|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 10:31:27   
Anonimen
Samo nekaj bi zelo rada napisala glede uvajanja goste hrane. Normalno je da otroku ne ponudimo tako svinjskega mesa  ali pa mu stlačimo kruh v usta ko se šele privaja nanjo a sčasoma mora poiskusiti vse. In kako zelo se smejim včasih ko nekdo napiše ne svinjsko meso pa po enem letu šele lahko daš otroku ali pa jagode in podobne stvari KER JE ZELOOOOO ALERGENO, vsaka stvar ima alergene ene manj ene bolj. In ni nobenega znanstvenega spoznanja kdaj bo moj otrok ali pa vaš pripravljen sprejeti določeno hrano.  Res se mi zdi smešno da nekaterim še vedno ne potegne da se alergija pokaže le v primeru da si elergičen na določeno stvar in ne zato ker sem mu dala jagodo v usta v 10 mesecu in ne po enem letu kot piše v knjigi.

No zdaj sem se mal razpisala ker berem in berem  razne komentarje kako ustrahujejo nekatere  tiste mamice ki postavijo vprašanja kdaj mu dati kako stvar. Res mi je to smešno in potem celi članki kako je to škodljivo za otroka in podobne klobase. In ko ima otrok enkrat dve leti in vi rečete sedaj je pa pripravljen na to hrano a potem pa lahko???? Tudi takrat če je otrok nagnjen k alergijam jih bo dobil ne glede na starost če pa ni jih nebo dobil niti pri 10 mesecih.


  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 10:36:37   
srki
To si pa zelo dobro napisala user posted image user posted image

Mislim, da nisem ena izmed tistih, ki je kdaj kaj "pametovala" glede hrane in alergij.

Res je tako, 20 let lahko ješ jagode, enkrat pa postaneš na njih alergičen. Tako je pa pri otrocih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 10:39:47   
CUKRČEK
se absolutno strinjam. Nekaj časa sem še odgovarjala, pol sem se pa naveličala napadov, ki sem jih slišala kot zagovornica nekompliciranja.

Po moje  bolj škodi kompliciranje kot jagoda pred enim letomuser posted image  Sicer pa vsak po svoje.

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 10:40:02   
dix
Oprosti, ampak organizem se razvija, počasi postaja vedno bolj odporen in alergijo preraste, če pa daš otroku neko stvar ki je potencialni alergen pa še ni alergičen na to, bo lahko RAZVIL alergijo na to hrano če mu jo prehitro daš. Zato se svetuje počakati z takimi zadevami.

Sicer pa, dokler nimaš pri hiši alergika ne veš kao to je.

In po tvojem naj jaz mojega začnem filat z jajci saj jih b itak slej ko prej dobil nekje. Vem da jih bo, ampak KO BO PRERASEL ALERGIJO! Tačas pa nič jajc! Raje imam otroka na bolj skromni hrani (čeprav sploh ni skromna) kot pa da bi pikast, flekast in se ponoči praskal ker ga srbi in ne bo mogel spati.


VSAK NAJ DELA PO SVOJE, ti pa kar daj otroku takoj tlačenko za jest če želiš. Aja, anonimnost ti pa full pomaga.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 10:44:54   
Maleal
Ne se hudkat user posted image ,vsaka mamica pač dela po svojem občutku in želi za svojega user posted image  le najboljše.Meni pa se to ne zdi tako dramatično,če ti nekdo pove,da so jagode alergene,da naj nebi jedli kivija in svinjine do 1 leta.Saj pa lahko prej probaš,pa vidiš kako se bo otrok odzval.Jaz nisem čakala za nič do 1 leta.Ko so bile jagode na vrtu sem mu najprej ponudla eno,naslednji dan spet eno,tretji dan pa sem mu jih že zmiksala in malo sladkala,pa je imel 10 mesecev,pa kaj,me boste zdaj na grmadi zažgali?Kivi sem mu tud z banano zmešala in ga je lepo prenesel,pa makarone je tud jedel s svinjskim mesom pri 10 mes.Če ni reakcij,zakaj pa ne.Meni je vsak nasvet dobrodošel tu na foromu,a mislila bom s svojo glavo,l.p.

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 10:50:09   
KIRA
veš kaj, jaz pa mislim da malo počakat nič ne škodi. čisto dovolj hitro bo papcal čokolado pa jagode pa kaj še vse. saj mu ni treba takoj cele palete okusov servirat.
ne zagovarjam tiste knjige ki jo ti omenjaš, tudi ne da se MORA čakat do kaj jaz vem 1 leta... vsak po svoji presoji in občutku. ampak če 1 mesec dni dalj počakaš pa tud ne bo nič narobe. ne zdaj udrihat vse križem po vseh uporabnicah, ker pač imajo različne poglede na to, kdaj otroku kaj dat. vsaka po svoji presoji.

žalostno je sploh, da se moram o ubadat s takimi vprašanji - da je naša hrana taka, da sploh nastajajo alergije nanjo. tu bi blo treba iskat rešitve. da bi lahko oroku brez pomisleka dal karkoli že pač, ker bi bila hrana zanj ne samo nenevarna, ampak tudi koristna. ne pa da premišljujemo o tem, če bo imel alergijo na to ali ono.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 10:53:02   
Seven*
Hmm. Najbrz so si zdravstvene organizacije zmislile, da je potrebno izkljucno dojiti otroka do 6 meseca in potem zaceti postopa uvajati dolocene zadeve.

Smesno ti je? Otrosko crevo zori postopoma. Neka stvar, ki je uvedena prehitro, lahko v otroskem telesu sprozi imunski odziv, ki bi ga drugace po enem letu nebi. Zakaj? Ker crevo v tistem obdobju se ni dovolj zrelo in ni pripravljeno na taksno hrano.

Ja ja. Imam prijateljico zdravnico. Je bila tudi pametna tako kot nekatere anonimne. Pa je delala po svoje. Puncka ima atopicni dermatitis, pa kolegi v ZD so jo hudo okarali. Verjetno za brezveze..

Draga anonimna. Tako kot se tebi zdi to brezveze, tako se meni zdi brezveze tvezenje neumnosti, ki so popolnoma nepodkrepljene z raznimi argumenti. To je tako, kot ce bi me nekdo zelel prepricati, da je trava rumena, zato ker on pac misli da je rumena.

Mogoce koga motijo nasveti zensk, ki smo malenkost bolj previdne. Verjamem pa, da je veliko mamic, ki so pa za taksne nasvete hvalezne.

Pa malo manj studirajte otrosko opremo, pa raje kaksno knjigo preberite.

Heh..

user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 11:01:14   
Anonimen
Dix če imaš otroka alergika (kar sicer nisem vedela) je povsem logično da boš pazila na njegovo prehrano. In res je da mu neboš "filala jajca" če veš da je na njih alergičen. A to se pokaže lahko pred enim letom ali pa po oz. takrat ko mu jih boš dala. To da otrok preraste oz. razvije protitelesa za alergijo se strinjam a to največkrat že ob počasnem uvajanju druge manj alergene in hitro prebavljive hrane. Že takrat se mu to začne razvijati in ne šele ko bo star eno leto je pa pripravljen. To sem želela samo povedati
Nič se nisem hotela kregati, stvar vsak res gleda s svojimi očmi a ko vidim da nekdo napiše da naj "proba pa bo videla" se usuje plaz žaljivk če je normalna da otrok je še premajhen ..... zdrava pamet pa da vsaki mamici da ga nebo že pri 6 mesecih filala z jajci in svinjino če pa mu jo želi dati pri 10 samo da proba kaj bo, ja takrat pa mislim da ni nobene take tragedije. Če pač vidiš na njem kakršne koli znake alergije počakaš in mu ponudiš hrano kasneje. Isto je z mlekom ki ga mora otrok dobiti že prvi dan rojstva. Tudi takrat neveš ali bo alergičen nanj ali nebo pa ga mu zato vseeno ponudiš in se potem prepričaš.

Pravim le da ni vedno vse tako kot piše v knjigi, ko bo star eno leto potem pa bo dobil na krožnik svinjino, jajca in eno jagodo za sladicouser posted image

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 11:03:13   
Gina
Jaz se načeloma popolnoma strinjam s tabo, da se čisto preveč komplicira (enako kot se je pred leti premalo - oboje je skrajnost). Sigurno je res, da če je nagnjen k temu, bo dobil slej ko prej tako ali tako, če pa ni, pa ne bo. Vendar moraš vedeti nekaj, da so določene alergije močno pogojene s starostjo. Če ti imunski sistem narobe dela, je pri rosni starosti par mesecev še toliko bolj neizkušen (imunski sistem), da nima pojma, da je tisto običajna reč, katero napade po pomoti - npr. jagode. IN če ga "prevaraš" na ta način, da mu dolgo tega ne daš, sčasoma obstaja velika možnost, da alergije več ne bo imel. Vendar je dolgoročno seveda še vedno veliko možnosti, da isto ali drugo alergijo spet dobi, ko pride v stresno oddobje, ponavadi v puberteti

Če pa otrok nečesa sploh poskusi ne, pa je nagnjen k alergijam, pa obstaja več verjetnosti, da ne bo razvil napačnega odziva nanje (ker bo imunski sistem vseeno malo bolj razvit kasneje), kot če enkrat tisto reč dobi kot čisto majčken.
V resnici pa so jagode, orehi, breskve in take znano alergene reči zelo zelo pogost povzročitelj alergij pri nas. Tega je v tako velikem obsegu več, kot je bilo v naših časih, da je najbrž upravičeno razmišljat v smeri ne izzivanja usode pri zelo rosni starosti.

Zato vidiš, se čisto strinjam s tabo, če v družini ni nagnjenosti k alergijam, je veliko manj pomembno, koliko zgodaj neko reč otrok dobi, kot če je verjetnost za alergijo velika. Moj otrok je alergičen na jagode in orehe. Prvič sem mu jih dala pri 2. letih.  Torej ni starost nič pomagala - tako kot si napisala. Vseeno je alergik. Ta srednja je imela alergijo na jagode pri enem letu in pol. Vmes ji jih nismo dajali.  Danes jih normalno je, nima nobene alergije. Torej je v tem primeru starost vendarle pomagala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 11:07:19   
Seven*
Lej, stvar ni cisto tako preprosta. Ko telo odreagira z alergijsko reakcijo, je lahko dostikrat ze prepozno. Nekatere alergije sicer otrok preraste, nekatere pa lahko zaradi taksnih uvajanj ostanejo za vedno. Telo nekaj prepozna kot tujek in lahko ta vzorec ohrani do konca zivljenja. Ne bom se spuscala v podrobnosti, ampak res se splaca paziti.

Finta je ta, da otrok ne bo cisto nic zamudil, ce bo kaksno stvar poskusil 2 meseca kasneje. Kaj boste pa rekle, ce se bo pokazala alergija in boste vedele, da ste uvajale prehitro.. Potem si lahko samo ocitate.. A se res ne splaca pocakati kaksen mesec ali dva? Za tisti mastni svinjski snicl, ki ga itak odsvetujejo.. Pa tiste umetne jagode.. Saj spisek res ni tako obsiren. Mislim, res ne razumem zakaj hitet?

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 11:15:20   
viv_
Se strinjam z anonimno! Zdaj, če je otrok alergik, so potem druga pravila. Ampak, če je otrok zdrav pa...

Berem, da nočejo jest goste hrane - pa ni nič soljeno, nič sladkano, sploh nič sladkega nič od nič. Potem, da ne pijejo dovolj - za pit ne dobijo drugega kot vodo in nesladkan čaj. Ena je enkrat pisala, da daje za pit vodo v kateri se (sicer v AMC posodi) kuha zelenjava. Jaz tudi tega ne bi pila...

Pa gremo naprej. Ne sme imet dude, ne sme imet flaške, ne sme imet blazine v postelji, ne sme imet hojice, ne smeš mu lase sušit s fenom, umivaš lahko samo z navadno vodo...

Meni gre pa ta asketizem na živce! Zakaj pa bi bilo vse, kar je prijetno, udobno, okusno nujno škodljivo za otroka?

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 11:18:27   
KIRA


to je pa res kompliciranje, kar si seda japisala VIV. take mamice so pa že PRETIRANO skrbne. po mojem je to samo prenašanje lastnih strahov na otroka. vse kar sebi ne privoščijo, tud otroku nočejo. to je pa zares nezdravo za deco.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 11:21:29   
Seven*
Viv, zato ker v vecini primerov je skodljiv? user posted image user posted image

V bistvu sta dve poti.. Delati za zdravje otroka, ki pa ni nujno tudi najbolj ugodno za zdravje mamice (predvsem psihicno), ali pa zanemariti priporocila in delati na skodo otroka. Mejo pa si postavi vsak stars sam.. Jaz nekako kombiniram. Ce ne zmorem, pac delam bolj v svoje dobro. Potem pac malo piscancjih hrenovk pofutram, za kaksen teden ukinem bombazne plenice..

Naj mamice delajo po svoje. Si pa ne pustim, ce me nekdo poskusa prepricati v nekaj kar ne drzi..
Z znanstvenega stalisca seveda..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 11:30:20   
Anonimen
Glej Seven tudi jaz sem za strpnost in vem da preko meja ne moreš otrok mora zrasti za določene stvari in jih nemoreš dajat  samo zato ker ti tako želiš, le določenih stvari ne razumem. Naprimer otroško črevo praviš da zori postopoma…to je res a če dozori za piščančje in goveje meso bo menda prebavilo tudi svonjsko saj meso je za črevo le meso? Tako kot krompir če ga prebavi normalno potem mu lahko dam kifeljčarja ali pa ta poznega, ta zgodnega…. Ni važno katero vrsto. Tudi za kruh če prebavi črni kruh bo tudi belega ali če prebavi  ostalo sadje ptem za črevo  ena jagoda nebo naredila velike škode. Verjamem da so pomembne sestavine v hrani in res je da bolje začeti z tistimi ki so manj alergene a mislim da naprimer dva meseca razlike nista bistvenega pomena. Pa še glede prijateljice, neverjamem da bi ji 3 koščki sv. Mesa ali pa ena jagoda povzročilo to bolezen. To mislim zato ker gre pri tej bolezni za podedovano kožno preobčutljivost, torej ne nekaj kar bi mi s hrano povzročili. Povzročitelji pri majhnih otrocih in dojenčkih je veliko stvari ne samo hrana tudi pršice, živalska dlaka, in kar je najbolj zanimivo tudi kravje mleko in mlečni izdelki (s katerimi najprej začne otrok), torej se začne že pred uvajanjem goste hrane, pojavijo se izpuščaji za katere točno veš da je nekaj narobe in takoj prenehaš z tako hrano – to je logično.   Gina se strinjam s tabo da je potrebno vse bolj v mejah normale tudi prevelika hitrost ni zdrava.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 11:31:48   
darjatimci
Pa bom še jaz dodala svoje,delno imaš prav no vsaka od nas ima le delno prav,da ne bo hude krvi.Moje mnenje je,da naj bi se vsaka bodoča mamica,že ko je noseča,čimbolj informirala o vsem kar zadeva bodočega članauser posted image .Naj bo to razvoj,prehrana,čimveč.Potem pa ko je v določeni situaciji postavljena pred dejstvo,ukrepa kakor se ji zdi najbolje.Mene tudi moti ko vidim vprašanja,ki se mi zdijo povsem nelogična,pa če sem pri volji in imam čas odgovorim,ali pa samo preletim.Moja dva prva otroka nista imela nobenih težav in smo dali vse faze brez težav skozi,naš najmlajši pa je alergik,ampak to smo ugotovili  šele po končanem dojenju,tako da smo dali fazo dodajanja goste prehrane skozi po normalnih pogojih.Skratka dobro in pametno je upoštevat neke priporočene nasvete,ker se lahko izogneš neprijetnostim.Vsem želim čim manj težav pri uvajanju.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 11:38:50   
sazi
Še kako se strinjam s Seven.
Pa tudi to ali je otrok alegrik ali ne mu ne piše na čelu in ne moreš kar reču, ook, ni alergik, dajmo mu jagode pri 6-ih mesecih.
Eno je dobro za otroka in mogoče malo omejevanja za mamice, ki se jim ne da (po vaše) "preveč" komplicirat. 
Sicer pa vsaka po svoje, škoda je le, da gre pogosto v škodo otroku. Pa ne vem, kaj otroku manjka, če npr. ne je jagod. Če mu je ne daš in jih ne ješ pred njegovim nosom, je ne bo pogrešal.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 11:43:17   
Anonimen
Res je sazi nič mu ne manjka brez jagod, škoduje pa tudi ne največkrat. In jagod pri 6 mesecih nebi dajal mislim da nihče pri 10 pa morda že kdo poiskusi. Da zveš ali je otrok alergik moraš pa probati drugače ne veš. Slej ko prej pa ugotoviš!!!

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 11:47:35   
Seven*
Vsaka hrana ima neko sestavo. Piscancje, goveje, sinjsko meso se razlikuje po svoji sestavi. In ker je bilo ugotovljeno, da je ravno neka dolocena stvar v svinjini tista, ki povzroci alergijo, je svinjina odsvetovana. Obstajajo pac dolocena zivila ki so bolj rizicna. Se sicer strinjam da bi lahko bil otrok alergicen tudi na piscancje meso, ampak verjetnost za to je dosti dosti manjsa. Zdravniki so pac na pogladi pogostosti dolocenih alergij sestavili seznam kriticnih jedi, ki so odsvetovana.

Isto je z jagodami. Alergija na jagode je zelo pogosta, zelo redko pa je nekdo alergicen recimo na jabolko. Ocitno imajo jagode neko doloceno sestavino, ki pac sprozi alergijsko reakcijo. Zaradi verjetnosti so spet padle v seznam.

Nazalost je tako, da je alergij vedno vec. Delno zaradi nedojenja mater, delno pa zaradi pretirane cistoce in razne kemije, ki nas obdaja. Otroski imunski sistem med svojim razvojem pac nima dovolj vzpodbude iz strani okolice, premalo mikrobov zaradi pretiravanja s cistoco. Zato pogosto odreagira pretirano in pride do alergij.

Ko smo prej debatirale na temo kompliciranja. Tu se pa odpre ena zadeva, ki pa je resnicno nesmiselna in skodljiva. Gre za cistoco, pretiravanja s sterilizacijo, umivanjem.. Tukaj pa marsikatera ne rece da komplicira, ampak se ji zdi to normalno..

Mah. Saj v bistvu je kar zafrkjeno. Clovek je nonstop zbombandiran iz okolice kaj naj bi bilo dobro in je potem zmeden do te mere, da si tezko ustvari svoje lastno mnenje.. Res je tezko. Vprasanje kako bi razmisljala, ce nebi bila iz "tega foha"..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 11:51:17   
Seven*
Darjatimci. Jaz pa cisto razumem, da se marsikomu zdi dolocena stvar nesmiselna. In zelo rada razlozim, ce me je kdo pripravljen poslusat. Komurkoli.. Ampak se mi zdi, da pa je dolocenim ljudem tezko priznati, da se motijo. Jaz sem vesela, ce me kdo razsvetli s kaksnim dobrim argumentom, vecina ljudi pa odreagira tako, da mi potem po raznih forumih mecejo polena pod noge. Ampak se mi zdi, da v tem primeru anonimna ni tega hotela. Prepoznam provokacijo ze od dalec. Pa iz tega se lahko razvije super debata.. user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 11:52:45   
Pobalami
Najbrž niso brez veze priporočila, da se alergene ne uživa do enega leta. Vse je treba gledat z neko zdravo distanco.

Do otrokovega 1. leta je mleko še vedno glavna otrokova hrana, ki je pomembna za rast in razvoj. Ostala hrana naj bo bogata z vitamini, minerali, rudninami, beljakovinami. In zato ni treba otroku ponudit vse živo. Vso ostalo hrano bo jedel še vse življenje. Res ne vem zakaj bi obremenjeval otrokov prebavni in imunski sistem za brez veze. To so komaj nekaj mesecev stari otroci.

Brez veze iti v skrajnosti, kot je napisala Gina.

Anonimna, če ti je čudno zakaj čakati recimo z jagodo do 1. leta, ne vem kje si potem dobila 10 mesecev. Zakaj mu jo ne bi dala kar pri 8. ali pri 6. Saj je čisto isto.


(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 12:02:55   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: viv

Se strinjam z anonimno! Zdaj, če je otrok alergik, so potem druga pravila. Ampak, če je otrok zdrav pa...

Berem, da nočejo jest goste hrane - pa ni nič soljeno, nič sladkano, sploh nič sladkega nič od nič. Potem, da ne pijejo dovolj - za pit ne dobijo drugega kot vodo in nesladkan čaj. Ena je enkrat pisala, da daje za pit vodo v kateri se (sicer v AMC posodi) kuha zelenjava. Jaz tudi tega ne bi pila...

Pa gremo naprej. Ne sme imet dude, ne sme imet flaške, ne sme imet blazine v postelji, ne sme imet hojice, ne smeš mu lase sušit s fenom, umivaš lahko samo z navadno vodo...

Meni gre pa ta asketizem na živce! Zakaj pa bi bilo vse, kar je prijetno, udobno, okusno nujno škodljivo za otroka?

Bravo viv! In ubogo dete k mora pit zelenjavno vodo...mislim grozljivka, česa vsega se ne poslužujejo eni...

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 12:08:22   
cmokec
Se podpišem pod Seven. user posted image user posted image user posted image  

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 12:17:14   
piščanc
se mi zdi, da moram tudi jaz malo pametovat na tej temi.

pomembno je, kdaj otrok kaj poje! čimkasneje zaužije alergene stvari, bolje je. ne glede na alergijo. pa sveže mleko ima čisto drugačne lastnosti kot npr. jogurt (v mleku so težko prebavljive beljakovine, v jogurtu jih ni več). glede na to, da je zdaj že veliko literature, naj se vsaka mamica čimbolj izobrazi, da se lahko prilagaja nastalim razmeram. vse pa je še vedno odvisno od imunskega sistema malčka. lahko bo zelo odporen, lahko pa ne. in mamica mora vedeti, kaj v obeh primerih narediti.

jaz nisem alergična, mož tudi ne, tjaša tudi ne, žiga je pa ekstra občutljiv. alergije nima nobene potrjene, je pa senzibiliziran - lahko se mu razvije. pa kožo ima občutljivo. in moram vedeti, katera živila so alergena, če reagira. in ja, od sedaj uporabljamo samo še trda mila in vodo za umivanje, mehčalec in podobne stvari so že zdavnaj v pozabi.

pa (iz zdravniškega stališča) lahko je jagode, tudi jajca in mleko, ampak če pa je vsega skupaj preveč (pa še kakšna vročina) dobi izpuščaje, ki so zelo neprijetni. in ja, odkar imamo žigca se je tudi naša prehrana zelo spremenila, veliko večji poudarek je na sveži zelenjavi ali sadju, mlečni izdelki so se mi pa zamerili. zakaj bi nekaj jedel, če od tega nimaš koristi? in kmalu vidiš, da so vsi hladilniki v trgovini odveč (ker so tam samo sladki mlečni izdelki), pa še večina drugih polic. še celo oglaševanje je samo za tiste stvari, ki jih v resnici sploh ne potrebujemo.

glede pitja pa se ne stinjam, da bi otroci morali piti vodo ali nesladkan čaj - v soku je še toliko drugih pomembnih mineralov in vitaminov, da tisto malo sladkorja nič ne škodi, še celo energijo jim da.

če bi se ljudje v prehrani bolj držali teh pravil, ki veljajo za alergike, bi bilo veliko manj obolevanja črevesa in podobnih bolezni.





_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 12:17:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: faca

Anonimna, če ti je čudno zakaj čakati recimo z jagodo do 1. leta, ne vem kje si potem dobila 10 mesecev. Zakaj mu jo ne bi dala kar pri 8. ali pri 6. Saj je čisto isto.



faca zato sem pisala o 10 mesecih ker s tem ko sem naprimer jaz začela uvajati gosto hrano pri 6 mesecih mu z 6 še ne morem dati takih stvari. Z osmimi  smo že probali veliko stvari a še vedno ne toliko da bi rekla da namesto piščančjega mesa mu bom prvo dala kar svinjsko. To mi je logično. Z 10 meseci smo pa praktično že probali vse postopoma po malo. Kako je s tistimi ki uvajajo pri 4 mesecih nebi vedela ker smo mi začeli z 6-timi.
In res je da ne želim provokacij le mnenja, ne mislim se kregat punce potem raje neham pisat. Saj ni potrebno da si ena drugi mečemo polena, saj smo vse približno na istemuser posted image

(odgovor članu Pobalami)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 12:26:44   
viv_
Dejstvo pa je, da je alergij vse več... In potem se tudi lahko vprašaš zakaj? V 70-ih letih so otrokom (takrat je bila to splošno sprejeta, zdravstveno dokazana doktrina) pričeli dajat sok po žlički pri 3 tednih! Pa v moji generaciji ne poznam veliko osebkov, ki bi imeli takšne ali drugačne alergije.

Vse bolj se kaže, da tudi dojenje ni tako optimalno - kaj vse mama zaužije s hrano (neoporečne hrane itak skoraj ni več), kaj vse dobi v organizem zaradi onesnaževanja okolja, itd., vse to prenese tudi v otročkov sistem. Se strinjam, da je dojenje v začetku pomembno zaradi vzpostavitve imunskega sistema, ampak se mi zdi, da so mlečne formule bolj kontrolirane in morda celo bolj zdrave kasneje. Tudi v tej smeri se gibljejo struje v znanosti.

Še vedno pa zagovarjam, da naj vsak prisluhne otroku in bo najlaže vozil skozi življenje. Pa tudi, če je imel neke ideje in teorije kako in kaj, mogoče je pa kdaj smiselno popustiti in ubrati drugo pot.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?