|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   usihanje mleka
11.10.2004 6:55:58   
KIRA
spet! imam problem, ki ga sama ne znam resiti, zato bom hvalezna za vsak nasvet, ki mi ga punce z RR lahko date...

po CR sem 4 ali 5 dan dobila mleko, prej pac ni slo. dojke sem imela nabreknjene in trde. mojo pupo sem dojila z nastavkom za dojenje, ker enostavno ni pravilno zgrabila bradavicke. in je funkcioniralo.
ampak ji je prepocasi teklo in se ni njedla, zato sem jo vcasih tudi po 1,5 ure imela na dojki in grozne bolecine v hrbtu zaradi tega. tudi ko sva prisli domov.
ampak ji je blo premalo mleka, je bla obicajno se lacna, tak da sem ze po porvem tednu zacela dodajati aptamil pre.

na zacetku sem si iz obeh dojk, ko sem zacela izbrizgavati, izbrizgala tudi do 120 ml mleka, potem se je pa ustalilo nekje pri 100 ml.

scasoma, lahko bi rekla po porvem mesecu, pa je zacelo mleko usihati, bilo ga je vedno manj. najprej iz obeh dojk 80 ml, potem 60, zdaj pa z veliko muko in naporom komaj izcrpam 40 ml. dojke imam zdaj mehke, mlahave in nekako prazne. obcutek imam, da so se mi povesile in da bi zdaj rabila 1 stevilko manjse kosarice, ker je modrc nekako "prazen"..

izcrpavam si 2 krat na dan, ker enostavno ni mleka, pa bradavicke me od tega izcrpavanja, ce ga dalj casa delam, zacnejo boleti.

sem poskusila s cajem za dojenje, pa nobene razlike, pa pol sem dobila nasvet, naj pijem pivo, pa tudi nc.
bojim se, da bom cisto izgubila mleko, pa bi tako rada moji zlati mali dojencici se dalje dajala moje mleko... ne vem kajnaj naredim, da bo kolicina mleka narasla..:zmeden::zmeden::zmeden:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
11.10.2004 8:28:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   usihanje mleka
11.10.2004 10:39:26   
Dadi
Oj poskusi še z radensko. Meni je pomagalo, pa kakšni drugi tudi. Pa počivaj dosti.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   usihanje mleka
13.10.2004 20:45:17   
puncica
Zakaj pa si ga črpaš, a tamala noče jest pri prsih? No če to ni problem, potem večkrat pristavi punčko k prsim in bi mogl bit kaj drugače, če pa ti noče zagrabit joške potem pa ne vem rešitve. Baje je najbolje da čim več piješ in ob vsakem joku pristaviš dojenčka. Tako jaz delam in se mi zdi da imam zdaj več mleka kot pred časom. No vsaj tamala se ne pritožuje več da bi še flaško.:bravo:

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   usihanje mleka
14.10.2004 23:42:51   
KIRA
ne pije pri prsih, ze v bolnici ni, ker so jo navadile na flasko. sem imela CR in sem komaj 4 ali 5 dan dobila mleko, pa je blo takrat zadosti, da sva se lahko dojili z nastavkom. ampak ji je scasoma prepocasi teklo iz nastavka, pa je bla po uro in pol na dojki. pa sem zacela izcrpavat.
ze sem probala ve mogoce, pa nic ne pomaga. se dva, tri dni, pa mleka vec ne bo. zdaj sem pri 20 ml.
tako sem zalostna..:((:((:((:((
mislim, da je malo kriva tudi :hudicek: M.:grrr:

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   usihanje mleka
15.10.2004 10:01:53   
puncica
Kira, če si res ful želiš dojiti, bi jaz vseeno probala z nastavki, pa tud če traja eno uro. Kaj praviš zakaj ne bi poskusli kak teden, al pa nekaj dni, morda bo potem kaj več mleka. Mislim da s črpanjem ne moreš tolk načrpat, kot lahko otrok posesa. Jaz bi naredila tako, da bi z nastavki probala, pa če bi uspelo pa tud če bi trajal eno uro, bi bila ustrajna, sej s časom bi se morala navadit.
Pa nič bit žalostna vse se bo uredilo, tud psiha mal deluje, ne tolk na to študirat, pa kaj ukren, no morda veliko popij, pa začni tamalo pristavljat na ziziko, pa tud če bo to trajal dve uri. Al pa če jo daš na prsa vsakič ko se zajoka, po moje bi se ti mogla potem količina mleka povečat. Jaz pa držim pestke zate, da bo tamala začela pridno jest.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?