|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali že gosta hrana????
10.7.2005 23:05:41   
Suzi*
Lep pozdravček!

Imam en problem, ki me trenutno mal mori. Naš sonček bo kmalu star 4 mesece in pol. Se še izključno dojiva. Z uvajanjem goste hrane sem imela namen počakat do 6 meseca, zdaj me pa nekaj bega. Mali je težek že 7 kg in velik cca. 65 cm. Od enega meseca in pol mi je prespal celo noč, jedel je samo zjutraj ob 5-ih. Zdaj pa se mi je kakšna dva tedna nazaj začel ponoči zbujati prej, nekje ob dveh, zadnje dni pa papa že dvakrat ponoči (to je nekje med osmo zvečer in zjutraj). Podnevi papa na 3 ure. Me pa tudi ful opazuje ko kaj jem.

A mislite, da bi mu bilo potrebno dajati že kaj goste hrane, da mu je moje mleko premalo? :zmeden: Nekje sem prebrala, da so bolj pogosto hranjenje in ponovno zbujanje ponoči kazalci, da otroku mleko več ne zadostuje.

Kako ste se odločile, kdaj boste svojim sončkom začele dajati gosto hrano? A so oni začeli kazat željo al na podlagi njihove teže, al ste ste se odločile kar brez razloga?

Za vsako mnenje in pomoč se vam zahvaljujem!

lp, Suzi
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Ali že gosta hrana????
10.7.2005 23:41:17   
m_m
Oj! Js sem še tut pokonc.

Naša mala je še premala za gosto hrano, pa tut kar z očki je z mano, pa požira slino, se oblizuje... Tak, da to ne more bit znak.

Vprašaj se, kak jo boš hranla. Če že zna samostojno sedet, pa že zna požirat slino ali one vitamine al karkoli kar ji daješ po žlički, da z jezikom ne vrže ven, al pa da se ji ne zaleti, potem lahko začneš. Najbolj pomembno je ravno požiranje, požiraš pa tak najlažje sede.

Pa še to. "Uvajanje" goste hrane je itak proces, ki traja par mesecev, da iz samega mleka prešaltaš na obroke goste hrane. Zato, ji ne bo nič škodilo, če ji kdaj pa kdaj daš kakšno žličko drugačnega okusa (zelenjavna ali sadna kaša).

LP Maja

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Ali že gosta hrana????
10.7.2005 23:59:31   
Anonimen
Moj je tudi hotel pri 4. mesecih pojesti vse iz moje roke. Pa je imel 7300 g. Pa sem se odločila. In sva začela. Najprej jabolko, potem rižolino. Potem pa je sledila posvetovalnica in smo bili nadrti. Ja, nič ne bi smeli pred 6. mesecem, bla, bla,.... Pa saj je ne bi poslušala, če mi ne bi babnica rekla, da mu bom poslabšala njegovo kožno alergijo (ima atopični dermatitis), če bom nadaljevala. Pa sem nehala. Sedaj bo 27.7. star 6 mesecev in začneva znova. Končno!!!!

(odgovor članu Suzi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Ali že gosta hrana????
11.7.2005 8:15:38   
beba76

Midva sva začela pri 3,5 mesecih zaradi bruhanja; to naj bi se namreč nehalo, ko bo na gosti hrani...:zmeden2:


(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Ali že gosta hrana????
11.7.2005 8:20:37   
piščanc
Pr nas je bilo približno tako kot si ti opisala, samo da se je še dojil manj, pa na teži je zelo malo pridobival zadnji mesec. Pa sem mu dodala adapt. mleko z riževimi kosmiči, pa so se začele ene čudne alergije, tud na sadje, tako da zdaj veselo joškava nazaj, pa seveda ne spi več celo noč. Ima veselje do hranjenja po žlički, celo bolj kot dojenje, sam je pol čist flekast.

Zdaj čakam na rezultate testov za alergije, pol bomo pa videli kako in kaj.

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Ali že gosta hrana????
11.7.2005 8:31:05   
tinatona
Hmm... Midva bova tud zdej počas začela, ker mali full poliva (pa sva probala tud Aptamil ar al kaj je že oni proti polivanju, pa je blo isto). Zaenkrat mu dam samo od Frutka Jabolcni sokec s cajem (je brez dodanega sladkorja), pa ga je lepo sprejel. Bom pa zacela pocasi z naribanim jabolkom... pol bomo pa videli.

LP Tina :rozica:

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Ali že gosta hrana????
11.7.2005 8:32:09   
corfu
Suzi* lepo pozdravljena;)

Ravnaj po svojem občutku! Aljaž je bil star štiri mesece in pol, ko sva začela z uvajanjem, ampak zame je to poizkušanje okusov, saj boš videla, to so žlička, dve, toliko, da otrok spoznava okus, jaz v tem ne vidim nič spornega. Pri mojemu se je dobro obneslo, čeprav je dojenje še zdaj glavni obrok, tudi ponoči še dojim.

lep pozdrav

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Ali že gosta hrana????
11.7.2005 10:17:04   
taška30
:rozica:Hoj, hoj, Suzi!
Moram povedat, da smo se ravno zadnjič z mojo mami smejale, ko smo gledale knjigo Moj otrok - moja vsakdanja skrb iz leta 1974. Tkole piše: otroku naj bi se z 2.mesecem začelo dodajati rumenjak in sadno kašo. No, evo, in po tej knjigi je mene moja mami vzgajala (a mi danes kaj fali :)-:)-:)- ), pa verjetno še katera (tudi moja tašča pozna to knjigo).
Tako da, po moje, Anžejčku ne more škoditi, če mu daš probat kakšno žličko, sploh ko je tak velik, lep fant...pa boš videla reakcijo. Vsaj jaz bi tko naredila.
Pa LP obema, Taška :rozica:

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Ali že gosta hrana????
11.7.2005 10:20:56   
Pi-kica 1
Pozdravljena!

Moj sinko se je v tej starosti enako obnašal in po nasvetu pediatrinje sva začela z uvajanjem. Najprej sva začela s kuhanim jabolkom, potem z riževo kašico na žličko zvečer, korenčkom... Le da je pri nas uvajanje zelo hitro prešlo v pravo hranjenje, saj je Samo pojedel vse z veseljem, kar je dobil. Pač se ravnaj po svojem občutku, uvajaj postopno, le eno živilo na teden in če ne bo nobene alergije, veselo papcajta.

LP

Pi-kica

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Ali že gosta hrana????
11.7.2005 11:01:47   
morskadeklica
http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=48298&idk=89

Evo imam isti problem. Danes je bilo bolje, že nekaj dni :duda: večerja kašico.

lp:muca:

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Ali že gosta hrana????
11.7.2005 11:30:46   
Lu
Suzi* tudi jaz sem Maji začela dodajat jabolčni sokec ravno 3 dni nazaj. Je bila stara 4,5 meseca. Zdaj je tako. Eni pediatri pravijo da naj se začne z hrano pri 4,5 mesecih, drugi pa pri 6 mesecih. Saj še sami ne vejo. Ti mu kar daj za probat eno žličko in drugi dan 2 in tako naprej do 1 tedna potem je na vrsti korenček za naprej pa tudi jaz še ne vem. Naša Maja je bp prenesla sokec od jabolčka. V sredo imamo posvetovalnico in bodo povedali kako naprej.

lp Lu in Maja

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Ali že gosta hrana????
11.7.2005 12:16:03   
Suzi*
Hvala vsem za vaša mnenja in izkušnje. :rozica:

Evo, kako je blo to noč: mali je spal lepo in se je zbudil samo ob pol petih, ko sva jedla. :bravo::bravo::bravo:
Ene ste pisale, da na otročke lahko vpliva tudi luna, da ne spijo (bil je mlaj 6.7.) Zdaj pa naj bi vpliv že izginil. Bom vidla, kako bo nocoj, pol se bom pa odločila. ;)

Malo sem huda, ker sem imela na tokratnem ceplenju (drugo ceplenje) namen pediatra vprašat glede prehrane, pa so nam ceplenje odpovedali. :grrr:Niti ne vem, kdaj bo ponovno cepljen. :grrr: Tako da :zmeden2: mnenja našega pediatra ne poznam.

Morskadeklica, a ti si direktno začela z večerjo al si Klari prej rižeka dajala dopoldne, da se je navadila??


lp, Suzi

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Ali že gosta hrana????
11.7.2005 12:44:58   
iva01
jaz sem takoj po četrtem mesecu začela z sadnimi sokovi in mu jih dodajala po žlički da se navadi na okus, po dveh tednih v starosti4,5 meseca je že na enkrat pojedel goste hrane za tist najmanjši kozarček od frutka, začela sem pa z kuhanim jabolkom, riževo kašico banano hruško korenček cvetača, pri starosti 6.5 meseca sem mu začela mešati po dve ali tri vrste sadja ali zelenjave skupaj, sedaj bo star 8 mesecev pa je skor vse in ful lepo nič ne pljuva ven
LP

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Ali že gosta hrana????
11.7.2005 13:09:58   
eva1
Pri nas je tut tako-prej prespal celo noč, sedaj se mi zbuja že ob 1-2h poniči in hoče jest! Podnevi je prej jedel na 3-4 ure, sedaj na 1.5-2.5 zre! Star je 4 mesece, pa ne vem, ali naj začnem z uvajanjem al ne???

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Ali že gosta hrana????
11.7.2005 14:12:29   
piščanc
jaz sem opustila uvajanje pa se je tud jočkanje popravilo, zdaj čez dan nazaj lepo je na tri ure ali več, ponoči pa samo še enkrat. z gosto hrano bom še počakala zaradi teh flekov.

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Ali že gosta hrana????
11.7.2005 14:12:48   
piščanc
jočkanje=joškanje8)

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Ali že gosta hrana????
11.7.2005 21:44:23   
Skaana
Iiiii, pa sem končno našla nekoga, ki se mu je zgodilo najlepše na isti dan kot meni:sloncek::sloncek::sloncek:.

Da te malo potolažim. Naša princeska se je predvčeraj ponoči in še dan prej tudi zbudila okoli treh, pa že od drugega meseca spi celo noč. Pa sem ji dala le dudo, nekaj je se godrnjala, potem pa zelo nemirno spala naprej. Sinoči je spet spala celo noč. Zgleda, da je res luna :zmeden2:
Tudi naša tehta skoraj 7kg, velika pa je 63,5cm. Pravi debelušni :angel: Čez dan namreč je večinoma na 2 do 2 uri in pol, zelo redko na tri, spi pa od prb. 8.30 do 5.30. Tudi ona nas opazuje, ko jemo, cmaka, vse nosi v usta in se slini. A npr. čaja noče po flaški, tudi v največji vročini ne. Kapljice pa brez problema vsako jutro z žličko razredčene v vodi. Če bo tako nadaljevala, bom pričela z uvajanjem naslednji mesec, a le iztisnjene sokove.

Lahko noč vam želim 9nebesa

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?