|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   cepljenje otrok nič več obvezno?
16.8.2007 14:21:38   
Lunca1
http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=1&c_id=149721
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: cepljenje otrok nič več obvezno?
16.8.2007 14:47:15   
piščanc
UAU! Bravo.

Komaj čakam, da to pride v veljavo. Pa se nekaj premika tudi v tej smeri. Ne pa da smo kot ovce postavljeni pred dejstvo z novorojenčki. Včasih so cepljenja bolj škodljiva kot bolezen sama. Zagovarjam pa cepljenje vsaj po dopolnjenem 3 letu starosti.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: cepljenje otrok nič več obvezno?
16.8.2007 15:17:40   
Dejča
In potem se bodo te bolezni spet pojavile in se bodo nekateri spraševali, če smo spet pristali v srednjem veku user posted image ? In bo kak otrok umrl zaradi ošpic ipd. in se bodo vsi čudili temu ... Vsak po svoje.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: cepljenje otrok nič več obvezno?
16.8.2007 15:36:29   
PBJ
No, moj mali je bil cepljen MMR pri dveh letih pod nadzorom, zaradi alergije na jajca. In prebolel je cepilne ošpice. Virus v cepivu  je sicer oslabljen, ampak je bilo kar težko. Pa nikoli, res nikoli ga več ne dam cepiti, da ne bo popolnoma zdrav. Ko sva prišla v bolnišnico je imel 37 vročine, pa je doktor rekel, da če bi imel 37,2 ga ne bi cepil, sedaj ga pa bo.

Cepljenje ja, ampak cepivom vedno manj zaupam.
Naj zagotovijo varna. In v primeru reakcij, ki so pri nekaterih res hude, s posledicami, naj se ne izmikajo in za to krivijo vse drugo kot cepiva. Zakonsko so taki starši upravičeni do odškodnine, ki pa v Sloveniji še do pred kratkim ni bila izplačana .....


_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: cepljenje otrok nič več obvezno?
16.8.2007 15:38:42   
Anonimen
Človek se pošteno zamisli, ko prebere to stran:

http://www.kid-pina.si/~svod/tszgodbe.htm

Človeka lahko samo stisne pri srcu.

(odgovor članu PBJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: cepljenje otrok nič več obvezno?
16.8.2007 18:16:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Dejča

In potem se bodo te bolezni spet pojavile in se bodo nekateri spraševali, če smo spet pristali v srednjem veku user posted image ? In bo kak otrok umrl zaradi ošpic ipd. in se bodo vsi čudili temu ... Vsak po svoje.

Ah dej no... Pa sej ne bo prepovedano cepljenje. Precepljenost, za katero se kar naenkrat vsi bojijo, da bo padla in bomo v srednjem veku, tretjem svetu ali ne vem kje že, bo še vedno tako visoka, da ne zastopim te panike. Tako majhen procent staršev bo izkoristilo to pravico, da ne razumem takega strahu. Se lahko tudi anketa tukaj naredi, pa bomo videli kakšni bojo procenti.

(odgovor članu Dejča)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
16.8.2007 18:38:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: cepljenje otrok nič več obvezno?
16.8.2007 23:02:26   
darčif
ŠOKANTNO!zdaj sem še bolj zmedena, mislim, da moram malo preštudirati vse tole. Ali cepit ali ne?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: cepljenje otrok nič več obvezno?
16.8.2007 23:47:26   
piščanc
pri našemu drugemu je bila huda reakcija na prvo cepljenje še v porodnišnici (ravno čez teden dni so pa ukinili user posted image ). to se mu je gnojilo še več kot leto dni. poleg tega, da je imel težak porod in zastoj dihanja, je bilo to za njegov imunski sistem enostavno preveč.

saj nisem popolnoma proti cepljenju, ampak če je otrok kakorkoli bolan, prehlajen ali ima nizko odpornost, alergije, izpuščaje itd. ga ne cepim več, pa če se na glavo postavijo. mislim, pa da so cepljenja prekmalu v dojenčkovi dobi. prej kot v tretjem letu starosti ne bi smeli cepiti, ker imunski sistem še ni dovolj močan. in ja, pri obeh prestavljamo cepljenja na kasnejšo dobo in še takrat, če sta res zdrava. to je njuno življenje in nočem da sta del negativne statistike, pa čeprav je le-ta v promilih.

sem pa odločno proti ostalim cepljenjem, kot so norice, gripa itd. ker enostavno ne zagotovijo 100% imunosti na vse viruse. najboljša obramba je imunski sistem, zakaj bi ga še dodatno obremenjevali

so pa zdaj to breme odločitve preložili na ramena staršev, kar bo spet fino - namesto da ti zdravnik svetuje, bomo spet rekla kazala variante ubraliuser posted image

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu darčif)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: cepljenje otrok nič več obvezno?
17.8.2007 8:25:20   
Olivija
Mi smo imeli srečo, da so naši Ani pregledal imunski sistem pred prvim cepljenje, ampak to zaradi tega, ker sem jaz prebolela eno zelo redko bolezen in se mi je zdelo prav, da se je zdravnica tako odločila.

Verjamem, da imajo lahko cepiva posledice, ne verjamem pa, da naj ne bi učinkovala in da niso pripomogla k zatiranju raznih bolezni. Mi smo tudi vse naše živalce cepili in tudi pomislim ne več, da kakšno žival ne bi dala cepiti. Je bilo preveč hudo, ko smo izgubili muco zaradi mačje kuge. Princip živalskega cepljenja je pa verjetno enak kot pri človeku user posted image

Mi je pa žalostno dejstvo, da obstaja različna kakovost cepiv - informacije so preverjene in res mi je dalo misliti, kaj vse nam prodajo farmacevtske družbe oz. izvozijo v tujino.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?