|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ukiniti dodatek - misija nemogoče?
31.10.2007 10:37:43   
cuma
Pozdravljenje mamice!

Naslov že pove marsikaj ... ukvarjam se s projektom ukinitve dodatka in ker najbrž nisem edina, vas vabim, da se mi pridružite na čveku in mi sproti date kak fajn nasvet, spodbudo, če vam je uspelo, in poročate, kako vam gre!

Mi trenutno dodajamo pri vsakem obroku ... je pa danes zavrnila dodatek 2x (ponoči in zjutraj)user posted image . Stara je skoraj 6 tednov in dodajam ji že približno tri tedne.

Javite se in lep pozdravček!

Cuma
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ukiniti dodatek - misija nemogoče?
31.10.2007 12:29:19   
Naty*Taja
Po moje bo koristilo, če mogoče prenehaš dodajat tudi čez dan in jo zato pač večkrat priklopiš - večkrat, ko bo priklopljena, prej se bosta uskladila povpraševanje in ponudba. Dodatek ji daj če bi bila res kriza oz. zvečer, ko se prsi od velikokratnega dojenja čisto spraznijo. Poskusi kak teden pa bi se po moje moglo uskladit. Se pa  preverjeno to da dosežt, samo verjet moraš vase, dost pit, zadovoljivo jest in veliko počivat...
Naj ti uspe...

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ukiniti dodatek - misija nemogoče?
31.10.2007 12:32:46   
Anonimen
Večkrat naj je. Ti počivaj. Po nekaj dneh bi se moralo poznati :)

(odgovor članu cuma)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ukiniti dodatek - misija nemogoče?
31.10.2007 12:36:24   
Anonimen
Pa se to da doseči, če je otrok star tudi že 4 mesece?

(odgovor članu Naty*Taja)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ukiniti dodatek - misija nemogoče?
31.10.2007 12:44:22   
Anonimen
Ja.

Pri meni se je zgodilo tudi pri 12-ih, sicer neplanirano....ampak efekt je vedno enak.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ukiniti dodatek - misija nemogoče?
31.10.2007 13:06:33   
cuma
Jaz imam težave s počivanjem... ko Tinkara zaspi, me Ema že nestrpno pričakuje... sej veste kako je, če je majhna razlika ... in vse tri smo skupaj doma, ker ma še ne hodi v vrtec.
Kmalu bo mož začel porodniško in bomo vsi 4je skupaj doma ... takrat bom morda malo lažje našla kako urico za počitek.
Sicer pa je moj plan takšen: pijem čaj za dojenje, vodo, pivo(kozarček pri kosilu), belo kavo in kompot. Spijem približno 2l, včasih manj, ker enostavno ne utegnem oz. pozabim piti. Jem kar naprej po malem - po vsakem dojenju imam malo malico- tudi ponoči. Tinkaro dojim ob vsakem obroku in še vmes - ko npr. ne spi med obrokoma in jo kaj matra, ali pa kar tako, jo pač malo pristavim. Občasno si mleko še izčrpam, da vidim, koliko ga je ali pa,če Tinkara slabo pije in se mi zdi, da imam po dojenju še precej mleka. Včasih ga je po dojenju še več kot 60ml .... ona pa na flaši popije prav toliko aptamila ali mogoče 20ml več. user posted image   Na joški se velikokrat zelo motovili in jamra in spušča bradavico in se jezi, potem pa spet zagrabi in se spet jezi .... to traja tudi če podreva vmes kupček ali zamenjava dojko ... takrat sklepam, da imam premalo mleka - potem pa stisnem dojko in mleko špricne v dveh curkih ven????!!!! Zakaj ga potem ona ne spije?
Skratka, najbrž ima še kdo podobne izkušnje ... jaz samo vem, da nimam neke samozavesti glede dojenja, ker sem pri prvi imela zelo malo mleka .... dodajati sem začela ker se ni redila in dojila in dodajala do njenega 8. meseca. Tokrat sem upala, da mi bo uspelo polno dojiti in je bilo vse ok. do njenih 14 dni ... potem je pa je bilo mleka spet premalo in je po dojenju bila še lačna in je jokala in ni zaspala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ukiniti dodatek - misija nemogoče?
31.10.2007 13:07:44   
Anonimen
Izkoristi praznike, če je mož doma :). Naj gre na sprehod s punčkama, ti pa počivaj.

(odgovor članu cuma)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ukiniti dodatek - misija nemogoče?
31.10.2007 13:42:05   
Anonimen
hojla! glede na to, kar si napisala, da se ful jezi poleg dojenja - mislim, no predvidevam, da ji je flaša bolj všeč, ker se je treba manj mantrat. enostavno ji ne dajaj več flaše, in bo vidla, da pač drugega ne dobi kot zizi, in bo že jedla, ko bo dovolj lačna...
pa polno uspeha, veselja in cartanja pri dojenju  user posted image  

(odgovor članu cuma)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ukiniti dodatek - misija nemogoče?
31.10.2007 17:22:38   
K_a_t_i
Da se! Mi smo prenehali dodajati pri malo več kot 3h mesecev. Poleg dodatka (Novolac) so izginili tudi krči. Bila sem presrečna! user posted image

"Odvajati" od stekleničke sem ga začela, ker se je prekomerno redil. Najprej sem ukinila nočne dodatke in je bilo vse ok. Po ene 14h dneh sem črtala vse dnevne dodatke in je bilo tudi vse ok. Obdržala sem le tistega pred spanjem, ki pa sem ga po manj kot 10 dodatnih dneh tudi ukinila.
Pri meni je uspelo predvsem zato, ker sem nehala gledati na uro (če je po 1 uri zasitnaril, sem ga pa po 1 uri dala nazaj na dojko) in ker sem začela redno jesti (mešana prehrana z mesom za kar se mi je prej zdelo, da nimam časa pripravljat user posted image ). Je pa verjetno pomagalo tudi to, da smo od začetka imeli stekleničke Breastflow (tukaj), iz katerih se je bilo potrebno za mleko kar pošteno potruditi.

Držim pesti, da vama uspe!

ps. še to - naš skoraj nikoli ni zaspal po dojenju - tako da to ni pokazatelj, ali je otrok sit ali ne

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ukiniti dodatek - misija nemogoče?
31.10.2007 20:45:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

Pa se to da doseči, če je otrok star tudi že 4 mesece?


Seveda. Poznam mamico, ki po CR ni imela nič mleka, kljub tabletam, kljub nenehnemu dojenju ga ni bilo dovolj. Vendar ji je s samo vztrajnostjo uspelo, da je zmanjševala število dodatkov in šele pri otrokovih 4ih mesecih prešla na samo popolno dojenje in je dodatek popolnoma ukinila. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ukiniti dodatek - misija nemogoče?
1.11.2007 13:10:20   
cuma
Da malo poročam: preživele noč brez dodatka user posted image . Ni nič jokala ... lepo se je dojila, razmaki pa so bili različni - na 3 ure, 2 uri in uro in pol. Zjutraj je potem dobila dodatek in ga spila v trenutku .... najbrž ji je tudi ponoči kaj manjkalo, samo očitno ne toliko, da bi se jokalaoz. da ne bi mogla spati. Upam, da se moje mlekarne kmalu napolnijo tako, da bo res sita.

user posted image Eno vprašanje: Kaj jeste za prigrizek - nočni oz. dnevni? Nekaj na hitro, kar lahko praktično z eno roko pripraviš?

Jaz piškote in mleko ...., kos kruha s sirom ali namazom, rogljiček ... čokolino, jogurt, puding .... kaj pa vi?user posted image

LP



< Sporočilo je popravil cuma -- 1.11.2007 13:14:48 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ukiniti dodatek - misija nemogoče?
1.11.2007 18:42:04   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: cuma
Jaz piškote in mleko ...., kos kruha s sirom ali namazom, rogljiček ... čokolino, jogurt, puding .... kaj pa vi?user posted image

Poskusi čimveč mlečnih izdelkov, kakšno piščančjo šunko, sadje. Piškoti (razen kakšni polnozrnati), rogljički in čokolino niso ravno priporočljivi. Kruh naj bo polnozrnat, ovseni kosmiči tudi baje spodbujajo nastajanje mleka.

Ponoči sem jaz spila liter in pol vode - pri vsakem dojenju cca. 4 dl (pred in po dojenju kozarec - ampak sem bila res žejna). Jedla pa ponoči nisem.

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ukiniti dodatek - misija nemogoče?
1.11.2007 22:48:17   
birdy
Se še jaz malo oglasimuser posted image
Mali sem po ene dveh tednih po prihodu iz porodnišnice začela dodajat. Vedno samo zvečer ali ponoči v želji da bi dalj spala, ker sem jo čez dan mela na joški na vsake pol ure do uro. Je pa res hitro se nadojila, je v desetih minutah pojedla kar je mislila pojest. Sem vztrajala in dosegla svoje. Sva kar hitro (pomoje ene tri tedne) ponovno prišle na polno dojenje. Je pa res, da ma mala ful rada joško in da tud ob dodajanju je imela za finiš še zizo.
Lahko ti priznam, da mala še tdaj ni tako kot pri nekaterih, ki se hranijo na tri ure. Pri nas je kar obvezno na joški na dve ure. Ostalo mi je že uspeh. Marsikdaj jeve tudi na uro, včasih tudi na pol ureuser posted image  Pa ne vem, sem se že navadila, me to sploh ne motiuser posted image
Ponoči prvo rundo spi ene štiri ure, če mam srečo. Za drugo, tretjo,... rundo pa ne vem, ker jo po prvi prespani rundi dam k nama v posteljo in samo jošk ven vržem, če zajoka. To naredim v spanju tako da pojma nimam kolikokrat se ponoči dojive.
Mi je pa zelo pomagalo, ko sem se končno začela zavedat, da otrok ne joka samo kadar je lačen, da joka tudi zaradi krčev, plenice, kar tako... Prej mi je bil vsak jok znak lakote, zdaj vem da to ni res.
Samo težko veš, dama otrok krče če se na joški vedno pomiri. Mam pač tako srečo ali nesrečo, kakor vzameš, da se mala na joški vedno pomiri.
Napisal sem velik, upam da bo keri pomagaluser posted image
Če ne pa recimo, da je to moja izpoved o težavah pri dojenju.

_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ukiniti dodatek - misija nemogoče?
2.11.2007 17:29:25   
rumenasoncnica
Je pa verjetno pomagalo tudi to, da smo od začetka imeli stekleničke Breastflow (tukaj), iz katerih se je bilo potrebno za mleko kar pošteno potruditi.

K_a_t_i,
a mi lahko prosim poveš, kje se pri nas dobijo te Breasflow flaške? Bi jih tudi mi preizkusili!


(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ukiniti dodatek - misija nemogoče?
2.11.2007 21:57:01   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: rumenasoncnica

Je pa verjetno pomagalo tudi to, da smo od začetka imeli stekleničke Breastflow (tukaj), iz katerih se je bilo potrebno za mleko kar pošteno potruditi.

K_a_t_i,
a mi lahko prosim poveš, kje se pri nas dobijo te Breasflow flaške? Bi jih tudi mi preizkusili!

Na žalost nikjer. Mi smo jih kupili preko e-baya (iz Anglije, nove, zapakirane). Malo pobrskaj, zagotovo se najdejo! No, najlažje bi bilo, če poznaš koga iz Anglije, da ti jih pošlje. Držim pesti!

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu rumenasoncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ukiniti dodatek - misija nemogoče?
3.11.2007 12:19:46   
rumenasoncnica
Hvala.

Naj še jaz napišem naše izkušnje - smo že rahlo obupani, tako da bo kak nasvet oz. izkušnja več kot dobrodošla.

Naš dojenček je včeraj dopolnil 14 dni in se od najnižje teže zredil 150g namesto 250g, kot bi se moral, da bi pridobil porodno težo. Bili smo že tudi pri pediatru, kjer so nas stehtali pred in po dojenju-test je pokazal, da je popil le 40 ml. Predpisal nam je dodatek-Novalac. Dodajati moramo po dojenju. Težava je v tem, da je otrok strašen zaspanček (po rojstvu je imel malo zlatenice) in da ga je med dojenjem treba nenehno vzpodbujati, pa še ob tem komaj kaj popije-med dojenjem ga cukam, žgečkam, dvigujem, skratka vse živo, a ko zaspi (kar je pogosto že po nekaj požirkih) nič več ne pomaga. Dojenje je tako skorajda pravo malo mučenje za njega in za mene. Seveda me skrbi, da bo zaradi njegovega neaktivnega pitja še to malo mleka, kar ga imam, izginilo. Kaj torej storiti??

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ukiniti dodatek - misija nemogoče?
3.11.2007 16:32:48   
cuma
IZVIRNO SPOROČILO: rumenasoncnica

Seveda me skrbi, da bo zaradi njegovega neaktivnega pitja še to malo mleka, kar ga imam, izginilo. Kaj torej storiti??


Kaj pa če bi si mleko črpala? Otroka najprej pristaviš ... potem pa, če ne gre, mu daš svoje izčrpano mleko po brizgi. Tako so dajali dodatek v porodnišnici. Upam, da vama uspe! Poročaj!

Jaz pa sem si ravnokar skuhala sezamov napitek ... user posted image  , upajmo, da bo delovalo tudi pri meni user posted image .

Lp cuma

(odgovor članu rumenasoncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Ukiniti dodatek - misija nemogoče?
3.11.2007 16:40:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rumenasoncnica

Seveda me skrbi, da bo zaradi njegovega neaktivnega pitja še to malo mleka, kar ga imam, izginilo. Kaj torej storiti??


14 dni je čsto prekratka doba za obupat user posted image .

Glej, če ti znese, čim več počivaj in naj se dojenček čimvečkrat na dan doji. Pri tej starosti imaš lahko občutek, da se praktično doji non-stop.

Skuhaj še kakšne sezamov napitek. Po nekaj dnehg (tri do štiri, po mojih izkušnjah) bi moralo iti na bolje user posted image .

(odgovor članu rumenasoncnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Ukiniti dodatek - misija nemogoče?
3.11.2007 18:46:41   
rumenasoncnica
Ja, ta napitek bom vsekakor poskusila. Kolikokrat dnevno ga je potrebno piti?

Res je, trenutno se mi zdi, da se kar naprej dojiva - to me klju strašni utrujenosti sploh ne bi motilo, če bi otroček normalno pridobival težo.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Ukiniti dodatek - misija nemogoče?
3.11.2007 18:52:34   
Anonimen
Mislim, da ene trikrat na dan.

Uporabi iskalnik (daj "sezam"), je bilo že veliko na to temo napisanega user posted image .


(odgovor članu rumenasoncnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Ukiniti dodatek - misija nemogoče?
4.11.2007 11:36:40   
rumenasoncnica
Hvala, našlauser posted image
Še nekaj me zanima-med branjem tega in drugih forumov sem naletela na različna mnenja o tem, ali mora mam spiti tudi veliko mleka. Sama namreč mleka ne pijem (jem pa jogurt, sire itd), zato me zanima, če bi lahko bil to razlog za pomanjkanje mleka?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Ukiniti dodatek - misija nemogoče?
4.11.2007 11:38:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rumenasoncnica

Sama namreč mleka ne pijem (jem pa jogurt, sire itd), zato me zanima, če bi lahko bil to razlog za pomanjkanje mleka?


Po moje ne.

Nekatere mame mleka zaradi alergije sploh ne pijejo, pa vseeno dojijo user posted image ,

(odgovor članu rumenasoncnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Ukiniti dodatek - misija nemogoče?
4.11.2007 22:07:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rumenasoncnica

Sama namreč mleka ne pijem (jem pa jogurt, sire itd), zato me zanima, če bi lahko bil to razlog za pomanjkanje mleka?



Nikakor ne. Preverjeno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Ukiniti dodatek - misija nemogoče?
5.11.2007 15:26:57   
Rozmarinka
Rumenasoncnica, mi smo imeli podoben problem kot ti in sicer zaspancka, ki se ni in ni hotel dojiti ampak le spati. Posledica je bila njegovo premajhno pridobivanje telesne teze in vedno manj mojega mleka ter zato predpisan dodatek (Novalac). Ko so nam predpisali dodatek sem se odlocila, da ne obupam in sem mu VEDNO pred dodatkom ponudila se dojenje. Sedaj smo stari 6 tednov in se vedno vec dojimo, dodajamo pa le se po potrebi (npr zvecer ko imam nekoliko manj mleka). Skratka: kot ti je ze ena napisala je 14 dni prekratko obdobje, da bi obupala. Ce zelis dojiti kar vztrajaj ! Zaspancka pa smo mi ucinkovito prebudili z vsakokratnim previjanjem pred dojenjem (zgeckanje in podobne fore nam niso pomagale cisto nic).
Se to: dokler je bila problem teza sem ga budila vsake tri ure (on bi namrec spal kar 5-6 ur skupaj). Rezultat kombiniranja dojenja in dodatka :ob prvem mesecu je pridobil vec kot kilogram in zrastel za 5 cm user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Ukiniti dodatek - misija nemogoče?
5.11.2007 19:01:57   
rumenasoncnica
Rozmarinka,
hvala za informacije. Je kar malo lažje, če veš, da nisi edini s takimi težavami.

Mi lahko bolj podrobno poveš, kako vam je uspelo ukiniti dodatek? Je bilo dovolj bujenje na 3 ure? Ste ga budili tudi ponoči? Na sosednjem forumu,kjer svetujejo o dojenju, sem namreč prebrala, da bi ga naj dojila tudi do 12x dnevno, vendar si to težko predstavljam - namreč, da bi ga tako pogosto zbujala, ker je samo bujenje pravo malo "mučenje" (tudi mi si pomagamo s previjanje, vendar ponavadi sredi dojenja, ko zaspi). In kako ste vedeli, kdaj zmanjšati dodatek? Ga enostavno več ni hotel?

KOliko dodatka pa ste dodajali? Mi trenutno 30 ml - v glavnem spije se (ob vzpodbujanju). Patronažna nam je svetovala, naj poskusimo še več, vendar je, ko je spil 40 ml, kar precej izbruhal.

(odgovor članu Rozmarinka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




ime za fantka
markicaa

Katero ime vam je bolj všeč?

Ožbi (33%)

(67%)


Število vseh glasov: 352

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!