|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uvajanje goste hrane in pediatri
20.8.2008 18:11:11   
herminy
Zdravo! jaz imam pa en problem......moja pikica bo jutri stara 4 mesece.....in zadnje par dni poje zelo malo mleka....pa ponoči se mi je začela zbujati pa čeprav mi je že 2 meseca spala ponoči...pa tudi ko mi za mizo jemo ko je ona zraven skos ustka odpira kot da hoče jesti hrano..... Imam pa zelo smotano pediatrinjo. Že na prvem pregledu mi je rekla da ji ne smem dajati nobene tekočine...razen mleka...je pa na adaptiranem mleku. Sedaj pa sva se z partnerjem odločila da bi ji čez 1 teden počasi začela dodajati gosto hrano. Toda danes ko sva klicala pediatrinjo je rekla da ni šans da do 6. meseca nič....pa tudi pol da bo itak imela aptamil 2. In sedaj sploh ne vem kaj naj. Zelo rada bi ji probala dati korenček pa jabolček....pa še sama kaže zanimanje....ampak ta pediatrinja bi pomoje zelo čudno odreagirala če bi ji že sedaj začela dodajatiuser posted image  Prosim če mi da kdo kakšen nasvet kaj naj naredim....Sem pa že razmišljala da bi zamenjala pediatrinjo.....


lp!

mamica štirimesečne tieuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: uvajanje goste hrane in pediatri
20.8.2008 18:17:06   
Anonimen
Prosim če mi da kdo kakšen nasvet kaj naj naredim....Sem pa že razmišljala da bi zamenjala pediatrinjo.....


Ni slab predlog.

Drugace pa: dajaj ji nesladkan caj, ce je na AM.
Lahko zacnes z uvajanjem GH in bos videla, kaksna bo reakcija. Pri nas je bilo ucinka bore malo in ce bi se enkrat zacenjala, ne bi prej kot pri sedmih mesecih. Ampak izkusnje so razlicne; poskusi in bos videla.


(odgovor članu herminy)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: uvajanje goste hrane in pediatri
20.8.2008 18:23:00   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: herminy
ampak ta pediatrinja bi pomoje zelo čudno odreagirala če bi ji že sedaj začela dodajatiuser posted image  

In kaj njo to briga?! A res mislite, da boste kaznovani, če ne boste do pikice poslušali vaše P? Uporabite svojo lastno presojo, zdravo pamet, različne teorije, ki so dostopne tudi na netu in bo vse ok user posted image
 
Np, naša P zagovarja uvajanje GH od 4. meseca naprej user posted image  Toliko o enotni praksi...

(odgovor članu herminy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: uvajanje goste hrane in pediatri
20.8.2008 18:55:22   
Naja31
Če je na umetnem mleku, potem se z GH začne od 4. meseca, če je polno dojen, se začne po 6. mesecu. To je trenutna praksa.

Glede uvajanja ti jaz ne znam svetovati, jaz sem oba otroka na srečo dojila. No, enega še vedno in z GH ne bom začnela pred 6. im mesecem.

Če nista zadovoljna s P. jo zamenjajta zdaj in ne čez nekaj mesecev.




(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: uvajanje goste hrane in pediatri
20.8.2008 19:42:06   
die beste Mutti
Zakaj bi ji zelo rada začela dajati korenček ali jabolko? Če zvečer spije malo mleka, mogoče ni lačna? Slabo spanje pa lahko pripišeš zobkom, mogoče bodo kmalu pokukali ven?

Če pa na vsak način hočeš uporabljati žličko, se mi zdi boljše, da poskusiš s kakšno riževo kašico (npr. Milupa, Hipp). Je brez glutena, pa še nasitna je. Če bi ji dajala korenček ali pa jabolko, bi ji ga morala dajati dopoldan, no nikakor pa ne za večerjo. Za zvečer je boljše dajati mlečno hrano, da se želodček pomiri.

Ko boš uvedla riževo kašico lahko poskusiš še s koruzno (Milupa ima zelo okusne ;)

dober tek

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: uvajanje goste hrane in pediatri
20.8.2008 20:59:42   
mumu
Tukaj pa mamica pet in pol mesečne Tie

Mi smo tudi na Aptamilu in ji že od vsega začetk dajemo čaj, spije ga tudi 600 ml na dan, gosto hrano pa ji dajem že od četrtega meeca. Najprej Hippov gresolino in rižolino brez glutena, potem pa počasi jabolko, banano, breskev, slive..., korenčka pa ne mara user posted image .

Za mnenje o uvajanju goste hrane pa nisem spraševala P, vse delam po svojih najboljših močeh. Če se ti zdi, da bi Tia rada jedla probaj, če ji ne bo všeč lahko še vedno nehaš.

Veliko uspeha pri prvem hranjenju

(odgovor članu herminy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: uvajanje goste hrane in pediatri
20.8.2008 21:03:35   
Naja30
Ne se toliko zanašat na besede P. Vsak reče drugače. Če boš to zamenjala, bo pa druga kaj svojega trdila, kar ti spet ne bo všeč. Tako je, na žalost ne vlada neko enotno prepričanje.
Nama je P na posvetovalnici pri 3m rekla, da naj začneva čez kakšen mesec, se prvi pri 4m, z uvajanjem sadnega soka. Rekla nisem nič, misla sem si pa svoje. In sem jo do 5,5m samo dojila in začela z uvajanjem, ko je sama pokazala interes za hrano.

(odgovor članu mumu)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: uvajanje goste hrane in pediatri
20.8.2008 21:14:55   
blaža
Niso vsi otroci enaki. Moj ta starejši, ki ima sedaj že pet let, je začel z gosto hrano pri četrtem mesecu in je bil ful navdušen. Meni so rekli, da ni dobro, da začnem z rižolinotom, ampak z zelenjavo in to zjutraj. Jaz sem ga pa prvo napokala zvečer, sem dala v flaško zraven mleka malo rižolinota od Milupe in je lepo pojedel, hkrati pa čez dan sadje in zelenjavo. ful je bil navdušen nad hrano.
ta mali ima pa sedaj šest mesecev in pol in še nismo zamenjali mleka za kosilo.zvečer tudi ta popije ali sedem žit ali rižoli no od Milupe z mlekom. Čez dan pa dopoldan sadje, popoldne kakšen jogurt, v mes pa pljuva pirejčke in vso zelenjavo. Se prav stresa in upam, da bo kmalu začel jest. Malo je že boljše, ampak nam gre počasi in ga niti ne silim. Pač še ni 100% pripravljen ampak počasi pa le napreduje.
Naredi kot se ti zdi , da bo prav!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: uvajanje goste hrane in pediatri
20.8.2008 21:24:51   
ursulina
če s P nisi zadovoljna, poskusi zamenjati... vsak trobi svoje teorije, na žalost....

mi smo z gosto hrano začeli v začetku 5. meseca, sicer dojen, ampak se je ponoči ful zbujal in z zanimanjem opazoval kako mi jemo in odpiral usta... patronažna mi je svetovala naj štartamo konec petega, P pa da naj kar začnemo, če se zbuja in imam občutek da je lačen (v teži in sicer je napredoval lepo). tako da sem kar začela, ko se mi je zdelo, da rabi več.

ker ponoči ni spal, sem začela z večernim obrokom, polento kuhano na vodi in potem z riževimi kosmiči, mešanimi z mojim mlekom. ful je užival, ko je jedel in ni nič ven pljuval, razen, ker pač ni znal jest po žlički, torej je bil pripravljen na GH... moram povedat, da se je spanje ponoči takoj podaljšalo.

probaj z riževimi kosmički, vmešanimi v mleko (z unim cucljem za GH) ali kar po žlički, potem pa postopoma s sadjem in zelenjavo... če bo šlo lepo, potem je že čas za GH.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: uvajanje goste hrane in pediatri
21.8.2008 12:34:20   
herminy
Najlepša hvala za odgovoreuser posted image  Bomo probali z rižolinotom pa bomo videliuser posted image Zdaj sem prepričana da je treba delati po svoji volji ne pa tako kot pravi P. Lep pozdrav vsemuser posted image

(odgovor članu herminy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: uvajanje goste hrane in pediatri
21.8.2008 15:41:39   
čipči
Meni je P rekla, da naj čakam do 6 meseca, ker sva se polno dojila, ker je to pač trenutno veljavna doktrina. Neuradno je rekla, da se ji zdi to noro, ona je s svojimi user posted image začela mnogo prej. No, mi smo začeli pri 5 mesecih, ker je kazal ful zanimanje za hrano. Se pa meni kuhano jabolko zdi čist ok začetek, seveda dopoldan, pol pa malo korenčka, al pa suho slivo zraven...
LP

(odgovor članu herminy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: uvajanje goste hrane in pediatri
21.8.2008 16:29:26   
martita
k P kodimo v posvetovalnico, kar pomeni, da se tam z izbranim P posvetuješ o tem kar te zanima, potem se pa sam odločiš kako boš ravnal. ukazat ti ne more ničesar. še cepljenje lahko odkloniš, kja šele rižolino!user posted image

(odgovor članu čipči)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: uvajanje goste hrane in pediatri
21.8.2008 21:10:12   
Tisana
Naša pupa se začne kar tresti ob besedi VODA user posted image . Si sploh ne predstavljam, da ji ne bi le-te dajali že vse od 2,5 meseca dalje. Ni nujno, da otročku kuhaš čaj. Ne razumem, kaj je narobe s čisto navadno vodo (seveda prekuhano). Najprej mu ponudi to in če bo res to zavračal, šele potem preidi na čaj (ampak poskusi večkrat, ker mogoče takrat ravno ne bo žejen). Kar se pa tiče tistega odpiranja ust... Tudi naša je tako odpirala usta, pa cmokala zraven, ko smo mi jedli, da se je smilila nama in še celemu preostalemu svetu user posted image , ko pa smo ji začeli ponujati GH, pa itak ni jedla nič - jok, jok, jok. Toliko o cmokanju user posted image

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu martita)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: uvajanje goste hrane in pediatri
21.8.2008 22:34:16   
saskija
IZVIRNO SPOROČILO: čipči

Meni je P rekla, da naj čakam do 6 meseca, ker sva se polno dojila, ker je to pač trenutno veljavna doktrina. Neuradno je rekla, da se ji zdi to noro, ona je s svojimi user posted image začela mnogo prej. No, mi smo začeli pri 5 mesecih, ker je kazal ful zanimanje za hrano. Se pa meni kuhano jabolko zdi čist ok začetek, seveda dopoldan, pol pa malo korenčka, al pa suho slivo zraven...
LP



Kaj tako neprofesionalnega, najprej ti reče tako potem pa neuradno meni tako, ona nima kaj neuradno menit ker je uradno v službi.

Ne vem kam se vam tako mudi z gosto hrano pomislite otroci bodo še celo življenje jedli takšno in drugačno hrano, dovolite da se jim črevesje razvije tako kot ttreba.

Mislim, da bi bi lahko bila srečna da imaš tako peditrinjo, ki gre s časom naprej.

In ne govorit kako smo mi že jedli pri 3 mesecih in naši starši malo preberite o kroničnih boleznih, boleznih današnjega časa in boste videle da od 6 meseca dalje ni kar iz trte zvito.

_____________________________

Dojenček se z vsakim dnem spreminja in raste in bo nekega dne odrasel in odšel;prah pa vas bo zvesto čakal.

(odgovor članu čipči)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: uvajanje goste hrane in pediatri
21.8.2008 22:38:38   
saskija
In komentarji delaj po zdravi pameti in poslušaj otroka materinski instinkt- to velja, da otroka poslušaš glede njegovega temperamenta, potreb- ritma hranjenja, spanja, uspavanja- to so stvari, kjer mama prisluhne otroku, pri uvajanju GH pa veljajo neke smernice , ki so za večino človeštva enake.



_____________________________

Dojenček se z vsakim dnem spreminja in raste in bo nekega dne odrasel in odšel;prah pa vas bo zvesto čakal.

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: uvajanje goste hrane in pediatri
22.8.2008 9:05:24   
Soncnica Sandra ***
IZVIRNO SPOROČILO: martita

k P kodimo v posvetovalnico, kar pomeni, da se tam z izbranim P posvetuješ o tem kar te zanima, potem se pa sam odločiš kako boš ravnal. ukazat ti ne more ničesar. še cepljenje lahko odkloniš, kja šele rižolino!user posted image

 
user posted image user posted image user posted image user posted image
Tole si pa dobro napisla!!!!
 
Je pa res, da so si tale mnenja pediatrov popolnoma različna.
Tudi meni je rekla: DO 6.MESECA NIČ!!!!
 
Je vrajt! user posted image
 
Smo pa na AM od skoraj samega začetka. V ponedeljek pa bomo stari 4.mesece, tako da bomo tudi počasi poskusili kakšno "mamimo packarijo" user posted image .
 
Drugače pa že od samega začetka pije zraven tudi čajček. In ga spije ogromno, ampak res veliko

_____________________________

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu martita)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: uvajanje goste hrane in pediatri
22.8.2008 9:20:06   
koala
Poslušaj svoje srce in svojega otroka, če meniš da potrebuje GH, ji jo pa ponudi.
O dodajanju tekočine pa toliko: moj 6 in pol mesečnik je polno dojen, pa je v vročih dneh, kljub pogosttemu dojenju spil tudi do 4 deci čaja, ko pa ni žejen pa se samo igra z dudo. Tako da vsak po svoje.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Soncnica Sandra ***)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: uvajanje goste hrane in pediatri
22.8.2008 11:54:13   
butt3rfly
katastrofa, tile pediatriuser posted image

_____________________________

Hale: "Are you accusing me of being in someones pocket, you hypocrite son-of-a-bitch? You've been on Clay's tit since you were a goddamn uniformed officer. He barks and you jump. Whole town knows it. "Chief of Police". What a goddamn joke."

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: uvajanje goste hrane in pediatri
22.8.2008 18:31:41   
saskija
Koala kaj ima skupnega poslušanje srca z uvajanjem goste hraneuser posted image  čisto nič!

Sebe poslušaš, ko ti vsi okoli tebe govororijo, da otroka naj ne pestuješ ti pa veš, da otrok potrebuje tvojo bližino, ko se ponoči vstajaš in ga ne pustiš jokat in zaspi ob tebi, čeprav v knjigah piše da to za spanje ni najbolje, ko ga dojiš in okolica vztraja da ne delaš dobro takrat poslušaš sebe in potrebe tvojega otroka.

In kje potem otroka poslušaš, ko mu daš pri 4 mesecih jabolko v ležečem položaju, smoki pri 8 mesecih in hrenovko pri enem letu? tvoje srce nima tu nobene zveze ampak le tvoja prepričanja o uvajanju prehrane in tvoje prehranjevalne navade.

_____________________________

Dojenček se z vsakim dnem spreminja in raste in bo nekega dne odrasel in odšel;prah pa vas bo zvesto čakal.

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: uvajanje goste hrane in pediatri
22.8.2008 18:33:33   
Lunc_a
Naja to pa ni res. Z GH začneš ko je otrok pripravljen oz. ko kaže znake da je pripravljen nanjo

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: uvajanje goste hrane in pediatri
24.8.2008 21:16:12   
čipči
No, tudi jaz mislim, da je tudi pri uvjanju GH potrebno prisluhniti otrokovim potrebam. če že lep čas opažaš, da otrok spremlja, kako ti ješ in zraven cmoka in te požira z očmi? In če se povrhu začne ponoči prebujati, ko veš, da ni bolan ali kaj takega...
In katera je napisala, v posvetovalnico se hodimo posvetovat? To je to. malo tam, malo tukaj na forumu, malo izkušnje... pa nihče ni rekel, da če začneš z GH pred 6 m, da bo otrok pri 1 letu jedel hrenovkouser posted image No moj je zagotovo ne bo.
Lp

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: uvajanje goste hrane in pediatri
25.8.2008 21:29:24   
ROmama
Jaz sem mojega  user posted image  dojila do 5,5 mes, potem pa sem mu začela uvajat GH. Ko sem ga pršestih peljala k P., je imel premalo kg. Le zakajuser posted image . Fant je bil od 4 meseca naprej, ko se je začel tudi zanimati za hrano, lačen. Zdaj bo star 9 mesecev, doljl se je pa do 8,5 meseca, potem pa sam odstavil. Malo mi je hudo zaradi tega, ampak bo že. Pri naslednjem user posted image  bom definitivno GH začela uvajat prej.  Pa še nasvet moje patronažne - vsaka mama najbolje ve, kaj je za njegovega user posted image  najboljše.

(odgovor članu čipči)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: uvajanje goste hrane in pediatri
25.8.2008 22:07:45   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: saskija

In komentarji delaj po zdravi pameti in poslušaj otroka materinski instinkt- to velja, da otroka poslušaš glede njegovega temperamenta, potreb- ritma hranjenja, spanja, uspavanja- to so stvari, kjer mama prisluhne otroku, pri uvajanju GH pa veljajo neke smernice , ki so za večino človeštva enake.




Te smernice se pa itak vsakih par mesecev spremenijo. user posted image

Vseeno mislim, da je treba poslušat otrokove potrebe. Otrok sam nakaže, kdaj je pripravljen na GH.

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: uvajanje goste hrane in pediatri
26.8.2008 8:22:08   
čipči
IZVIRNO SPOROČILO: ROmama

Jaz sem mojega  user posted image  dojila do 5,5 mes, potem pa sem mu začela uvajat GH. Ko sem ga pršestih peljala k P., je imel premalo kg. Le zakajuser posted image . Fant je bil od 4 meseca naprej, ko se je začel tudi zanimati za hrano, lačen. Zdaj bo star 9 mesecev, doljl se je pa do 8,5 meseca, potem pa sam odstavil. Malo mi je hudo zaradi tega, ampak bo že. Pri naslednjem user posted image  bom definitivno GH začela uvajat prej.  Pa še nasvet moje patronažne - vsaka mama najbolje ve, kaj je za njegovega user posted image  najboljše.


ROmama, ali te lahko vprašam, ali sedaj, ko se ne dojita več, daješ AM po flaški? Moj se je pri 9. mesecih tudi odločil, da ima joške dovolj. In tudi meni je kar precej hudo. Jaz AM nisem mislila dajat, ko pa itak ml. izdelke je in v kašicah je tud AM not. Le za zjutraj ne vem kako bo, včasih se ob pol petih, petih zbuja, in če ne bo hotel zize, kaj pol? Flaška? Sicer nimamo flaške, tekočino pije iz magic-cup-a.  No, danes je do pol sedmih spal, tako da sva lepo zajtrkovala kašico user posted image .



(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: uvajanje goste hrane in pediatri
26.8.2008 21:24:43   
saskija
Kaj pomeni, da je otrok pripravljen na GH- vse pišete samo to, da cmoka z usti, ko jeste ve in vaša družina.

ne boste verjele, da otrok cmoka, ker nas oponaša, ker se ne razvija le telesno ampak tudi socialno , čustveno in posnema tudi naše vzorce obnašanja.

Znaki za pripravljenost so še marsikaj več kot le to.

In še to otrok se začne ponoči zbujat - če bi bila rešitev hrana potem bi večina otrok prespala noč ob uvajanju GH ampak žal temu ni tako.

Otrok je bil presuh zaradi dojenja- škoda da v kaj takšnega verjameš.




_____________________________

Dojenček se z vsakim dnem spreminja in raste in bo nekega dne odrasel in odšel;prah pa vas bo zvesto čakal.

(odgovor članu čipči)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...
Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?