|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Refluks
9.1.2006 8:10:57   
vanč
Pozdravljene!

Naš Nejc ima že od drugega tedna starosti zelo močno polivanje oz. refluks. Najprej nismo spali nič, ker smo cele noči poslušali kako se mu mleko dviguje gor pa dol po grlu in se mu zatika v požiralniku. Po vsakem dojenju smo podirali kupčke in se nosili najmanj 40 minut. Smrdel je po kislem in včasih je tudi tešč polival čisto želodčno tekočino oz. kislino. Ob vsem tem je revček tako stokal, da nismo več zdržali in smo v petem tednu starosti popolnoma prešli na Aptamil AR. Najprej je bila reakcija odlična! Skoraj nobene težave! Po enem mesecu hranjenja z Aptamilom AR se je spet začelo, vendar v malo drugačni obliki. Ker je mleko zgleda dovolj gosto ga sicer kar dobro zadržuje v želodčku, vendar takoj po flaši, kljub podrtemu kupčku, si tako nervozno tlači rokice v usta in ob tem stoka, se zvija,krči. Rokice si zatlači tako globoko,da bruhne in potem je ponavadi uredu in se počasi umiri. Vendar ga moramo veliko prenositi v pokončnem položaju, ker se mu skozi spahuje zrak. Zadnje čase celo hlipa in včasih mu hrope v pljučkih. Naša pediatrinja je rekla, da je kriva želodčna vsebina, ki mu zateka v dihalne poti in da moramo zadevo prerast.

Lepo prosim, da mi sotrpinke javite, če ima oz. je imela še katera tak primer in kako ga preživljate oz. ste preživele. Zanima me kdaj so vaši otroci prerastli refluks in ali ste ga zdravili? Aja, pa če bo kakšna sprememba na bolje pri hranjenju s pravo hrano? 

P.S.: Naš Nejček je star 4 mesece in je težak 6500 in visok 62 cm. Tudi zato naša zdravnica ne trza pretirano, ker pravi da zelo lepo raste in napreduje in po vsakem pregledu pove, da je drugače zdrav in v dobri formi.

Pozdravček vsem!

Obupana mami  user posted image


_____________________________

vanč
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Refluks
9.1.2006 8:31:05   
tascha
Tudi pri nas je bilo podobno, le da sem jaz vztrajala z dojenjem.user posted image Mi je zdravnica rekla, da je škoda, da če imam dovolj mleka, da bi prešla na umetno.user posted image Pa tudi umetno mleko ni pogoj za prenehanje bruhanja. Dogajalo se je pa podobno kot pri vas. Obenem pa se je normalno redil, tako da smo sklepali (skupaj z zdravnico), da pač dovolj poje.  V posteljici smo mu dvignili vzglavje, pa podirali kupčke po eno uro, pa je vseeno bruhal magari dve uri po hranjenju. user posted image Zaradi vsega tega bruhanja sem takoj po dopolnjenih 4 mesecih začela z gostejšo hrano, najprej z kašicami, ki se jih dela z vodo ali pa sem jih delala s svojim stisnjenim mlekom. In ker je bil potem tudi več pokonci v ležalniku, se je to počasi umirilo.user posted image Zdravnica je rekla, da prebavni sistem dozoreva pri enih hitreje kot pri drugih. Pri ene 6 mesecih  je bruhanje prenehalo. user posted image
Vem , da je ful grozno gledat ali sploh poje dovolj in ga je grozno gledat ko bruha, ampak bo kmalu minilo, saj praviš da je star 4 mesece.
Zdaj bo vedno bolj pokonci, kmalu bo začel sedet in se bo umirilo.user posted image Nam je zdravnica celo neko operacijo omenjala, da če ne bo do prb.6 meseca dobro, ampak na srečo je bilo.user posted image
Boš vidla, kmalu bo boljše!user posted image

(odgovor članu vanč)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Refluks
9.1.2006 8:44:57   
vanč
Hvala za malo tolažbe tascha! Še eno vprašanje imam. Mi smo namreč že probali  riževo mlečno kašico, ki se jo naredi z vodo. Učinek še slabši! Še bolj ga je tiščalo in mu metalo gor. tukaj ni nobene logike več. Imaš mogoče kakšen dober nasvet za vrsto ali znamko kašice? Jst sem mu dala Milupino iz Muller-ja.

_____________________________

vanč

(odgovor članu tascha)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Refluks
9.1.2006 9:55:52   
beba76
Mi smo imeli težave z refluksom do 9 meseca, pa še zdaj ni čisto vredu.
Z dojenjem nisem prenehala, ker sem imela dovolj mleka. S težo sva sicer imela probleme, tak da sva bila vsaka dva tedna na tehtanju, a je bilo zmerom na spodnji meji, tak da naju zaradi tega na nadaljne preiskave niso dali. Pa še osebna zdravnica nam je to odsvetovala - je rekla, da bodo otroku tam porivali cevke v ve možne luknje in bo doživel takšen šok, da se ne splača. Dokler ima koliko toliko normalno težo, naj se pač ne sekiramo.

Na trenutke sem bila že tako živčna, da nise mvedela, kaj naj. Sem ga fajn oblekla in se mi je nočkolikokrat zgodilo, da še niti ni bil do konca poštiman, pa je že bruhnil in spet preoblačenje. Da ne govorim o tem, ko smo kam šli. Rukzak je bil poln rezervnih cunj, plenic in slinčkov.

No in v posvetovalnici so rekli, da bo to minilo pri enem mesecu. Ko ni, so podaljšali do 3 besecev. Pa spet ni bilo nič bolje. Takrat so rekli, da se bo izboljšalo, ko bo na gosti hrani. S 3,5 meseci sem začela uvajati gosto, pa spet nič boljše. In končno so mi v posvetovalnici povedalai, da pa pri nekaterih refluks traja vse do enega leta.user posted image  In pri nas očitno bo, saj smo zdaj stari skoraj 10 mesecev, pa še ni čisto vredu.

Kašice sem mu pa jaz dajala od Alete, tiste, ki se pripravljajo z vodo. Drugače pa sem večino kuhala sama; kašice so povečini bile le večerja. Pa na začetku ni bilo čist nič drugače kot pri mleku, saj je tiste začetna hrana zmuksana in je tudi ful redka.

Vem, da te nisem prav nič potolažila, a apisala sem tako, kot je bilo oz. še je. Srčno pa upam in ti želim, da bi se pri vas stanje čimprej izboljšalo.

Srečno!

(odgovor članu vanč)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Refluks
9.1.2006 10:07:26   
tehnofil
Naš malček je polival-bruhal od rojstva. Nakaj malega je pomagal aptamil AR, samo pri dveh mesecih smo v bolnici ugotovili alergijo na kravje mleko in je bilo konec z aptamilom. Nadomestka Pregomin pa sploh ni nikakor maral jesti, tako da smo ostali na dojenju (in dieti - brez vseh izdelkov ki vsebujejo mlečne izdelke). Mislila sva, da poliva nenormalno, vendar, ko sva v bolnici videla kaj zares pomeni bruhanje-polivanje t.j. posebne goste hranljive mešanice skozi usta in nos v loku, sva šele ugotovila, da naš Videk pravzaprav sploh ne poliva tako grozno. Od takrat sva polivanje sprejela kot nekaj, kar pač paše zraven. Poleg polno plenic sva bila tudi sama pogosoto polita. Tudi midva sva pediatrinjo opozorila na hropenje, pa nama sploh ni odgovorila. Sedaj ne hrope več.
Izgleda, da je merilo pri vsem tem RAZVOJ OTROKA. Če lepo (nekako blizu normale) napreduje ni vzroka za skrb, pa čeprav smo se veliko namatrali.
Vsa stvar se je nenako začela umirjati (čeprav še vedno poliva) ko smo prišli na dodajanje Rižolina s Pregominom po žlički. Sedaj po 7 mesecih še vedno rad po dojenju polije, kakšen dan pa sploh ne.

(odgovor članu vanč)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Refluks
9.1.2006 10:40:16   
Seven*
Mi imamo doma grozno polivalko.. Pobruha vse kar je na dosegu njene roke.. Sem se tudi bala kaj bo.. Med obiskom v bolnici, sem to pediatru omenila.. Je rekel: Poliva 75% dojenckov! Problem je edino v primeru, ce otrok ne napreduje.. Ves, itak nimajo kaj narest.. Sem bila v sobi na pediatriji z raznimi polivalkami/polivalci, pa so jih predvsem opazovali in tehtali.. Otrok mora to prerasti. Problem je predvsem zaradi slabe zapore med zelodcem in poziralnikom.. MIne, slej kot prej..


(odgovor članu vanč)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Refluks
9.1.2006 11:04:12   
vanč
Tehnofil! Ali je tvoj malček imel še kakšne druge znake, ki naj bi bili značilni za alergijo? (Recimo izpuščaje) Naša zdravnica je tudi na to varjanto posumila oz. vsaj na preobčutljivost, vendar je rekla, da če nima izpuščajev ali koprivnice to ni to.

Drugače pa vsem hvala za nasvete, pa čimveč zdravja in čimmanj problemčkov!

_____________________________

vanč

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Refluks
9.1.2006 11:25:50   
tehnofil
To spada bolj v Forum Alergije:
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=726146

Prvih nekaj tednov samo krči, jok in polivanje. Nato zavračanje dojenja (se preveč namatra ko vleče). Teden dni kasneje zavrača hrano tudi po steklenički.

Ker je Alergen=Strup za telo je tako naravni odziv. In PAZI. Če ne bi takoj šli na Pediatrično bi začel vedno manj jokati in vedno več spati, KER BI OMAGOVAL. Mi bi mislili kako se je zboljšalo, on pa bi v bistvu ugašal. Zato je tako pomembna teža in se ne sekirajo če je razvoj v redu.

No, pikice pa najprej po obrazku in kasneje po rokicak in kasneje po telesu. Takoj ko smo začeli z dieto so pikice v času čiščenja (14 dni) prešle na noge in na koncu izginile. Je pa imel obrazček že poln hrapavih pikic po licih, tako da je bil kot brusni papir.

Smo pa v glavnem takrat jedli mleko in mlečne izdelke, ker smo se bali krčev zaradi zelenjave in sadja. user posted image  Potem smo morali mleko tri dni iztiskati in zlivati stran, da se je očistilo.

@A@

(odgovor članu vanč)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Refluks
9.1.2006 12:45:32   
tascha
Jaz sem mu najprej dala kašice od MUllerja, ki so jih na žalost nehal delat oz. dobavljat.user posted image Te so bile res super, dobre in so lepo dišale (nekatere mi ful smrdijouser posted image ). Ko pa le -teh nismo več dobili, smo šli na Hippove. Lahko pa povprašaš v Mullerju, če imajo že kašice pod njihovo blagovno znamko. Jeseni so jih obljubljali za december, vendar nisem bila nič tam, da bi ti lahko povedala ali so že na voljo.user posted image

Srečno!

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Refluks
9.1.2006 13:12:38   
KODA
Naš tastarejši je imel tako hudo obliko GER-a,da ni pridobival na teži.Pri enem letu,je imel na račun tega stanja samo 7000g.Minilo je šele okoli 13 meseca.Nato so mu odkrili še VUR.To je prerasel okoli 4 leta.
Našemu so s pomočjo ph-metrije,odkrili alkalni refluks.Seveda smo pili Aptamil AR in imeli vzdignjeno vzglavje.Ko smo prešli na gosto hrano,ni bilo čisto nič bolje.Ko je bil otrok malo bolj aktiven,mu je kar odneslo hrano iz želodca.Šele okoli 13 meseca,se mu je toliko umirilo,da je samo še malo polival .Nato se je pa počasi umirilo.Zdaj je star 5 let in ni nobenega sledu več o tem.Zdaj pa ima 24 kg.
Bratec je tudi imel GER,samo ne tako hudo.Njemu je pa to prešlo okoli 6 meseca,brez večjih težav.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu tascha)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Refluks
5.10.2008 22:04:15   
maja_b
LP! Tudi mi imamo takšne probleme z našim Nejcem, ki je star en mesec in 10 dni.Že od poroda mu je zelo hrupelo in so mi v bolnici rekli, da je to še plodovnica.Dojiti se sploh ni hotel pa čeprav sem se zelu trudila.Potem smo mu začeli dajati mleko Aptamil.No sedaj pa sva šla na pregled za ledvičko pa so se v bolnici zelo prestrašli in so naju obdržali v bolnici zato ker mu tako hrupi.Pa sva bila na ultrazvoku trebuščka, srčka, na rengentu, ekg na orl pa so vsi izvidi bili vredu razloga pa še vedno ne najdejo otrok pa se normalno razvija in raste ter je tudi vesel in živahen.LP MAMI

(odgovor članu vanč)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Refluks
6.10.2008 9:36:46   
julči
Tudi mi imamo doma skoraj 5m stara miško, ki se mi zaradi GER grozno smili. Poliva in bruha od rojstva, dokler nismo vedli kaj ji je je jokala po cel dan (smo mislili da so krči) jo je pa motila kislina. Pri 6 tednih smo pristali na pediatrični, diagnoza močan refluks in alergija na KM. Jo dojim zato sem tudi jaz na dieti. Zdravimo jo z ranitalom 2x na dan in antirefluksnimi ukrepi. Mala bruha čist po vsakem obroku in to veliko, kljub temu pa lepo napreduje. Preoblačiva se x na dan, vsakodnevno perem po 10-15 slinčkov, ko kam gremo imam sabo celo potovalko cunj,... Tudi če mi po obroku takoj zaspi (na prsih) in podre kupček, lahko odspi tudi 3h do naslednjega obroka, ko jo dvignem iz posteljice že bruhneuser posted image Pediatri rečejo da mora pač prerasti... naj bi bilo skos bolje, a meni se zdi da je vedno slabše. Sem namenoma poskusila tudi s temi kašicami- riževimi za po 4m ko tolko govorijo, da je z GH boljše- tud to je ven vrgla in tudi jaz sem že močno obupana in utrujena od vsega tega. Nevem kdaj bo bolje. 

(odgovor članu maja_b)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Refluks
6.10.2008 9:37:29   
SpeliG
En velikuser posted image  za vse ki ste to probali in ki še dajete skozi!
Tudi naša dojenčica ima refluks, ugotovili so ga pri njenem 1 mesecu. En teden stara je začela hropet, nosek čist zamašen in kao prehlajena. Hodili z njo k zdravnikom, vsi so govorili, da je otrok zdrav (potem verjetno jaz nisem?!), ona pa se ponoči davila, ker je imela grlo in nosek zabasano. Dokler ni začela pri enem mesecu še polivat, potem so le posumili na refluks in je to pojasnilo tiste čudne "prehlade". Po dojenju je grozno polivala, zato smo v celoti šaltali na Aptamil AR, ki je postopoma ( v tednu dni) naše probleme skorajda odpravil.
Izvajali smo vse predpisane ukrepe in je bilo čist OK. Do nekje njenega 4. meseca, ko se je začelo napenjanje, vetrovi, prej pa nikoli ni imela krčev ali kaj podobnega. Poliva ne, odkar imamo AR.
Danes je stara 6 mesecev in to noč me je zbudila n-krat, ker jo je tako napenjalo. Sva ravno iz posvetovalnice (mala sicer krasno napreduje in je ful dobrovoljček) in pravi P., da je to povezano z refluksom, ni zdravila -počakaj pa mine...

In tako čakam pa čakam...In sigurno dočakam user posted image , zgodi se tudi kakšna krasno prespana noč (od 20 pa do 6- včasih so bile vse takšne...), sicer pa se lahko tolažimo s tem, da to ni bolezen in da je važno, da so sicer zdravi. Srečno in naj mine čimprej!

(odgovor članu maja_b)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Refluks
6.10.2008 9:59:52   
julči
js imam pa še eno vprašanje, če bi mi katera znala odgovorit:
a je lahko refluks kako povezan s tem, da ima mala kar naprej zabasan nosek, drugače je zdrava... zdaj sem pa že dva dni opazila da ima levo nosnico krvavo, vsak dan zjutraj. Kri ji sicer ne teče, udarla se ni nikamor,... a me mora kaj skrbet? hvala in lp

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Refluks
6.10.2008 10:02:18   
SpeliG
Seveda je, naša je imela skoz zamašen nosek, ker je bilo notri dejansko mleko...Če se zdi otrok sicer zdrav, potem je možno, da je nosek zapacan od mlekca. Pri nas se je to popolnoma nehalo ko sem nehala dojit in ji ni več hrana prihajala nazaj gor.

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Refluks
6.10.2008 10:46:59   
julči
kaj pa kri v nosnici?

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?