|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodni položaji
19.5.2007 18:13:37   
Majchi
Lep pozdrav vsem mamicam!

Glede na to, da me v kratkem čaka porod, vas sprašujem, v kakšnih položajih ste rodile svoje pikice.

Sprašujem zato, ker zadnje čase spet ful poudarjajo porod v pokončnem položaju, poleg tega so nam to predstavili tud v materinski šoli v Lj. Govorili so celo o porodnem načrtu, ki ga oddaš babci, ko si sprejeta v P. Baje te skušajo max. upoštevat, jasno, če vse normalno poteka.
In ker meni položaj na hrbtu že vsaj 2 meseca nikakor ne odgovarja, bi probala roditi nekako pokonci. Poleg tega ima takšen položaj številne prednosti.
Zanima me, če je še katera imela to željo in ali je bila upoštevana. Še posebej v Lj. porodnišnici. A ti dejansko to dovolijo ali te na koncu silijo na hrbet in na posteljo. A je to možno v vseh sobah ali je res na voljo samo ena?

Vsaka informacija bo dobrodošla.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porodni položaji
19.5.2007 18:33:24   
Anonimen
Svojo pikico sem rodila klasično, čeprav sem mislila, da bo drugače.
TRi ure je trajalo od predrtja mehurja do poroda. Pomagalo mi je, da je za finale ena sestra pritisnila na trebuh ... uh, kako je to pomagalo! Verjetno, če ne bi bilo te pomoči, bi hotela čepe ... da bi potem z zgornjim delom lastnega trupa pritiskala na trebuh.

Sicer pa boš že videla, koliko moči boš imela ... predvsem pa poslušaj sebe in ne oziraj se na druge ali na porodne plane ... 

Želim ti lahek porod in da bi čimprej objela svojegauser posted image !


(odgovor članu Majchi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: porodni položaji
19.5.2007 18:41:23   
Samoyedka
Hja, bi jaz rada v naši SG porodnišnici videla, katera babica bi ti "pustila" drugače kot na hrbtu rodit user posted image Neki delajo v teh šolah za starše propagando, pol si pa na licu mesta močno razočaran, marsikatero natulijo kaj si zmišljuje...na žalost smo še ene dvesto let pred leseno žlico. Meni je ful pomagalo vsaj to, da sem lahko popadke presedela na taveliki žogi (zakon!!!!) in isto, da so se mi na koncu tri babice metale po trebuhu user posted image , ker drugače bi menda mali kar noter ostal ;-)

Ležečki na hrbtu je meni skregano z vsako logiko, ker je dobesedno kot da  delaš proti naravi, ampak za druge položaje moraš imeti ali kondicijo ali pa so potrebni dodatni rekviziti- to pa spet vemo, kakšne imajo v naših porodnišnicah- jupi za eno žogo user posted image


_____________________________

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: porodni položaji
19.5.2007 18:52:01   
Strawberrie Cherrie
Hja, ko sem jaz rojevala v SGju je bila žoga zasedena user posted image user posted image user posted image
Sedet pa nisem smela, ker sem mu kao pritiskala na glavico. Se pravi da sem ležala - itak nisem videla ure in na vsake pol ure me je vprašala, na koliko imam popadkeuser posted image pogoste user posted image user posted image user posted image
Mi je pa dejansko najbolj pasalo stat, pa mi babice sploh niso dovolile - vse je šlo tako hitro user posted image
Absolutno je najbolj pomagalo ko se je 1 babica polna vrgla gor na mojga bušija in takrat je mali prijokal na svet.

Ne vem sicer, kako so v drugih P glede različnih položajev, ampak, če bi rekla v SGju, da hočem roditi stoje, in bi oddala porodni načrt, bi se mi verjetno smejale v glavo user posted image

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: porodni položaji
19.5.2007 18:53:31   
Majchi
Upam, da je v Lj. res kaj boljše in da me ne bo tam zapustil ves optimizem. Sej mogoče mi bo na koncu pasal pa glih ležat, ampak glede na do sedaj prebrano je ta položaj res pomemben samo v primeru, da je potrebno posredovanje in imajo zdravniki s tem boljši dostop.
A se je katera uprla in je kljub temu, da so ji veleli, naj se uleže, ostala pokonci? Seveda pod pogoji, da vse poteka normalno in da ni nobenih komplikacij...

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: porodni položaji
19.5.2007 19:53:54   
TONČI.
Sej mogoče mi bo na koncu pasal pa glih ležat,


Tud riti se mi ni dal dvignt, da bi mi zamenjal rjuho. Jaz sem mislila, da jo imam v zraku, je pa menda še premaknila nisem. Kolk mi je bilo šele težko it na kahlo. To mi je bilo pri porodu najhuje. Popadki niti ne, ampak vzignit se. Drugače bo pa kar klasično izgledal tudi tvoj porod. Vsaj po moje. Pa veliko sreče. Najbolj da kar jutri.user posted image

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: porodni položaji
19.5.2007 19:58:25   
beki24
Mene v LJ še to niso vprašali v kateri sobi bi bilauser posted image , pa tako so to propagirali v materinski šoli!
Dobro je čimdalj biti pokonci, ker ko ležiš so popadki še bolj boleči- no vsaj pri meni je bilo takouser posted image
Koliko kaj upoštevajo, ne vem, pomoje je odvisno od ekipe, ki jo dobiš in od gužve- če jih bo ful naenkrat v porodnem bloku, potem mislim, da kar malo preslišijo kakšne posebne želje....drugače pa moraš biti vztrajna, če boš kaj posebnega hotela!!!!


_____________________________



(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: porodni položaji
19.5.2007 20:04:49   
beki24
aja, drugače se pa ne sekiraj zaradi položaja rojevanja, mine tako ali drugače, večinoma res v leže, sicer si pa ne predstavljam, da bi sama morala čepetiuser posted image
Na koncu sta se mi dve sestri, no ena vrgla na trebuh, ena me je pa mal zvila, da je šlo hitreje (hvalabogu), ker na koncu res premišljuješ samo še to- o da bi šlo že ven, da bi bilo konec.........in bolečina v trenutku mine!!!


_____________________________



(odgovor članu beki24)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: porodni položaji
19.5.2007 22:20:40   
Samoyedka
London paris- šparat je treba, pa sam eno žogo met pri bajti ...mislim, jaz sem za svojo lopto dala 5€, pa drži že 4 leta, da pa v bolnici ne morjo za vsako posteljo svoje nabavit...eh.

Mene kar pri srcu stiska, ko gledam (oz.sem gledala) po RTL tisto oddajo Mein baby- kako se da rojevanje res naredit lepo in prijetno izkušnjo, v "domačih" sobicah, z različnimi ko pasulj preprostimi pripomočki in dodatki. V tujini imajo na voljo en kup nekih položajev, ki jih menda lahko tudi med samim porodom (če je vse OK seveda) spreminjaš in si najdeš najudobnejšo varianto. Pri nas te babice pošljejo nekam, že če rečeš, da pa bi bil na drugem boku (no, skor, pretiravam)- hočem povedati, da se v večini primerov še branijo novosti (oz.starih načinov rojevanja) ko hudič križa, ker bi pač morale se potem malo bolj potruditi, biti več časa poleg porodnice ipd. Kakšne zgodbe poslušam o tem, ko želijo EA...da ti jo BABICA PREPOVE ali ti naklamfa neke brezvezne stvari in te od nje odvrne...Kaj si pri nas še dovolijo.

Majchi, ne brat mojega posta, ker sem se razkokodakala- saj ni vse tako slabo user posted image Pa verjetno bo res tako kot je rekla Tonči, da bo verjetno kar po klasiki potekal tudi tvoj porod in pa kot pravi Beki- sam da je že enkrat konc, spravte ga veeeeeeeen user posted image Želim ti vsekakor hiter in kolikor se da prijeten porod. Če ti rata rodit drugače kot ležečki, pa seveda poročaj ;-)


_____________________________

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...


(odgovor članu beki24)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: porodni položaji
19.5.2007 22:46:55   
Jumpy
Jaz sem nazadnje rodila pred tremi leti v Lj. In sem imela željo, da bi porodila v polsedečem položaju, kar je babica brez ugovarjanja sprejela. Pravzaprav bi lahko na koncu, ko se je finish po dolgem odpiranju kar naenkrat nepričakovano zgodil, babica rekla, da je prepozno za spremembo položaja, a je hitela z dvigovanjem vzglavja, medtem, ko je bil mali že v porodnem kanalu. user posted image  
Prvič sem rodila klasično, čeprav sem kar nekaj časa potiskala tudi v bočnem položaju. In ker ni šlo, sem se morala obrniti na hrbet, potem pa se mi je na trebuh vrgal ena babica (tako kot mojim predhodnicam). Z Lj. nimam slabih izkušenj.

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: porodni položaji
19.5.2007 23:04:14   
Ajvy
Jst sem tudi veliko pregledala to oddajo Mein Baby, pa moram rečt da tam kar vse lepo in lahko zgleda... Tudi na Reality TV sem gledala Birth Stories- tam se sploh ne pogovarjajo o porodu brez epiduralne ....
Potem pa poslušam izkušnje mamic tu, pa me kr malo postane strah...user posted image

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: porodni položaji
20.5.2007 8:04:00   
tinaaja
porodni nacrt - men se zdi brez veze, ker ne ves, kaj te caka - kaksen porod. jaz ga nisem imela in zdaj vem, da bi bilo brez veze, da bi ga. itak vedo babice, da noben ne zeli bit sivana. svoje zelje predebatiraj s partnerjem in jih na licu mesta povej, ce se ti bodo zdele se smiselne. predvsem je lahko stresno zate, ce imas nek nacrt, pol pa nekaj vmes prid, kar ni v tem nacrtu.
porodni polozaj - jaz sem tud sanjala o raznih, tam pa sem med popadki samo na boku zmogla lezat, nikakor ne bi slo drugace, ker je vse skupaj trajalo 2 uri in je slo iz popadka v popadek. rodila leze in v tistem mi je bilo cist vseeno, sam, da se konca. morda bi naslednjic raje polsede. skraka vse zadeve se komot predebatira z babco tam.

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: porodni položaji
20.5.2007 9:59:06   
Blacky30
Jaz sem imela svoj porodni načrt. Jih je zelo impresioniral, ker je babica prišla takoj k meni in mi povedala, da tako lepega načrta že dolgo niso dobile. Da se je to razpaslo in da punce hodijo s takimi porodnimi načrti, da napišejo kar v alinejah svoje ukaze in da jim to ni nič všeč. Midva sva napisala pismo, v katerem sva poudarila to, da popolnoma zaupava njim in njihovi presoji in da se zavedava, da je veliko možnosti, da ne bo šlo vse tako, kot si zamislimo, da pa so najine želje vseeno take in take. In res, moram reči, da so jih upoštevali, koliko se je dalo.
Rodila sem napol v sedečem položaju, so mi privzdignili vzglavje. Ne vem, če je bilo kaj lažje, ker sem bila že čisto izmozgana in odkrito povedano, takrat sploh nisem vedela, da so to naredili.user posted image
Je pa bilo to v MB porodnišnici, o kateri same pohvale.user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: porodni položaji
20.5.2007 14:29:02   
Majchi
Oh Blacky30, končno ena s pozitivno izkušnjo. Jaz sem se pa že skor vdala v usodo, da me bojo dal ležat in da bom mogla dat mir.
Midva sva sicer tud po alinejah napisala, ampak v zelo spoštljivem tonu in z enakimi spremnimi besedami, da si želiva njihove pomoči in izkušenj ter da nama je jasno, da verjetno ne bo moglo it vse po planu.
Bomo verjetno zelo kmalu videli, kako se bodo izkazali v Lj.porodnišnici user posted image .

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: porodni položaji
20.5.2007 14:40:58   
Magi*
Majchi, jaz sem 2, 5 let nazaj rodila v LJ. hudega porodnega načrta nisem imela, sem pa imela "rezerviran" teens (električno stimulacijo, ki menda blaži bolečine). pa se je tako hitro vse odvijalo, da sem na to čisto pozabila. spomnila sem se naslednji danuser posted image  sem se pa popolnoma prepustila navodilom babice in rodila hitro. OK, na koncu sem jim skoraj izkrvavela, ampak to je že druga zgodba.

mi je pa pasalo ležat. popadki so bili intenzivni pol ure in takrat sem ležala na boku. potem pa hop na hrbet in ena, dve, tri...že je mala zajkola. brez rezanja presredka, brez da bi se mi kdo na trebuh naslanjal. edini porodni načrt, če mu lahko tako rečem, je bil v moji glavi, ko sem si neštetokrat vizualizirala, da bo moj porod hiter. no, tistega na koncu nisem nikdar videla v svojem filmu.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: porodni položaji
20.5.2007 17:12:35   
Blacky30
Magi*: edini porodni načrt, če mu lahko tako rečem, je bil v moji glavi, ko sem si neštetokrat vizualizirala, da bo moj porod hiter.


O, ko bi le meni ta vizualizacija kaj pomagala. Pa mi ni nič.user posted image

Majchi, ti pa le poročaj potem, kako je bilo. Drži se!user posted image

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: porodni položaji
26.5.2007 12:02:52   
Majchi
Evo punce, mene nazaj. Torej, da vam povem, kaj so mi dovolili in na kaj sem itak pozabila user posted image .
Ves čas popadkov, doma, pri sprejemu, v sobi za klistiranje, sem stala in hodila. Med samim popadkom sem se ustavila in predihala in gledala skozi okno (v mislih sem vsakič imela: kdaj bom šla od tuki?).
Tudi v porodni sem prosila, če sem lahko pokonc in so mi sami od sebe prinesli žogo, na katero sem se naslanjala. Porodni načrt sem seveda pozabila oddati komurkoli. Hvala bogu sem se uspela sproti dogovarjat.
Po predrtju mehurja se je pa bolečina tako stopnjevala, da sem vmes mogla mal počivat na bok (sama od sebe user posted image ), potem pa spet dol s postelje.
Ko so mi pa dodal še par kapljic umetnih, da bi mal pospešil že tako hiter porod, so mi pa dali zraven tud neki proti bolečinam, po čemer se ti mal vrti. No, takrat mi je pa babca rekla, da naj grem zdaj pa res že enkrat na posteljo. Odpret bi se mogla še za 3 cm, ampak po enih petih popadkih me je že učila pritiskat, jaz pa sploh nisem več dojemala hitrosti dogajanja. Še po dveh popadkih mi je začela govorit o tem, da vidi laske, potem pa še 2x pritisnit in mala je bila zunaj.
Če sem iskrena, tud pomislila nisem več, da bi stala, pa hodila, pa čepela, pa ne vem, kaj še vse... user posted image user posted image  Čist enostavno je blo vse prehitro in če bi se vmes kaj zmišljevala, bi nam tamala ven ušla user posted image .

No, tok o teoriji in potem... o praksi user posted image user posted image . Sem rekla, da vam moram povedat.

Še vedno sem pa za to, da je ženska med porodom čimveč pokonc. Jaz mislim, da sem se predvsem zaradi tega tako hitro odpirala. Tudi popadki so se doma začeli na 5 min. In ko sem šla še pod tuš, se je to tako hitro stopnjevalo na 2 in 3 min, da sem se že kar mal ustrašla. V avtu, ko sem na pol ležala so se spet upočasnili na 5 min. V P pa spet na nogah in akcija...

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: porodni položaji
26.5.2007 12:33:05   
TONČI.
user posted image user posted image user posted image user posted image   Sam da je mimuser posted image . Lepo cartanje

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: porodni položaji
1.6.2007 8:10:32   
Blacky30
Super, da si tak fajn zrihtala. Vidim, da si imela prav lep porod in tako ti je tudi ostal zelo lep spomin na porod. user posted image user posted image user posted image

Ful se imejte lepo in se nacartajte za vse naprej in vse nazaj.user posted image

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: porodni položaji
1.6.2007 8:46:30   
Laubica
user posted image Uf kako super jaz si tudi želimmmm tako hitro akcijo ker prvič je trajalo 11uruser posted image

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: porodni položaji
1.6.2007 12:22:11   
MissLady
user posted image user posted image user posted image  čestitke mamici.

Mene tudi v kratkem čaka porod. Rodila bom verjetno v Ljubljani.

Me pa zanima tale žoga. A jih imajo v Ljubljani dovolj??? Sicer bi si kar svojo kupila in bi mi jo mož prinesel.

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
FOTO: Slabi trenutki vsake nosečnice
photo
Nosečnost je čudovito obdobje, vendar je hkrati lahko tudi naporna. Poglejte si serijo fotografij, ki prikazuje tudi te,...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?