|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ukinitev financiranja dodatne učne pomoči
14.1.2015 9:24:27   
petea
O.K.
Se strinjam, da je treba na tem področju narediti red.
Da pa se kar tako, preko noči, brez napovedi in izdelanih rešitev ukine financiranje, pa se mi zdi popolnoma mimo. Sploh, ker bi se naj delo vseeno opravljalo dalje, četudi 'prostovoljno' in brezplačno.

Hkrati pa se izkaže, da bi naj bil privarčevani znesek ravno enak znesku, ki bi ga naj država morala plačati za kritje šolanja v zasebnih šolah. user posted image


Po drugi strani pa učitelji očitno nimajo niti toliko časa, da bi se seznanjali z novostmi na njihovem strokovnem področju. Ne znam si namreč drugače razložiti izjave osnovnošolske učiteljice (slovenščine), ki je objavljena v današnjem članku, da:
Prvi razred je bolj igra, v drugem začnejo z malimi in velikimi črkami, v tretjem začnejo pisati.
Že nekaj let prvi razred ni igra, ampak morajo spoznati vse velike tiskane črke, od letos tudi obvezno vse male tiskane, do sredine 2. razreda (ponekod do konca leta) pa se tudi že resno piše s pisanimi črkami. user posted image

vedno večji kaos ... user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ukinitev financiranja dodatne učne pomoči
14.1.2015 10:33:40   
mika
vedno večji kaos ...


Ja žal .... Berem odgovore učiteljev....pravijo, da teh ur sploh ne želijo opravljati, sedaj ko pa naj ne bi bilo plačljivo, pa je naenkrat varčevanje na škodo učencev - NAAŠIH OTROK. Potočnikova se je jezi na ministrstvo, ki jim pod pritiski staršev nalaga delo inštruktorjev .... kaj zdaj....komu je storjena škoda? Za koga se borijouser posted image

Kakorkoli se trudim razumet učitelje in jih podpirat, me izjave nekaterih tako pribijejouser posted image .... komentarji so na res nizkem nivoju


(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ukinitev financiranja dodatne učne pomoči
14.1.2015 12:11:10   
RIJA*
Tudi jaz se ne strinjam z ukinitvijo čez noč.

Prevsem pa mislim, da bi moralo biti bolj strokovno določeno, kdo to učno pomoč dejansko dobi ker jo tudi res potrebuje. Ne pa da jo dobi tisti, katerega staršio so bolj vztrajni in agresivni....otrok pa po domače samo razvajen in len in oni premalo z njim, da ga naučijo, kako se učiti in mu privzgojijo delovne navade. Saj ne, da meni to super uspeva, tudi mi bijemo boje user posted image skoraj vsakodnevno...ampak počasi bo...no, vsaj upam....

tale učiteljica pa bi bilo bolje, da bi bila tiho....

pa zdaj me lahko zopet "potolčete" z vsemi možnimi kontraargumenti,....ampak še vedno mislim, da je veliko - ne vsi....učiteljev plačana za več ur, kot jih dejansko opravijo....pa nisem jim fauš, daleč od tega....dokler se ne začnejo kuriti, kako oni zelo, zelo delajo...in kako so bogi.

verjetno ne vidijo tistih, ki jim je res tako....

kot zakleto me v prijateljskem in družinskem krogu obkroža ogromno učiteljev take in drugačne vrste...in eni res garajo od 7 do 3....pa še kakšno uro prek.....drugi pa grejo v službo za 4 ure dnevno in to je to....pa tista konferenca ali govorilna, kar pač je....vem celo za primer, ko je učiteljica PB prišla okrog 12.00 in šla domov ob 15.00.....ni mi jasno, kako je potem spravila skupaj 40 ur tedenske delovne obveze...ker za to, da pelješ otroke na kosilo, malo na dvorišče in malo v razredu, vsaj po moji laični oceni ne rabiš bogve priprav user posted image

in take anomalije potem nas "laike" bodejo....in taki so potem razlog, da se vseh učiteljev drži glas, da delajo premalo....

pri tej zadevi pa bo po moje itak tak, da bodo zopet nasankali tisti učitelji, ki že zdaj delajo dovolj, ker jim je mar....tisti, ki pa ne, pa bodo še naprej zabušavali....nikoli pravično za vse

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ukinitev financiranja dodatne učne pomoči
14.1.2015 12:30:30   
nejcko
Mika, samo dve leti bo dovolj, da preživiš kot učitelj, boš videla, da bo tvoje mnenje prekleto drugače.

Ne vem, če obstaja še kakšna služba (mogoče tista, povezana s pravom), kjer bi se zakoni in pravila spreminjali s tako naglico kot v šolstvu. Slediti vsemu temu, s prilagajati, se izobraževati, usklajevati postane z leti sila utrujajoče in naporno. Ker enostavno ob obilici vseh sprememb tvoja primarna poklicna dolžnost postane nepomembna, ne moreš jo izvajati tako kvalitetno, kot si želiš, ne moreš se ji tako posvetiti. Postaneš samo še stroj, ki sledi nenehnemu reprogramiranju, hkrati pa z vseh strani pritiskajo nate in zahtevajo uno prvo funkcijo, ki je samo še približek same sebe.

Ne gre za to, da učitelji ne bi želeli pomagati učencem, verjemi, da marsikateri naredi marsikaj povsem prostovoljno, v svojem prostem času in tudi na svoje stroške. A do kdaj? Kje je meja?
Zakaj se ljudem zdi tako prekleto samoumevno, da bo en učitelj zastonj in po možnosti še po svojem delovnem času nekomu pomagal, medtem ko je vsem povsem logično, da en kirurg zastonj in v svojem prostem času ne bo nikomur operiral poškodovanega kolena?
Ker ima učitelj poslanstvo?
Tudi zdravnik ga ima.
Pa socialna delavka.
Veterinar.
Psiholog.
Psihiater.

Ja, marsikdo od naštetih je že voluntersko naredil kaj preko svojega uradnega časa. Ker je tako čutil, ker se mu je to zdelo prav in smiselno. Ker je s tem obogatil samega sebe. Tudi marsikateri učitelj.
A če bi vsem naštetim zakon naložil, da morajo vsak teden npr. opraviti 5 volunterskih ur (pred tem pa so jim za 7% znižali še plačo), verjemi, da bi bila njihova dobra volja hudićevo zmanjšana. In prav je tako. Mora biti tako.
Ker vsak dela v prvi vrsti za plačo, da preživi, dostojno preživi. Ker si vsak delavni človek zasluži dostojanstvo in spoštovanje. Ker nič ni samoumevno. Ker človek ni samoumeven. Ker je bilo suženjstvo odpravljeno pred stoletji.

Zgodovina se ponavlja. Prvič kot tragedija, drugič kot farsa.
Suženjstvo je bilo tragedija.
Zdaj se počasi, mic po mic vrača v naša življenja ...

... najprej na nezakonit način:
- kot neplačano nadurno delo.
- kot je neplačevanje prispevkov zaposlenih,
- kot je neizplačevanje plač delavcem ...

... in rečemo - groza, kakšna tragedija!

Ko pa imamo od takega tragičnega suženjstva sami korist, ko se začne v družbi uveljavljati na zakonit način:
- kot volunterska pripravništva,
- kot brezplačne ure učiteljev za učno pomoč ...

... ob tem pa večina ploska, z besedami - vsaj službo/delo imaš, kaj jamraš; to je tvoja dolžnost, to je tvoje poslanstvo - postane zgodovina (suženjstva) farsa. V posmeh ne samo učiteljem ali diplomantom, ki volunitrajo, ampak tudi vsem, ki jih to še čaka, pa zdaj privoščljivo gledajo na novodobne (zakonite) sužnje.

Individualizem sodobnega časa ima samo eno, ampak katastrofalno napako - ne zaveda se, da reže vejo, na kateri sam sedi.

Prav - zahtevajmo pravice za svoje otroke, a ne pozabimo, da če ob tem tlačimo pravice njihovih učiteljev (in kakšen od naših otrok bo zagotovo nekoč tudi sam učitelj), pripravljamo zelo slab teren prav lastnim otrokom. In to velja tudi za vse druge poklice, katerim se slabšajo delovni pogoji. Lastnim otrokom tlakujemo pot v suženjstvo.



(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
14.1.2015 12:45:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu RIJA*)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ukinitev financiranja dodatne učne pomoči
14.1.2015 13:20:36   
mojcaziga
Preden karkoli odgovorim naj napišem, da sem po izobrazbi profesorica in sem to delo nekaj let opravljala, zdaj pa že veliko let več ne.
Po eni strani podpiram učitelje in po drugi strani ne.
Zakaj podpiram? Ne morejo ministrstva nalagat prostovoljnega in neplačanega dela. Vedno znova in znova neka varčevanja in rezi. Kam gre ves denar? Kdaj bo dovolj? Kaj sami, na vrhu, naredijo v prid varčevanja? Si bodo sami znižali plačo, se bodo odrekli sejninam in dodatkom....? Najlažje je šparat na drugih, pri čemer se sam ne odrečeš ničemur. In še enkrat, za kaj varčujemo? Za novo dokapitalizacijo? Za nov TRR na Cipru? Kaj bomo državljani imeli od tega? Osebno se mi ni problem odreči določenemu delu plače in živeti skromno eno/dve/tri leta in potem opremiti stanovanje / kupiti avto / iti okoli sveta. Ok, imela sem cilj, motivacija in sem varčevala in potem imela nekaj od tega. V Sloveniji pa samo jemljejo in jemljejo, na drugi strani režejo pravice in nalagaj vedno večje dolžnosti, razprodajajo podjetja...... imamo pa od tega kaj točno? Kje je meja, kdaj bo konec? Ko bomo prisiljeni dati še kak organ, žrtvovati najmlajšega otroka....?
Zakaj ne podpiram?
Res je, da je delo z otroci stresno, še bolj delo s starši. Vedno več je otrok s posebnimi potrebami, s katerimi je potrebno delati, pa čeprav tekom študija ne dobiš popolnoma nobenega znanja v zvezi s tem. Veliko je birokracije, ki jemlje in čas in energijo. Ampak na delovnem mestu ste največ par ur dnevno, mogoče še kako popoldne na mesec, vikendi, prazniki in večidel letmih počitnic pa doma. In če bi želeli skupaj spraviti 40 ur tedensko, šolska obveznost je 20 ur - 45minutnih, pa recimo da je še kaka prosta ura vmes ali pa nadomeščanje, bi morali vsak dan delati doma še vsaj dve uri. V to ne štejem seznanjanja z novo zakonodajo ipd. Zakaj Ne? Ker smo tudi ostali zaposleni prisiljeni v to, ampak ne tekom delovnega časa.Sem delala v pisarni, vse svoje naloge in še od sodelavke, ko je zbolela. Iz enega dnevna na drugi dan še knjigovodske zadeve. Pa je bilo potrebno preštudirati zakone izven mojega delovnika, drugače bi se pač lahko poslovila in šla. Na delovnem mestu sedimo po 10 ur in več, marsikdaj neplačano + doma zakonodaja in preostalo delo. Zdaj sem že nekaj let privat in je dela za celi dan, ni 40 urnega delovnika. Včasih zaslužim več, spet drugič niti povprečne plače ne. Učitelji in na sploh JU pa kot da se sploh ne zavedate tega, da smo vsi na veliko slabšem kot smo bili pred leti. Tu bi se dalo z dobro organizacijo masikaj popravit.

Pogreje me tudi to, da vsi učitelji poudarjajo, da bodo otroci na slabšem, ker oni ne bodo zastonj izvajali učne pomoči, ker bo padla kvaliteta, ker...... noben ne poudari, da bodo otroci na slabšem, ker se bo zmanjšalo financiranje in bo počasi večidel tega prešlo na starše. Koliko staršev si bo lahko privoščilo interesne dejavnosti in športne ter glasbene šole za otroke ob visokem doplačilo? Če bi vam bilo toliko mar za otroke, bi se v javnosti kaj več govorilo o tem in ne samo o tem, kaj se jemlje vam.

Na naši šoli imamo veliko dobrih učiteljev in veliko balasta. Izstopata dve učiteljici z velikim srcem in obe presedita veliko ur z učenci, ki jim gre težko. Pa tudi ostalim, če le pokažejo interes. In tudi zdaj nista enkrat rekli, da bosta učno pomoč izvajali manj kvalitetno. Žal mi je edino to, da tudi taki učitelji potegnejo kratko. Za ves tisti balast pa bi bilo bolje, da bi odpustili in naj se vlečejo kot megla doma. KOt bi bilo to potrebno narediti v celem JS. V gospodarstvu se je to že zdavnaj naredilo.

lp

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ukinitev financiranja dodatne učne pomoči
14.1.2015 14:07:33   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga


Zakaj ne podpiram?
Res je, da je delo z otroci stresno, še bolj delo s starši. Vedno več je otrok s posebnimi potrebami, s katerimi je potrebno delati, pa čeprav tekom študija ne dobiš popolnoma nobenega znanja v zvezi s tem. Veliko je birokracije, ki jemlje in čas in energijo. Ampak na delovnem mestu ste največ par ur dnevno, mogoče še kako popoldne na mesec, vikendi, prazniki in večidel letmih počitnic pa doma. In če bi želeli skupaj spraviti 40 ur tedensko, šolska obveznost je 20 ur - 45minutnih, pa recimo da je še kaka prosta ura vmes ali pa nadomeščanje, bi morali vsak dan delati doma še vsaj dve uri. V to ne štejem seznanjanja z novo zakonodajo ipd. Zakaj Ne? Ker smo tudi ostali zaposleni prisiljeni v to, ampak ne tekom delovnega časa.Sem delala v pisarni, vse svoje naloge in še od sodelavke, ko je zbolela. Iz enega dnevna na drugi dan še knjigovodske zadeve. Pa je bilo potrebno preštudirati zakone izven mojega delovnika, drugače bi se pač lahko poslovila in šla. Na delovnem mestu sedimo po 10 ur in več, marsikdaj neplačano + doma zakonodaja in preostalo delo. Zdaj sem že nekaj let privat in je dela za celi dan, ni 40 urnega delovnika. Včasih zaslužim več, spet drugič niti povprečne plače ne. Učitelji in na sploh JU pa kot da se sploh ne zavedate tega, da smo vsi na veliko slabšem kot smo bili pred leti. Tu bi se dalo z dobro organizacijo masikaj popravit.


Mojcažiga, si morda že kdaj slišala, da je narava dela od poklica do poklica drugačna? Da enostavno ne moremo primerjati vseh poklicev, jih enačiti in trpati v 8-urni delovnik. Vsak človek, ki ne gleda samo na lastno rit in se ne smili samemu sebi oz. ne zre zavistno v sosedov krožnik, to vidi.
Tudi enega violonista, ki dela v operi, je plačan iz javnega denarja, vidiš ga na 10 predstavah na mesec po cca 2 uri (to znese na mesec 20 ur), ne moreš obtoževati, kako malo dela. Pa itak, violonistov nihče ne obtožuje, a ne. Tudi marskiaterega drugega profila se ne obtožuje, kako malo dela, samo učitelje. Skoz in skoz in skoz. Ob vsaki tematiki, ki se tiče šolstva, pa naj bo sprememba UN, ocenjevanje, učna pomoč, ... vedno se v prvi vrsti javnost obesi na delovni čas učiteljev. Zakaj? Samo to bi rada vedela, zakaj.


Pogreje me tudi to, da vsi učitelji poudarjajo, da bodo otroci na slabšem, ker oni ne bodo zastonj izvajali učne pomoči, ker bo padla kvaliteta, ker...... noben ne poudari, da bodo otroci na slabšem, ker se bo zmanjšalo financiranje in bo počasi večidel tega prešlo na starše. Koliko staršev si bo lahko privoščilo interesne dejavnosti in športne ter glasbene šole za otroke ob visokem doplačilo? Če bi vam bilo toliko mar za otroke, bi se v javnosti kaj več govorilo o tem in ne samo o tem, kaj se jemlje vam.


Vidiš, tvoje pisanje je tipičen dokaz tega, o čemer sem prej pisala. Učitelji poudarjajo predvsem slabši položaj otrok, ni važno, skozi kakšen spekter to poudarjajo - javnost vidi, vedno znova in znova, samo skozi spekter učiteljskega jamranja in se spet vtika v delovni čas učiteljev, namesto da bi se vprašala, kaj to pomeni za njihove/naše otroke.

Na naši šoli imamo veliko dobrih učiteljev in veliko balasta. Izstopata dve učiteljici z velikim srcem in obe presedita veliko ur z učenci, ki jim gre težko. Pa tudi ostalim, če le pokažejo interes. In tudi zdaj nista enkrat rekli, da bosta učno pomoč izvajali manj kvalitetno. Žal mi je edino to, da tudi taki učitelji potegnejo kratko. Za ves tisti balast pa bi bilo bolje, da bi odpustili in naj se vlečejo kot megla doma. KOt bi bilo to potrebno narediti v celem JS. V gospodarstvu se je to že zdavnaj naredilo.

lp


Se strinjam v tistem delu, da bi bilo dobro, da bi bili tudi učitelji plačani po efektivnosti.
Izrazito komentirala bom pa dvoje:


Za ves tisti balast pa bi bilo bolje, da bi odpustili in naj se vlečejo kot megla doma.


Nikoli, ampak res nikoli nikomur ne privošči, da bi ostal brez sredstev za preživljanje, pa kakorkoli se ne strinjaš z njim. Tanka je linija od privoščljivosti do brezbrižnosti in od tod do sovraštva, ki vodi v masaker, iztrebljanje določene vrste.

Zdaj bom pa še malo sarkastična. Ne, nesramna bom, morda celo zlobna.
KOt bi bilo to potrebno narediti v celem JS. V gospodarstvu se je to že zdavnaj naredilo.


... zato je slovensko gospodarstvo tako sila uspešno, hiperproduktivno, neodvisno od države in njene pomoči in od pomoči bank ... ker v gospodarstvu delajo res sami nadljudje brez najmanjše človeške hibe. My ass.



< Sporočilo je popravil nejcko -- 14.1.2015 14:08:49 >

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ukinitev financiranja dodatne učne pomoči
14.1.2015 14:13:58   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga

Včasih zaslužim več, spet drugič niti povprečne plače ne.


tu verjetno nisi imela namena jamrat? user posted image
Ker to je zasluženo (gledano oktober 2014) v neto...okoli 998,18 € ali več

ali si mislila MINIMALNO plačo?

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ukinitev financiranja dodatne učne pomoči
14.1.2015 14:19:13   
mojcaziga

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu


IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga

Včasih zaslužim več, spet drugič niti povprečne plače ne.


tu verjetno nisi imela namena jamrat? user posted image
Ker to je zasluženo (gledano oktober 2014) v neto...okoli 998,18 € ali več

ali si mislila MINIMALNO plačo?


Sem kar mislila povprečno, ampak realno bi res lahko govorila o minimalni, saj namesto 40 ur tedensko, delam lahko tudi 80.
Govora je bilo o povprečni tudi zaradi tega, ker nekaj takega zasluži učitelj začetnik.

Ja, pa brez jamranja. Sem zadovoljna, da je tako.

lp

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ukinitev financiranja dodatne učne pomoči
14.1.2015 14:26:44   
nejcko

IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga


IZVIRNO SPOROČILO: LuLu


IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga

Včasih zaslužim več, spet drugič niti povprečne plače ne.


tu verjetno nisi imela namena jamrat? user posted image
Ker to je zasluženo (gledano oktober 2014) v neto...okoli 998,18 € ali več

ali si mislila MINIMALNO plačo?


Sem kar mislila povprečno, ampak realno bi res lahko govorila o minimalni, saj namesto 40 ur tedensko, delam lahko tudi 80.
Govora je bilo o povprečni tudi zaradi tega, ker nekaj takega zasluži učitelj začetnik.

Ja, pa brez jamranja. Sem zadovoljna, da je tako.

lp


A veš, da ima danes veliko učiteljev plačo začetnika tudi po 10 letih dela, ker so napredovanja ukinjena? Pa še enkrat nisem slišala nobenega, da bi se nad plačo pritoževal. Tudi po že večkratnem znižanju.

Pa še vprašanje - a ker ti včasih delaš 80 ur na teden, naj bi zdaj to postal nov normativ al kako? V marsikateri državi EU, zlasti v tistih najbolj razvitih, imajo celo nižjega od 40 ur, lenuhi leni neproduktivni - na ceste z njimi!!!

Ni vse v kvantiteti, veš. user posted image

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ukinitev financiranja dodatne učne pomoči
14.1.2015 14:27:03   
mojcaziga

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga


Zakaj ne podpiram?
Res je, da je delo z otroci stresno, še bolj delo s starši. Vedno več je otrok s posebnimi potrebami, s katerimi je potrebno delati, pa čeprav tekom študija ne dobiš popolnoma nobenega znanja v zvezi s tem. Veliko je birokracije, ki jemlje in čas in energijo. Ampak na delovnem mestu ste največ par ur dnevno, mogoče še kako popoldne na mesec, vikendi, prazniki in večidel letmih počitnic pa doma. In če bi želeli skupaj spraviti 40 ur tedensko, šolska obveznost je 20 ur - 45minutnih, pa recimo da je še kaka prosta ura vmes ali pa nadomeščanje, bi morali vsak dan delati doma še vsaj dve uri. V to ne štejem seznanjanja z novo zakonodajo ipd. Zakaj Ne? Ker smo tudi ostali zaposleni prisiljeni v to, ampak ne tekom delovnega časa.Sem delala v pisarni, vse svoje naloge in še od sodelavke, ko je zbolela. Iz enega dnevna na drugi dan še knjigovodske zadeve. Pa je bilo potrebno preštudirati zakone izven mojega delovnika, drugače bi se pač lahko poslovila in šla. Na delovnem mestu sedimo po 10 ur in več, marsikdaj neplačano + doma zakonodaja in preostalo delo. Zdaj sem že nekaj let privat in je dela za celi dan, ni 40 urnega delovnika. Včasih zaslužim več, spet drugič niti povprečne plače ne. Učitelji in na sploh JU pa kot da se sploh ne zavedate tega, da smo vsi na veliko slabšem kot smo bili pred leti. Tu bi se dalo z dobro organizacijo masikaj popravit.


Mojcažiga, si morda že kdaj slišala, da je narava dela od poklica do poklica drugačna? Da enostavno ne moremo primerjati vseh poklicev, jih enačiti in trpati v 8-urni delovnik. Vsak človek, ki ne gleda samo na lastno rit in se ne smili samemu sebi oz. ne zre zavistno v sosedov krožnik, to vidi.
Tudi enega violonista, ki dela v operi, je plačan iz javnega denarja, vidiš ga na 10 predstavah na mesec po cca 2 uri (to znese na mesec 20 ur), ne moreš obtoževati, kako malo dela. Pa itak, violonistov nihče ne obtožuje, a ne. Tudi marskiaterega drugega profila se ne obtožuje, kako malo dela, samo učitelje. Skoz in skoz in skoz. Ob vsaki tematiki, ki se tiče šolstva, pa naj bo sprememba UN, ocenjevanje, učna pomoč, ... vedno se v prvi vrsti javnost obesi na delovni čas učiteljev. Zakaj? Samo to bi rada vedela, zakaj.


Pogreje me tudi to, da vsi učitelji poudarjajo, da bodo otroci na slabšem, ker oni ne bodo zastonj izvajali učne pomoči, ker bo padla kvaliteta, ker...... noben ne poudari, da bodo otroci na slabšem, ker se bo zmanjšalo financiranje in bo počasi večidel tega prešlo na starše. Koliko staršev si bo lahko privoščilo interesne dejavnosti in športne ter glasbene šole za otroke ob visokem doplačilo? Če bi vam bilo toliko mar za otroke, bi se v javnosti kaj več govorilo o tem in ne samo o tem, kaj se jemlje vam.


Vidiš, tvoje pisanje je tipičen dokaz tega, o čemer sem prej pisala. Učitelji poudarjajo predvsem slabši položaj otrok, ni važno, skozi kakšen spekter to poudarjajo - javnost vidi, vedno znova in znova, samo skozi spekter učiteljskega jamranja in se spet vtika v delovni čas učiteljev, namesto da bi se vprašala, kaj to pomeni za njihove/naše otroke.

Na naši šoli imamo veliko dobrih učiteljev in veliko balasta. Izstopata dve učiteljici z velikim srcem in obe presedita veliko ur z učenci, ki jim gre težko. Pa tudi ostalim, če le pokažejo interes. In tudi zdaj nista enkrat rekli, da bosta učno pomoč izvajali manj kvalitetno. Žal mi je edino to, da tudi taki učitelji potegnejo kratko. Za ves tisti balast pa bi bilo bolje, da bi odpustili in naj se vlečejo kot megla doma. KOt bi bilo to potrebno narediti v celem JS. V gospodarstvu se je to že zdavnaj naredilo.

lp


Se strinjam v tistem delu, da bi bilo dobro, da bi bili tudi učitelji plačani po efektivnosti.
Izrazito komentirala bom pa dvoje:


Za ves tisti balast pa bi bilo bolje, da bi odpustili in naj se vlečejo kot megla doma.


Nikoli, ampak res nikoli nikomur ne privošči, da bi ostal brez sredstev za preživljanje, pa kakorkoli se ne strinjaš z njim. Tanka je linija od privoščljivosti do brezbrižnosti in od tod do sovraštva, ki vodi v masaker, iztrebljanje določene vrste.

Zdaj bom pa še malo sarkastična. Ne, nesramna bom, morda celo zlobna.
KOt bi bilo to potrebno narediti v celem JS. V gospodarstvu se je to že zdavnaj naredilo.


... zato je slovensko gospodarstvo tako sila uspešno, hiperproduktivno, neodvisno od države in njene pomoči in od pomoči bank ... ker v gospodarstvu delajo res sami nadljudje brez najmanjše človeške hibe. My ass.





Ne morem citirat po delčkih, ker mi telefon nekaj šteka.

Violinist ne igra ene in iste pesmi 20 let, repertoar se mu lahko spremeni nekajkrat letno.

In ne, nisem privoščljiva in nikomur ne privoščim, da bi ostal brez srestev za preživljanje, ampak JU se napaja iz denarja za gospodarstvo in če moramo v gospodarstvu biti hiperaktivni in ena oseba opravlja delo petih, bi lahko v JU vsak opravljal vsaj svoje delo, ali pač pričakujem(o) preveč? In ja, eni se vlečejo kot megla. Dejstvo, videno na lastne oči.

Glede uspešnosti gospodarstva pa takole, če določenih podjetij še vedno ne bi vodile pijavke in če gospodarstva kot celote država ne bi tako izčrpavala, bi bili uspešni veliko bolj. In vsa varčevanja, ki se jih namisli država, gospodarstvo prizadanejo veliko bolj kot JU, ki ima dobre sindikate in maso ljudi. Ampak to je že druga tema.

Kje učitelji poudarjajo slabši položaj otrok - razen v tem česa vse ne bodo imeli, ker učitelji tega ne bodo izvajali zastonj? Tudi v javnem pismu učiteljice je poudarek na tem, česa ona ne bo delala in bodo otroci na slabšem, manj pa o tem kako bodo na slabšem zaradi drugih varčevalnih ukrepov (šola v naravi, srednje šole ipd...).

lp

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ukinitev financiranja dodatne učne pomoči
14.1.2015 14:29:21   
mojcaziga

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko


IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga


IZVIRNO SPOROČILO: LuLu


IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga

Včasih zaslužim več, spet drugič niti povprečne plače ne.


tu verjetno nisi imela namena jamrat? user posted image
Ker to je zasluženo (gledano oktober 2014) v neto...okoli 998,18 € ali več

ali si mislila MINIMALNO plačo?


Sem kar mislila povprečno, ampak realno bi res lahko govorila o minimalni, saj namesto 40 ur tedensko, delam lahko tudi 80.
Govora je bilo o povprečni tudi zaradi tega, ker nekaj takega zasluži učitelj začetnik.

Ja, pa brez jamranja. Sem zadovoljna, da je tako.

lp


A veš, da ima danes veliko učiteljev plačo začetnika tudi po 10 letih dela, ker so napredovanja ukinjena? Pa še enkrat nisem slišala nobenega, da bi se nad plačo pritoževal. Tudi po že večkratnem znižanju.

Pa še vprašanje - a ker ti včasih delaš 80 ur na teden, naj bi zdaj to postal nov normativ al kako? V marsikateri državi EU, zlasti v tistih najbolj razvitih, imajo celo nižjega od 40 ur, lenuhi leni neproduktivni - na ceste z njimi!!!

Ni vse v kvantiteti, veš. user posted image



Ne, ne rabijo uzakonit 80 urnega dela. Vsak dela sam kolikor želi in kolikor zmore. Glede kvalitete in kvantitete, glede na to, da sem odvisna sama od sebe, si slabe kvalitete ne morem privoščiti v nasprotju z drugii, ki dobijo plačo vsak mesec redno za delo, ki ga opravijo kvalitetno ali pa ne.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ukinitev financiranja dodatne učne pomoči
14.1.2015 14:34:15   
mika

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Mika, samo dve leti bo dovolj, da preživiš kot učitelj, boš videla, da bo tvoje mnenje prekleto drugače.

Ne, hvala. Razlog niso ne otroci, ne starši, ne zakonodaja, ampak ženski kolektiv. Razlika med pretožno moškim in ženskim kolektivom je ta, da ko se sestanek s pretežno moškim kolektivom konča, vsak razume vse- konec sestanka. Ko se sestanek s pretežno ženskim kolektivom konča, takrat se šele neskončna debata začne.

Ne vem, če obstaja še kakšna služba (mogoče tista, povezana s pravom), kjer bi se zakoni in pravila spreminjali s tako naglico kot v šolstvu. Slediti vsemu temu, s prilagajati, se izobraževati, usklajevati postane z leti sila utrujajoče in naporno. Ker enostavno ob obilici vseh sprememb tvoja primarna poklicna dolžnost postane nepomembna, ne moreš jo izvajati tako kvalitetno, kot si želiš, ne moreš se ji tako posvetiti. Postaneš samo še stroj, ki sledi nenehnemu reprogramiranju, hkrati pa z vseh strani pritiskajo nate in zahtevajo uno prvo funkcijo, ki je samo še približek same sebe.

tole je samo potrditev kar sem zgoraj napisala. V današnjem času, se v vseh poklicih ubadamo s stvarmi, o katerih si nismo niti mislili, ampak moramo, če želimo preživeti.
Ne gre za to, da učitelji ne bi želeli pomagati učencem, verjemi, da marsikateri naredi marsikaj povsem prostovoljno, v svojem prostem času in tudi na svoje stroške. A do kdaj? Kje je meja? Verjamem, imam enega takšnega doma, tudi veliko jih poznam. Jaz sem proti varčevanju na ta način, moti me način s katerim učitelji opozarjate nase. Prvi varčevalni ukrepi do sedaj niso prinesli niti kančka izboljšanja, ne bodo niti ti....

Nahajte pa že enkrat kazat s prstom na starše, ampak pokažite rezultate.Če bomo brali o izsiljevanju staršev z odločbami...ok, potem so to samo inštrukcije in DSP ni potreben. Pa tole o izsiljenih odločbah se mi zdi za lase privlečeno, ker poznam primere, ko jih otroci niso dobili. Povejte na konkretnih primerih oz. motnjah, kakšne učinke ima dodatna učna pomoč. Medtem ko vaši kolegi/ice pišejo o užaljenosti, prizadetosti, se starši borijo dokazati, kako zelo pomembna je pomoč njihovim otrokom. . Imate uspeh, 100% ga imate, pokažite ga! Dokazi proti besedičenju vedno zmagajo. Imate jih, borite se z njimi, da vas bomo lahko podprli.




(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ukinitev financiranja dodatne učne pomoči
14.1.2015 14:39:02   
nejcko

IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga


Violinist ne igra ene in iste pesmi 20 let, repertoar se mu lahko spremeni nekajkrat letno.




Samo tole pokomentiram, potem pa neham, ker itak ne bomo nikamor prišli.

V 24 letih, kar smo samostojni, se je v Slo 1x spremenil celoten šolski sistem (devetletka), s čimer se je spremenil UN. Nato se je UN spremenil vsaj še 1x v celoti, parkrat so se vmes spremenile smernice.

In če priznavaš violinistu, da spreminja svoj repertuar, zakaj je tako težko priznati učitelju, da spreminja svoj repertuar? Ga posodablja, nadgrajuje? Zakaj je to tako zelo težko? Priznati, da tudi učitelji delajo?

In če dobro pomislim - potem tudi picopek nič ne dela, pa kuhar, pa čistilka ... pice so bolj ali manj enake povsod, župe in pražen krompir tudi, metle se pa še vedno štil drži. Celo delavec za tekočim trakom opravlja ene te iste gibe že 20 let. Torej ne dela nič al kako že?
Sami lenuhi vsepovsod, zdaj smo jih našli že v gospodarstvu user posted image


(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ukinitev financiranja dodatne učne pomoči
14.1.2015 14:44:10   
RIJA*
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko


A veš, da ima danes veliko učiteljev plačo začetnika tudi po 10 letih dela, ker so napredovanja ukinjena? Pa še enkrat nisem slišala nobenega, da bi se nad plačo pritoževal. Tudi po že večkratnem znižanju.




a mate po regijah drugačne plače? ker jaz pa non stop to poslušam user posted image
user posted image user posted image

mogoče pa bi le mogli tisti enotni delovni čas uzakonit....

da si fizično tam 8 ur...oz kakšno manj, če si imel dan prej popoldanske obveznosti in si potem v ustanovi prebereš zakone, se učiš novih zadev, urediš papirne zadeve, popraviš kontrolke.... pa da se štemplja, kot to počnejo tudi drugi....ker narava vašega dela ni izven učilnic....večinoma....

mislim, da bi bilo 99 % manj negodovanja glede delovnega časa učiteljev user posted image

aja, problem bi bil še edino zaradi preveč počitnic.....

< Sporočilo je popravil RIJA* -- 14.1.2015 14:45:35 >

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ukinitev financiranja dodatne učne pomoči
14.1.2015 14:51:02   
mojcaziga

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko


IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga


Violinist ne igra ene in iste pesmi 20 let, repertoar se mu lahko spremeni nekajkrat letno.




Samo tole pokomentiram, potem pa neham, ker itak ne bomo nikamor prišli.

V 24 letih, kar smo samostojni, se je v Slo 1x spremenil celoten šolski sistem (devetletka), s čimer se je spremenil UN. Nato se je UN spremenil vsaj še 1x v celoti, parkrat so se vmes spremenile smernice.

In če priznavaš violinistu, da spreminja svoj repertuar, zakaj je tako težko priznati učitelju, da spreminja svoj repertuar? Ga posodablja, nadgrajuje? Zakaj je to tako zelo težko? Priznati, da tudi učitelji delajo?

In če dobro pomislim - potem tudi picopek nič ne dela, pa kuhar, pa čistilka ... pice so bolj ali manj enake povsod, župe in pražen krompir tudi, metle se pa še vedno štil drži. Celo delavec za tekočim trakom opravlja ene te iste gibe že 20 let. Torej ne dela nič al kako že?
Sami lenuhi vsepovsod, zdaj smo jih našli že v gospodarstvu user posted image




Seveda user posted image , imaš prav.


(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ukinitev financiranja dodatne učne pomoči
14.1.2015 14:59:58   
nejcko

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko


A veš, da ima danes veliko učiteljev plačo začetnika tudi po 10 letih dela, ker so napredovanja ukinjena? Pa še enkrat nisem slišala nobenega, da bi se nad plačo pritoževal. Tudi po že večkratnem znižanju.




a mate po regijah drugačne plače? ker jaz pa non stop to poslušam user posted image
user posted image user posted image

mogoče pa bi le mogli tisti enotni delovni čas uzakonit....

da si fizično tam 8 ur...oz kakšno manj, če si imel dan prej popoldanske obveznosti in si potem v ustanovi prebereš zakone, se učiš novih zadev, urediš papirne zadeve, popraviš kontrolke.... pa da se štemplja, kot to počnejo tudi drugi....ker narava vašega dela ni izven učilnic....večinoma....

mislim, da bi bilo 99 % manj negodovanja glede delovnega časa učiteljev user posted image

aja, problem bi bil še edino zaradi preveč počitnic.....


Če bi pozorno brala debate za uvedbo obvezne 8-urne prisotnosti učiteljev v šoli, bi lahko ugotovila, da večina učiteljev to zelo podpira. Morda pa prav zato še ni zakonsko to uvedeno, hehe.
Je pa po eni strani to fizično težko izvedljivo (pomanjkanje prostorov/kabinetov, računalnikov), po drugi pa to pomeni, da bi pač morali starši priti na govorilne ure in RS najkasneje do 15., 16. ure. Vse ostalo bi bile nadure, kajne. Na veliko šolah pa že imajo interno uvedeno obvezno prisotnost na del. mestu 7 ur in štempljanje. Torej delajo, a ne user posted image

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: ukinitev financiranja dodatne učne pomoči
14.1.2015 15:07:52   
RIJA*
zakaj bi bile govorilne ure dopoldan?

če bi štempljala 1 x mesečno popoldan, bi pač šla toliko prej enkrat domov. to je pa ja čisto izvedljivo...saj ljudje zamisli, delajo popoldan in celo ponoči user posted image

nič bi ne meli vi to dopoldan user posted image user posted image

na koncu meseca je tvoja delovna obveza pač št. ur za tisti mesec, ki jih moraš ti štempljati

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: ukinitev financiranja dodatne učne pomoči
14.1.2015 15:10:19   
RIJA*
aja....pa gradivo prebiraš komot v knjižnici, zbornici...prav tako lahko popravljaš kontrolke v zbornici....

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: ukinitev financiranja dodatne učne pomoči
14.1.2015 15:23:23   
nejcko

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

aja....pa gradivo prebiraš komot v knjižnici, zbornici...prav tako lahko popravljaš kontrolke v zbornici....


Lahko pa tudi doma, a ne. Važno, da popravim.

Aja, moram v službi, drugače obstaja verjetnost, da mi teste doma pački popravijo, jaz pa tačas noge v luft držim user posted image

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: ukinitev financiranja dodatne učne pomoči
14.1.2015 15:52:21   
RIJA*
zakaj pa bi doma, če lahko v službi?

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: ukinitev financiranja dodatne učne pomoči
14.1.2015 16:34:19   
bskrle
Rija- se vidi,da še nisi preživela par ur v zbornici, tam se preprosto ne da delat- zvoni telefon, odpirajo se vrata, sodelavci se pogovarjajo imajo sestanke, kabinetov ni povsod, knjižnice so slabo založene ipd. SkRATKA,da opraviš svoej delo pošteno moraš imeti svoj računalnik doma, printer tudi, biti vpisan v splošno knjižnico ipd
Nejcko- podpisem se 100 %
Rija -upam,da nisi tako pametna,da boš določila tudi, ker smemo učitelji brati knjige, ki jih moramo prebrati in v koliko minutah moramo prebrati 100 strani.To je osnovno delo mnogih učiteljev.

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: ukinitev financiranja dodatne učne pomoči
14.1.2015 16:36:08   
RIJA*
bskrle...brez skrbi...saj sem na vaši strani (v končni fazi ste tudi vi moje stranke, tak, da vam privoščim visoke plače user posted image ....samo če je red, naj bo red za vse....user posted image user posted image user posted image )

verjamem ja, da je živahno...ampak ste odrasli....pa se boste že zmenili, da ste malo bolj potiho....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: ukinitev financiranja dodatne učne pomoči
14.1.2015 16:38:58   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

ampak ste odrasli....pa se boste že zmenili,


ta del me je na RR spomnil user posted image le zakaj? user posted image

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: ukinitev financiranja dodatne učne pomoči
14.1.2015 16:40:35   
RIJA*
IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Rija -upam,da nisi tako pametna,da boš določila tudi, ker smemo učitelji brati knjige, ki jih moramo prebrati in v koliko minutah moramo prebrati 100 strani.To je osnovno delo mnogih učiteljev.


kaj je osnovno delo učiteljev? prebiranje knjig? kaj te ti učiš? novo na tržišču?
osnovno delo je poučevanje učencev in pri milem bogu se ne morem spomniti predmeta, pri katerem je potrebno mesečno osveževanje snoviuser posted image

greš v šolsko knjižnico, kjer je mir. vsaj v naši. pa tam lepo v miru bereš. pač šola namesti dva, tri fajn udobne naslonjače user posted image
samo ne preudobne, da ne zaspiš....ker potem bo zopet problem, da hodite v šolo spatuser posted image


sori....samo smešno mi je to....tisti ki dobro dela, ima po navadi čisto vest in se ne rabi z vsemi štirimi zagovarjati user posted image saj ni letelo na tebe osebno....pač si vsak pripiše, koliko mu gre...

< Sporočilo je popravil RIJA* -- 14.1.2015 16:41:52 >

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?