|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   skoraj nič jesti
2.1.2007 13:53:47   
tati2
Moja Lara bo v četrtek stara 8 mesecev. Kar lepo je že jedla zelenjavo in tudi sadje imele smo že tri obroke in je tudi že kar veliko pojedla. Sedaj pa kot bi jo nekaj pičilo in noče skoraj nič jesti. Ko ji naredim koslo (zelenjava, meso) niti ust ne odpre, da bi vsaj probala, pa tudi pri sadju se ji je ustavilo, poje pol manj kot prej. Se pa še dojiva in ves čas išče zizo.
Kaj naj naredim, nočem pa je preveč siliti, da nebi dobila odpor do zelenjave.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: skoraj nič jesti
2.1.2007 20:12:42   
Mehičanka
Pri nas je že nekaj dni isto kot pri vas. Stara je 7m in 5 dni, na GH pa sva že od 5,5m.

Mislila sem, da je kriv zobek, ki ji je ravnokar pokukal ven, potem pa sem ugotovila, da pomaga, če zelenjavo solim, sadje pa ne sme biti prekislo.

Pravi čudež pa se je zgodil, ko sem ji ponudila kar najino kosilo...Je tako uživala, da je kar brundala zraven ko je jedla.user posted image

Sicer pa, če zavrača obrok GH, je ne morem silit, ker pri njeni trmi ne pridem nikamor in jo rajši kar podojim... In si mislim, da enkrat bo že prešaltala na GH....saj ima šele dobrih 7m.



(odgovor članu tati2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: skoraj nič jesti
2.1.2007 21:46:18   
eya
Lahko so krivi zobki, pa jo dlesni bolijo, ali pa ima mogoče kakšno afto, razjedo v ustih, pa jo boli? GH pa bolečino le še poveča. Poskusi dat čimbolj pasirano hrano, če ima razjede, pa nič kaj pekočega.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Mehičanka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: skoraj nič jesti
2.1.2007 22:14:50   
tati2
Pomoje nima razjed, ker če slučajno odpre usta in poje eno žličko se začne daviti kao da bo bruhala. Sem ji pa popoldan skuto dala pa je vse pojedla, samo sadja in zelenjave noče pa nič.

(odgovor članu tati2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: skoraj nič jesti
2.1.2007 22:25:34   
rainbow
Predvsem se ne sekiraj.

Jaz sem se, pa ni nič pomagalouser posted image

moja dojenka je do enega leta pojedla zelo malo goste hrane na obrok, dojila se je zelo rada, potem pa kot da bi odsekal, je začela ful jest in zdaj jo je težko ustavituser posted image user posted image user posted image

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu tati2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: skoraj nič jesti
2.1.2007 23:31:41   
Seven*
Pri nas je bilo tocno tako kot pri Rainbow. Do enega leta dobi otrok preko materina mleka skoraj vse kar potrebuje. Kaksna zlicka ali dve dnevno je ze cisto dovolj. Otrok ze ve zakaj ne je, nic bat..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: skoraj nič jesti
3.1.2007 0:03:52   
LanaM
 
Moja maša bo stara 8 mesecev, pa tudi šele dobrih 14 dni en obrok nadomestiva s sadno ali zelenjvano kašico, drugače pa se ostale obroke še dojiva. zato se ne sekiraj in če imaš dovolj mleka, poskusi zopet nekaj več obrokov z dojenjem.

(odgovor članu tati2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: skoraj nič jesti
3.1.2007 19:47:37   
solatja
moja hčera bo naslednji teden dopolnila 6 mesecev.  in uvajanje goste hrane nam nikamor ne gre. začeli smo z jabolkom, ki sem ga uvajala skoraj ves mesec, pa ga še vedno noče. enako se je zgodilo z banano (je bilo sicer malo boljše, ker je slajša). karkoli ji končno spravim v usta, gre takoj ven. poskušali smo vse, sokci iz flaške (ne na žličko), namakanje dude v kašico,... nič ji ni všeč. ko vidi žličko, se takoj stran obrne!
prek nekaj dnevi pa sem poskusila s piškoti, tistimi za otroke. in ga je jedla!!! vem, da niso najbolj zdravi (ogromno sladkorja!), zato mi bo zdaj mama napekla kekse brez beljakov in zelo malo sladkorja. ker se mi zdi, da vem, v čem je hec. mislim, da noče jest nič zdrizastega. za božič je dobila prvi zobek in ker jo verjetno še muči dlesen, ji očitno bolj paše trša hrana, ki pa je za male otroke praktično ni! sokce pa pridno pije, vendar samo iz kozarca, po flaški noče. sicer pa mi je miška piška danes  zbila moralo tudi na tem področju, ker je začela keks, ko se razmoči, ven pljuvat.
v posvetovalnici nam bobnajo, da mora otrok jest, ona pa noče. medtem ko si tlači v usta vse sorte igrače, predvsem trše. res upam,d a je samo zobek kriv za vse, čeprav dvomim. sej ne more bit njena glavna dodatna hrana keks!!
imate kak nasvet???

(odgovor članu LanaM)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: skoraj nič jesti
3.1.2007 20:37:59   
eya
Počakaj teden ali dva, mogoče je še prekmalu za gosto hrano. Vsekakor pa je moje mnenje, da je pred 6. mesecem prezgodaj za kekse-pa ne toliko zaradi sladkorja ali jajc, bolj zaradi glutena.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: skoraj nič jesti
4.1.2007 10:41:01   
Baucka
Mi uvajamo že skoraj dva meseca in nam še vedno ni uspelo nadomestit kakšnega obroka dojenja. Še vedno se dojiva na max 3,5 ure in je stara 8,5 mesecev.

Prvo smo začeli z jabolkom. Zdraven se je držela kakor da ji dajem kis. Sedaj ga ima zelo rada, pa slive tudi.

Da gricka, pa ji lahko tudi celo jabolko daš. Jaz kabolko olupim in malo obgrizem, da paše v njena usta in ga kar lepo "struga". In še za dlesni paše, če ji zobki rastejo. Pa kakšno skorjico kruha, saj je že 8 mesec stara. Samo moraš pa dežurat, da se ji kakšen prevelik kos ne odlomi, potem pa prst v usta in ven vzameš.

Zelenjave naša tudi noče, niti krompirja s kislo smetano ne. Bo že.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: skoraj nič jesti
7.1.2007 22:41:48   
solatja
najlepša hvala za vaše nasvete, predvsem Baucki - si me zelo pomirila!
drgač ji jabolko že dajala, tud krhlje same (neobgriženeuser posted image ), predvsem zarad dlesni. pa tud kako skorico kruha je že mal cuzala. sicer mam občutek, da ji je všeč vsaka nova hrana, ampak samo enkrat, pol pa ne več. sej bo! je pa zadnjič jedla kr velik neke milupine kašice s korenčkom, ki je bla men vse prej kot dobra user posted image ampak samo enkrat!!
ne obupat, očitno ji mleko še zadošča in kar njej paše, men tud (NI GA ČEZ DOJENJE!!) user posted image

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?