|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ušesno maslo
1.11.2007 10:23:12   
taca
Hojla!

A katera ve, kako bi očistila ušesno maslo. V uho mu dajem parafinsko olje, kot sem slišala, da pomaga, vendar ni uspešno. A katera ve za kakšno drugo metodo. Bi bila zelo hvaležna, ker ima čisto zabasanega.

LP
Taca
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ušesno maslo
1.11.2007 10:25:00   
spacey
V lekarno obstajajo neke palčke, ki jo daš v uho in na drugi strani zakuriš. Baje, da pobere vso maslo ven.. Ne vem, ker nisem še preizkusila. user posted image

_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu taca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ušesno maslo
1.11.2007 10:46:23   
madela
Jaz sem našemu starejšemu dajala olivno olje,ker je imel enako full zabasano,ampak smo kljub temu morali kasneje k zdravniku,da je ven ščistila-z injekcijo mu je v uho hitro špricnila vodo in je prav velik čepek ven padel. Od takrat nimamo problemov.
Sedaj pri najmlajšem pa počakam,da maslo pride samo ven in ga takrat sčistim z palčko samo od zunaj in nimava problemov!

(odgovor članu spacey)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ušesno maslo
1.11.2007 11:14:14   
šnucika
Pri nas imamo isti problem.že en mesec ji dajem parafinsko olje.V enem ušesu se je čep premaknil navzgor,tako,da je sedaj bobnič viden.v drugem pa je vse zabasano.Včeraj sem se pogovarjala o tem z zdravnikom,ki je rekel,da otrokom do dveh let neradi izpirajo,ker se otroci večinoma ustrašijo.Da naj še dajem olje,če se bo dalo vsaj malo zmehčati.če bo že potrebno izpiranje,da bo samo enkrat.

Zato tudi jaz iščem kakšno idejo.To s tulci,ki se prižgejo sem že razmišljala,pa vem,da ne bo na miru....Tako,da..user posted image

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ušesno maslo
1.11.2007 12:03:08   
spacey
Zato tudi jaz iščem kakšno idejo.To s tulci,ki se prižgejo sem že razmišljala,pa vem,da ne bo na miru....Tako,da..user posted image

Ja, verjamem da je največja skrb, "kako otroka obdržati pri miru", a mogoče pa se bo vseeno obneslo in vas bo pozitivno presenetila. Razložita ji kaj je to in kako se uporablja, mogoče pa.... user posted image

Druga možnost je pa, da jo eden drži pri miru in drugi izvede akcijo, ki je pa zelo kruta varianta.. user posted image Al pa tut ne.


_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ušesno maslo
1.11.2007 13:08:24   
Anonimen
Joj ženske moje,pa nehajte otrokom ulivat olje v ušesa!!Pa kaj jim jih hočete čist zapackat,zabetonirat!
Pustite že ušesno maslo na miru,ker je zaščita notranjega ušesa pred infekcijami.Če pa je pretirana sekrecija si pa nabavite Audispray Yunior,v lekarnah,pošpricš,se omehča in vven steče.Šnucika,če že ne v naši lekarnah najdeš čez mejo v lekarni.

(odgovor članu spacey)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ušesno maslo
1.11.2007 13:28:15   
BLAŽIKA
V lekarno obstajajo neke palčke, ki jo daš v uho in na drugi strani zakuriš. Baje, da pobere vso maslo ven.. Ne vem, ker nisem še preizkusila.


Ta zadeva se  več ne dobi na tržišču ker je bilo preveč poškodb. Se pa dobi v lekarni fiziološka raztopina, ki je narejena posebaj za ušesa in je v spreju, da samo špricneš v uho in bi naj to maslo raztopilo, pa samo steče ven.


_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ušesno maslo
1.11.2007 16:06:03   
šnucika
Neva - parafinsko olje je namenjeno za odstranjevanje trdega ušesnega masla,ker je edino,ki se veže nanj.Kemija - maščobe so lahko tudi topila.user posted image
Dobila pa sem po naročilu naše pediatrinje.
Audi spraj pride v upoštev pri nestrjenem ušesnem maslu,saj voda ne topi voskov...spet kemija.
Ni problem,da ima ušesa umazana,vem,da je masla naravna zaščita...ima debele neprehodne čepe....včeraj pri dežurnemu,ko sva šli zaradi viroze,se je čudil,da sploh še sliši.

Tako,da po nasvetu zdravnika poskušam še par dni s parafinom,potem pa nazaj v ambulanto,če se ne bo stopilo.


_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ušesno maslo
1.11.2007 16:51:19   
šnucika
Tole sem našla na MON-u:očitno obstaja še nekaj preparatov za čiščenje čepov! Napisal: ORL user posted image Datum: 29.10.2007 00:51


-maslo lahko zastaja v sluhovodu in naredi čep. čep nastane, če je maslo - ali cerumen strokovno - preveč suho. v tem primeru ga je potrebno narediti spet žitkega in se bo izločil sam. V ta namen je najbolje uporabiti parafinsko olje ali kakega od farmacevtskih preparatov v ta namen, npr. A-cerumen.
-čiščenje ušes je potrebno le kadar se čepa ne da odstraniti na omenjene načine. To čiščenje (ali izpiranje) naj opravi zdravnik ali kvalificirana sestra.


Lp, dr. IF

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?