|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vložki, ali klin v čevelj!
21.7.2010 11:04:53   
KAHLO
Pozdravljene!

Moja punca bo septembra stara 2 leti, je zelo pozno shodila, ima laksna veziva pr gležnju, in je hipotonček. Po dolgih bojih, smo si priborili fizioterapijo, RA, in sedaj tudi obiskujemo Sočo.

No in včeraj smo imeli spet pregled v Soči, kjer je zdravnica ugotovila, da je kar suverena v hoji, a z nogicami predvsem desno je še zmeraj težava, tako močno hodi po notranji strani da ji un mali prstek štrli v luft ko hodi.....
Zdaj bomo konec avgusta imeli posvet z še nekaj fizioterapevti in enim gospodom ki izdeluje te vložke oz. nastavlja neke kline........cene teh mi ni vedela povedat niti približno........ne krije pa tega zavarovalnica, s tem da so vložki iz čevlja v čevelj prenosljivi, klin se pa fiksira na en čevelj.......in to mora nositi za začetek eno leto.....(nogica seveda cel čas veselo rase, in ziher ne bomo ostali pr samo enem klinu.....pač pa jih bomo morali nabavit več), pa me zanima če ma katera od vas kakšne izkušnje s tem, in ali katera ve kje se tukaj približno gibljejo cene......sem slišala da so pred letom stali eni taki vložki 100 evrov!??? za vsakršno informacijo vam bom hvaležna!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vložki, ali klin v čevelj!
21.7.2010 14:12:55   
uwaga
Pozdravljena!

Bom napisala kako je pri naši punci, pa ti bo mogoče v pomoč. Naša je shodila pri 17-tih mesecih. Takrat so nam zdravniki trdili, da ima šibke vezi v gležnjih, da ji grozi "platfus". Edino navodilo je bilo, da naj poleti hodi bosa.
Ko je dopolnila 11 let smo imeli pregled pri fiziatru. Povedal je, da ji ne grozi noben platfus, da pa ima blagi hipotoni sindrom, zato se ji stopalo posede navznoter.
Zato potrebuje ortopedske vložke za čevlje.
Naredijo jih po naročilu, vzamejo odtis. Mi smo zamenjali že tri pare. Čakamo kak mesec, da jih naredijo.
Zadnje je dobila pred tremi tedni in so stali okrog 40 EUR. Menjamo pa jih ko noga zraste za dobro številko.

Upam, da sem ti kaj pomagala. Če te še kaj zanima, pa kar vprašaj.

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vložki, ali klin v čevelj!
21.7.2010 14:34:38   
KAHLO
Hvala ti za odgovor!

hmm.....pr teh vložkih me zanima a je vseeno v kater čevelj jih daš.......in če daš pol ta vložek iz copata v čevlelj, je isto....oz. a moraš copate ali pa čevlje kaj večje kupovat......, pa a kupuješ katerekoli čevljce, ali ortopedske ali bolj, te ala ciciban...??!?!
aja pa še to, kako dolgo že nosi te vložke, in če je opazna kakšna izboljšava?? a ti krije kaj zavarovalnica ali moraš vse sama?

Čeprav se pri nas bolj nagiba zdravnica k tistemu klinu.....(kar si pa sploh ne znam predstavljati kako zgleda)?? če ima še katera s tem kaj izkušenj!

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vložki, ali klin v čevelj!
21.7.2010 15:15:58   
uwaga
Hoj!

Vložke ima zdaj približno dve leti. Ima jih samo v čevljih, oz. adidaskah... zdaj jih je celo v krokse spravila. V copati jih nima. Zdravnik je rekel, da ni potrebno za copate, le za čevlje.
Ker je že velika punca ( blizu 13 let ) ji kupujemo navadne čevlje. Res pa je, da je nakup pravi podvig. Čevlji morajo bit dovolj veliki, da vanje spravimo vložke, da je ne tiščijo ( ima visok nart ), pa seveda, da so dovolj lepi...
Neke razlike oz. da bi se stanje popravilo, pri njej ni. Vložke bo rabila celo življenje, da držijo stopalo v pravem položaju. Če hodi bosa se še zmerom posede.
Kupujemo vložke sami, zavarovalnica nič ne krije.

Če se boste odločili za vložke, pa priporočam, da malo povprašaš okrog glede cen. Jaz sem dobila od zdravnice eno številko specializirane trgovine v Lj. Ko sem klicala, mi je prijazna gospa povedala, da nas z veseljem naročijo. Zdravnik opravi pregled, vzamejo odtise in naredijo vložke. Stalo bi pa okrog 100 Eur.
Pa smo se potem drugače odločili, ker ne potrebuje dodatnih pregledov, samo vložke.


(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vložki, ali klin v čevelj!
13.9.2010 22:20:07   
DeHa
Haj, Kahlo!
Naš malček, nedonošenček, je imel vrsto gibalnih težav. Shodil je pri treh letih itn...
V Soči so mu naredili ortoze, ki jih nismo nosili, ker me je bila groza kako je trpel v njih, nam je pa nevrofizioterapevtka svetovala, da naj damo delat čeveljčke po meri v Zagrebu, v eni specializirani trgovini (kolikor sem tam videla, za tiste, ki so zavarovani na Hrvaškem delajo čevlje tudi na napotnico - tako da očitno niso kar neka brezvezna firma).
No, smo šli naročit čeveljčke, narejeni so bili v enem mesecu, stali so okroh 80 evrov in po enem letu so nogice dosti boljše user posted image user posted image user posted image . Priporočam!

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vložki, ali klin v čevelj!
17.9.2010 12:06:26   
Češnja
DeHa,

prosim, če lahko malo opišeš, kako so izgledale ortoze, ki so vam jih izdelali. Ali so vam jih izdelali na podlagi predloga ortopeda? Ste se kar sami odločili, da jih ne bo nosil? Ali ste v obravnavi pri ortopedu?
Kako dolgo pa je imel otrok te čeveljčke po meri, glede na to, da čevlje hitro prerastejo? Ste šli potem zopet po nove?
Je imel za po stanovanju obute copatke ali te čevlje?
Ali še imate težave z nogicami ali ste zdaj čisto v redu?

Oprosti za tako številna vprašanja. Tudi mi imamo podobne težave. Namreč hči se je rodila s prirojeno nepravilnostjo stopal. Zdaj je stara 3 leta. Ves čas smo v obravnavi pri ortopedu.

Lep pozdrav.

(odgovor članu DeHa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vložki, ali klin v čevelj!
17.9.2010 21:31:10   
DeHa
Haj, Češnja!
Ortoze so nam naredili na podlagi predloga fiziatra v Soči. Bile so kot nekakršni tesno oprimajoči škorenjčki iz ene trde bele plastike. Naj bi se obuli čez nogavičke, čez ortoze pa bi naj dali čeveljčke ali copatke. Naš malček je dobil ortoze, ki so segale nekoliko čez gležnje. No, v njih je hodil kot robot. Tu pa tam smo mu jih obuli, ampak ni bilo šanse, da bi jih nosili za na sprehod, po hiši, v vrtec,... Ja, kar sami smo se odločili, da mu jih ne bomo obuvali, še zlasti, ko je pričel nositi te po meri narejene, ortopedske čevlje. Čevlje damo narediti zgodaj jeseni (ravno pred 14 dnevi smo šli naročit) in so malčku prav do konca pomladi. Poleti pa je itak pretoplo za karkoli takega in je veliko bos ali pa v sandalih (Ciciban, Bambi). V tej trgovini kjer naredijo čevljčke naročimo tudi vložek za v copatke. Torej, po meri (odtisu), ki jo itak naredijo za čevlje, naredijo tudi vložek za copate in ga dajo v model njihovih standardnih copatk - v takšen model, ki je najbolj prav našemu malčku glede na specifiko njegovih stopal. Potem te copatki niso kaj dosti dražji od navadnih copatk, a so vendarle prilagojeni nogici.
Saj bi ortopedske čeveljčke najbrž lahko dobili tudi na recept v Soči, a nam je fizioterapevtka svetovala te zagrebške: češ, da so dosti boljše narejeni in tudi luštni so (kar ni najpomembneje, a se zdi fajn).
Malčkova nogica je bistveno boljše, še ni povsem ok.
...
Češnja, kar vprašaj, ni problema, z veseljem podelimo izkušnje z drugimi user posted image

(odgovor članu Češnja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vložki, ali klin v čevelj!
21.9.2010 10:33:30   
Češnja
Pozdrav, DeHa!
Ali vam pošljejo po pošti čevlje, ko so narejeni ali jih greste sami iskat? Ko ste šli prvič v Zagreb, a ste nesli zraven izvide? Kako pa vzamejo odtis stopala? Nam so vzeli odtis z mavcem?

Ali lahko daš vložke tudi v Cicibanove copate ali morajo biti copati njihovi? Kaj pa pozimi, ko je mrzlo nosi otrok škornje (snežke) npr. od Cicibana ali mu daš vložke v škornje?

Ali vas specialist, ki vam je predpisal ortoze, na pregledu vpraša, če jih otrok nosi ali ste mu povedali za te čevlje in vložke?

Ali ti lahko na z.s. pošljem slike od vložkov (oz. ortoz), ki jih ima naša hči, da jih boš videla ali so podobni tistim, ki so jih vam izdelali v Soči?

So vam rekli, da se bo nogica popolnoma popravila, ali bo moral vedno imeti vložke v obutvi? Imate kakšne ortopedske težave ali ima otrok "samo" ohlapne vezi? Morate kaj razgibavati nogico?

Naša hči je bila poleg tega, da ima ohlapne (laksne) vezi na stopalih, operirana na desnem stopalu pri enem letu.

Koliko pa je star tvoj malček?
Oprosti za poplavo vprašanj.


(odgovor članu DeHa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vložki, ali klin v čevelj!
24.9.2010 18:24:46   
mišk
No, zdej mam pa še jst za vas ene par vprašanj. user posted image  
Moja hčerka bo stara 17 mesecev, še ne hodi, drajsa samo po ritki, zadnje tri dni se je neki začela mučit s kobacanjem po vseh štirih (user posted image )
Ima sindrom hiperlaksnih sklepov in je hipotona.
Kolikor vas jst tule berem, ima tudi ona vse predpogoje za tele kline oz. vložke!
Meni je sicer na NFT rekla, da možno, ko bo začela hodit, da bo nekaj časa navznoter zvračala stopalca, ker jih tudi sedaj večino časa drži v tem položaju (premika se namreč tako, da sedi po turško), ampak da bo to kmalu izzvenelo. Pa da hipotončki  večkrat nekaj časa hodijo na iks.

Ali ima večina, ki ima hiperlaksne sklepe kasneje te kline/vložke?
Kolikor vas razumem si zaradi teh vložkov zeloooo omejen pri izbiri čevljev?
Povprečno koliko časa pa naj bi to nosili, če že?

Sej vem, da mi ni nihče rekel, da jih bo morala nosit tudi moja hčerka, a rada si širim obzorja na tistih področjih ki me/me bodo vsaj malo zadevala.user posted image  Hvala!

(odgovor članu Češnja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: vložki, ali klin v čevelj!
27.9.2010 22:28:57   
DeHa
Pozdravljena, Češnja!
Čeveljčke gremo iskat v ZG, tam mu jih še enkrat pomerijo, da vidijo, če je treba kaj popravit.
Ne vem, če bi lahko vložke dali v kakšne druge copate (najbrž da ja), saj so mi tisti njihovi čisto OK. Škorenjčke pa nosimo kar tako, brez vložkov, vendar pa jih itak ne nosi ves dan da bi to naredilo kakšno hudo škodo - vsaj jaz si tako mislim.
Prvič ko smo šli v ZG mislim da smo imeli izvide (žal se več ne spomnim), odtis pa so mu jemali na vse možne načine (ker se je drl in si ni dal vzeti odtisa user posted image ), tako da sem bila v tolikšni meri zangažirana, da malčka umirim i nimam pojma po kateri metodi je odvzem odtisa uspel :).
V Sočo več ne hodimo, če bi šli bi prav gotovo rekla, da nosimo te čeveljčke. A sem prepričana, da ga NFT, ki ga obravnava od samega začetka, dost bolj pozna kot tam neki zdravnik, ki ga vidi enkrat v življenju in pač NFT bolj zaupam. In ona pravi, da se nogica bistveno izboljšuje user posted image .
Sicer pa nogice ne moramo razgibavati...
Malček je star 4,5 leta.
Seveda mi lahko pošlješ sliko ortoz.....
Pozdrav!

(odgovor članu Češnja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: vložki, ali klin v čevelj!
28.9.2010 12:06:43   
KAHLO
Oj, punce!

Misk.....zanimivo, tudi naša je ritkala do 15 meseca pol je začela nekaj kobacat, no in pol pr 17 pa je shodila, bl konec 17. meseca.

Skratka....mi smo dobili kline.....naredil nam jih je ta ortoped....pa nevem kaj še vse je, k dela vse te razne pripomočke v soči, vem da ima delavnico pod šmarno goro......skratka mi smo mu nesli tja cicibanove copatke ene k bo nosila doma ene k bo jih nosila v vrtcu, za par smo dali 22 evrov....se pa tega skoraj ne vidi ker je vstavljeno v stopalo copat, in le sili njeno nogico v pravilen položaj oz. notranji del stopala je tako privzdignjen da zdaj hodi po zunanji strani nogice (po tistem delo po katerem do zdaj ni hodila). So nama rekli da naj te kline vstavima v obutev v kateri bo preživela večina svojega časa, tako sva se za zdaj odločila copate, ker bo zdaj itak bl v notranjih prostorih, tist par ur kaj bo uživala na snegu, sprehodu, bo imela čevlje brez klina, ker itak največ časa preživi v vrtcu 8 ur, in pol še doma takoj obujemo te copate, tako da je večina na teh klinih......do zdaj je samo enkrat omenla da jo boli nogica in to prvi dan ko je nosila te copate....zdaj se je pa zgleda že malo nogica navadla.....bomo pa vidli, naslednji pregled imamo čez kak mesec.....če pa se do 3 leta ne bo popravlo, pa ji bodo naredili premični opetnik in bodo s tem uravnavali držo stopala......tako da bomo videli....
Drgače pa mi zaradi teh nogic tud nosimo obvezno čevlje in copate od bambi ali pa cicibana, ker imajo  pač ta trd opetnik in vložek ......pa gležnarji morjo bit..

(odgovor članu DeHa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: vložki, ali klin v čevelj!
29.9.2010 13:32:25   
Češnja
Kahlo, pa lahko te kline sami prestavite, ko boste npr. rabili večje copate, ali morate k njemu, da vam to naredi?

Lp

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: vložki, ali klin v čevelj!
29.9.2010 14:05:14   
Češnja
Imam še eno vprašanje za vse, ki ste na tej temi. Ali kaj veste, kako je s to ohlapnostjo vezi, se to kaj popravi ali je to pač tako kot je in se ne da nič narediti?

Lep pozdrav vsem.

(odgovor članu Češnja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: vložki, ali klin v čevelj!
30.9.2010 8:20:06   
KAHLO
oj !

Ja slaba stran teh klinov je da se jih ne da premeščat v druge čevlje, se pravi da mormo za druge čevlje it po nove kline.

Hmmm.... kaj se pa tiče laksnih veziv, pa nevem.......če se to kaj popravi....nama je kar naprej na terapiji v šali govorila, da so takšni mulčki dobri v gimnastiki, ker so tako mehkiuser posted image user posted image user posted image user posted image moram rečt,da smo mi preko teh terapij in vaj že fino natrenirali notranje trebušne mišice......sem prav ponosna, in zdaj nadaljujemo še s samo plačniško telovadbo.......pa moram rečt da se sicer opazi mala razlika napram ostalih njenih sostarostnikov, ampak ne kaj pretirano....., sicer pa glavno da jo telovadba zabava, če pa še kaj dobrega pr tem izcimimo, pa hvala boguuser posted image

(odgovor članu Češnja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: vložki, ali klin v čevelj!
1.10.2010 18:42:59   
mišk
Sej so te laksne vezi isto kot hiperlaksni sklepi, a ne?
Meni so rekli, da nimaš zaradi njih kasneje nobenih težav, mogoče je malo večja verjetnost, za morebitni izpah sklepa. Pa da moramo skozi celo otroštvo jih spodbujat h gibanju, ker je za hipotončke in hiperlaksne sklepe to sploh pomembno.
Hčerkinja pediatrinja je rekla, da imam tudi jaz hiperlaksne sklepe, ko je videla kako lahko obračam roke v vse strani in dam obe nogi v usta. Je očitno malo podedovano.

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: vložki, ali klin v čevelj!
23.9.2015 9:07:14   
Miro007
Jesi kupio veziva ?

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj v praksi pomenijo spremembe za osnovno...
Jeseni začnejo veljati nekatere spremembe v osnovnih šolah. Na 144 se vpeljuje prenovljen koncept razširjenega programa,...
BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?