|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   verižno podaljševanje pogodbe za dol. čas
17.4.2009 8:18:27   
mala zirafa
Zanima me kako je stem v vrtcih in šolah.So kaj spremenili?Ve kdo za kak link?
Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: verižno podaljševanje pogodbe za dol. čas
19.4.2009 9:31:11   
mala zirafa
A prav nihče mi ne ve odgovorit?

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: verižno podaljševanje pogodbe za dol. čas
19.4.2009 9:32:36   
Felicita
kaj točno te pa zanima? kot jest vem še vedno velja da pogodbo lahko podaljšajo največ 2x in to ni odvisno od tega kje delaš.

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: verižno podaljševanje pogodbe za dol. čas
19.4.2009 10:37:16   
mala zirafa
Ah ne bi rekla.Našim puncam so podaljševali po 6- 9 let preden so jih vzeli za ned. čas.Saj zato me zanima če je v vzgoji in izob. kaj drugače, kak drug zakon?Je tu kak zaposlen iz te stroke?
Zaposlila sem se lani septembra.zato sprašujem kolkokrat mi smejo podaljšati.Mogoče je za zgoraj omenjene punce takrat na dan zaposlitve veljal kak drug zakon?zaposl. so se leta 2000.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: verižno podaljševanje pogodbe za dol. čas
19.4.2009 11:04:34   
benika
Meni jo podaljšujejo že 4. letouser posted image

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: verižno podaljševanje pogodbe za dol. čas
19.4.2009 11:26:11   
AnciM
Povsod razen v šolstvu je pravilo, da ti lahko kvečjemu 2x podaljšajo dokaj spoštovano. Za šolstvo ti bodo pa še na inšpektoratu za delo rekli: Ah tam pa to ne velja in vam ne moremo pomagati. Na žalost v šolstvu še vedno zaposlujejo le za določen čas in lahko samo upaš, da na letiš na ravnatelja, ki ti da pogodbo vsaj do 31.8 in ne samo do 30.6.

_____________________________

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: verižno podaljševanje pogodbe za dol. čas
20.4.2009 17:30:00   
mala zirafa
Me imamo pogodbe do 31.7., pa potem če je potreba ti podaljšajo za 1 mesec, nato pa spet do konc julija drugega leta.Za znoret.Upajmo da se bo kaj spremenilo.

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: verižno podaljševanje pogodbe za dol. čas
29.4.2009 8:10:17   
Yasminka
Meni so tako podaljševali 6 let. Sedaj imam končno za nedoločeno.

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: verižno podaljševanje pogodbe za dol. čas
29.4.2009 10:06:09   
Poka
Mene pa bolj to zanima, koliko je to sploh legalno pa po zakonih, če ti dajo do konca junija? Vmes pa prekinitev. Milim, da bi morali to skupaj stopit, it do odvetnikov... Men je to totalno izkoriščanje, poniževanje...

Veliko punc je precej preveč inteligentnih za delo v šolstvu res... Ne mislim za samo delo, ampak da tako pustimo, da se norce delajo iz nas, ko smo pa sposobni še za marsikaj drugega.

Ampak hvala bogu - jaz bom mogoče v šoli še leto, največ, potem se mi bo fajn zdel, ko bom jaz tista, ko bodo nekateri hodili po kolenih za kake donacije... Komaj čakam, res... user posted image

Slovenci pa - presenečena sem glede inteligence, sposobnosti, podjetnosti, znanja posameznikov - ko odpiram prošnje za zaposlitev. Kapo dol - sploh ker je 99% ljudi, za katere se vidi, da so sposobni, da so dali že marsikaj skozi. Žalostno je pa to, da taki nimajo služb, na položajih so pa sami nesposobneži. Jaz še vedno upam, da nam bo skupaj uspelo spremenit situacijo v tej mali državi, ker vem, da jo lahko.

In mislim, da tole zaposlovanje za 10 mesecev, ni po zakonu, sam nisem še pa raziskovala stvari, ker nimam toliko časa in ker vem, da itak ne bom ostala. Tiste, ki pa mislite, bi svetovala, da se malo povežete... res. Pa pozabite na SVIZ.

(odgovor članu Yasminka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: verižno podaljševanje pogodbe za dol. čas
4.5.2009 17:36:39   
Hator
2. člen
(pogodba o zaposlitvi za določen čas)   (1) Pogodba o zaposlitvi se lahko sklene za določen čas, če gre za:
  • izvrševanje dela, ki po svoji naravi traja določen čas,
  • nadomeščanje začasno odsotnega delavca,
  • začasno povečan obseg dela,
  • zaposlitev tujca ali osebe brez državljanstva, ki ima delovno dovoljenje za določen čas, razen v primeru osebnega delovnega dovoljenja,
  • poslovodne osebe in za tistega vodilnega delavca, ki vodi poslovno področje ali organizacijsko enoto pri delodajalcu in ima pooblastila za sklepanje pravnih poslov ali za samostojne kadrovske in organizacijske odločitve,
  • opravljanje sezonskega dela,
  • delavca, ki sklene pogodbo o zaposlitvi za določen čas zaradi priprave na delo, usposabljanja ali izpopolnjevanja za delo, oziroma izobraževanja,
  • zaposlitev za določen čas zaradi dela v prilagoditvenem obdobju na podlagi dokončne odločbe in potrdila pristojnega organa, izdane v postopku priznavanja kvalifikacij po posebnem zakonu,
  • opravljanje javnih del oziroma vključitev v ukrepe aktivne politike zaposlovanja v skladu z zakonom,
  • pripravo oziroma izvedbo dela, ki je projektno organizirano,
  • delo, potrebno v času uvajanja novih programov, nove tehnologije ter drugih tehničnih in tehnoloških izboljšav delovnega procesa ali zaradi usposabljanja delavcev,
  • voljene in imenovane funkcionarje oziroma druge delavce, ki so vezani na mandat organa ali funkcionarja v lokalnih skupnostih, političnih strankah, sindikatih, zbornicah, društvih in njihovih zvezah,
  • druge primere, ki jih določa zakon oziroma kolektivna pogodba na ravni dejavnosti.
(2) S kolektivno pogodbo na ravni dejavnosti se lahko določi, da manjši delodajalec lahko sklepa pogodbe o zaposlitvi za določen čas, ne glede na omejitve iz prejšnjega odstavka.
53. člen
(omejitev sklepanja pogodb o zaposlitvi za določen čas)   (1) Pogodbo o zaposlitvi se sklene za omejen čas, ki je potreben, da se delo v primerih, navedenih v prvem odstavku prejšnjega člena, opravi.   (2) Delodajalec ne sme skleniti ene ali več zaporednih pogodb o zaposlitvi za določen čas z istim delavcem in za isto delo, katerih neprekinjen čas trajanja bi bil daljši kot dve leti, razen v primerih, ki jih določa zakon, ter v primerih iz druge, četrte, pete in dvanajste alinee prvega odstavka prejšnjega člena.   (3) Ne glede na omejitev iz prejšnjega odstavka, se lahko v primeru iz desete alineje prvega odstavka prejšnjega člena pogodba o zaposlitvi za določen čas sklene za obdobje, daljše od dveh let, če projekt traja več kot dve leti in če se pogodba o zaposlitvi sklene za ves čas trajanja projekta. S kolektivno pogodbo na ravni dejavnosti se določi, kaj se šteje za projektno delo.   (4) Trimesečna ali krajša prekinitev ne pomeni prekinitve neprekinjenega dveletnega obdobja iz drugega odstavka tega člena.
54. člen
(posledice nezakonito sklenjene pogodbe o zaposlitvi za določen čas)   Če je pogodba o zaposlitvi za določen čas sklenjena v nasprotju z zakonom ali kolektivno pogodbo ali če ostane delavec na delu tudi po poteku časa, za katerega je sklenil pogodbo o zaposlitvi, se šteje, da je delavec sklenil pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: verižno podaljševanje pogodbe za dol. čas
4.5.2009 17:48:29   
AnciM
Hator zakon nam na žalost nič ne pomaga. Skoraj vsem v pogodbi piše začasno povečan obseg dela. Preveč smo odvisni od velikosti generacije otrok. Če ni otrok, ni vpisa in posledično ni več "povečanega obsega dela". Za tem se skriva ministrstvo za šolstvo. Oni so namreč pristojni za zaposlovanje za nedoločen čas. Ravnatelji samo izpolnjujejo njihove zahteve. Ravnatelji odločajo samo o zaposlitvah za določen čas.


_____________________________

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: verižno podaljševanje pogodbe za dol. čas
4.5.2009 17:53:57   
Anonimen
Je problem, ja. V pogodbo ti napišejo še malo drugačno delo (recimo 1. razred namesto 3.) pa maš novo delovno mesto, pa ni treba pogodbe za nedol. čas. Tudi pri nas so eni v podobnem zosu. Žal nimam pametnega odgovora, kaj naredit.

(odgovor članu AnciM)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: verižno podaljševanje pogodbe za dol. čas
6.5.2009 9:28:07   
mala zirafa
Hvala hator za tako obsežen odgovor.Verjetno ker gre za povečan obseg dela, ti lahko zaradi tega podaljšujejo neomejeno.Na žalost.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: verižno podaljševanje pogodbe za dol. čas
6.5.2009 10:18:19   
elevitka
IZVIRNO SPOROČILO: AnciM

Hator zakon nam na žalost nič ne pomaga. Skoraj vsem v pogodbi piše začasno povečan obseg dela. Preveč smo odvisni od velikosti generacije otrok. Če ni otrok, ni vpisa in posledično ni več "povečanega obsega dela". Za tem se skriva ministrstvo za šolstvo. Oni so namreč pristojni za zaposlovanje za nedoločen čas. Ravnatelji samo izpolnjujejo njihove zahteve. Ravnatelji odločajo samo o zaposlitvah za določen čas.



že, že sam če se 4 leta a kolk pač konstantno iz meseca v mesec ponavlja začasno povečan obseg dela - potem je potreba po konstantni zaposlitvi (torej nedoločen čas. Drugo je če je vmes med zaposlitvijo prekinitev rečimo za kak mesec.

Razen če so pujsi - kar ponavadi so - in ti spremenijo delovno mesto user posted image

< Sporočilo je popravil elevitka -- 6.5.2009 10:19:29 >


_____________________________

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: verižno podaljševanje pogodbe za dol. čas
6.5.2009 18:36:07   
AnciM
Elevitka se popolnoma strinjam. Sploh za OŠ in vrtec se že v naprej ve, kako dolgo bo "povečan obseg dela". Občine namreč redno sporočajo koliko otrok je v posamezni generaciji, geografskih premikov je pa bore malo. Ampak na žalost je realnost še vedno takšna, da ni pogodb za nedoločen čas. Sedaj pa sploh ne, ko ima ministrstvo namen zmanjšat stroške in prerazporejat delavce za nedoločen čas po drugih šolah, združevat oddelke in podobno.

Nam je ravnateljica že razložila, da bomo morali zbirat ure po celi gorenjski, ker so generacije, ki se vpisujejo v SŠ vedno manjše. To pa pomeni, da vsi ki smo za določen čas izgubimo službo, če je na drugi šoli nekdo, ki je zaposlen za nedoločen čas in nima dovolj ur.


_____________________________

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: verižno podaljševanje pogodbe za dol. čas
7.5.2009 10:06:27   
mala zirafa
Jaz delam v vrtcu in otrok imamo malo morje, tako da jih za 2 fascikla ne bo dobilo mesta.A mislite da na inšpektoratu za delo mi ne bi mogli pomagat?Ima to samo ministrstvo čez?

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: verižno podaljševanje pogodbe za dol. čas
7.5.2009 11:11:00   
elevitka
mala zirafa... poskusiti ni greh ... držim pesti za pozitiven izid v tvoj prid user posted image


vsaj poklicat in povprašat za mnenje če ne druga ... saj zato so tam

_____________________________

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: verižno podaljševanje pogodbe za dol. čas
8.5.2009 15:19:27   
mala zirafa
Sem jih po mailu vprašala, sedaj pa čakam na odgovor.

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: verižno podaljševanje pogodbe za dol. čas
9.5.2009 8:22:00   
Poka
Toliko v vednost... Sedaj vzamejo delavce na šolo tudi prek javnih del. Kar je živa svinjarija res... To pomeni, da boš lahko srečen, če dobiš službo. Do njih pa tudi ni fer, ker dobijo za isto delo plačano veliko mnj.

Meni sploh ni všeč, da se zaposluje za nedoločen čas. Naj bodo potem vsi za določen in ostanejo samo najboljši. Na konc je tako, da so najbolj zaščiteni tisti z vezami in tisti med temi, ki so pa mogoče veliko manj sposobni za to delo.

Če bi vsi stopili na cesto in protestirali, bi marsikaj dosegli, verjemite...

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: verižno podaljševanje pogodbe za dol. čas
9.5.2009 9:24:33   
alpog
Tudi jaz mislim tako, Poka.
Sploh pa - v sindikat vzgoje in izobraževanja bi blo treba tudi kaj podrezat. Tako se napenjajo, da bi povišali plače. Saj to je prav, ampak ni pa to edina pravica. Naj pa še nekaj naredijo na tem področju, saj so plačani za to, a ne!

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: verižno podaljševanje pogodbe za dol. čas
9.5.2009 10:03:19   
puppa
IZVIRNO SPOROČILO: AnciM

Povsod razen v šolstvu je pravilo, da ti lahko kvečjemu 2x podaljšajo dokaj spoštovano. Za šolstvo ti bodo pa še na inšpektoratu za delo rekli: Ah tam pa to ne velja in vam ne moremo pomagati. Na žalost v šolstvu še vedno zaposlujejo le za določen čas in lahko samo upaš, da na letiš na ravnatelja, ki ti da pogodbo vsaj do 31.8 in ne samo do 30.6.


Punce, tole je kaznivo po novem zakonu.

Sicer ne vem natančno, ampak meni je bilo razloženo, da če te ravnatelj zaposli od septembra do junija, lahko ukrepaš. Ker te NE SME zaposliti samo za 10 mesecev, ampak mora biti pogodba (v tem primeru) do začetka naslednjega šolskega leta.




(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: verižno podaljševanje pogodbe za dol. čas
9.5.2009 18:22:36   
Poka
A veš mogoče po katerem novem zakonu? Prosim, če veš, daj pripni link, nekaj... Uh, upanje ostaja user posted image Že velja ta zakon ali še ne? me zanima, če lahko za nazaj tudi dobiš nadomestilo, če lahko tožiš? Pol bodo imeli sr...

No, jaz sem naletela na ravnatelja, ki je bil zelo fer in ignorira te zahteve ministrstva in da kar za eno leto. Žal sem na tisti šoli samo nadomeščala bolniško, ko sem odšla mi je rekel, da se bomo še sigurno videli, kar mi je zelo dvignilo samozavest. Me je zelo pohvalil... Žal sem šla na drugo šolo (kjer sem bila že prej), ker sem imela zagotovljeno vsaj do konca junija.

No, tu pri nas so zdaj zaposlili eno prek javnih del - v podaljšano bivanje. Takoj se mi je prižgala rdeča luč in sem začela razmišljat, kam to vodi. Ima pogodbo do konca decembra, ta ki jo nadomešča, gre  pa veliko prej v porodniško. Tako da verjetno jeseni ne bo nikogar na novo zaposlila. Fora teh zakonov je ta - da so napisani za tolažbo, v resnici se lahko temu elegantno izognejo - enpostavno ne zaposlijo nikogar. Podaljšek je že tako financiran zdaj samo do 5. razreda, sigurno si bodo izmislili še kaj, da bo to lahko delal kar kdorkoli... Sam vseeno - upanje ostaja. user posted image

Jaz čakam, da mi pove kako in kaj. Če me mislijo vzet, hočem imet sklep pred koncem šolskega leta. Če ne dobim sklepa, se bom pozanimala kdo je dobil službo brez vseh pogojev... Pri nas je takih kar nekaj. Pol bomo videli, kdo se najslajše smeje



(odgovor članu puppa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: verižno podaljševanje pogodbe za dol. čas
9.5.2009 20:08:36   
puppa
IZVIRNO SPOROČILO: Poka

A veš mogoče po katerem novem zakonu? Prosim, če veš, daj pripni link, nekaj... Uh, upanje ostaja user posted image Že velja ta zakon ali še ne? me zanima, če lahko za nazaj tudi dobiš nadomestilo, če lahko tožiš? Pol bodo imeli sr...



Žal ne vem bolj natančno. Se bom pa pozanimala in javim, ko bom kaj vedela.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: verižno podaljševanje pogodbe za dol. čas
10.5.2009 8:22:09   
mala zirafa
Spoštovani.
Pogodba za določen čas se lahko podaljšuje neomejeno do leta 2010.

sektor za vrtce

To so mi odpisali iz MŠŠ.

(odgovor članu puppa)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: verižno podaljševanje pogodbe za dol. čas
25.5.2009 14:01:12   
sara78
Že pet let delam v šolstvu in še nikoli nisem bila zaposlena več kot do 30.6.!!!
Meni gre na bruhanje, ko pomislim, kako nas nategujejo!
Ravnatelji se zgovarjajo na ministrstvo, ministrstvo pa na njih!!!

Sama sem že več kot pol leta nazaj poslal direktno vprašanje o tem na ministrstvo (ker mi po telefonu niso dali odgovora in so mi sami tako svetovali) in do danes ŠE VEDNO USKLAJUJEJO MNENJA!!!! To je njihov odgovor!!!!

user posted image Trenutno sem še bolj jezna kot sem bila prejšnja leta, saj grem septembra na porodniško in bo moje mesečno nadomestilo, ZARADI NJIHOVIH SPRENEVEDANJ, vsak mesec več kot za 200 eur nižje!!! 


Spodaj je oddaja, ki je bila 4/9/2008 na Valu 202, oddaja: Aktualna tema. Če te tema zelo zanima, si lahko pogledaš še eno oddajo pred to pod rubriko Kje pa vas čevelj žuli, z dne 28/8/2008, tudi na straneh rtv slo.

http://www.rtvslo.si/play/posnetek-brez-naslova/ava2.19263448/




(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?