|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zadrževanje blata
14.5.2008 13:57:31   
MOTOM
Ima mogoče kdo podoben problem oz. ve kaj več glede odvajanja.  Namreč naš 4 leta star fantek noče kakat.  Doma ima na razpolago od planičke, kahlic takih in drugačnih do školjke vendar noče kakat.  Zadržuje do onemoglosti dobesedno.  Začne ga zvijat ne  more več tekat, hodit... takrat mu nasilno damo gor planičko in v sekundi je kakec zunaj on pa čisto drugi človek.  Dokler je bil sam in ni imel bratca ni bil problem kakat v planičke zdej pa za školjko pravi da še ni pripravljen, planičke pa noče in se dere ko mu jo dam gor, ker noče biti več dojenček.  Če ni tu psiha notri vmešana pol pa res ne vem več kaj.

Hvalažna bom vsakih nasvetov.
aja naj omenim da kar se lulanja tiče ni noben problem ne v školjko, pa tudi kako travico ne zalit.


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zadrževanje blata
14.5.2008 22:08:07   
mali007
kaj pa otroška wc deska po njegovem izboru, ali pa nagrajevanje?

(odgovor članu MOTOM)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zadrževanje blata
15.5.2008 7:27:06   
Blink1
Tukaj je problem predvsem psiha... Mogoče prihod novega člana. Pri naši se je to sicer pojavilo brez nekega konkretnega razloga, ampak trajalo je celo leto, med 2. in 3. letom starosti. Potem se je samo od sebe uredilo.

Mi smo uvedli sistem nagrajevanja... na omaro sva lepili nalepke za vsako kakanje. Bilo je kar težko, moram priznati, in velikokrat sem jo dobesedno prisilila, da je kakala. Takrat sem jo držala na kahli tako dolgo, da je naredila svoje. In potem je bila spet dobra za kak dan ali dva. Potem pa spet zadrževanje in jamranje... In jovo na novo.

Na koncu sem ji začela dajati sirup Lactecon, ki blato mehča in potem nismo imeli več težav. Hudič je, ker se blato po tolikem času zadrževanja strdi in boli, ko ga izločajo. In potem tudi zaradi bolečin nočejo kakat. Tako da ti priporočam, da poskušate blato izločiti čimprej in ga obdržati mehkega.

Obstajajo tudi drugi sirupi, ki delujejo na enak način: Portalac, Prorectal...

Naj le hitro mine...


_____________________________

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu mali007)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zadrževanje blata
15.5.2008 8:35:02   
Anonimen
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1763143



http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2299902



Veliko nas je,ki se ali smo se ubadali s tem problemom.naša pediatrinja je prišla do zaključka da je na psihični bazi.Enostavno otrok še ni zrel,da bi spoznal,da je kakanje naravna potreba,sprejema kot,da je nekaj zoprnega ali bolečega.

< Sporočilo je popravil neva6 -- 15.5.2008 8:37:15 >

(odgovor članu Blink1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?