|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ustavitev mleka in mastitis
27.3.2011 14:30:23   
Čebel@
sem že pisala,da sem dobila mastitis....no in se je zabasala še tadruga joška.....v obeh je še po par bulic.....jem AB

user posted image kako naj ustavim mleko-čist?....je dovolj hladen tuš,ali si moram prej vseeno bulice ven odmasirat?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ustavitev mleka in mastitis
27.3.2011 23:05:52   
nusi
a bi rada prenehala z dojenjem, če prav razumem. Najprej se moraš znebit bulic, zmasiraj, pogrej pod tušem, izčrpaj, oz, katerokoli metodo uporabljaš, potem pa ledeni obkladki večkrat na dan, Zavij led v brisačo in masiraj cca 10 minut vsako.

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ustavitev mleka in mastitis
28.3.2011 13:35:32   
koala
Meni je prizaviranju nastanka mleka nevrjetno pomagal list svežega zelja to sem dala v moder na dojko in naslednji dan je ilo občutno manj mleka.


_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ustavitev mleka in mastitis
6.4.2011 8:43:28   
BIS30
Živio!

Tudi jaz imam vprašanja na temo mastitis: naš pob bo jutri star 10 mesecev in že cca 1 mesec sva se dojila samo 1-3x na noč (prej tudi po 8x). 3 dni nazaj se je kljub dojenju zbudil čez 20 min, pa smo ga uspavali, pa spet... in sem ugotovila, da je lačen. Dali smo mu kašico (iz flaše ni nikoli pil, iz lončka sicer pije, ampak nikoli pa ni sprejel nobenenga AD - preizkusili 4 znamke - tudi griseka ali kaj pdoobnega noče, če ga naredim z AD - poje edino kašice, ki se nardijo z vodo) in potem je spal 8 ur.

Vse super, samo kaj ko sem prej mislila, da itak nimam ne vem kaj mleka, ampak po 2 dneh, sta bili dojki polno (sploh desna). Problem je tudi v tem, da si nikoli nisem mogla črpat (prve mesece v 1 uri komaj 20-40 ml). Pod tušem mi grata bore malo iztisniti cca 3 kapljice. Včeraj zvečer sem si hotela nekako izčrpati, ampak se je v tistem mali zbudil in sem mu ponudila dojki in na srečo je zragrabil. Nisem ga sicer pustila dolgo gor, toliko da je otrdelost izginila.

Kaj mi svetujete, ali naj preizkusim ta recept z zeljem, ledom... Kdaj iti k zdravniku po tiste tablete? Resnično me je strah mastitisa, ker po pripovedovanju kolegic, rasnično boli! Ali lahko mastitis dobiš tudi po nekaj dneh (prijateljica ga je namreč dobila 3 ure po izčpavanju)?

Zanimivo je življenje: prve mesece sem mislila, da imam premalo mleka, pa sem jedla polento, kuhan sezam... evo sedaj pa poizkušam stvar usahniti. Kaj čmo, tako pač je, ampak kaj ko vidim, da otroka ne nasitim, pa vstajanje na 2 uri je resnično utrudljivo, pa služba se bliža...

Hvala za vaše mnenje in ideje!!!

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ustavitev mleka in mastitis
7.4.2011 23:56:42   
roberta
BIS30:

če boš počasi prenehala z dojenjem, ne boš imela težav z usihanjem. ali takole: ko se ti dojki napolnita, pač malega pristavi zraven ravno toliko, da popije tolk, da te ne bo več bolelo. in to ponavljaj par dni, pa bo mleka vedno manj. za usihanje mleka je pomembno to, da se doji vedno manjkrat, da se ne popije vsega kar je notri in da je čimbolj neredno. pa bo prenehalo samo od sebe.
jaz pri mojemu sinu sedaj dojim samo še 1x na dan, pa imam filing, da skoraj več ni mleka. ampak sem ziher, da če se ne bi dojil ene 3 dni skup, bi tudi moje prsi spet postale trde in polne. pa bi ga podojila, pa bi se potem spet še manj mleka ustvarilo. in če to ponavljaš, si kmalu na zero mleka.

(odgovor članu BIS30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ustavitev mleka in mastitis
8.4.2011 8:05:57   
BIS30
Hvala Roberta za tvoj odgovor!!!

Res je tako, sem se bala, da se bo v 2 dneh spet nabralo, ampak 2 dneva sta mimo, dojki pa sta zaenkrat še "mehki":))). Res pa je, da sem imel en dan gor cotki natreni z milom (moji prijateljici je to svetovala ena starejša nekdanja babica)...

Pa saj sploh ni važno, samo da ne bi kaj staknila!!!

Hvala in lp

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ustavitev mleka in mastitis
6.5.2011 19:22:56   
maja1985
Jaz sem imela tri mastitise, po tretjem sem nehala dojit. Bulic sem se uspela znebit z zeljnimi listi, prav tako mleka ... čeprav mi še vedno občasno malo ven izteče.  

_____________________________

Aljaž 15. 12. 2004
PDP 2. 3. 2011

(odgovor članu BIS30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ustavitev mleka in mastitis
15.5.2011 22:59:45   
biba_leze*
ojla.  Dva tedna sem si basala modrc z ledenimi obkladki, non stop, podbnevi in ponoči, črpala sem si sam ko me je pričelo tiščat, ampak samo toliko da je tiščanje popustilo. Po dveh tednih se je mleko popolnoma ustavilo

(odgovor članu maja1985)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Seks po porodu: Ste vedeli?
Približno šest tednov po porodu, ko se konča čišča, naj bi par spet lahko pričel s spolnimi odnosi. Moški seveda nekolik...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?