OMR cepljenje. strah me je. pa ne vem kaj naj.

do zdaj smo ga cepili, ker se mi je nekako zdelo smiselno. pred tem OMR cepljenjem pa ful strasijo. Me pa zanima ce ima dejansko kdo ki je tukaj gor izkusnje s tem, da je (ne)cepljenje kakorkoli skodovalo otroku.

stalno nekaj beremo po revijah, pa poslusamo kaj je bilo v "ameriki", pa kaj se je enim tam nekje zgodilo ... pa nic konkretnega v teh zgodbah.

_____________________________

Martin se je odlocil za petek trinajstega, Ana pa za Valentinovo.

(odgovor članu jerikou)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: tisti ki svojih otrok niste cepili
5.11.2007 10:04:00   
mucica1
Živjo,
doma imamo enoinpol letnega zdravega, živahnega fantka, ki ni bil cepljen oz. je dobil prvo dozo Di-TE-Per, pa ga zaradi hude rakcije na cepivo nihče ne želi več cepiti. Sama ne morem soditi o tem, kako je to vplivalo na njegovo splošno zdravje. V letu in pol je bil šestkrat bolan (niti veliko niti malo) - se mi zdi, da je tako povprečno zdrav otrok. S partnerjem pred prvim cepljenjem otroka samemu cepljenju nisva nikoli nasprotovala. Po reakciji na cepivo in razgovoru z različnimi specilalisti, h katerim smo bili napoteni po prvem cepljenju, pa tudi sama nisem več pretirano navdušena nad tem, da bi bil moj otrok cepljen. Malega sigurno ne bova več izpostavljala, vsaj dokler ne dobiva jasnih odgovorov na to, kakšne so morebitne posledice - o katerih so nam povedali šele po prvem cepljenju (torej po že preživeti reakciji).

Moram pa povedati, da tudi ne cepljenje s seboj prinese veliko neželjenih situacij- ni dovoljen vstop v vrtec in plačuješ stroške privat varstva (čeprav bo šel v šolo normalno kot vsi drugi otroci , ne dobiš vize za potovanja,....). Pa da me ne boste narobe razumele. Otrokovo zdravje se s tem niti od daleč ne more primerjati in nobenega denarja zanj mi ni žal. Opozarjam samo na to, da stvari pri nas niso urejene tako kot bi morale biti,  pristojni pa se s temi "postranskimi" zadevami niti ne želijo ukvarjati.

Vse kar sem se sama naučila v tej zgodbi je to, da moraš biti pri zdravnikih vztrajen, trmast in da moraš vprašati vse, kar ti leži na duši. Na temo cepljenja sem prebrala veliko literature, tudi različne forume o posledicah cepljenja (kjer ni vse čisto res, kar pišejo starši) in sem se znala z zdravniki normalno pogovarjati. Naučila sem se tudi vedno povedati, da nisem niti zdravnik, niti strokovnjak za cepiva in prositi, da mi stvari razložijo v laičnem jeziku. Moram priznati, da sem bila nad njihovo reakcijo prijetno presenečena, ker so si vsi od prvega do zadnjega vzeli čas in so naju s partnerjem poslušali in odgovarjali na najina vprašanja (kljub dolgemu seznamu na listu papirja) - pa nimava nobenih vez ali kaj podobnega. Zato mamice, kar pogumno. Reakcija po cepljenju lahko nastopi pri majhnem deležu otrok. Lahko se ji izognete tako, da otrokom prej preverijo kri in ugotovijo ali je cepljenje primerno ali ne, vsekakor pa mora biti otrok ob cepljenju popolnoma zdrav. Svetujem pa vam, da se o cepljenju najprej poučite in opremite z razpoložljivimi informacijami, o svojih dvomih pa se posvetujte. Najboljše z otrokovim pediatrom, ker zdravniki, ki cepijo v preventivnih ambulanah že v štartu dobijo "ošpice" če samo omeniš, da otroka ne bi cepil.

Pa polubčkajte svoje male vragece.





(odgovor članu jerikou)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: tisti ki svojih otrok niste cepili
5.11.2007 12:11:02   
jakoLUlana
Razumem in se strinjam s tem, da se ne cepi otrok, ki imjo kakrsnekoli zdravstvene tezave ali pa pogoje da se le te razvijejo.
Ne razumem pa starsev, ki se odlocijo za NEcepljenje kar tako..
ampak to je ze druga zgodba

(odgovor članu mucica1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: tisti ki svojih otrok niste cepili
5.11.2007 12:13:51   
Skabi
Jaz necepljenje odobravam samo, če so prisotni utemeljeni zdravstveni razlogi za to (kot recimo pri mucica1). Če pa starši ne želijo dati otroka cepit, ker so nekje nekaj slišali, se mi zdi pa zelo egoistično. Dokler bo večino otrok cepljenih, se tudi te bolezni ne bodo tako širile in na račun cepljenih so zdravi tudi necepljeni.

In če bo necepljen otrok stopil na umazano črepinjo v travi in se ranil - boste odklonili injkecijo proti tetanusu? 

(odgovor članu mucica1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
5.11.2007 12:34:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Skabi)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: tisti ki svojih otrok niste cepili
5.11.2007 12:51:12   
mucica1
Lukrecija, s tem vrtcem je pa tako. Za v vrtec potrebuješ zdravniško potrdilo, ki pa ga nam ne izdajo zato, ker nismo bili cepljeni user posted image  Ena rubrika na tem potrdilu je namreč tudi "opravljena cepljenja".
Sem pa tudi sama že slišala, da je praksa po Sloveniji čisto različna. V podrobnisti pa se sama niti nisem spuščala. Da mi namreč ne bodo dali zdravniškega potrdila sem izvedela en teden ped iztekom porodniškega dopusta (kljub temu, da se je že 7 mesecev vedelo, da otrok ne boi cepljen) in smo samo mrzlično iskali privat varstvo. Ker smo dobili eno super gospo, ki jo ima mali zelo rad, pa do sedaj sploh nismo razmišljali, da bi ga vpisali v vrtec.
Ko bo čas za to, bova šla pa seveda z user posted image  v akcijo.

LP, user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
5.11.2007 13:09:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mucica1)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: tisti ki svojih otrok niste cepili
5.11.2007 13:11:42   
piščanc
mucica1, mi smo dobili zdravniško potrdilo na katerem je pisalo, da ni cepljen (bil je šele pri letu in pol), pa smo mirno šli v vrtec pri enem letu, niti ni bilo nobenih problemov glede tega.

pri cepljenju je pomembno, da je otrok zdrav, da ni splošno manj odporen in občutljiv. splošna zdravniška praksa temu niti ne posveča dovolj pomembnosti, zato je na nas starših, da smo zaščitniški do otrok. in to je zelo pomembno



_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu mucica1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: tisti ki svojih otrok niste cepili
5.11.2007 15:56:34   
mucica1
Piščanc, no, vidiš. Nam pa ga zdravnica sploh ni hotela izdati. Zdaj me pa res zanima zakaj. user posted image  Bom vprašala, ko grem naslednjič k njej. Že zaradi radovednosti.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: tisti ki svojih otrok niste cepili
5.11.2007 16:41:02   
Primoza
Jaz osebno odobravam pravico do necepljenja iz nezdravstvenih razlogov in se strinjam, da mora biti ta pravica povezana z nesprejemom otroka v sistem javnih vrtcov. Obstaja velika verjetnost, da se bodo drugače pojavile epidemije, ki so že davno pozabljene.

(odgovor članu jerikou)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: tisti ki svojih otrok niste cepili
5.11.2007 21:02:09   
Aja1
Moja je alergična ja jajca (huda alergija) in je tudi ne želim dati cepit (vsaj dokler alergija ne izveni). Sicer je naročena na cepljenje pod nadzorom konec leta (bom probala prestavit). Potrdilo za vrtec smo pa dobili, ampak na njem piše, da še ni bila cepljena. Mislim pa da cepljenje ne bi smelo biti pogoj za vstop v vrtec, saj Zakon o vrtcih v 20. členu pravi "Starši morajo ob sprejemu otroka v vrtec priložiti potrdilo pediatra o zdravstvenem stanju otroka." Nikjer ne omenja cepljenja.


_____________________________




(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: tisti ki svojih otrok niste cepili
5.11.2007 22:25:34   
blustar
Mene je strah vsakič, ko je mala cepljena, sploh ker je hčerka sošolke imela slabo izkušnjo. Sem prebrala veliko argumentov za in proti, pa se mi zdi, da je tveganje pri necepljenju vseeno večje.

Ne bi pa pustila, da jo cepi kdorkoli drug kot njena pediatrinja (njej zaupam) in če ne bi bila čisto zdrava. Ker naslednje cepljenje pride to zimo in je mala ves čas smrkava in ves čas kašlja, kar ne vem, kaj bo. Če ne bo čist ok, bom probala kar prestavit na pomlad.

In glede vrtca delim mnenje Primoze: gre za varnost vseh otrok v vrtcu. Saj ne izločis tistega, ki ni cepljen, ampak zaščitiš ostale.

Drugače pa sem za to, da ni obvezno po zakonu, ne vem pa kako mislijo to speljat. O tem bodo morali presojat kakšni strokovnjaki. Da ne bo kar tako, da starši ne bodo dali cepit otroka, ker so pač nekje prebrali en članek.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: tisti ki svojih otrok niste cepili
6.11.2007 9:47:12   
Blink1
In glede vrtca delim mnenje Primoze: gre za varnost vseh otrok v vrtcu. Saj ne izločis tistega, ki ni cepljen, ampak zaščitiš ostale.


Se strinjam... škoda, ampak tako je... raje vidim, da če je moj otrok že cepljen, potem ga naj ne spravljajo v nevarnost otroci, ki niso.

Ne znam si pa predstavljat, kako bi izgledal vrtec samih necepljenih otrok. A bi ga upali vpisat?

_____________________________

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu blustar)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: tisti ki svojih otrok niste cepili
7.11.2007 10:56:50   
**simmy*
res ne vem zakaj tak strah okrog tega:

1. precepljenost je še vedno zelo visoka kljub svobodnemu odločanju
95%  je bila, zdaj pa je 80%, kar je še vedno zelo visoko
vsak ima svoj razlog, in zaščiti svojega otroka po svoje

2. zdrava pamet govori, da če se cepiš, potem si imun na to bolezen
kako za vraga se pa potem lahko nalezejo cepljeni od necepljenih????
možno je samo obratno, mislim kriza.

Eni sploh ne vejo kaj pišejo.

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: tisti ki svojih otrok niste cepili
7.11.2007 12:39:06   
aezzy
hec je v tem, da tudi, ce je cepljen lahko zboli (oz. skoraj zmeraj zboli) za tisto boleznijo, vendar v lazji obliki.
nemogoce pa je, da otrok ne bi imel npr. ospic,ceprav je cepljen zanje.

no, nasa je bila cepljena, ker sama pac ne vidim razloga zakaj ne, pac upas na najboljse.

(odgovor članu **simmy*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: tisti ki svojih otrok niste cepili
7.11.2007 12:43:20   
aezzy
http://prgrmr.blog.siol.net/2007/05/31/obvezno-cepljenje-otrok/
tlele je mal razlage,pa sej smo itak ze vse 100x slisale....

(odgovor članu bellamia)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: tisti ki svojih otrok niste cepili
7.11.2007 12:54:35   
**simmy*
ja sej je res hec, user posted image
glede na to da revčke matrajo in cepijo,
potem pa mali vseeno zboli, za boleznijo, ki je vedno hujša kot običajna, kajti proti običajni je cepljenuser posted image

in kdo bo kriv - tisti otrok, ki ni cepljen????user posted image


(odgovor članu aezzy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: tisti ki svojih otrok niste cepili
7.11.2007 15:52:36   
Pi-kica 1
IZVIRNO SPOROČILO: Primoza RR

Jaz osebno odobravam pravico do necepljenja iz nezdravstvenih razlogov in se strinjam, da mora biti ta pravica povezana z nesprejemom otroka v sistem javnih vrtcov. Obstaja velika verjetnost, da se bodo drugače pojavile epidemije, ki so že davno pozabljene.


Tega pa jaz ne razumemuser posted image Kako bo moj necepljen otrok ogrožal cepljene, ki so pred nalezljivimi boleznimi zaščiteni? Torej bi jih bilo treba na splošno izolirati, prepovedati obiskovati različne dejavnosti, javne kraje? Mar je to mišljeno, da jih je treba izločiti tudi iz šolskega sistema, saj so otroške nalezljive bolezni s starostjo nevarnejše? Morda se tudi zaposliti ne bi smeliuser posted image Kje se izločitev sploh konča?

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: tisti ki svojih otrok niste cepili
7.11.2007 19:40:10   
Primoza
No osnovna šola je obvezna, vrtec pa ni. Bojim se da je to edini način da se ohranja neka normalna precepljenost populacije. Slovenci po mojem nismo dovolj zreli da bi ukinili obvezno cepljenje. Največkrat nasedajo najrazličnejšim famam, cepljenje ni edino. Saj se vsi strinjamo, da je cepljenje tudi tveganje, ampak kot smo že večkrat ugotovili omejilo je je dolgo poznane bolezni. In ne vidim razloga zakaj bi nekateri starši prevzemali tveganje namesto drugih (s tem mislim tiste brze zdravstvenih omejitve).

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: tisti ki svojih otrok niste cepili
7.11.2007 19:48:10   
mika
v vrtcu, kamor hodi naša pupa, je deklica, ki ni cepljena zaradi zdravstvenih razlogov.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: tisti ki svojih otrok niste cepili
7.11.2007 19:57:44   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Pi-kica 1

IZVIRNO SPOROČILO: Primoza RR

Jaz osebno odobravam pravico do necepljenja iz nezdravstvenih razlogov in se strinjam, da mora biti ta pravica povezana z nesprejemom otroka v sistem javnih vrtcov. Obstaja velika verjetnost, da se bodo drugače pojavile epidemije, ki so že davno pozabljene.


Tega pa jaz ne razumemuser posted image Kako bo moj necepljen otrok ogrožal cepljene, ki so pred nalezljivimi boleznimi zaščiteni? Torej bi jih bilo treba na splošno izolirati, prepovedati obiskovati različne dejavnosti, javne kraje? Mar je to mišljeno, da jih je treba izločiti tudi iz šolskega sistema, saj so otroške nalezljive bolezni s starostjo nevarnejše? Morda se tudi zaposliti ne bi smeliuser posted image Kje se izločitev sploh konča?


Necepljen otrok je zaščiten zgolj in samo zaradi ostalih otrok, ki so cepljeni in ne prenašajo bolezni naprej. če bi kompletna populacija bila neprecepljena, bi se bolezni ponovno pojavile in kar s svetlobno hitrostjo bi vsi iskali cepiva in hiteli s cepljenjem. Tako da...sama sem dala cepit otroke, čeprav imam v družini bolezni, ki jih cepljenja povzročajo, zaradi ostalih slo. otrok, ki jih s tem zaščitim ravno toliko, kot moje...in nefer, nesramno do ostalih otrok in totalno egoistično se mi zdi, da nekomu drugemu, kar tako, ker se zanaša na nas, ki smo cepili svoje otroke - zaradi naših cepljenih otrok ni bolezni seveda  - ni treba dati tega skozi. Totalno egoistično. Je pa seveda bolj varno za konkretnega otroka, ki ima tako ego starša, ki misli zgolj nase (izvzeti tisti, ki zaradi zdravstvenega stanja ne smejo biti cepljeni, se razume - vendar če bo dosti tistih, ki se ne bodo cepili, bodo tisti, ki ne smejo biti cepljeni, imajo slab imunski sitem ne le zgolj pogosto napadeni od teh bolezni, umirali bodo kot prvi). Za vse te otroke egoističnih staršev je sigurno ta konkretni hip bolj varno, če se ne cepijo - po eni strani - vendar zgolj do takrat, dokler ni bolezni. Samo kako dolgo jih pa ne bo, če bomo s cepljenji nehali? Ko bo dovolj egoistov, ki ne bodo prevzeli rizika za cepljenja, bodo bolezni spet na pohodu. Množično. Povsod, ne le v vrtcih in šolah. In ne, ni mi jasno, kako tega ne vidite?! Cepimo se zaradi celotne populacije, ne zaradi zgolj zaradi svojega otroka. če sešteješ vse pluse in minuse, je boljše imeti precepljene generacije, kot da se nihče ne cepi. Če pa posameznik ogroža mojega otroka, ki npr. ne bi smel biti cepljen zaradi zdravstvnih razlogov ali če se hoče šlepat na mojem riziku mojega otroka, ki je bil cepljen, potem pa se mi zdi prav, da ga ne sprejmejo v vrtec. Naj pa še on nosi svoj riziko vrtca. Razen...razen seveda, če je zdravniško upravičen do tega. Takega otroka pa z veseljem krijem.

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: tisti ki svojih otrok niste cepili
7.11.2007 20:22:20   
mika
Kako bo moj necepljen otrok ogrožal cepljene, ki so pred nalezljivimi boleznimi zaščiteni?


ogroža dojenčke, ki še niso bili cepljeni. če se ne motim, pi-kica, tvoj otrok zaradi zdravstvenih težav ni cepljen, kar je povsem razumljivo.

Gina, se v celoti strinjam s tabo.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so znaki, ki kažejo na psihopatijo pri ...
Strokovnjaki na področju duševnega zdravja govorijo predvsem o teh štirih znakih.
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?