|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   visok pritisk po porodu
26.4.2013 20:44:59   
ČebelicaMaja
Roda sem pred 6 dnevi, zaradi pritiska so mi sprozili porod, vendar na moj PDP, na koncu sem jemala Metyldopo 2xna dan, a se je vseeno visal...
Zanima pa me, ce se je kateri po porodu vrnil nazaj, meni namrec noce pasti, se vedno sem na Metyldopi3x na dan, a se mi zdi, da nic ne pomaga-moji pritiski so se vedno ful visoki (prej nikoli tako- zgornji med 154 in 168, spodnji med 90 in 105). Ce gre cez 170/110 moram na Cordipin, vendar se bojim, da tudi ta ne bo pomagal. Pocutim se kar dobro, malo sicer cutim v glavi, a ni tako hudo. Utrip imam normalen.
Res bom hvalezna za kaksno izkusnjo tistih,ki ste ze dale to cez. Na spletu je zelo malo zadetkov na temo visokega pritiska po produ. Hvala.

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: visok pritisk po porodu
28.4.2013 14:06:11   
sazi
Moja situacija je bila malo drugačna, ker sem imela že prej težave s pritiskom. Kronologija je bila nenako taka:
Visok pritisk som ugotovila nekje v zgodnjih 20ih in potem nekaj let bila na tabletah, ki sem jih s pomočjo homeopatije v enem letu ukinila in vzdržvala normalen pritisk. V prvi nosečnosti sem imela avedno na pregledu povišan pritisk, pa G ni dajal na to nobenega poudarka, čeprav sem ga opozarjala. Nekaj tednov pred porodom sem pa prišla k drugi G, ki se je zgrozila, me najprej poslala na dnevno opazovanje, nato pa 2 tedna pred PDP na sprožen porod. Potem sem še nekaj časa "čarala" s homeopatijo in se je uredilo - čeprav po porodu sem imela pa obupen pritisk. So mi ga vedno izmerili in gledalo v merilec, češ, zakaj narobe kažeuser posted image . In to je trajalo vsaj 2-3 tedne, potem se je pa zeloooo počasi začelo umirjat. V drugi nosečnosti sem 8po menjavi G) takoj dobila Metyldopo in imela celo nosečnost normalen pritisk - tudi po porodu, tablete (sicer ene druge) pa žal jem tudi sedaj, več let po porodu (ampak kot rečeno, gre pri merni za problem s pritiskom, ki je bil že pred nosečnostjo).

Torej, če skrčim primerjavo nate: 6 dni po porodu sem imea tudi jaz še nenormalno visok pritisk in je trajalo kar nekaj časa, da se je umiril na prejšnjih vrednostih, tako da ne izgubi upanja, da bi imela nekoč spet normalen pritisk - če je bil pred nosečnostjo OK.

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?