petraz
|
Lep pozdrav! Nikoli še nisem pisala kakšne zgodbe... zato niti ne vem kako bom napisala to... Doma imam namreč dva majhna otroka, ki vsak potrebuje svoj čas, poleg tega pa sploh ne vem, če bom utegnila napisati vse, kar mi leži na duši... Pa bom vseeno poskusila... Kot vsaka ženska in mamica se tudi sama vedno znova, iz leta v leto, spopadam z to " nadležno" pomarančno kožo. Pa ravno sedaj, ko je potrebno obleči kratke hlače, imam tako grde noge, zadnjico in boke. Joj, če samo pomislim, da bom morala otroka peljati na bazen, mi je kar slabo... Res, vam se morda zdi to smešno, zame, pa je to resen in boleč problem. Če sem odkrita, so noge in zadnjica moja šipka točka... Kot otrok sem bila aktivna športnica in z odhodom v srednjo šolo in nato na fakulteto sem na šport popolnoma pozabila. Tako pa sem se poslovila tudi od lepe postave.... Sicer nisem okrogle postave, vendar imam nekaj kilogramov preveč, predvsem debele noge in veliko rit!! Maja 2005 sem prvič rodila in letos januarja drugič. Povila sem dva zdrava in prečudovita sina, ki sta moje upanje v lepši in boljši jutri. Tako pri prvem, kot pri drugem se trudim dojiti, med drugim tudi zato, ker pravijo, da odpravlja celulit. Pa ga žal, vsaj pri meni, NE! Dva majhna otroka zahtevata veliko časa in dandanes tudi veliko denarja. Zato si žal ne morem kupiti in privoščiti dragih krem, pa čeprav pomagajo in bi bila lahko zato srečnejša... pa vendar, najprej se vedno vprašam:"A to res potrebujem?? A nebi raje kupila Anžetu in Nejcu nove hlače ali majčko??" In tako prevagajo druge (pomembnejše) stvari v življenju. Ob tem, pa pozabim nase in ob enem na svojio notranjo srečo. Glede na to, da sem nezaposlena, kljub visoki izobrazbi, moram prenekateri mesec skrbno načrtovati kako in in za kaj bom porabila denar. Pri vsem tem dajem prednost otrokoma, ki iz dneva v dan zahtevata več... Pa mi ni žal dati zadnjega evra za niju, pa če tudi se moram jaz ob tem odreči čemu, kar potrebuje. O kako bi bilo lepo, če bi si lahko tudi jaz privoščila solari, telovadbo, kreme, ki so višjega cenovnega razreda... tako kot moje prijateljice, ki so zaposlene in brez obveznosti... To so zame le sanje o moji popolni sreči in zadovoljstvu... In ob vsem tem se boste vprašali kaj naredim sama za to, da bi imela manj celulita!?? Razen tega, da pijem veliko vode in redno hodim z otrokoma na sprehode, prav nič ... Žal trenutno ni v mojih močeh in niti denarja za kaj več... Tako kot sem rekla... trenutno si ne morem privoščiti kaj več.. Sedaj pa me že najmlajši kliče z glasnim jokom... lakota... Lep dan.... Petraz
|