|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zaprtost
12.10.2006 16:48:30   
mojcarok
Naš malček je non stop zaprt in pri tem prav trpi - ga napenja, kriči, pritiska...ne more jesti. Enkrat smo mu dali svečko, vendar tega ne bi radi prakticirali prepogosto. A ima katera kakšen 'naraven' predlog, ki bi mu lahko pomagal? Dajemo mu tudi novalac proti zaprtju (eno četrino, sicer ima moje mleko...), pa tudi to najbolj ne pomaga (le napenja ga še bolj). Sem poskusila s termometrom, vendar sem bila zelo previdna in sploh ne vem, kako globoko naj bi ga porinilia v ritko??
Hvala že vnaprej za vse odgovore, naš malček vam bo hvaležen (pa tudi midva z atijem...).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zaprtost
12.10.2006 16:52:08   
eya
mojcarok...napiši še, koliko je star... A že jesta GH? Sicer pa baje pomaga zelo sladek kamilični čaj na prazen želodček...

(odgovor članu mojcarok)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zaprtost
12.10.2006 16:57:57   
mojcarok
aja, star je skorj 4 mesece in še ne je GH. tudi kamilice smo že probali, pa ni bilo uspešno...

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zaprtost
12.10.2006 18:52:34   
bobika
Pri nas je v taki starosti bilo enako. Do 10 dni ni kakala. Nekajkrat smo prisilili z palčko za ušesa (kot ti s termometrom). Šli smo na pregled in dobili svečke. Po 10 dneh smo vedno tako sprožili.
Te popolnoma razumem, saj smo to dali skozi in je res grozno. Nam ni nič pomagalo, ne sladkane kamilice, ne donat, ne sladkana voda,..
Nam je ped. predlagala uvajanje jabolčnega sokeca na tešče. Z uvajanjem je tudi zaprtost počasi izginjala. Najbolj pomagajo žitarice in ostale balastne snovi. Sedaj ko že je vse, pa kaka včasih tudi po 3x na dan.

Želim, da tvoj malček čim pogosteje kaka in da se mu prebava uredi.

(odgovor članu mojcarok)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zaprtost
12.10.2006 19:58:53   
metaa
Meni so pri pediatru rekli, da se ne more razvadit glede glicerinskih svečk, da je bolje, kot da tako trpi, da sebo uredilo, ko bo začela jesti gosto hrano. In se je res. Vmesni čas pa smo si pomagali s svečkami, če res dolgo ni šla. 

(odgovor članu mojcarok)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zaprtost
13.10.2006 14:18:26   
mala zirafa
Pri nas je blo isto.Svetujem ti da mu namočiš čez noč laneno seme in zjutraj naj spije to vodo-sluz po žličkah.To je najboljše odvajalo.Preizkušeno.Naša v preteklosti od bolečin sploh ni hotela kakat in je namenoma zadrževala in tiščala noge skupaj.to je bilo grozljivo, zraven se je še drla od bolečin in dobila vročino.Pri 24 mesecih.probleme pa smo imeli že pri kakih 5-ih mesecih.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zaprtost
13.10.2006 18:25:45   
smokvica
tudi mi smo imeli probleme s tem pa sem mu dala namesto svečke malo otroškega mila rahlo zmeščanega in ti garantiram da bo prej kot v minuti plenička polna.lp

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zaprtost
13.10.2006 19:13:19   
najina pikica*
tudi mi smo imeli tak problem pa sem mu konico toplomerja namazanega z ojlem porinla v ritko in čez deset minut smo imeli tok polente da bi jo lahko izvažal user posted image

(odgovor članu smokvica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zaprtost
14.10.2006 8:37:48   
mala zirafa
Nam ni pomagalo ne milo ne termometr skratka nič razen občasno svečke, na katere baj se ne bi otrok navadil.Dosti je tu psihčnega izvora.

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zaprtost
14.10.2006 8:50:28   
mojcarok
hvala vsem za koristne predloge. žal pa tudi nam pomaga samo svečka... zdaj mu bomo vsak dan dajali tudi vodico, kjer so bile namočene suhe slive. pa da vidimo. lep vikend!

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zaprtost
16.10.2006 14:19:17   
srecka
Hojla!

Imela sem podobne probleme pri naši mali Ani. Pedeatrinja mi je svetovala uporabo mlečnega pripravka NOVALAC IT in zadeva se je v 2-eh dneh 100% uredila. user posted image

(odgovor članu mojcarok)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: zaprtost
16.10.2006 14:36:45   
nataša k
Mi smo pa prakticirali sok od namočenih suhih sliv. Sem jih zvečer namočila in pustila čez noč. No, zjutraj sem mu pa čisto, čisto malo sokeca dala po žlički. Veliko mu nisem upala dat, ker sem se bala, da ga bo še bolj napenjalo. Tisto čisto malo nam je full pomagalo.
Nisem pa nikoli dajala svečk ali kakršnih koli drugih umetnih odvajal. Se mi je revček smilil, da bi ga že tako hitro fujtrala s kemikalijami.


< Sporočilo je popravil nataša k -- 16.10.2006 14:38:42 >

(odgovor članu srecka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: zaprtost
17.10.2006 10:51:31   
Anonimen
Pozdravljene, mene pa zanima kaj lahko dam 14 dni staremu otroku, da ne bo tako zaprt ? Prvih 10 dni smo non stop kakali, mislim da skoraj sproti nisem mogla menjati pleničk, sedaj pa cca 2-3 dni tako težko revček kaka, da se mi kar smili... Imate kakšen predlo ?

Ps: glede hrane, ga malo dojim, malo pa tudi dodajam ( Milomil )

(odgovor članu nataša k)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: zaprtost
18.10.2006 10:05:55   
mala zirafa
Naša je že v bolnici kakala bobke in sem ji začela uvajat comformil 1 in se je potem vse uredilo.Dojila nisem.kako je, če dojiš in je otrok zaprt pa nimam pojma, žal.mislim da mu sluz od lanenega semena ne bi smela škodit, vseeno pa vprašaj patronažno ali pediatrinjo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: zaprtost
19.10.2006 10:46:53   
piscancek
ojla!

tud mi imamo podobne probleme. naša princeska je stara dva meseca. prej je lepo kakala, zdaj pa že 9. dni ne. je samo dojena in pediatrinja pravi, da je pri dojenih otrocih to normalno. eni kakajo 5-9x na dan, eni pa 14 dni neuser posted image

men se zdi to grozno. mala fejst prdi,tako da zvija je ne, smo pa tud mi probali že termometer,sladkan kamilični čaj na tešč, pa vetrovne kapljice-baje pospešijo prebavo,ker so sladke, pa masažo,telovadbo, pa nič ne pomaga.

sem se odločla,da se dans greva pediatrinji pokazat, bom pol bol mirna.

aja,pa še to mi je rekla,da če se otrok obnaša običajno in ne joče bolj ali pa bruha oz. poliva, da pol ni panike.
bomo videli,kako bo.

ld

_____________________________

z rojstvom najine prinčipeske Ajde, sem dobila najlepše ime - mami

http://princeskaajda.moj-album.com/

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?