|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uveljavljanje svoje volje
25.10.2007 8:00:23   
livia
Naša pupa je stara 18 mesecev. Počasi se kažejo znaki prve trme, uveljavljanja svoje volje, nasprotovanja,....
Ko človek bere kake knjige,se mu zdi to čisto razumljivo, pa tudi kako bi reagirala takrat točno vem, ko se ti pa to zgodi v praksi, je pa drugače.

Kako naj reagiram?
Recimo zadnje čase vedno ko pridem po njo k varuški, noče it domov, se noče obut in oblečt, če pa rečem, da jaz grem pa cvili. Potem jo zagrabim in na silo oblečem. Najprej se buni, meče po tleh, nato je pa ok. Samo problem je ta, da sem noseča in jo težko dvigam, še posebej, ko se zatrmi in je težka 100 kil.

Ali obstajajo kakšne dobre knjige, ki bi staršem svetovale kaj v takih situacijah?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: uveljavljanje svoje volje
25.10.2007 8:04:03   
April
Jazz mislim, da pri tako majhnem otroku kkšno pregovarjanje ne zaleže. Enostavno ignoriraj njeno trmo in jo čimhitreje preobleči. Včasih pomaga tudi, če ti usme preusmerit pozornost s kakšno stvarjo.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: uveljavljanje svoje volje
25.10.2007 8:33:39   
aluš
pO MOJIH IZKUŠNJAH najbolj deluje preusmeritev pozornosti. Čist butaste fore, npr. tam zunaj je bil pa en mucek, a ga greva pogledat, ko ga ni (če se sploh še spomni) je pa pač že šel mičke lovit, ga bova jutri videli ipd.

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: uveljavljanje svoje volje
25.10.2007 9:10:13   
Naja31
Najprej poskusim s prepričevanjem, nato s preusmeritvijo pozornosti na to kaj bova počela. Če pa to ne zaleže pa zagrabim in odnesem. Pa mi je tudi to vedno bolj težko, ampak prosila ga pa ne bom celo večnost.

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: uveljavljanje svoje volje
25.10.2007 9:33:06   
piščanc
enako se obnaša naš mali. ampak pri njemu je to jeza, ker sem ga pustila v vrtcu. enostavno razume, da mora it v vrtec ni mu pa to v veselje. nekako sprijazni se in ko ga pridem iskat mi vrne vso jezo.

pomaga, če ne hitim, da mu pustim par minut, da se umiri, če mu ne ukazujem, če mu prinesem bonbonček, igračko, če ga stisnem. najslabše pa je, če postanem živčna, če se derem ipd.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: uveljavljanje svoje volje
25.10.2007 9:34:21   
Naja31
najslabše pa je, če postanem živčna, če se derem ipd.


Ja, to sem tudi jaz že ugotovila. Z mojo jezo in kreganjem samo poslabšam situacijo.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: uveljavljanje svoje volje
25.10.2007 9:34:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: April

Jazz mislim, da pri tako majhnem otroku kkšno pregovarjanje ne zaleže. Enostavno ignoriraj njeno trmo in jo čimhitreje preobleči. Včasih pomaga tudi, če ti usme preusmerit pozornost s kakšno stvarjo.


Se strinjam.

(odgovor članu April)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: uveljavljanje svoje volje
25.10.2007 11:42:34   
sazi
so že druge napisale nekaj nasvetov, jaz bi samo nekaj o preusmeritvi pozornosti - to je res fajn, če je otrok tak, da se "preusmeri".
Moja mama ni mogla verjeti, kako različna sta moj sin in moj nečak. Nečaku je vedno lahko preusmerila pozornost, ko je kaj trmaril, moj sinko pa je trmast do konca in vztraja pri svojem - ga ne premakneš.
Sem tudi jaz iskala kakršenkoli nasvet, kako se s tem spopasti. Knige ti ne bodo kaj dosti novega povedale. Me je pa pomirilo to, da so mi druge mamice, ki imajo podobno stare otroke povedale, da je bila pri njih to samo faza, ki se je potem počasi nehala ali omilila (mislim na metanje po tleh in podobno). Se mi zdi, da je zdaj, ko to že nekaj časa traja manj intenzivno in da počasi nehuje s tem. Je pa moj 4 mesece starejši.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: uveljavljanje svoje volje
25.10.2007 22:03:17   
piščanc
pri našemu tudi preusmerjanje ne pali, se obnaša kot da razume, da ga hočem okoli prinest in dela isto. najlaže je, da počakam da trma mine, potem pa pride za mano.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?