|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uvajanje alergenov
26.5.2008 8:42:06   
sonja_ez
Naš je star leto in pol in bi mu rada začejala dajat mlečne izdelke. Zdaj sem mu dala trikrat malo sladoleda in ima v roku 10 ur drisko. Moje vprašanje - a je kateru vseeno nadaljevala? Namreč sama sem po 8 mes, ko sem ga nehala dojit, imela težave z mlečnimi izdelki npr. en mesec ( tiščalo v trebuho, driske ne ), zdaj je v redu. Je možno, da to ni več alergija, ampak samo navajanje črevesja? (kri in bioresonanca dala zeleno luč)

Še nekaj naš se ne doji več, alernove, pregomila niti pod razno ne pije, poje samo sojin jogurt. Kaj naj mu dajem kot nadomestek?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: uvajanje alergenov
26.5.2008 10:33:19   
izabella1
Mogoče bi poskusila s kakim navadnim jogurtom (pač ne fruchzwergom), sirčkom...? Pač izdelke z manj skoncentriranim mlekom...
Kaj pa ostale stvari, paradižnik npr., si mu že kaj dajala prej? Pri nas sicer naj nebi imeli te alergije, vendar se izogibamo vsem bolj alergenim živilom. Pa me ta paradižnik zadnje čase ful daje... Da mogoče mogoče, če bi ji ga olupila in pobrala ven peške (stvari, ki so bolj alergene v sadežu) bi bilo ok?  Potem breskve in to... Kaj mislite?

_____________________________

http://bialovesstrawberries.blogspot.com/

(odgovor članu sonja_ez)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: uvajanje alergenov
26.5.2008 11:19:22   
sonja_ez
Glede paradižnika bom počakala, da bo domač. Z breskami nismo nikoli imeli težav, tudi gozne jagode je.

(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: uvajanje alergenov
26.5.2008 22:36:43   
trdozimc
Sonja, to najbrž je še vedno preobčutljivostna reakcija. Tako kot ti je svetovala Izabela. Najprej poskusi z navadnim jogurtom, potem skuto, sirom.... Čimbolj navadno, brez dodatkov. Fermentirano mleko je manj alergeno. Potem boš pa že videla, naš Jan je npr. še dolgo reagiral na skuto (s spremenjenim blatom - čeprav se mu je do 1. leta kazal AD samo s pikicami na koži), medtem ko je sir že dobro mazal. user posted image  Stvari, na katere bo user posted image  reagiral z drisko, pa odloži še za par mesecev.

Izabela, mi z breskvami in marelicami tudi nismo imeli nobenih težav, pa nismo čakali dlje od 1. leta. Res pa sem mu dala najprej prekuhane - v domači marmeladi, ampak takoj za tem pa tudi sveže. Tudi paradižnik je dobil najprej prekuhan v juhi, ko pa ni bilo reakcije pa še surovega. Paprike pa ni tako dobro prenašal in smo jo odložili in jo je šele nekje od 2. leta.

(odgovor članu sonja_ez)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: uvajanje alergenov
27.5.2008 9:34:35   
sonja_ez
Hvala obema, bom res probala  z jogurtom. Še to -  a ste dajale najprej enkrat na teden, potem dvakrat? Koliko dni vmes ste počakale z uvajanjem?

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: uvajanje alergenov
27.5.2008 12:16:57   
trdozimc
Nam je alergologinja svetovala (čeprav so mnenja najbrž različna), da dajemo novo živilo en teden neprekinjeno. Npr.: začneš v pon. z malo kuhanega paradižnika (poleg že uvedene ostale hrane), drugi dan še malo več, tretji dan še malo ..... v glavnem v nedeljo imaš npr. za kosilo paradižnikovo juho ali pa solato. Če se vmes pojavi reakcija, takoj nehaš z uvajanjem in prestaviš uvajanje za par mesecev.
Če se v tem tednu ne pojavi reakcija, potem je OK. Seveda se lahko pojavi še kasneje ali pa če npr. poje na kile grozdja (kot naš mali) user posted image .
Drugače pa v tem tednu uvajanja ne spreminjaj ničesar drugega, da boš vedela, da je res novo živilo krivo.
LP!

(odgovor članu sonja_ez)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: uvajanje alergenov
27.5.2008 13:34:11   
izabella1
Trdozimc je ful dobro napisala, tako uvajamo tudi pri nas.

Sem našla v skrinji še nekaj paradižnikov... Gremo da probamo ;)

Danes pa kupim jagode in mi mala skoraj pade vanje, ko so tako lepe barve... Vendar teh ji pa res ne upam dat... user posted image


_____________________________

http://bialovesstrawberries.blogspot.com/

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: uvajanje alergenov
27.5.2008 13:52:02   
trdozimc
Izabella, jaz sem mu približno pri 2. letih dala kuhane jagode (v kompotu) in vsake toliko jih dobi na torti (kuhane), surovih mu pa tudi jaz še ne upam dat. Mi ni vredno, ko imamo zdaj tak mir.

(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: uvajanje alergenov
27.5.2008 14:00:41   
izabella1
Saj zato tudi jaz cvikam tudi z ostalimi stvarmi. Ko pa je tako lepa, nič praskljiva itd... user posted image

_____________________________

http://bialovesstrawberries.blogspot.com/

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: uvajanje alergenov
27.5.2008 14:50:27   
trdozimc
Ja, res user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: uvajanje alergenov
29.5.2008 7:46:16   
mala pikica
Zdaj malo berem vaše soočanje s težavami... Nisem vedela, da se reakcija na določeno živilo pozna tudi na blatu user posted image Sem mislila, da se pokaže samo na koži. Moram od zdaj naprej res paziti tudi na blato. Kako dolgo pa prihaja do driske po zaužitju kakšne alergene hrane? Mi je res krivo, da nisem bila bolj pozorna na to user posted image
Potrjen pa imamo AD, alergije pa zaenkrat nobene, čeprav je lahko, da so bili testi lažno negativni, kajne. Do sedaj smo jedli samo jabolko, korenček, banano in cvetačo.


_____________________________

Vsak dan nam sije sonček Gašper!


(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: uvajanje alergenov
3.6.2008 17:07:27   
annie17
Mala pikica in vsak, ki ga zanima: alergije se kažejo ne samo skozi kožo, nekaterim se to pokaže na blatu, npr. driska, drugačne barve, vonj; mi imamo še hujše, zato bodite pozorni tudi na obnašanje in spanje, ko ima otrok nekake krče, prebavne motnje, ki ga mučijo, da se zbuja, je siten itd.



(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kako otroku izberemo priimek?
Priimek otroka morata starša izbrati sporazumno in ga najkasneje v 30-tih dneh po rojstvu prijaviti na katerikoli upravn...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?