|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   v katero porodnisnico?!
5.9.2007 18:45:10   
Rozica24
Cau! Sicer imam rok šele februarja 2008 user posted image , ampak me že zdaj "skrbi" v katero porodnišnico user posted image . Premišljujem med Ljubljano in Postojno - predvsem zaradi epiduralne a. V sobi pa bi bila rada tudi sama - predvsem zato, ker ne želim, da me obiski drugih mamic gledajo, kako dojim, se ukvarjam z otrokom ... malo zasebnosti pač. A je res, da v lj. porodnišnici ne moreš biti sam v sobi? user posted image Slišala sem tudi, da novo vodstvo v postonjski porodnišnici ful nerado vidi, da rodiš epiduralno ... Pa še to: poznam mamice, ki so rodile s pomočjo epiduralne a. in so po porodu kmalu dobile neznosne bolečine v hrbtu, celo vkleščen živec med hrbtenico. predvidevajo, da je to zaradi EA. ve mogoče katera kaj več o tem?

hvala!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: v katero porodnisnico?!
5.9.2007 19:17:32   
nina166
Kako je v lj in postojni ne vem. Lahko pa ti povem, da po mojem mnenju ni ravno fajn bit sam v sobi. Midva sva bila v porodnišnici 9 dni, sinek je bil veliko pod lučko, ker je imel močno zlatenico in bi znorela če bi bila cele dneve sama v sobi. Tako pa smo se z drugimi mamicami veliko pogovarjale o tem in onem, tudi o otrocih in podobno. Če pa sem dojila medtem ko je imela katera obiske, pa sem se pač tako vlegla, da sem jim kazala hrbet. Saj boš verjetno dojila tudi takrat, ko boš imela tudi sama obiske. Potem pa sva šla nazaj v porodnišnico za 2 dni in sem bila sama v sobi. Bilo mi je blazno dolgčas, z nikomer se nisem mogla pogovarjat, da o tem, da si nisem upala it stuširat in niti na wc niti ne govorim...malega sem se bala pustit samega v sobi. Pa sem tudi med nosečnostjo veliko razmišljala o tem, da bi bila rada sama v sobi in sem zelo vesela, da sem si zadnji čas premislila.

Kar pa se ea tiče: jaz nisem imela nobenih bolečin.

Čimlepšo nosečnost in čimmanj boleč porod ti želim user posted image

_____________________________

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu Rozica24)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
5.9.2007 19:49:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nina166)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: v katero porodnisnico?!
5.9.2007 20:01:44   
srursa
Jaz sem 14 dni nazaj rodila v Postojnski porodnišnici z EA. In zaenkrat nimam nikakršnih težav, ki jih opisuješ. Z EA sem bila zelo zadovoljna in porod je potekal odlično, osebje je zelo prijazno
V sobi sem bila sama in mi ni nič odgovarjalo. Bilo mi je dolgčas. Glede obiskaov mi je bilo fino, da sem sama, drugače pa ne. V Postojni so mi rekli, da če imajo prostor, dajo vsako posebaj drugače ne. Jaz bi raje videla, da ne bi bila sama.

(odgovor članu Rozica24)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: v katero porodnisnico?!
5.9.2007 20:03:13   
Tanayya29
No,jaz se tudi strinjam z napisanim.
Sama imam sicer pdp čez 8tednov,vendar že ko sem bila nedavno na enemu posegu in sem ostala not samo čez dopoldne(sama v sobi),sem mislila,da bom umrla od dolgčasa.

Katera porodnišnica,mislim,da je to odločitev posameznika. Če si prej zmenjen z anasteziologom za EA,potem mislim,da ne bi smel biti problem okrog tega.
Jaz tudi še nisem slišala za take posledice,tako,da ne vem kaj in kako.
Najbolje je,da greš prej na posvet in se o vsem pozanimaš.

Jaz bom rodila v Kranju,kjer imajo na voljo EA in prav tako ULTIVO.

POzdravček


_____________________________

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: v katero porodnisnico?!
5.9.2007 20:40:00   
Slončica
Rodila sem v Postojni in ni res da osebje ne vidi rado da vzameš EA,saj je to tvoja odločitev in še ne tako poceni konckoncu.Naslednjič ko bom šla rodit grem spet v Po in vzela bom nadstandart ker so me motili obiski cimer.V eni uri se jih je nagnetlo v sobo tud po 20 naenkrat,sestre pa niso reagirale.Vem da smo po porodu vse na istem,sam vseen mi ni treba gledat krvavih vložkov od cimre itd.Odvisno kakšen karakter si,meni bolj paše mir in tišina.

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: v katero porodnisnico?!
5.9.2007 21:00:45   
goda13
Sama sem rodila v Po lani v avgustu. Tudi predstavljam si ne, da bi bila kje drugje kot v nadstandardni. Imaš obiske od 12-20. Moj user posted image  je bil pri meni vsak dan od 12-18. Mi je pa prav pasalo, da sm bla sama. Če mi je bilo slučajno dolgčas, sem odprla pa Tvuser posted image

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: v katero porodnisnico?!
5.9.2007 22:29:12   
lelaval
Glede EA ti ne morem nič napisat, ker sem 3x rodila z "naravnimi bolečinami" user posted image  Lahko pa ti napišem glede cimer: če bi bila sama, bi mi bilo dolgčas, pa ne glede, da bi user posted image  bil celo popoldne na obisku - bo itak doma skozi zraven. In - kot je napisala že nina - še stušiat se ne boš upala v miru, če boš sama. Obiski pa me nikoli niso motili. So vedno še gledali mojega dojenčka ali se pogovarjali z mano, če pa sem že dojila, pa sem se obnila stran od njih.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Rozica24)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: v katero porodnisnico?!
5.9.2007 23:06:55   
Naja30
Sem rodila v Lj. porodnišnici in lahko samo pohvalim. Tudi za PO sem slišala pohvale, tako da tukaj se boš morala sama odločit.
Si pa ne predstavljam, da bi bila sama v sobi, ker sem imela tako fajn cimro, da mi bo vedno žal, da nisva ostali v stiku. Tako po porodu sem bila polna energije in srečna srečna srečna, s tem pa tudi čvekljiva. Tako da takoj, ko sem prišla v sobo, so se začele debate s cimro, ki so trajale dokler nisem šla ven (ona je še malo ostala). Ponoči sta se najina user posted image  user posted image  sicer izmenjaje zbujala, ampak me ni motilo, itak se je treba navadit na nočno zbujanje, včasih pa tudi spati nisem mogla in sem še ponoči občudovala svojo štručko. No, zdaj me pa že nese v drugo smer... user posted image

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
6.9.2007 12:14:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: v katero porodnisnico?!
6.9.2007 20:35:34   
Nikki24
Se strinjam z Nalin RR. Sem najprej hotela rodit v PO, na koncu pa sem šla vseeno v Lj in sem bila zelo zadovoljna, tako z babico v porodni kot tudi s sestrami in cimrami na B oddelku. Si ne predstavljam, da bi bila sama v sobi. Mora biti hud dolgčas, pa še na wc ali pod tuš ne upaš skočit. Tko imaš pa vseeno še nekoga v sobi, ki t vsaj pokliče, če se tvoj dojenček začne jokat. Poleg tega sta imeli obe že drugega otroka in zveš veliko koristnih zadev. Itak te pa drugi obiski ne pogledajo, jaz sem imela občutek, da je bilo njim mnogo bolj nerodno, meni namreč ni.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: v katero porodnisnico?!
7.9.2007 10:21:04   
livia
Ko sem šla prvič rodit, sem tudi premišljevala ali naj grem v Lj ali Postojno. Sicer se za epiduralno že pred tem nisem odločila. Hotela sem it v Postojno predvsem zato, ker si lahko sam v sobi in ker ti dojenčka odpeljejo ponoči, da se naspiš.
Na koncu sem šla rodit v Lj in ni mi žal. Danes vem, da bi umrla, če v sobi ne bi bile 3 mamice, ki bi malo poklepetale, si med sabo pomagale in delile izkušnje. Patudi brez moje pikice ponoči, si ne predstavljam. Lahko ti povem, da te obiski sigurno ne bodo motili oz. vsaj gledali te ne bodo, ker so to ponavadi ponosni očkoti in babice in dedki, ki imajo tistih par urc oči samo za svojega otročka oz. vnuka.
Zdaj, ko čakam na drug porod sem spet v dilemi, ker mi je Postojna bliže, saj smo se preselili. Ravno sem imela namen na forum vprašat, če ti v Postojni dovolijo imet otroka čez noč pri sebi, ker ga jaz ne dam. Meni je bilo nekaj najlepšega, ko sem jo lahko ponoči opazovala kako spi, kako se preteguje, ko je zajokala, sva se podojili in skupaj zaspali naprej. Itak te pa takoj po prihodu domov, čaka otrok 24 ur na dan in takrat ti ga nihče čez noč ne odpelje, čeprav bi bilo kdaj fajn.

Jaz bom šla verjetno tudi v drugo v Ljubljano, saj mi je najpomembneje, da ima otrok, če bi slučajno bilo kaj narobe, vso oskrbo na enem mestu.
Poznam mamico, ki je rodila v Kopru, s tamalim so bile hude težave, da je komaj preživel, njega so odpeljali na intenzivno v Lj, ona je ostala v KP, mož je pa bil skoz na poti LJ-KP, ker je tamalemu vozil materino izčrpano mleko v Lj. In to par mesecev.

Odločitev je tvoja.

(odgovor članu Rozica24)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: v katero porodnisnico?!
12.11.2007 8:17:47   
anju
rodila sem v po z ea. direktorica bolnišnice je anesteziologinja, ki sama pravi, da je kriva za uvedbo ea v postojni. hrbet me ni bolel, glava tudi ne.

(odgovor članu Rozica24)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: v katero porodnisnico?!
12.11.2007 9:34:01   
VesnaLana
Jaz sem si vedno želela privatno sobo, pa ko sem rodila ni bilo prostora in so me dali v sobo z še eno mamico. Hvala bogu , da tista soba ni bila prosta, ni mi bilo dolgčas, non stop sva čvekali saj sta najina cukerčka kar naprej spala, ko se je šla katera od naju stuširat sva ena drugi pazile dojenčka. Obiski me prav tako niso motili in od cimre krvavih vložkov nisem opazila.
Kar se pa tiče EA, pa so lahko stranski učinki, od vklješčenega živca , bolečin, glavobola in podobno, pa še na otroka vpliva. ULTIVA je veliko bolj človeška. No jaz sem sicer rodila po naravni poti in mi ni žal. Će bi že morala bi se rajši odločila za ultivo.
Drugače pa se pogovori z anestezistom , ki dela EA in ti bo vse pojasnil, pa se boš nato odločila kako in kaj.

_____________________________

Vedno misli na to kar imaš in ne na tisto česar nimaš

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: v katero porodnisnico?!
14.11.2007 7:51:09   
anju
ultive ne poznam. zaenkrat sem rodila samo enkrat in to z ea. kako že naj bi ea otročku škodila? kot vem z ea preide prek popkovine manj "substanc" kot z lajšalci bolečin pri klasičnem porodu. mogoče misliš vakumsko dokončanje poroda? zase lahko povem, da sem prav dovolj čutila kam pritisnituser posted image

(odgovor članu VesnaLana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: v katero porodnisnico?!
25.11.2007 10:53:00   
Tanayya29
Kar se pa tiče EA, pa so lahko stranski učinki, od vklješčenega živca , bolečin, glavobola in podobno, pa še na otroka vpliva. ULTIVA je veliko bolj človeška. No jaz sem sicer rodila po naravni poti in mi ni žal. Će bi že morala bi se rajši odločila za


ojoj?Ma kje.....
jaz sem rodila z EA,meni je anastezistka ,ko mi je ustavljala kateter najprej čestitala za dobro odločitev.
To je anastezija,kot vsaka druga,madonca ja zadnji čas,da so nekaj pogruntali tudi v tej smeri.Ampak pri nas je še vedno tabu tema tale anastezija...zanimivo,ane?
Čutiš,kako pritiskat,definitivno...
Jaz sem porod dokončala z CR(zaradi preozkih medeničnih kosti)in CR so mi dokončali z spinalno blokado...kot,da je to kakšna drugačna anastezija?

Meni ne gre v glavo,kako ste lahko tako prepričani,da EA škodi otroku,ker sploh ne...
Seveda malce tvegaš,kot pri vsaki anasteziji,in navsezadnje lahko se zaplete tudi pri naravnem porodu....

toliko o vsem,jaz EA definitivno priporočam,je pravi balzam,ko ti vstavijo kateter....


_____________________________

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: v katero porodnisnico?!
25.11.2007 11:34:04   
Putka
Tudi v Ljubljanski porodnišnici imaš nadstandardno sobo, se da vse zmenit.

Iz izkušenj vem, da je fino če je še katera mamica zraven, sploh pri prvem otroku. Tista zraven mene me je kar fajn ponucala, še bolj panična je bila in niti lulat ni upala. Pa tudi sestre za vsak klinc ni treba klicat.

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: v katero porodnisnico?!
27.11.2007 14:15:58   
nemrak
user posted image user posted image ,
jaz sem 2x rodila v Celju in sem obakrat hotela biti sama v sobi.
Meni je to odgovarjalo in mi ni žal. Je pa vsaka porodnica poglavje zase.

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: v katero porodnisnico?!
3.12.2007 0:06:28   
Anonimen
Jaz po EA nisem imela nobenih bolečin. Sem jo imela pa samo pri prvem porodu, ki je bil v Brežicah. Drugič sem rodila v Ljubljani, anestezist je bil na voljo, pa mi ni hotel dati epiduralne. Tako da, če jo zares želiš, pojdi raje v Postojno. Tam jo zagotavljajo, kolikor vem.

Glede sobe pa... jaz sem ful želela bit sama v sobi in mi je to najbolj pasalo. Prvič sem bila do zadnjega dne sama in mi je bilo d best, zadnji dan so mi pa eno dali v sobo in sem bila ful nervozna. Zdaj v Ljubljani pa sem tudi bila prvo noč sama in nisem mogl verjet temu luksuzu, sem upala, da bo tako ostalo, pa žal ni. Samo je bilo potem res fajn zaradi tega, ker sem bolj mirno šla pod tuš. V Lj imajo zelo strogo glede obiskov, ki so od 15h do 18h, kar velja tudi za očete, v Brežicah je bil pa možek lahko cel dan pri meni in sem se lahko šla večkrat umit ali na wc, pa je on popazil na tamalo. No, pa konec koncev sem letos vseeno dobila kolegico na ta račun, da nisem bila sama v sobi.user posted image

(odgovor članu nemrak)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: v katero porodnisnico?!
3.12.2007 9:54:34   
soncek1997
Jutro! Ima mogoče katera inf. kolikšno je doplačilo za nadstandardno sobo v Postojnski porodnišnici?
Lep dan

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
3.12.2007 10:26:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu soncek1997)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: v katero porodnisnico?!
3.12.2007 10:45:36   
Taula
Jaz bom rodila v Lj, čeprav je tam gužva zadnje čase. (baby boom) Nadstandardno sobo pa tam dobiš zadnje čase preko vez samo (posledica gužve)..tako mi je rekla znanka, ki je tam rodila  2 meseca nazaj.  Je treba vezice uporabiti..če jih imaš seveda.

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: v katero porodnisnico?!
3.12.2007 11:06:24   
Anonimen
Rodila sem v Postojni za EA in drugič grem spetuser posted image user posted image Zelo zelo sem bila zadovoljna,osebje je super in EA je zakon. Sploh pa nisem dobila občutka, da ne dajejo radi EAuser posted image . Jst nisem imela nobenih stranskih učinkov, čisto nobenih bolečin..ravno nasprotno, imela sem ful energije in bila zel zadovoljna.

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: v katero porodnisnico?!
3.12.2007 11:15:22   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Jaz bom rodila v Lj, čeprav je tam gužva zadnje čase. (baby boom) Nadstandardno sobo pa tam dobiš zadnje čase preko vez samo (posledica gužve)..tako mi je rekla znanka, ki je tam rodila  2 meseca nazaj.  Je treba vezice uporabiti..če jih imaš seveda.


Ti, Taula, če bom jaz s tabo skupaj v sobi, sem bom potrudila biti pridna, ven me menda ne boš vrgla user posted image user posted image

_____________________________

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: v katero porodnisnico?!
3.12.2007 11:34:32   
Taula
Jaz nisem imela namena težiti za nadstand.sobo. Bi me bilo preveč strah biti sama z user posted image , sem raje z drugimi da malo vidim kako se one znajdejo in prašam za kaki nasvet.user posted image  Ti imaš še izkušnje z user posted image , glej da bova rodili v istih terminih.user posted image

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?