|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vabilo za rojstni dan
11.2.2015 10:35:02   
kzadnikar
Zdravo. Potrebovala bi nasvet kako napisati vabilo za hcerin 7. rojstni dan. Tezavo imam ker ima nasa punca ogromno oblacil in igrack, raznih knjigic in tako naprej. Zeli si edino lego friends ''taogromno'' varianto, ki pa tudi ni prav poceni. In glede na to da starsi res nikoli ne vemo kaj kupiti njihovim sosolcem in prijateljem za darilo, sem razmisljala, da bi na fin nacin napisala v vabilo, da ce ne vejo in nimajo ideje kaj bi prinesli, da ima ogledane lego kocke in da zbira denar za njih. Kako naj to lepo napisem, da ne bo videti kot da ''fehtamo za denar'' ? Kaj mislite o tem? Pa prosim ne me sedaj zbombardirat, ker le sprasujem za mnenje.
Zaenkrat hvala za vso pomoc

< Sporočilo je popravil kzadnikar -- 11.2.2015 10:38:46 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vabilo za rojstni dan
11.2.2015 15:42:54   
Balerina
Ne vem no če gledam mje jim je fino ka svojim prijateljem nekaj nesejo. In mojim to ne pomeni da nesejo denar.
Čeprav sredni, je rekel da mu je pa najbolj pomembno da prijateli pridejo in da se skupaj igrajo, tudi če nimajo denarja da mu prinesajo darilo.

Kaj hočem rečt je da načeloma je tistemu ki praznuje vseeno ali dobi kakšno darilo ali ne ampak tisti ki pride pa rad nekaj prinese, vsaj pri nas je tako.

(odgovor članu kzadnikar)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vabilo za rojstni dan
11.2.2015 21:55:13   
kzadnikar
Sej nasi je tudi vseeno, ce pridejo brez darila, vendar bi se se vedno po eni strani rada nekako izognila stvarem ,ki bi potem lezale vsepovsod pozabljene. Imajo otroci toliko igrac da se po 5 minutah navelicajo igrat z isto...

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vabilo za rojstni dan
11.2.2015 22:33:36   
LuLu
smo hodili na rojstne dneve, kjer starši niso dali nobenega namiga kaj naj otrokom kupim, nekateri so rekli, kaj ima otrok rad, nekateri naj ne nosimo nič in tudi primeri, da naj damo mamicam 5€, da bodo potem kupili eno večje darilo. Večinoma jaz vprašam starše kaj naj, za zbiranje denarja so sami povedali. Jaz sem vse nasvete upoštevala (razen onega, ne nosite nič user posted image )
da zaključim ... odvisno je od nas staršev, kako bomo to sprejeli. Če je 10 otrok povabljenih lahko pričakuješ, da nekomu mogoče ne bo ok, nekdo nima niti za čokolado,... težko je najti univerzalni odgovor.
Ja, je pa bilo tako, da so vabila bila normalno napisana, ko smo potrjevali prisotnost, takrat se je omenil denar in darila. Nikoli ni pisalo na vabilu kaj naj naredimo.
In zbiranje po 5€ je za večino staršev manjši strošek, kot če bi sami kupovali darila. Koliko pa imaš ti v mislih nisi zapisala...

(odgovor članu kzadnikar)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vabilo za rojstni dan
11.2.2015 22:40:08   
kzadnikar
nisem imela namena dolocevat zneska..kolikor bi bilo bi pac bilo..vsak po svojih zmoznostih..sj zato sem pa mislila, da bi na tako varianto, ce nima ideje za darilo da zbira evrcke za lego kocke...

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vabilo za rojstni dan
12.2.2015 6:23:56   
liliana
Jaz tega ne bi počela.....in to se mi ne zdi ravno posrečeno.....če si že otrok tako želi lego kocke vržite denar skupaj družinsko, če tega sami ne zmorete kupiti....starši in babice in dedki.....nekim tujim ljudem namigovati naj prinesejo denar je meni mimo....ker človeka hitro postaviš v neroden položaj.....ker bo staršem nerodno dati le 5 EUR in bodo morali dati 10 EUR......

Sicer hčerka na tak rojstni dan še ni bila povabljena, če pa bi bila povabljena, bi željo, izraženo na vabilu seveda upoštevala (hčerka bi bila sicer žalostna, ker gre zelo rada izbirat darila za prijatelje), zdelo pa bi se mi skrajno neumno in egoistično......pa naj bo želja po denarju še tako v celofan zavita......



< Sporočilo je popravil liliana -- 12.2.2015 6:25:03 >

(odgovor članu kzadnikar)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vabilo za rojstni dan
12.2.2015 9:16:19   
Balerina
Jaz imam pa še eno vprašanje ko smo ravno pri darilih.

Sin ima v šoli prijatelčka s katerim se kar veliko skupaj igrata. Vsaj ko ga omenja in ko smo bili 1X skupaj na eni zabavi se imate kar fino skupaj. Sin bo kmalu praznoval 7. rojstni dan in ko so se nekaj pogovarjali v šoli pa glede vabil je ta prijatelček rekel sinu naj ga ne povabi na rojstni dak ker ne more prit saj nimajo denarja user posted image . Sinu ni bilo jasno kaj to pomeni, nakako mu ni šlo v glavo zakaj bi porteboval denar če prite k njemu. Ker ta prijatelček ni šel na en drug rojstni dan enega drugega otroka kamor sta bila povablena oba, moj sin in on, predvidevam da so mu takrat starši poč povedali da nimajo denarja za darila.
Sedaj pa vprašanje, mojemu sinu je vseeno ali dobo darilo ali ne nemu je važno da ima okoli sebe prijatelje in da se skupaj zabavajo. Tudi od naju ne dobi ne vam kakšnih igrač, pač rojstnodnevna zabava in kak izlet to je najino rojstnodnevno darilo. Kako bi v takem primeru vi reagirali. Jaz sem pač sinu rekla da ga lahko vseeno povabi in mu pove da si zelo želi da pride in da ne želi pa prinese darilo pač pa da je njegova želja se igrati s prijatelji. Saj imamo še kak mesec časa bomo že nekako pretuhtali, samo mi je res hudo da bi fant pri 7ih izpustil zabave zato ker mislimo da je otrokom najpomembnejše da nekaj prinesemo na zabavo.

Ker rook na srce koliko vaših otrok pa se čez dan ali dva še spomne kdo je prinesel kako darilo? Kaj pa kdo je bil na rabavi in kaj so počeli?

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vabilo za rojstni dan
12.2.2015 9:25:38   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: Balerina

Ker rook na srce koliko vaših otrok pa se čez dan ali dva še spomne kdo je prinesel kako darilo?


moji se user posted image

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vabilo za rojstni dan
12.2.2015 9:26:35   
mamica deklicam
zakaj bi pa morala biti darila vedno kupljena?

Balerina, tvoj sin lahko temu prijatelju reče, tako kakor si že napisala. Če mu je nerodno, da bi prišel praznih rok, pa še vedno lahko naredi nekaj kar zna in mu tisto prinese. Moja starejša hči je začela nositi na obiske ali slike, ki jih nariše ali pa tiste loom zapesnice, ki jih imamo doma že za celo vojsko user posted image user posted image .

Tako darilo je lahko veliko bolj izvirno, stane pa samo nekaj domišljije in malo prostega časa, da se ga naredi

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: vabilo za rojstni dan
12.2.2015 9:46:51   
kzadnikar
Rojstni dnevi in zabave so res ratali nekaksna obveza, ker so nam v glavo vtepli, da moramo/morajo dobiti darilo. Grozno je ko takole pomisliš, da se mali otroček odreče zabavi, ker doma nimajo denarja. Namesto da bi se imeli otročki fajn in uživali svoje otroštvo, k ga imajo že tako premalo, pa nekateri še svojega rojstnega dne ne praznujejo. In s solzami gledajo, kako nekateri dobivajo darila pa naj si bo to za rd ali pa božič. Bi bila res vesela, če bi to ratalo samo druženje, zabava, veselje in ples. Ratal je narobe svet. Enkrat na leto imajo rojstni dan in verjetno vsak od nas želi da imajo ta dan v najlepšem spominu.

Tako, vabilo imam napisano. Kar bo pač bo. Bova midva ji še dodala za legice, kar ji bo zmanjkalo, ker že kar nekaj časa varčuje za njih :)
Zgleda pa takole:
Vabljen/a si na zabavo, pridi, da bo vzdušje pravo. Dobro voljo s seboj prinesi, lepe spomine pa odnesi. Vseh skupaj nas bo ravno prav, pridi, da ne bo ti žal! Zabava bo x februarja med 15:00 in 18:00 uro, v večnamenski dvorani.
Tvoja Julija

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: vabilo za rojstni dan
12.2.2015 11:03:16   
ronja
vendar bi se se vedno po eni strani rada nekako izognila stvarem ,ki bi potem lezale vsepovsod pozabljene.

POtem rajši reči za stvari, ki jih bo rabila ali porabila - če ne drugega, pa zvezke za šolo, če gre kmalu v šolo, recimo. Ali ustvarjalni material, ta se vedno hitro porabi. Ali magari kak kos oblačila, če ji fali. Sama navadno vprašam, kaj ima otrok trenutno rad, nad čim se navdušuje, kaj ga je potegnilo. In potem glede na to izberem darilo.

Še nikoli pa niso rekli, da zbirajo denar, to je pa res - so rekli, da nič, pa smo zdilali na nekaj simbolnega;). Otrokom je dejansko vseeno, a nesejo drago darilo ali eno malenkost, samo da lahko nekaj dajo slavljencu v roke. Če bi mama rekla, da zbira denar, bi dali lepo zapakiran denar in verjetno še kako malenkost, ki jo lahko da povabljenček slavljenčku v roke. Če že misliš rečt za denar, je po moje boljše določit en mali znesek, sicer je to lahko zares nehvaležno, ker nihče ne ve, koliko dat oz. koliko pričakuješ...

Na ta način lahko tudi koga ne bo na rojstni dan, kar verjetno res ni namen (to ni moja ideja - exsoseda sta rekla, da njiun mali ne bo šel na vse rdje, na katere je povabljen, ker so darila predraga. Otroci si pa samo želijo bit skup...) Tako da, če boš že rekla za denar, določi zgornjo mejo - recimo zbiramo za lego kocke, ampak max. 5€ ali kaj podobnega. Sama sicer tudi tega ne bi počela, saj pri nas ni tak problem, da si otroci ne bi ma čisto ničesar želeli in če kdo vpraša, vedno povem in so darila pri teh, ki vprašajo, vedno posrečena in mali še dolgo vejo, kdo jim je kaj dal, sploh pri knjigah, kjer lahko not napišemo in se jim potem fajn zdi:).

Če ima rada knjige, reci za knjige. Moji so jih vedno ful veseli (samo imajo vsi radi knjige). IN če rada ustvarja, potem kaj za ustvarjanje, to navadno tudi vedno gre.

Sama se za najbolj posrečena darila vedno še ekstra zahvalim in povem, da jih imajo zelo radi. Ker vem, da je fajn dobit feedback, da veš, kaj je komu všeč:), lažje izbereš naslednjič:).

Balerina, najdi mamico ali učiteljico in daj eno simbolično zadevo, ki jo bo fantek nesel tvojemu sinu za darilo. To bi jaz naredila. Starši smo dostikrat preponosni, ampak mislim, da je prav, da se naš ponos ukloni, ko gre za otrokovo dobro. Prijateljčku bo nerodno, če bo prišel brez darila. Mama bo pa mogoče vseeno šla čez svoj ego in vzela darilo in poslala srečnega sina z darilom k tebi na zabavo. Pa seveda povej, da bo mali zadovoljen, če prinese risbico. Ali pa napiši v vabilo, da naj ne nosijo daril, ampak samo kar otroci sami naredijo (ali pa vsaj samo temu prijateljčku tako napiši;).

Naši sicer lahko grejo na vsa praznovanja, kamor so povabljeni, ker se mi zdi to pomembno zanje. Če nimamo denarja za kupljeno darilo, ga naredim iz stvari, ki jih že imam. (Večinoma je namreč tako, da ko delaš darilo, daš več za material kot če bi darilo kupil, tako da se to glih ne splača:D, ampak če nimamo, potem pač malo dlje mozgam, da pridem z nečim originalnim in poceni skoz;). Ne bojo zdaj zato ne hodili na rdje.
Pa vedno kupim dobre knjige na razprodajah in jih imam potem za vsak slučaj:). Pa nakupim dobre barvice in flukije, krede ipd..., kadar imajo te stvari na akcijah in potem naredim rolice zanje in je to skup s kako malenkostjo lahko že čisto ok darilo (mogoče ne za kake hohštaplerje, ampak v krogu otrok, s katerimi se družijo, je bilo do zdaj še zmeraj lepo sprejeto:). Zadnjič je nesla mala to in pa "kit za snežaka" - domači plastelin z delčki za snežaka. Pa jim je bilo baje všeč:). Je pa tu ključ, da so barvice dobre, če bi dala ene zanič, potem je vse skup neuporabno, ker ne piše in ni užitek risat s tem. Valjda pa ne bom enemu kinetičnemu fantku nesla rolice z barvicami! Njemu naredim vrečke s fižolčki za gibalne igrice, pa kocko z vajami, itd... Saj se da. Ni zastonj, ne bomo pa od tega bankrotirali:).

Razumem pa, da se starši bojijo dajat take stvari, ker pač zdaj velikokrat pričakujejo vsi nekaj dragega. In smo bili tudi že na rdju, kjer je mamica na vprašanje, kaj bi mu bilo všeč, povedala, da ima najrajši velike plastične avte in v bistvu nič drugega. In ga je dobil:). Na drugi strani pa je bila ena prijatelica kar malo žalostna, ko smo enkrat prinesli kupljeno darilo, ker so ji bile doma narejene zadeve bolj všeč - torbica v obliki njene najljubše živalce, recimo, pa baletno krilce, itd... Različni otroci.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu kzadnikar)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Starostna razlika
ninola

Koliko let je primerna starostna razlika med dvema otrokoma

Eno leto (10%)

Dve leti (41%)

Tri leta (38%)

Več (12%)


Število vseh glasov: 112

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!