|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   trak za nošenje otroka
17.1.2006 0:36:15   
živa
Pozdravljene!

Končno sem se odločila in šla kupit blago, da si naredim trak za nošenje otroka. Tiste, ki ga imate, ali mi lahko poveste, katera širina in dolžina traku sta najprimernejši (velika sem ok. 160 in po porodu bom, upam, spet čisto povprečne postave). Ali so kje na internetu navodila za vezanje traku ob različnih načinih nošenja oz. ali ima katera navodila za uporabo traku, ki se ga naroči pri Štorklji, da bi mi jih posredovala?

(Malo se mi že mudi - rok imam čez 14 dni ...)

Lepo se imejte,

živa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: trak za nošenje otroka
17.1.2006 7:39:10   
MiaSophia
Živa,
evo si me spomnila na trak...V knjižnici sem si kakšen mesec nazaj sposodila nekaj revij Moj malček (iz leta 2004, 2005) in v eni od teh revij je bil predstavljen tudi ta trak, tudi mere so bile..A žal si nisem sfotokopiralauser posted image ...Mislim, da potrebuješ okoli 2,40 cm x 1,50 cm blaga. Mogoče greš pobrskat v knjižnico? Če bom pa jaz zvedela, ti tudi javim.

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa. (E. Store)

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: trak za nošenje otroka
17.1.2006 9:33:03   
PIKA
Kako pa se ta trak obnese, je praktičen?

(odgovor članu MiaSophia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: trak za nošenje otroka
17.1.2006 10:53:19   
balaena
zdravo!

jaz sem si pred kratkim naredila trak za nošenje. in sicer takega, za katerega ne rabiš obročkov (tisto je sling) in ga torej tudi ne moreš nič prilagajat. delala sem ga po navodilih z dveh internetnih strani:
http://www.sleepingbaby.net/jan/index.html?Baby/index.html - tukaj se kar ok pise, ceprav si nisem najboljse predstavaljala
http://www.ida.net/users/stace/sling.html - tukaj so pa tudi slikce veliko boljse (vsaj meni no) in sicer tlele: http://www.ida.net/users/stace/images/sewsling.jpg

merila sem se tako kot na prvi strani pise - vzela sem se malo vec blaga, mislim da 147cm (visoka sem 165cm), širino pa kor piše, 55cm, mogoče malo več tudi. ampak mene prav zanima, če si je še katera kaj podobnega naredila. ker meni se zdi, da je trak malo majhen. ceprav je mogoce problem tudi v tem, da je moja puncka stara ze tri mesece in sem se prepozno spomnila, da bi trak prav prisel. ce bi jo od zacetka navadila na ta polozaj nosenja, bi ji bilo pomoje vsec. ker je tako noter ugnezden dojencek. moja je pa ravno nekje vmes, bi bila rada malo bolj pokonci in okoli gledala, glavo drzi pa na pol, tako da sedeci polozaj se ni cisto primeren. pa tudi se mi spet zdi, da ima noge tako "naguzvane" notri. ne vem?

za lazjo predstavo, kako potem trak uporabljati mi je pa bila vsec tale stran s slikami:
http://www.lucky-baby.com/p_sling_instructions.asp

bi bila pa vesela se kaksnega mnenja, ce ima katera podobne probleme, kako jih je resila. ker vcasih si prav zelim, da bi mala zelela se takole nosit (tudi dojis lahko v stoje potem).

lpb

(odgovor članu PIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: trak za nošenje otroka
17.1.2006 14:12:43   
shooo
pozdrav! jaz sicer se nimam izkusenj (sling- brez obrocka imama, bubi pa je se na toplem!!) ampak mame ki so izkusene nosilke pravijo  da je kratki sling primeren za cisto majhnega otrocka da ga nosis v "zibelka "polozaju in  pa kasneje ko ga lahko ze nosis na boku ali na hrbtu.takrat ko pa otrocki postanejo radovedni in bi radi opazovali okoli sebe bi bilo fajn imeti dolgo ruto in ga nositi v sprednjem polozaju (krizno vezanje) samo tako da je s trebusckom obrnjen k mami in ne navzven.
balaena, verjetno je tvoja pupa ze toliko radovedna da ji vec ne pase lezati v  slingu in nic ne videti okoli sede?user posted image

jaz sem si zato za enkrat nabavila pouch (sling brez obrocka, ali kratki trak ali nevemkakosemurece ) si bom pa se definitivno nabavila se ruto ta dolgo verjetno od elle roo. (420cmx70cm so optimalne mere)
http://www.pepperminteu.com/store/product.php?productid=5&cat=0&page=1
grem se pogledati na katerih straneh so navodila
lp

_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: trak za nošenje otroka
17.1.2006 14:51:56   
shooo
http://www.ida.net/users/stace/sling.html
http://www.kantoliinakanava.fi/sidontaohjeet.php?pageType=folder&currDir=./buddha link z navodili za vezati dolgo ruto
sicer pa ti na googlu vrze full ven ce vtipkas baby wraps ali baby sling.

evo je sem zmerila svoj "trak" dolg je 75cm (se pravi 2x75cm) in sirok 60, (ce stejes se zavihke na notranjo stran se 2x 30cm) upam da si prestavljas, balaena.
a mi se zaupas iz kakasnega materijala so zaslia svoj trak?
lp

_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: trak za nošenje otroka
17.1.2006 15:12:39   
KMALU
A se tega ne da kupit?

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: trak za nošenje otroka
17.1.2006 15:25:27   
shooo
oj, kmalu!
mislim da se pri nas da kupiti sling ali štorklja pri ŠTORKLJI(user posted image ) pa tudi trak ali ruto ta dolgo sem ze videla nekje na netu (mislim da tudi pri storklji) kratkega traku pa se nisem videla nikjer.
vecinoma si mamice zasijejo ali narocijo iz tujine.jaz se v niti eni trgovini za otrocke nisem zasledila ne rut ne slingov...user posted image
mogoce katera ve kaj vec o tem?
lp

_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: trak za nošenje otroka
17.1.2006 15:32:31   
Anonimen
A pa je to uporabno? Mani ful grdo zgleda pa sploh ne vem ce bi to rabla...

(odgovor članu shooo)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: trak za nošenje otroka
17.1.2006 16:13:51   
shooo
kaj ful grdo zgleda? in zakaj mislis da ni uporabno??

_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: trak za nošenje otroka
17.1.2006 18:26:39   
balaena
shooo,
iz blaga, ki sem ga enkrat kupila za prt. je tak bolj robusten, trd. ne vem, malo na platno spominja skoraj.  mislis, da bi moral biti mehkejsi? kakor sem jaz razumela, ne bi smel biti raztegljiv?
bom malo nastudirala to zavijanje dolgega traku, samo na prvi pogled se mi zdi zamudno? ce npr. kuhas, pa se mali zbudi, ali pa da se v trgovini zacne jokat in bi ga iz vozicka k sebi vzela - za take prilike sem si jaz to naredila. kadar moras imeti proste roke. ne da bi non-stop nosila. ceprav nekatere pa tako nameravajo.
kako pa ti mislis uporabljat?

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: trak za nošenje otroka
17.1.2006 18:55:17   
Anonimen
Zdi se mi cudno da otorka privezes na sebe kot neko cunjo.
Kupis kengorujcka al pa tisto ki je se za malo manjse pa je dosti lepse.

(odgovor članu balaena)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: trak za nošenje otroka
17.1.2006 21:12:11   
shooo
oj,
koliko sem brala o tem se mi zdi da blago ne sme biti raztegljivo.kaksno navadno platno...nimam pojma.

za zacetek mislim da bova lahko sle s pupo na kak krajsi sprehod,pa za doma tak da bi se lahko kaj postorila, se mi zdi da jo bom mogla z eno roko pridrzati, recimo ce se mal sklonim naprej.za taksne primer bi bila dolga ruta boljsa..drugace pa mislim sling imeti tudi kar v vozicku kadar bomo kam sli in ce bi se dete rado noslio ga samo v sling das in obesis kako ti pac pase...
pa te dolge rute se meni zdijo tudi dosti komplicirane sam verjetno se navadis, natreniras svoj nacin nosenja in to je to.
meni se to nosenje otroka zdi full pomembno,sploh ta obilica fizicnega kontakta. ne vem se, ne morem nic trditi bom potem videla. nekateri se, baje, sploh ne marajo nositi.

drugace, anonimni, to da se ti grdo zdi da imas otrocka privazanega na sebi razumem samo meni se pa zdi tudi full bolj pomembno kako se ima dete. pa te kengurujcke nisem glih studirala samo se mi ne zdijo o.k. ko otrockom tako cudno nogice ven bingljajo...no saj vsak sam izbere nacin in sredstva...

jaz upam da nas bo cim vec nosilo svoje otrocke, in da si bomo lahko  pomagale z nasveti in izkusnjami.
lp

_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: trak za nošenje otroka
17.1.2006 21:28:49   
Magi*
Anonimna,

trak za nošenje otroka je bolj prijazen dojenčkovi hrbtenici in je tudi bolj uporaben. uporabljaš ga lahko od čisto majhnega dojenčka do treh let. zvežeš ga lahko na več načinov. dojenčki in malčki so notri večinoma izredno zadovoljni. in čisto nič čudno ne izgleda; v starih kulturah so tako ves čas nosili otročke. danes pa jih seveda urbani starši rajši pripenjamo in zapenjamo v razne kengurujčke in ostale naprave. samo, da ne bi izpadli ruralni zahojenciuser posted image  kakor vam pač drago.

za ostale: jaz imam Štorkljin trak in je dolg kake 4 metre, širok pa 1 m (se mi zdi), material je posebna vrsta tkanja bombaža, spominja na platno, je pa mehko in se ne razteza. tako kot zvežeš, tako ostane.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: trak za nošenje otroka
18.1.2006 9:30:03   
balaena
da se jaz dodam nekaj anonimni/emu

mi imamo celo dva kengurujcka, ki smo ju dobili od prijateljev. ampak imam z njima dva problema:
- otroka ful tezko noter nabasem in se prav namuciva obe (pa raztegnem cse trakove kolikor se da in imam se zelo majhnega otroka)
- prvic sem jo poskusala nositi pri kakem mesecu, pa ji je (seveda) glava cisto postrani ves cas visela. ceprav ima kenguru neko oporo zadaj. zato se mi zdi, da sploh ni priporocljiva uporaba kengurujckov dokler otrok ni dovolj mocan, da glavo res dobro pokonci drzi.

seveda ima pa vsak pravico, da mu nekaj dobro ali pa cudno izgleda.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?