|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vegetarijanke
24.8.2005 18:16:57   
nanica
Kar nova sem na forumu in mi oprostite, če bom vprašala isto kot že miljonkrat pred mano. Je kakšna od vas vegetarijanka in nosečka? Ste zdravnikom povedale? Ste imele v nosečnosti kakšno željo po mesu?

Nanica
Neposredna povezava do sporočila: 1
   vegetarijanke
24.8.2005 18:48:42   
Jančika_
Nisem ravno vegi, ker občasno jem ribe. Ginekolog me ni nič vprašal, jaz mu pa tudi nisem razlagala. Želje po mesu nisem imela, nosečnost je potekala normalno, otrok je zdrav. Proti koncu mi je padlo železo, a precej kasneje in precej manj kot recimo moji mesojedi prijateljici.

Tudi ko je železo padlo, mi ni nihče priporočal jesti mesa, ampak temnozeleno zelenjavo (in seveda železove tablete).

(odgovor članu nanica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   vegetarijanke
24.8.2005 19:45:49   
Petra P.
Jaz sem moji G povedala, pa je rekla, da ni nobene potrebe, da spreminjam prehranjevalne navade. No, ker sem bila sicer zdrava. In imela sem boljšo kri kot marsikatera mesojedka. Mali čriček pa je (trkamo na les) zdrav kot ribica. In sedaj že pridno je meso. Stari smo namreč že 9,5 mesecev.

(odgovor članu nanica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   vegetarijanke
24.8.2005 20:16:12   
KMALU
Jaz sem jedla le ribe in 1x na mesec piscancje meso, a sedaj ko sem noseca jem vse- vsaj na dva dni jem meso, ker zelim svojemu otroku vse najboljse.. Vem, da lahko ne bi bilo nic narobe, ce ne bi jedla mesa, a vseeno nocem tvegat..

(odgovor članu nanica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   vegetarijanke
24.8.2005 21:34:16   
Gina
Jaz v prvi nosečnosti nisem mogla videti mesa. Nič ni bilo narobe, niti razlagala nisem nikomur, itak sem jedla pestro. Hemoglobin mi je v vseh nosečnostih enako padel, čeprav sem v drugih dveh nekaj mesa vseeno pojedla. Moj prvi otrok je vegetarianec, čeprav sem mu celo življenje ponujala meso, ga pri 9. letih še vedno ne mara. Ravno tako ni 5 let hotel nobenih mlečnih izdelkov v nobeni obliki. Ni mi jasno, ali sem jaz tako vplivala nanj, ali je on meni že v nosečnosti hotel sporočiti, da mesa ne prenese.:)-:)-:)-

(odgovor članu nanica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   vegetarijanke
25.8.2005 0:24:57   
Margareta

Jaz sem vegetarijanka in sem donosila čisto običajno.

Nekaj sem se silila z ribami, ampak mi je bilo tako nagravžno, da sem opustila vse skupaj in jedla tako kot prej. Ginekologinji nisem razlagala.

(odgovor članu nanica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   vegetarijanke
25.8.2005 0:31:26   
Annny
Jaz sem mogoče 3x med nosečnostjo jedla meso, ker ga tudi drugače ne maram- pa je bilo vse OK. Drugače sem pa jedla zelo raznovrstno hrano in mi res ni nič manjkalo.
LP

(odgovor članu nanica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   vegetarijanke
25.8.2005 11:28:16   
taška30
Še ena, ki med nosečnostjo ni jedla mesa. Ginekologinji sem sicer povedala, pa je rekla uredu. Pojedla sem par turističnih paštet (ribjih), to pa je tudi vse. Zdaj ko dojim tu pa tam pojem kakšno ribo (file - ne morem gledat ribi v oči :zmeden: ).

(odgovor članu nanica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   vegetarijanke
25.8.2005 14:25:29   
ticko
jst sem vegi že 14 let, nobenega problema nisem imela v nosečnosti, počutila sem se fantastično, tudi po porodu ne jem ne mesa, ne rib, nič kar bi bilo truplo...
Otroček je star 7 mesecev in 14 dni, mu tudi ne dajem nič mesa in mu ga tudi verjetno ne bom! VSAJ JST NE!!!!
Kri ima boljšo kot jst, velik je in bucko, se pa še dojiva in že imava 2 obroka!

Nič ne delaj panike, veg. je verjemi mi bolj zdravo, samo pazi, da imaš uravnoteženo prehrano!!!

SREČNO!!

(odgovor članu nanica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   vegetarijanke
1.9.2005 18:13:58   
KMALU
Meni se pa ne zdi prav, da mama ki je vegetarijanka avtomatsko otroka "odreze" od mesa.. Ce se bo otrok sam odlocil, da bo veghetarijanec, potem ni problema. Da pa se mu ze v startu ne daje mesa, se mi pa zdi brez veze,...

(odgovor članu nanica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   vegetarijanke
3.9.2005 12:52:45   
Nikita***
Oj, jaz sem ovo lakto vegetarijanka že 13 let (jem jajca, sir in mleko, živali pač ne) in bo tako ostalo tudi vnaprej. Četudi bi mi sedaj v nosečnosti zadišalo meso ali ribe, mi na kraj pameti ne bi padlo, da bi karkoli od tega pojedla. Zdravnici sem povedala in glede na mojo raznovrstno prehrano ni nobenih težav, kri imam zelo dobro.
Otroku ne bom odrekala mesa, ga bom pa, ko bo dovolj star in razumen, peljala nekam na koline ali pa v kakšno klavnico, da si ogleda, kaj ima na krožniku in razložila, zakaj njegova mamica ne je živali. Aja, tudi mesa mu jaz ne bom pripravljala ali dajala kakršnega koli mesnega izdelka (ker se mesnih zadev niti slučajno ne dotaknem), ampak sem se s partnerjem dogovorila, da bo to njegova domena

(odgovor članu nanica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   vegetarijanke
3.9.2005 14:05:01   
KMALU
razumem, da ne jes mesa. razumem, da ga ne maras pripravljat...
Ne razumem pa tega, da TUDI ČE se ti bo zalustalo meso v nosecnosti, ga ne bos jedla. A ves zakaj se ti zalusta? Ker ga zeli tvoj otrok.. A si res tako sebicna, da mislis samo na sebe?

(odgovor članu nanica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   vegetarijanke
3.9.2005 14:49:32   
Nikita***
Joj, Kmalu, ne obsojaj. Če bi se mi zaluštalo meso (pa vendar se mi ni in SE MI NE BO), bi se mi zaradi nosečniških kapric, ne pa zaradi tega, ker bi ga želel moj otrok. O sebičnosti pa ne bi razpravljala s tabo.

(odgovor članu nanica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   vegetarijanke
3.9.2005 17:28:18   
KMALU
zalustalo bis e ti, ker bi ga telo potrebovalo...

(odgovor članu nanica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   vegetarijanke
3.9.2005 17:28:40   
KMALU
sicer pa, delaj kakor hoces...
Saj je otrok tvoj.

(odgovor članu nanica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   vegetarijanke
4.9.2005 9:59:02   
Nikita***
Ja seveda, pa itak sem že povedala, da se mi ni nikoli zaluštalo, ker ga telo ne potrebuje. Ljudje smo tako ali tako prvinsko rastlinojedi.

(odgovor članu nanica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   vegetarijanke
5.9.2005 2:28:31   
kati1
napaka jery ... nismo prvinsko rastlinojedi, ampak vsejedi - nekateri strokovnjaki celo trdijo, da mesojedi (sem študirala 4 leta to smer!) ... na te izjave se ne zanesi preveč, ker vsak trdi kar mu paše - dejstvo pa je, da so ljudje jedli kar jim je bilo na voljo (nekje je to pač večinoma meso) ...
... sicer nisem vegi, a menim, da s tem ni nič narobe, če se tako odločiš ... nekaj pa je res, da vsekakor ni zdravo bit strogi vegi (vegan - upam, da sem se pravilno izrazila); torej da se odpoveš tudi mleku in mlečnim izdelkom (to pa res že malo težko nadomestiš z drugo prehrano - vsaj med nosečnostjo ni fino)

(odgovor članu nanica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   vegetarijanke
5.9.2005 14:58:07   
Nikita***
Kati1, če si študirala to smer, potem veš, kako je sestavljen človekov prebavni trakt in kako prebavni trakt mesojedih ter rastlinojedih živali. Potem ti je lahko jasno, da nismo ne mesojedci ne vsejedci.
Nisem veganka, sem povedala že na začetku, da sem ovo lakto vegetarijanka oziroma da ne jem živali.

(odgovor članu nanica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   vegetarijanke
5.9.2005 15:58:27   
kati1
oj ... se ne želim prepirat ... vsak živi s svojimi prepričanji ... pa vsak dan "odkrivajo" nove stvari ... kot sem že omenila - različni strokovnjaki imajo različna mnenja

(odgovor članu nanica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   vegetarijanke
5.9.2005 18:04:33   
Nikita***
Saj tudi jaz ne, draga Kati1, verjemi. Povem samo tisto, kar vem in tisto, po čemer sprašujejo punce na forumih. Lep dan še naprej

(odgovor članu nanica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: vegetarijanke
3.11.2005 20:13:40   
Yskra
Tudi jaz sem vegetarijanka (jem jajca in mleko, zaenkrat še), sedaj v drugo noseča, G nisem razlagala - se mi ni zdelo potrebno, ce bi me vprasala, bi ji povedala. Cela prva nosečnost potekala v redu, do konca sem hodila v službo, porod lahek, otrok zdrav, zdaj je star 1 leto in je med večjimi njegove starosti. Pazim pa na to, da pojem cim vec doma pridelane in skuhane hrane, cim manj konzervansov itd.
Pa se to bom povedala, da otroku ne nameravam dajati mesa in tudi drugim recem, naj mu ga ne dajejo, KER MU ZELIM VSE NAJBOLJSE! Ce ga bo zelel jesti, ga bo dobil, bo pa izvedel, zakaj ga jaz ne jem in zakaj ga njemu ne dajem. Torej, na meso ga ne bom navadila, potem naj se pa sam odloci, ali ga bo jedel ali ne, ker le tako bo njegova odločitev res svobodna. 
Pozdravcek

(odgovor članu nanica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: vegetarijanke
5.11.2005 22:49:51   
Sash
Tukaj se javlja še ena vegetarjanka. Mesa in rib ne uživam že več kot 10 let. Se pa dobro počutim. Tudi med nosečnostjo sem se počutila boljše kot katera koli druga nosečnica. Gledala sem, da jem čim bolj pravilno in zdravo. Zredila sem se le 8 kg. Zaradi tega so vsi me čudno gledali češ, da bo zaradi mene in mojega veg. otrok lahko majhen ali pa kaj bolan. Ko pa sem rodila je to res presenetlo vse. Pravi korenjak je bil...dolg 55 cm in tehtal je 3740g. Pravi lepote s prelepo svetlo poltjo. Še sedaj je vse ok.
Jaz se svojemu veg. nebom odrekla. Meso in ribe mi nič ne dišijo, kvečjemu vedno bolj smrdijo. Svojemu otroku pa nebom odrekla meso. Naj ga poskuša pa naj se sam odloči kaj in kako.
Rečem ti lahko le to: Jej pravilno uravnoteženo hrano pa bo vse ok.
Sash

_____________________________

Na svetu sem zato, da ljubim in ne sovražim!

(odgovor članu nanica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: vegetarijanke
9.11.2005 15:38:51   
PaiPai
Punce, kaj pa ste oz boste rekle v porodnisnici? Ali kaj upostevajo to ce poves da si vegetarijanka - dobis primerne obroke?? user posted image



(odgovor članu Sash)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: vegetarijanke
11.11.2005 15:22:42   
rnrnrn
kolikor vem, dobiš vegetarijanski obrok - in jaz na to računam. sicer pa sem jaz svoji g sicer omenila, da sem lakto-ovo veg (rib ne jem) ,pa je rekla, da je to itak optimalna prehrana...

odvisno torej od zdravnika... mogoče je moja g tudi vegetrijanka?!?

če slučajno ne bi mogla dobit vege obroka, bi mi pa itak fant pripeljal...user posted image

(odgovor članu PaiPai)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: vegetarijanke
30.11.2005 13:15:37   
pearl
Jaz tudi ne jem mesa, jem pa ribe in mlečne izdelke, pa tudi kakšno juhico, jajc pa ne maram. Nekaj mesecev pred zanositvijo sem temeljito spremenila način dopoldanske prehrane. Zjutraj sveže iztisnjen juice iz pomaranč, dopoldan pa sadje po želji ampak ločeno vsako posebej. Počutje je bilo res fantastično pa še kilce so šle pomalem dol in s prve je ratal user posted image . Sedaj sem noseča v 7 T, sadje še dopoldan zmeraj prevladuje. Jem tudi ogromno zelenjave, čeprav nekega posebnega apetita ravno nimam, posebej ne do solate. Prav tako so se mi  totalno uprle sladice, še tako slastne tortice me ne premamijo več.
Drugače pa se zelo dobro počutim, le rahle rjavkaste izdeke imam, vendar je bilo z zarodkom doslej vse OK, želim si da bi bilo tudi v prihodnje. 
Pa še ena ironična informacija - 13 let ne jem mesa in imam rahlo povišan horesterol.
Pozdravček vsem, ki prebirate ta forum.

(odgovor članu rnrnrn)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?