|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   1. pregled - pikice še ni
3.6.2008 11:48:37   
Anonimen
Pozdravljene!

Imam eno dilemo. 15.4. mi je g odstranila mireno, dva dni za tem sem pa dobila m, ki je trajala kar 11 dni (nikoli prej je nisem imela tako dolgo). Potem sem 15.5. naredila test in je bil negativen, čez par dni spet-pokazala se je zelo zelo rahla črtica, in čez 3 dni spet, ko je bila črtica zelo močna. Včeraj sem bila na prvem pregledu, nosečnost je v maternici, pikice pa ni še nikjer. Po zadnji menstruaciji bi mogla bit noseča 7 tednov, vendar je rekla g, da vse ostalo ustreza 5 tednom in da zgleda da sem imela zaradi dolge menstruacije ovolucijo nekoliko kasneje in sem torej zanosila kasneje. G je rekla, da imam vse strukture lepo nakazane, jajčni beljak (mislim, da je rekla tako) je velik za 5 tednov. Rekla je tudi, da je sploh ne skrbi, da se pikica ne bi pojavila, ker vse ostalo kaže na to, da je še prekmalu, da bi se videla in je vse ostalo vredu. Dobila sem že celo materinsko. Samo ko pa berem po forumu čvekamo v pričakovanju pa večinoma berem, da se pri večini nosečk, pikica potem sploh ni pojavila in so mogle it na čiščenje. Zanima, me če je tule sploh katera, ki je imaela isto kot jaz, da se ji pikica na prvem pregledu ni videla, kasneje pa se je pokazala?

Hvala vsem za odgovore!

Lep dan
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 1. pregled - pikice še ni
3.6.2008 11:59:09   
Naja30
Ko sem drugič zanosila, se na prevem pregledu še ni videlo pikice. To je bilo v 6t, čez en teden pa že.
Verjetno si res kasneje zanosila. Naslednjič se bo sigurno videlo. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 1. pregled - pikice še ni
3.6.2008 12:14:50   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Pozdravljene!

Zanima, me če je tule sploh katera, ki je imaela isto kot jaz, da se ji pikica na prvem pregledu ni videla, kasneje pa se je pokazala?

Hvala vsem za odgovore!

Lep dan


Če malo pošnofaš po forumu, lahko vidiš, da je kar nekaj punc s tako izkušnjo. Največkrat se to zgodi, kadar je pregled opravljen "prehitro" in večina dobrih ginekologov v izogib takim panikam nosečnice na prvi pregled naročajo po 8. tednu, kajti takrat je najbolj ugoden čas za prvi pregled, ker morajo biti že vse "stvari" na svojem mestu.

Brez panike torejuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 1. pregled - pikice še ni
3.6.2008 12:26:55   
Jančika_
Ne vem, če ti naj napišem svojo izkušnjo in morda bom pokasirala kakšen komentar, da naj raje nič ne napišem, če ne morem dati upanja, ampak če bi sama kaj takega vprašala, bi želela odkrite odgovore, tudi če niso najbolj spodbudni, zato bom vseeno odgovorila.

Pri meni se pri 7t2d ni videlo ploda, GV je bila velika za 5-6 tednov in G je rekel, ga to bolj kaže na kasnejšo zanositev kot na neuspešno nosečnost. Sicer je res šlo za kasnejšo zanositev, plod je se čez en teden res pojavil, a mu srček ni bil. Čez dva dni tudi ni bilo srčka, plod pa je bil že manjši, se je že razkrajal...sledila je abrazija.

Ko sem sama nekaj tednov nazaj brskala po forumu, sem našla bolj ali manj same pozitivne izkušnje v takem primeru, tako da ti iz srca želim, da se tudi pri tebi dobro izteče. Meni tokrat žal ni bilo namenjeno.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 1. pregled - pikice še ni
3.6.2008 13:06:26   
kristinaj
ni jajčni beljak ampak rumenjakov mehurček....

kaj se vidi pri 5 tednih ne vem najbrž nič.......  obakrat sem imela prvi pregled pri 8 t in se vidi ena črna pika in bitje srčka......

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 1. pregled - pikice še ni
3.6.2008 13:42:09   
majaS80
Pozdrav, ni še čas za paniko.
Ravno zaradi tega običakjno ginekologi naročajo na 1. pregled po 8 tednu,
ker prej obstaja možnost, da se še nič ne vidi.....  poznam dosti primerov.
Po 8 tednu pa je že sigurno vse lepo vidno in ti bo lahko tudi približno povedala če ustreza velikost temu tednu....

LP

_____________________________

MajaK

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 1. pregled - pikice še ni
3.6.2008 13:49:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: majaS80

Pozdrav, ni še čas za paniko.
Ravno zaradi tega običakjno ginekologi naročajo na 1. pregled po 8 tednu,
ker prej obstaja možnost, da se še nič ne vidi.....  poznam dosti primerov.
Po 8 tednu pa je že sigurno vse lepo vidno in ti bo lahko tudi približno povedala če ustreza velikost temu tednu....

LP


Se strinjam. Nič skrbet. Jaz sem bila naročena na prvi pregled v 9.tednu (glede na M), pa je potem G ugotovila, da sem noseča točno 7t (glede na UZ). Zato je boljše, da se naročite na pregled kakšen teden kasneje in si prihranite marsikatero skrb.



(odgovor članu majaS80)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 1. pregled - pikice še ni
7.6.2008 15:36:40   
Haidi
Pozdrav!

Na Jeseniški porodniški ambulatni te pred 10 tednom (izračunano po menstri) sploh ne naročajo, najbrš ravno zaradi te dileme.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
7.6.2008 17:08:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Haidi)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 1. pregled - pikice še ni
7.6.2008 18:01:52   
*Mateja
Jaz sem bila na prvem pregledu šele v 11 tednu in morm rečt da sem bila prav vesela, ker če bi bila naročena prej, bi bila gotovo v taki dilemi kot si ti.
Pomoje ni treba paničarit, ker je user posted image itak še premali, da bi se videl pa tud kot si napisala si gotovo zanosila kasneje, itak je ovulacija pri vsaki drugačna tk da ne moreš vedit. Pa glede na to da si imela res dolgo user posted image sem sigurna da je do zanositve prišlo kasneje. Tako da brez panike, naslednjič ko boš šla k gin. se bo pikica zagotovo že videla. Držim pesti da bo vse ok


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 1. pregled - pikice še ni
8.6.2008 7:23:57   
novo
pozdravljene!
js na tvojem mestu sploh nebi razmišljala o čem negativnem saj je slabo za tebe in user posted image . Poleg tega, da ti iz lastnih izkušenj povem, da tudi moja g. ne naroča pred 10. tednom, ker se šele tedaj vidi. Pa še takrat je odvisno. Ne skrbi in razmišljaj pozitivno.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Upanje in želja ter sreča

(odgovor članu *Mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: 1. pregled - pikice še ni
9.6.2008 15:27:02   
Rožica82
Kar pogumno!
Sama imam podobno izkušnjo, tudi jaz sem bila naročena na pregled v 8.tednu po M, pa ni bilo zarodka. Čez en teden pa zarodek s prelepim bitjem srca(noseča 6.tednov) . Zanosila sem dva tedna kasneje. Imela sem tudi dva termina z razmahom  dva tedna. Rodila sem 5dni pred drugim terminom.
Pa SREČNO

(odgovor članu novo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?