|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vrtec Mali svet
23.5.2008 21:07:02   
pravljična
zanima me, če ima katera svoje malčke v tem vrtcu, kakšne imate izkušnje, ste kaj slišale o tem vrtcu (razen tega kar lahko na njihovi spletni strani prebereš, sevedauser posted image )....skratka rada bi malo več info vedela; hvala

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 24.5.2008 11:57:53 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vrtec MALI SVET
24.5.2008 8:41:34   
pegi1
zivjo, moja prijateljica ima tam otroka. pa tudi sama sem ze bila tam, ko sem se zanimala za nasega tamalega. vrtec je ok, ravnateljica fuuul vredu, vzgojiteljice tudi. hrano vozijo iz enega drugega vrtca- je pa takrat ravnateljica razlagala, da so hrano skrbno izbrali, kje jo bodo jemali in da naj bi bilo res naj naj. trenutno moti edino cena 480eur/mesecuser posted image ... ampak tudi to bo baje v jeseni drugace, saj naj bi vrtec dobil koncesijo, poleg tega pa bodo odprli kar 2 jaslicna oddelka. pa mogoce me malo moti tudi to, da je sredi betonskih blokov in se ograjenega igrisca nima. je pa res, da je vrtec precej nov in verjetno bodo kaj se porihtali, ne vem.
to je vse, kar jaz vem...user posted image

(odgovor članu pravljična)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vrtec MALI SVET
24.5.2008 8:47:35   
Kalina
Zivimo tocno nasproti tega vrtca. Zdej so njihovo malo igrisce malo uredili, dodali neka igrala in kao ogradili, ko grem z tamalo vn jih dostkrat opazujem in moram rect, da so vzgojiteljice zelo prijazne do otrok in se jim res posvecajo! Mene je tudi cena zmotila.Drugace bi naso takoj tja dala.

_____________________________

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu pegi1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vrtec MALI SVET
24.5.2008 19:37:46   
arci
Tudi mi smo razmišljali o vključitvi otroka v vrtec Mali svet in bili na pogovoru z ravnateljico, ki je energična oseba in izkušena strokovnjakinja. Jaslični oddelki naj bi imeli 8-12 otrok in dve vzgojiteljici; individualen pristop pri otrocih; upoštevanje želja otrok pri prehrani, številne dodatne aktivnosti itn. Res je to, da so še na začetku svojega delovanja, saj ni niti leto dni od odprtja vrtca. Vrtec predvideva vključitev otrok tujih družin; predvsem angleško govorečih in bi tako omogočili tudi našim otrokom lažje učenje tujega jezika. Župan je obljubil subvencioniranje cene jasličnega oddelka, za 2.starostno skupino je cena vrtca še višja ( 550 eurov) in ne bo subvencionirana.

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vrtec MALI SVET
25.5.2008 10:19:13   
pravljična
hvala za vse informacije; sama že od hčirkinega rojstva plačujem rezervacijo za ta vrtec (ki se potem obračuna pri prvem plačilu vrtca)......sem pa precej skeptična okoli prehrane oz. izvora le-te; prisegamo namreč na ekološko pridelano hrano, ki pa mi jo lahko zagotovijo le v nekem drugem vrtcu (po vsej verjetnosti so polni do leta 2015user posted image ). ...sploh ne vem kaj naj naredim, vsekakor pa ne želim plačevati 450 evrov/mesec, oni mi bodo pa otroka z nekim "šodrom" hranili....se bom še 1x pri njih oglasila pa malo bolj povprašala

(odgovor članu arci)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vrtec MALI SVET
15.6.2008 19:48:59   
mala sončnica
Pozdravljeni!

Ravnokar sem prebrala komentarje za vrtec Mali svet. Najprej hvala za nekatere pohvale, ostale stvari ki so še pripisane pa ne držijo. Prosim  vas, če vas karkoli zanima kar povprašajte in dobili boste informacije iz prve roke, kajti sem zaposlena v tem vrtcu.

Lepo pozdravljeni!


_____________________________

Očarljiv je ta otroški smeh -
povsod jamice in veselje -
tako nenavadno topel in nedolžen je.

(odgovor članu pravljična)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vrtec MALI SVET
29.6.2008 7:47:14   
pravljična
pozdravljeni,
slišala sem kar nekaj pohval......in kar me še najbolj skrbi .....čedalje več pripomb, zato imam nekaj vprašanj:
- katere dodatne aktivnosti izvajate in kdaj?
- kako pogosto so otroci na zunanjem  igrišču?
- kako velike so skupine?
- kolikokrat dnevno previjate otroke stare do 2 let?
- ali je res potrebno dnevno v vrtec nositi 2 slinčka?
- od kdaj do kdaj je vrtec odprt saj je bilo kar neaj govora o podaljšanem času?
toliko za zdaj; morda v nadaljevanju vprašam še kaj;)

(odgovor članu mala sončnica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vrtec MALI SVET
2.7.2008 16:05:22   
mala sončnica
Pozdravljeni,   Prebrala sem vaša vprašanja, zato menim, da je prav, da vam odgovorim iz prve roke... Program v našem vrtcu izvajamo po Kurikulumu za vrtce, ki je nacionalen dokument za področje predšolske vzgoje in izobraževanja. Glede na to, da se dejavnosti prepletajo in ob upoštevanju želja in interesov otrok, nikoli ne gledamo na uro, kdaj se mora ena dejavnost zaključiti in druga pričeti... Smo gibalni vrtec in večino zaposlitev izvajamo v gibanju, saj je tak način posredovanja vsebin za otroke bistveno bolj prijazen, vse zaposlitve, ki zahtevajo sedenje pri mizi pa se tudi izvajajo na tak način (likovne zaposlitve, glasbene dejavnosti, prehranjevanje..) Otroci so na igrišču vedno, ko to dopuščajo vremenske prilike, kar pomeni, da jih v dežju in megli nismo vodili ven, kot tudi pazimo, da v tej vročini izkoristimo tiste ure, ko je še znosno biti na igrišču. Ena od prednosti našega vrtca je majhno število otrok na oddelku, kar pomeni, da so naši normativi za 70 % nižji kot v javnih vrtcih. Plenic ne štejemo : kar pomeni, da posameznega otroka previjemo po potrebi, če je potrebno 5 X,  pa ga tolikokrat tudi previjemo. Če je glavna pripomba to, da je potrebno v vrtec prinesti slinček – ne dva menim, da je le-ta smešna. Vrtec ima svoje slinčke, vendar jih sedaj v času brez kurilne sezone ne moremo sproti posušiti, zato so starši z odobravanjem sprejeli prošnjo, da vsak otrok prinese v vrtec še svoj slinček. Če in ker želimo otroke navaditi na estetsko prehranjevanje, ni umestno, da bi jih tega učili z umazanimi slinčki... Naš vrtec je in bo odprt od 7.30 – 16.30 ure, kar pomeni, da je odprt 9 ur, to pa je zakonski čas, ko je predšolski otrok lahko v vrtcu. Rada bi dodala, da otrok potrebuje starše in da bivanje v vrtcu dalj kot je z zakonom določeno otroku ne naredi nobene usluge. Še to : celoten kolektiv se trudi, da so naši otroci srečni in zadovoljni, to pa so dejstva, ki jih lahko potrdijo tudi naši starši s katerimi res korektno sodelujemo in si zaupamo.   Z lepimi pozdravi

_____________________________

Očarljiv je ta otroški smeh -
povsod jamice in veselje -
tako nenavadno topel in nedolžen je.

(odgovor članu pravljična)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vrtec MALI SVET
2.7.2008 21:38:16   
arci
Mala sončnica, zanima me, glede na to, da ima vrtec Mali svet naziv Mednarodni in diplomatski vrtec, koliko tuje govorečih otrok imate( ali boste imeli) vključenih v vrtec ter koliko je skupin otrok starejših od 3 let?

(odgovor članu mala sončnica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: vrtec MALI SVET
2.7.2008 21:49:51   
pravljična
Pozdravljeni,
Kar se mene tiče ni problematično to, da je vrtec odprt 9 ur pač pa to, da se odpre šele ob 7.30. Nekateri starši začenjamo z delom ob 7.30 in bi (zaradi tega, ker se vrtec takrat šele odpira) morali začeti z delom kasneje (sploh si ne znam predstavljati kako bo to v praksi izvedljivo, če sploh!) ali pa bi otroka v vrtec  moral voziti nekdo drug)....ne vem, če sem bila dovolj razumljiva ampak zjutraj je v centru mesta precejšnja gneča in se je že nekaj ulic težko prebiti v parih minutah kaj šele prepeljati se iz enega konca mesta v drugega. Nedolgo nazaj je bil odpiralni čas še stvar dogovora....ne vem kaj se je v tem času spremenilo, bi bilo pa vsekakor zanimivo vedeti.

Kar pa se tiče vrtčevskih aktivnosti.....skratka, nudite natanko tisto kar je predpisano in nudijo tudi vsi ostali državni vrtci in ne nadstandarda, ki ga tako radi oglašujete in za katerega vam starši plačujejo. V ostalih zasebnih vrtcih je stvar precej drugačna in za 450 eurov otroku nudijo ogromno dodatnih aktivnosti.

To, da korektno sodelujete in se trudite po svojih najboljših močeh vam pa nikoli nismo oporekali......pravzaprav je to nekaj kar se pričakuje že v osnovi in ne neka dodana vrednost.

Vsekakor pa je dobro to, da zasebni vrtci v Lj rastejo kot "gobe po dežju" in da imamo starši možnost izbrati res kakovosten program, predvsem pa toplo okolje.



(odgovor članu mala sončnica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: vrtec MALI SVET
4.7.2008 10:29:44   
mala sončnica
Imamo nekaj tuje govorečih otrok in dvojezičnih otrok. V naši najstarejši skupini je 15 otrok

_____________________________

Očarljiv je ta otroški smeh -
povsod jamice in veselje -
tako nenavadno topel in nedolžen je.

(odgovor članu arci)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: vrtec MALI SVET
4.7.2008 10:30:20   
mala sončnica
Draga mamica, tudi jaz sem zelo vesela, da vrtci rastejo kot gobe po dežju, saj imate tako res veliko možnosti za vključitev svojega otroka v vrtec, ki vam odgovarja...
Če bi imeli interes za vključitev v naš vrtec, vas bi povabili na razgovor, vam predstavili vizijo, program in nadstandard tako, da vaša provokativna vprašanja in zaključki ne bi imeli teže.
Z veseljem vam sporočam, da smo polni in ne vpisujemo več tako, da je vaša skrb glede našega vrtca odveč.



_____________________________

Očarljiv je ta otroški smeh -
povsod jamice in veselje -
tako nenavadno topel in nedolžen je.

(odgovor članu mala sončnica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?