|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Noče zelenjave
17.2.2006 15:59:09   
Tiamo
Moja 6,5 mesecev stara user posted image , noče oz. ne mara zelenjave! Vase spravi mogoče 2 žličke in pri tem dela tako, da bo lih kar bruhala. Sadje ji pa gre v slast. Dojajati sva začele pri 5,5 mesecih. A še kateri user posted image ni hotel jesti zelenjave?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Noče zelenjave
17.2.2006 16:03:47   
majibee
ja pri nas istouser posted image . 7 mesecev bo star, pa mi še vedno vso zelenjavo pljuva. sadje ma rad, najrajš ma pa hippove kašice. pa bom probala mu zdej kakšno mix sadje+zelenjava poturit, da vidim kako bo. ker, v enem mesecu in pol uvajanja bolj malo napredujemouser posted image . jah no bo že,bo pa še nekaj časa na sadju in kupljenih kašicah.. 

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Noče zelenjave
17.2.2006 16:08:19   
Tiamo
majibee: naša je ista: hippove kaše obožuje. Jaz ji bom pa probala poturit kašo, ki se zmeša z vodo in je iz zelenjave. Se pravi, da se naj neham matrati z zelenjavouser posted image

< Sporočilo je popravil Tia74 -- 17.2.2006 16:09:46 >

(odgovor članu majibee)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Noče zelenjave
17.2.2006 16:09:19   
bskrle
Kako jo pa pripraviš zelenjavo ali je dovolj slastna?
Lahko naredita malo predaha z uvajanejm zelenjave. Saj se še ne mudi.

Lahko pa da ni zelenjavar, pa bosta jedla kaj drugega. Je pa malce bolj nerodno.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Noče zelenjave
17.2.2006 16:14:18   
Tiamo
Do sedaj sem ji ponudila pirejče iz krompirja-naredila z adaptiranim mlekom, korenček, bučko, cvetačo..pripravila sem pa skoraj vse tako, da sem skukala in pretlačila. Sem pa lih zdajle prebrala starejši post na tej strani, da punce dajete že med pire kislo smetano, pa maslo in prepražite zelenjavo na poru??? Sem mislila, da je še premajhna za kislo smetano, maslo....

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Noče zelenjave
17.2.2006 16:15:44   
majibee
bskrle, smo probal že vse varjante, vse možne zelenjave, mešala sem s kislo semtano, putrčkom, 1x clo s pomarančnim sokom, k ga ma zlo rad, pa ničuser posted image
ma sej, je rekla pediatrinja, da ni panike, nej malo počakamo. ja bi blo pa fajn, da bi bil zelenjavar, k sta mami pa oči tud.
tia, me veseli, da smo na istem, k tukaj prebiram ,kako fajn tok stari otroci vse že papcajouser posted image
lp

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Noče zelenjave
17.2.2006 16:28:28   
Anonimen
Jaz pireja nisem nikoli delala z adaptiranim mlekom, ampak samo z maslom in kislo smetano. To baje lahko daš, medtem ko mleka pa še ne. Pa sem s paličnim mešalnikom zmiksala in je imel ful rad. Seveda sem krompir med kuhanjem tudi malo solila, ker jed mora imeti nek okus. Sicer pa moj tudi cvetače ni maral, je kar ven pljuval, danes pa jo je v celih kosih in nič drugega zraven. Tako da, pusti ji čas.

(odgovor članu majibee)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Noče zelenjave
17.2.2006 19:26:44   
lelaval
Če si začela z uvajanjem s kupljenimi kašicami, se lahko zgodi, da potem prave zelenjave in sadja otrok ne mara.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Noče zelenjave
17.2.2006 20:31:12   
majibee
začela sem z jabolkom, banano, mangom, pomarančo.. vse sveže. nadaljevala z zelenjavo:tam se je ustavilo. kupljene kašice smo odkrili kasneje, če smo kam šli, pa vidim, da jih ima najraje od vsega. zato sem mislila dat sedaj probat zelenjavno kašico-kupljenouser posted image

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Noče zelenjave
17.2.2006 20:41:08   
lelaval
Pa poskusi v kupljeno kašico zmešat malo zelenjave, pa čez par dni malo več. Mogoče bo delovalo.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu majibee)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Noče zelenjave
18.2.2006 14:54:00   
Tricia
Še ena v vajinem klubu Tia74 in Majibee user posted image  .

Pred časom sem pisala, da moja ne mara goste hrane....no to se je popravilo...kolikor toliko...je še vedno špurlava in ima rada samo dobre reči (beri sladke user posted image ), ma dobro vsaj neki da poje po žlici, da ni samo mleko.
Zelenjave pa ne ji niti kazat...tako kot gre žlička v usta, tako frli ven. Sem povedala pediatrinji kako je, pa mi ni nič rekla, da bi jo morala silit. Bo????

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Noče zelenjave
24.2.2006 12:43:32   
Anonimen
Za tiste mamice ki otroci nočejo jesti zelenjave ali sadja.
Npr. skuhajte 2 sam mala brokolija in večjo količino npr. krompirja,tako da ne bo imelo okus po brokoliju.Ali pa dodajte zelo zelo malo soli.
Uspelo zelo dosti mamicam,saj ni nujno da je cel ali pa pol krožnik brokolija,enim otrokom se ne dopade okus,enim pa izgled,ampak ene mamice morajo biti malce bolj pretkane pa bo.


LP

(odgovor članu Tricia)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Noče zelenjave
24.2.2006 12:50:00   
giina
Jaz sem na začetku zelenjavo uvajalo tako, da sem k vsaki zelenjavi dodala sadje - v bistvu je bilo več sadja kot zelenjave.
Moraš pa nardit tko, da je tudi tebi zlo dobr, potem je tudi otročku.

l.p

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Noče zelenjave
24.2.2006 15:11:53   
majibee
Tricia a pri vas ma te tud takle?user posted image ja mi smo še na istem, pettyy smo probali tisto z brokolijem pa krompirjem, pa je bilo bljakuser posted image .ampak jez se ne dam, pa mu vsak dan mal poturim, čeprav na koncu vedno pri sadju pristanemo. upam, da bo ščasoma boljše, lp

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Noče zelenjave
24.2.2006 17:46:53   
Tricia
Ja ja Majibee, še vedno smo na štartu, sploh se ne premaknemo naprej. Vsak teden poje nekaj več, a sam ne ji kazat zelenjave. Edino 1x je jedla korenček, ker ni vedela da ga je - sem ji dala Frutek (jabolko, korenček) user posted image ...zgleda da jo bomo morali mal na finto dat, pa nam bo mogoče uspelo še to.

(odgovor članu majibee)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Noče zelenjave
26.2.2006 14:33:24   
bobek05
Draga Tia, najprej si preberi ta moj post (pisala sem ga pred slabima 2 mesecema):

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=751967&mpage=1&key=&#762838  

Takrat je bil Anej star natanko 6,5 m tako kot tvoja.. Zdaj pa ti povem tole. Star je 8,5 m in danes je za kosilo pojedel: ogromno ŠPINAČNE juhe (svojo in pol moje porcije), pire in puranje meso na koščke s papriko in smetanovo omako - vsega je pojedel ogromno in jaz ne bi morala biti bolj srečna... Včeraj je jedel juhico z rižem, mesom in korenčkom (tudi dosti pojedel)... juhe ima zelo rad (zelenjavne, goveje, ...), mesa se nikoli ne brani.. najprej se je zmrdoval nad krompirjem, ampak če je zraven kakšna slastna omakica vse poje..

Evo, za vzpodbudo user posted image  

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Noče zelenjave
26.2.2006 14:34:54   
bobek05
Aja, pa še to: jaz ga nisem silila z zelenjavo, vendar smo ugotovili, da VSE je če VSI jemo... user posted image  Je zelo radovenden in ko vidi, da drugi jemo, tudi on je in tako se je začelo...

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Noče zelenjave
27.2.2006 8:07:11   
Tiamo
bobek hvala za vzpodbudo...zdaj bo stara 7 mesecev in kdaj poje zelenjavo, kdaj pa ne. Lih včeraj sem ji naredila korenje in jabolko pa je bilo blak... zdaj vem, da po postopoma vse jedla...je ne bom nič silila.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Noče zelenjave
27.2.2006 8:23:06   
Marogica
Bom opisala naš primer. Ta večjemu sem sama delala zelenjavne kašice, ki jih je z užitkom jedel in nisem kupila ene same Hippove, ker sem bila mnenja, da je najmanj, kar lahko naredim za otroka, da mu pripravim domačo zelenjavno kašico.
Takšnega mišljenja sem bila seveda tudi pri ta drugem otroku, ki pa mi je po treh dneh doma pripravljenih kašic dal jasno za vedeti, da mu niso všeč (pripravljala sem jih enako kot pri ta prvem). Po metanju kašic stran, sem se odločila, da mu kupim Hippove in glej čudež, naš "gurman" je vse, brez problemov pojedel. Tako se nisem več sekirala in mu do ca 8. meseca pripravljala zelenjavne obroke samo s pomočjo Hippovih kašic. Po 8. mesecu sem mu ponudila "našo" hrano in jo je sprejel bez problema.  O takrat dalje je vse, kar skuham, tako, da ni bojazni, da otrok ne bi hotel drugačne hrane, razen kupljenih kašic.
Tako, da se ne sekiraj in probaj, pa boš hitro ugotovila, kaj je všeč tvojemu otroku.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Noče zelenjave
27.2.2006 8:31:27   
CIPRESA
Tia moj tudi noče zelenjave same mu jo pa ponudim na žlički skupaj z pirejem (v pire zmešam malo margarine in prelijem z mlekom alpskim 3,5) to skupaj pa je kot za šalo. Probaj to naredit, mogoče vama pa rata.
Pri nas pa zelo nerad je zjutraj sadje pa se kar trudiva in trudiva in mu v spasirano jabolko vmešam še malo banane in en piškotek...pol pa gre doluser posted image user posted image user posted image .

Veliko uspeha pri zelenjavi!!!!!user posted image


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?