|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj začeti
8.6.2006 22:08:10   
taja27
moja punčka bo čez 6 dni stara štiri mesece in se še polno dojiva. je pa čisto navdušena, kadar me gleda ko jem. parkarat sem ji dala košček jabolka v usta in je začela navdušeno sesati. 

prebrala sem kar nekaj gradiva (knjige, forumi) na temo o začetku uvajanja goste hrane, vendar še vedno ne vem, kdaj je najbolje začeti z uvanjanjem.
berem, da se pri dojenih otrocih počaka do 6 meseca. potem spet berem, da otroci, pri katerih se začne uvajanje goste hrane šele pri 6 mesecih, težje sprejemajo gosto hrano. pa spet berem, da otrokov prebavni trakt s 4 meseci še ni dosti razvit za gosto hrano...

skratka - zmedena sem in bi želela , da mi malo napišete svoje mneje in izkušnje.

pri pediatru (sestra) so mi rekli, da je čisto OK če ji že začnem dajati naribano jabolko (sveže). Tanč (peiatrinja na med-u) svetuje, da je boljše začeti z zelenjavo, ker otroci pri katerih se začne s sadjem potem ne marajo preveč zelenjave.


pozdrav
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj začeti
8.6.2006 22:16:05   
NRMM
Vsak pravi drugače, tudi pediatri med sabo niso zedinjeni user posted image . Midve sva začeli z gosto hrano pri taki starosti kot ste sedaj vi. Najprej zelenjava (korenček, cvetača,brokoli,bučke), potem kuhano sadje, prešli na surovo sadje, mlečne kašice, sedaj pa pri 5,5mesecih jeva vse razen beljaka (tako nama je tudi rekel pediater). Vsaj dan ji dam nekaj novega, od meseka, do žgancov, testenin, grisa, špinačo ipd delam vse z navadnim mlekom-alpskim, jogurte, fructzwerge,k.smetana itd itd.

Zaenkrat se alergije niso pokazale, upam,da bo tako še naprej. Eni pravijo ne do prvega leta nič kaj je povezano z jagodami, ravno te dneve sva jedli skutico z jagodami in je blo vse ok user posted image .



_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kdaj začeti
8.6.2006 22:16:41   
babylove
Pri 6 mesecih z zelenjavo.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kdaj začeti
8.6.2006 22:18:35   
MajaPRO
Jaz sem našemu par dni pred dopolnjenim 5. mesecem dala jabolčni sokec, potem kašico iz jabolk itd. Začela sem torej s sadjem, vendar je tudi zelenjavo sprejel brez problema.  Pri 6 mesecih sva prišla že na 3 goste obroke, poskusila sva tudi piščančje meso. Mi ni žal, da sva  začela nekoliko prej, saj naj bi pri 6 mesecih že uživali meso (do takrat pa je potrebno uvesti tako sadje kot zelenjavo). 

_____________________________

Otrok stane največ na tem svetu. Tvojo ljubezen. Tvoje življenje.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kdaj začeti
9.6.2006 0:20:08   
benika
Mi smo z gosto hrano (jabolčnim frutkom) začeli pri dobrih 4 mesecih.

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kdaj začeti
9.6.2006 8:36:36   
natalia
taja, jaz sem tudi že začela. s sadjem in kašicami.

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kdaj začeti
9.6.2006 9:13:16   
tina104
Ti samo poskušaj ji dat kaj gostega, samo toliko da se navaja na okus. Jaz sem pri našem začela z gosto hrano pri 5,5 mesecih in še zdaj pri 9,5 kak dan popolnoma odklanja gosto hrano, pa tudi sicer ima največ 3 goste obroke, enostavno zahteva dojko.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kdaj začeti
9.6.2006 11:02:02   
diva 4
Jaz sem pri obeh user posted image  začela s sadnimi kašicami pri štirih mesecih in sta od prvega poskusa naprej zelo rada jedlauser posted image .Tak ,da mi sploh ne poznamo uvajanja goste hrane ampak samo normalno hranjenje.Nadaljevala sem z zelenjavo ,juhicami pri enem letu pa že praktično vso hrano .S pasiranjem sem pa nehala , ko sem vidla ,da znata žvečit (okrog 9m).

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kdaj začeti
9.6.2006 14:03:19   
Marina_
Mi bomo stari sedemnajstega  4 mesece pa nam je ravno danes pediater rekel ,da do 6 m nič goste hrane.Mi se bomo tega držali.

_____________________________

Bivša Frizerka :)

17.2.06 je na svet prijokala naša zlata punčka KARIN



Karin

Marina

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kdaj začeti
9.6.2006 17:58:15   
TVN
Ma, čisto od vsakega otročka je odvisno, kako GH sprejme. Mi smo začeli "by the book", torej z GH po 6. mesecu, začela pa sem zvečer z rižolinom v mleku, nato pa s sadjem (jabolčni sok, kuhano jabolko). Potem smo počasi uvajali ostalo sadje, nato še zelenjavo. V nasprotju z vsemi napovedmi je zelenjava NJAMI, sadja pa še sedaj ne mara preveč (očitno je po mamici). Takoj je sprejela žlico, hrane nikoli ni ven pljuvala, že od vsega začetka je pojedla precej GH, tako da sem mleko dodala samo malo (cca. 50 - 100 ml po obroku GH). Relativno hitro smo prešli na 3 goste obroke ter zjutraj in zvečer mleko.
Sedaj praktično je že vse isto kot ostali, zelenjava + krompir + mesek pa je zakon. In goveja juhica.

Sicer pa sem pristaš, da se ne začne prezgodaj z GH. Če se lepo dojita in če otročiček normalno napreduje na teži ter se ne zbuja ponoči, potem ni nobene potrebe, da bi začeli z gosto hrano.

_____________________________

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu Marina_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kdaj začeti
9.6.2006 21:02:26   
renan
jaz sem tudi polno dojila. ker je moj mišek začel kazati zanimanje za vse drugo okrog sebe razen za dojko in je z veseljem gledal kako z očijem jeva in pričel spet sesati ponoči, sem mu neglede na teorije pri petih mesecih ponudila korenčkov sok opoldan in zvečer riževo kašico. zdaj sva za kosilo že na banani pomešani z naribanim svežim jabolkom. opazuj otroka, in ko se ti bo zdelo, da je zrel, mu kar ponudi nekaj drugega. jaz bi na tvojem mestu še malo počakala, če ne kaže znakov lakote, ker materino mleko vsebuje vse pomembne snovi.

lp, renan

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kdaj začeti
9.6.2006 21:05:42   
renan
Ja pa še to: če imate v družini kakšne alergije na hrano, potem kar počakaj do 6. meseca.

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kdaj začeti
10.6.2006 21:31:23   
teta beta
Mi smo tudi začeli po 6. mesecu in smo imeli precejšnje težave, sploh prvi mesec. Malo zaradi teksture GH, malo zaradi težav s prebavo, ki so se pojavile hkrati z uvajanjem. Še zdaj je vse skupaj bolj tako-tako, včasih ima tudi 4 obroke (poleg dojenja), danes npr. samo enega in pol. Prebava se ji je uredila šele zdaj, ko je začela jesti tudi jogurte. Vseeno mi ni žal, da sem šele takrat začela, smo se pač še malo lovili.

Ne glede na to, kdaj se boš odločila začeti, ti svetujem, da začneš s kupljenimi kašicami, saj so veliko bolje spasirane, kot lahko to storiš doma in jih bo otrok prej sprejel. Naša se je kar davila z doma narejenimi, pa so bile precej tekoče in spasirane. Zdaj je že tudi samo naribane stvari ali riž kar cel itd.

_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kdaj začeti
10.6.2006 21:35:26   
Anonimen
A ti ni patronažna ničesar dala? Meni je dala en list z razpredelnico, kdaj se kaj daje. Potem sem se tega približno držala.

(odgovor članu teta beta)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kdaj začeti
11.6.2006 8:37:13   
taja27
Hvala vsem, ki ste z mano delile svoje izkušnje.

Splišni, sem že razmišljala, da bi poklicala patronažno glede uvajanja, ker nisem od nje dobila nič. Pri naju je bila res samo na začetku in takrat nisva govorili o uvajanju goste hrane.

Še vedno pa ostaja to tema a'la kaj je bilo prej kokoš ali jajce.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.
Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?