|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   voziček - nasvet
23.5.2012 11:32:05   
mimi81
Ojla!

Lepo vas prosim za kakšen nasvet glede izbire vozička.
Ker stanujem v bloku v 2. nadstropju brez dvigala v manjšem stanovanju, kamor vozička nimam kam dat, bo moj voziček vedno v avtu, v katerem pa tudi ni veliko prostora (stara Honda civic Hatchback).

Moji kriteriji za voziček so (po vrsti po pomembnosti):
1) izredno lahek (najlažji karseda, ker nisem ravno močna)
2) se izredno lahko zloži in raztegne
3) manjši (da bo šel v prtljažnik) - ta kriterij je na 3. mestu zato, ker mi je pomembnejša teža in čimlažje upravljanje, pa tudi če tretjino zica podrem, čeprav mislim da to ne bo potrebno

Ker so te stvari (predvsem prvi 2) zelo pomembne, recimo, da ceno odmislimo.

Glede na moje skromno znanje o vozičkih sem preko neta (vem, bo treba še po trgovinah) prišla do tega, da bi bil morda zelo primeren BUGABOO CAMELEON. Ker je zelo drag in mi je škoda denarja, bi kupila rabljenega.

Prosim za mnenja glede izbire, morda kak nov predlog in mnenje glede nakupa takega rabljenega vozička (lahko si privoščim novega, ampak ker ne kakam denarja in tudi ne vem, ali bom imela enega otroka ali morda potem še kakega, bi morda raje rabljenega).

Lep pozdrav,
srečna nosečnica
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: voziček - nasvet
23.5.2012 11:52:49   
janapan
Kupi PEG PEREGO PLIKO P3 ali pa SWITCH (komplet z vsem). Za moje pojme absolutno najbolj uporaben voziček. Zloži se na marelo, pri nas je preživel dva otroka brezhibno, gre povsod, po grušču na plažo skratka povsod. Cenovno je ugoden glede na kvaliteto, še bolj če ga kupiš v italiji ali pa iz druge roke.

lp

(odgovor članu mimi81)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: voziček - nasvet
23.5.2012 12:27:22   
mimi81
janapan, hvala za nasvet. Absolutno bom šla pogledat potem še v trgovino in te vozičke primerjala. Čeprav cena ni tak blazen faktor (je pa seveda tudi pomembna), je tale PegPerego cenovno precej ugoden.

Upam, da dobim še nekaj nasvetov drugih, potem pa skos v trgovino na realno primerjavo.

lp
mimi

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: voziček - nasvet
23.5.2012 13:03:35   
Ninchyy
mimi81 midva sva se odločila za Bugabooja Cameleonuser posted image user posted image Moram rečt, da je res hud hud voziček. Meni se zdi predvsem lahek in zelo lepo vodljiv. Zloži se pa tudi v nulo. Vsa kolesa daš lahko dol in košara se tudi z lahkoto podre. Ti povem iz prve roke. Tudi midva imava bolj majhen avto moj ima športnega Megana in spraviva voziček notri. Jst imam pa Peugeot 206 pa gre prav tako v prtljažnik. Mislim, da se ne boš zmotila, če se boš odločila za nakup tega vozička. Je pa res cena malo zasoljena. Poglej malo na oglase sem že videla, da se prodajajo rabljeni in niso tako dragi. Če bi pa kupila novega ti pa priporočam Italijo trgovina Baby pulman oziroma Avstrija, trgovina Kika ali pa Leiner. Mislim, da bi se dalo tam dobiti ceneje. Ali pa kr preko spleta user posted image

(odgovor članu mimi81)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: voziček - nasvet
23.5.2012 13:12:39   
zaspancek1
Kaj pa kakšen Jane Muum?
Če že Peg Perego, potem kakšen Easy drive (enojen ročaj, ki je definitvno bolj praktičen).
Sicer pa poišči kakšen model tu.

(odgovor članu mimi81)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: voziček - nasvet
23.5.2012 15:20:45   
cilla
Res ni Bugaboo, je pa tudi bistveno cenejši: http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=236916

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: voziček - nasvet
23.5.2012 15:32:02   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: cilla

Res ni Bugaboo, je pa tudi bistveno cenejši: http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=236916

Super voziček, samo ne spada pa ravno med Najlažje vozičke.
Kolegica je imela Jane Nomad voziček, ker je ravno tako želela čim lažjega zaradi stopnic v bloku ... ta je bil res komot za prenašat, samo s športnim delom ni bila najbolj zadovoljna, ker je bil preširok.

(odgovor članu cilla)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: voziček - nasvet
23.5.2012 15:49:40   
cilla
Ni med najlažjimi? Svašta. Jaz sem ga - priznam - samo usput prešlatala v živo, ampak se mi je zdel zelo lahek. (Res pa je, da je moja "mera" voz za dva).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: voziček - nasvet
23.5.2012 15:55:10   
Anonimen
Najlažji imajo pod 10kg ... tale ima pa 12kg, samo je pa res fajn vozek.

Je pa zadnjič ena prijateljica rekla, da če bi imela šeenega otroka, bi si vozek s košaro nekje sposodila in koj ko bi otrok šel lahko v športni del, bi kupila Quinne Zapp Extra in se vozička s košaro znebila. Ker ji je ta tanovi zapp tako sedel ... pač v ob strani se lahko obrača sedež, naklon se da uravnavat, pa ekstra lahek je ... res pa ni za hud makedam.

(odgovor članu cilla)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: voziček - nasvet
23.5.2012 16:06:46   
urška
kaj pa quinny buzz?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: voziček - nasvet
23.5.2012 20:06:09   
mimi81
Super ste punce! Hvala za nasvete, sicer imam še čas, ampak glede na to, da bom verjetno kupila rabljenega, bom začela kupovat kar prej, pa počakala na kako ugodno ponudbo. Itak bom mogla še prej v trgovino pogledat vse to v živo.

Quinnyji, kot opažam, imajo zelo majhno košaro za nakupovanje (cca. 5 litrov, kar je res malo), baje je to pomembno, je pa res, da ima moj favorit (Bugaboo) večjo košaro - na manjšo pa res ne bi šla.

Tale B-Smart- Neon Black - Römer je recimo cenovno ugoden, ampak me zanima, a je to res fora sam v tem, da ni Bugaboo, vse ostalo pa je "isto" (gledam samo glede na moje kriterije). Je res možno, da je funkcionalnost sestavljanja in razstavljanja ter teža "ista"? Ker jaz ponavadi delam po principu - raje boljše, pa to rabljeno, kot slabše in novo. Na vozičke se res ne spoznam in nimam izkušenj, zato sprašujem.

Drugače pa je res, da med vozičkom 8 kg in 12 kg je zame ogromna razlika - pa tudi sicer, to je skoraj polovica več kg, kot je ta voziček težek! Tako da 8 kg je zame kar dovolj težek voziček. Za dva pa res nimam mer :) Čimlažji in čimbolj enostaven (ker bo v avtu in to je lahko po 3krat na dan jemanja ven in not).

Ne bi se rada "nategnila", kot nekatere, ki so potem tako nezadovoljne z vozičkom, da ga prodajo in kupijo novega.
Ne bi rada recimo doživela kaj takega, kot tukaj opisuje knori.



< Sporočilo je popravil mimi81 -- 23.5.2012 20:23:35 >

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: voziček - nasvet
24.5.2012 7:58:24   
zaspancek1
Glede na to, da si se v bistvu že odločila user posted image , mogoče samo v razmislek. Bugaboo je sicer tudi meni dober voziček - okreten in res lahek - imajo ga moji kolegi, zato ga kar dobro poznam. Sicer mi školjkasti sedeži niso ravno najljubši, ker potem nujno potrebuješ košaro, ampak če odmislim to, me res moti sprednje varovalo, ki je res visoko in tako zastira pogled manjšemu otroku. Tako ima ta 7 mesečnik, če gleda naravnost, to varovalo točno v višini oči.user posted image Sicer sem to visoko varovalo opazila tudi pri nekaterih drugih vozičkih (tudi Mutsy, pa Joolz, Jane slalom), ampak še vedno ne vem, zakaj je to dobro?user posted image Kot pomoč pri vstajanju oz. usedanju tako visokega varovala pač ne potrebuješ. Glede tega je sistem T varovala, kot ga ima Mura, pa sedaj tudi Quinny Muud, pa še Chicco I-Move, super. Ampak ti vozički so v težji kategoriji.
Kar se pa tiče košare spodaj - ma, kaj pa vem - večjo imaš, več noter natlačiš :-) meni se zato ne zdi velika košara nujna. Sploh pa - če imaš veliko notri, potem vozička ne moreš dobro zložiti oz. moraš pred zlaganjem pobrati stvari ven. Potem pa je tisti kriterij o lahkem in hitrem zlaganju najbrž brezvezen. user posted image
V glavnem - kakorkoli se boš že odločila za Bugaboojauser posted image , upam, da boš z njim zadovoljna.

< Sporočilo je popravil zaspancek1 -- 24.5.2012 8:00:04 >

(odgovor članu mimi81)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: voziček - nasvet
24.5.2012 9:03:19   
knorbalbo
Moje mnenje: VZEMI BUGABOO-JA!!!

Meni je še danes tako, tako, tako zeloooo žal, da ga nisem kupila. Še predno sem zanosila sem se zaljubila v ta voziček, a sem potem zaradi pritiska ostalih popustila in kupila cenejšega Quinny buzza v akciji. Ne bom komentirala kakšno napako sem naredila. user posted image

Če ti denar ni ovira, potem je to pravi voziček, kot so že napisale je eden izmed najlažjih, najokretnejših in najbolj funkcionalnih vozičkov na trgu. Vreden svojega denarja!!!!!! Ko probavaš prazne vozičke v trgovini se mogoče zdi, da teža ni tak problem, ampak ko imaš enkrat notri 7 ali celio 10kg težkega otroka, se vsak dodaten kg, ki ga ima voziček, pozna. Sama sem živela v bloku v času porodniške, brez lifta. 2-3krat na dan sem šla na sprehod in sem vedno preklinjala svoj voziček. Da o nalaganju v avto, ne govorim. Jaz sem zato, da ko imaš otroka (ki te itak obremeni do konca), si moraš druge stvari olajšat kolkr se da in če vsak dan uporabljaš voziček, kupi res dobrega!!!!
Meni osebno je školkast sedež zakon,ker je otrok vedno pravilno podprt, ni sključen, ne glede kako majhen je, je pa res, da naša v športnem delu nikoli ni spala, ker sva šli na sprehod vedno ko je bila budna. Ko je bila še v košari je pa itak drugače, ker skos spijo pri 1-2 mesecih.

Sama bom ob ponovni nosečnosti prodala svoj stari voziček in si kupila Bugabooja, brez slabe vesti. Pa kaj, če je vse skupaj 1000€, če si ga človek lahko privošči je vsekakor vreden svojega denarja. Je pa seveda odvisno kako zahteven kupec si, jaz npr sem zelooooo zahteven. user posted image

Pa srečno pri nakupu vozička!user posted image


(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: voziček - nasvet
24.5.2012 10:12:43   
mimi81
Ja, verjetno sem se odločila, čeprav bo treba res še v živo pogledat (ta odločitev je le preko brskanja po netu). Mislim, da ta voziček združuje najpomembnejše funkcije v najoptimalnejšo celoto. Denar ni ovira, je pa res, da imava avto vreden 1000 in če le ne bo premajhen, ga bova imela kar nekaj časa še (star je 15 let), pa je super avto, tako da za voziček 1000 - saj veste, kaj si mislim, poleg tega, da ga potrebuješ 1 leto. Za nekatere stvari se splača dat denar (sploh če ni ovira), za druge pač ne. Ampak mislim, da imaš z otrokom res precej dela sploh ko nekam greš, pa res ne bi rada, da mi živce požre en voziček :)

Nakupovalna košara je zame pomembna samo za v trgovino, tako da pri zlaganju v avto bo verjetno vedno prazna, sicer pa se zahvaljujem tudi zaspancku za dobronameren nasvet!

Glede na to, da niste preveč komentirale nakupa rabljenega vozička, sklepam, da je tudi to dobra ideja, zato bom, če bom kupovala tako drag voziček, vzela rabljenega in poskusila dobiti vse dodatke skupaj za 500 evrov, kar je pa precej manj kot 1000. Bom raje za preostalih 500 evrov kupila še kaj drugega, kar mi bo olajšalo materinstvo :)

(odgovor članu knorbalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: voziček - nasvet
24.5.2012 15:22:46   
cilla
Stroški prvega otroka so enormni user posted image kukr koli obračaš. Zato, če nisi strašno snob, se ti res splača poiskat rabljen voz. Bugaboojev je samo v tem trenutku na bolhi kar nekaj, go for it! Pejdi pogledat novega, da ti je jasno, kakšen je nov, potem pa probaj najti čim boljšega rabljenega za čim boljšo ceno user posted image

(odgovor članu mimi81)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?