|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vrtec in spanje pri odprtih oknih
20.1.2009 16:41:21   
sonček balonček
Pozdravljene,

ker berem, da na forumu pogosto sodelujete tudi tiste, ki ste v vrtcih zaposlene, me zanima vaše mnenje. Prejšnji teden (-5 stopinj celzija), smo z družino v času spanja v vrtcu, slučajno parkirali avto blizu "našega" vrtca. Opazili smo, da so med spanjem v vseh igralnicah, razen eni, bila odprta okna. To pomeni vsa okna (cca 5-6, odvisno od igralnice), sicer na škarje, visoko, pa vendar. Vem, da otroci spijo ob oknih na ležalnikih, vem pa tudi, da hladen zrak pada k tlom, topel se pa dviga.

user posted image  je dvignilo pokrov, ker starejša hči (3 leta), obiskuje vrtec od septembra in je non stop bolana. Pred tem je dvakrat v življenju prebolela virozo, še smrkala in kašljala ni praktično nikdar prej. Pa je bila v privat varstvu, nikoli se nismo izogibali drugih otrok, tudi v trgovine in drugejavne prostore je hodila z nami. Sedaj je bolna ves čas. V decembru je bila v vrtcu 3 dni, v januarju en dan, še isti dan je dobila 40 vročine. Ta isti dan je imela popoldne telovadbo v vrtcu z user posted image . Povedal je, da so telovadili pri odprtih oknih. Po nasvetu vzgojiteljice so bili lahko oblečeni. No sedaj se že tretji teden zdravi doma. Od septembra do sedaj si je pridobila kronično vneto uho in žrelnico. Hkrati bi morala mlajša hči (1 leto) pričeti v začetku januarja z uvajanjem v isti vrtec. Zdravniki in specialist ORL nam svetuje naj izpišemo obe iz vrtca, če želimo starejši dobro. Do operacije žrelnice čez cca 3 mesece, naj bi prebolevala nič ali čim manj infektov. Lahko se ji namreč trajno okvari sluh in še kaj. Do sedaj sem mislila, da je za obolevanja krivo to, da so vrtci polni prehlajenih otrok, zdaj pa imam občutek, da jim nekdo pri tem še pomaga.

Kaj naj storimo? Ali pretiravam, ko mislim, da se pri odprtem oknu sredi zime ne spi? Meni osebno to ne bi bilo prijetno. Še nikoli mi ni padlo na misel, da bi svojega ali čigavega drugega otroka dala spat k odprtemu oknu. Če dobro pomislim, tega še poleti ne delam. Saj ne mislim, da je za pogoste infekcije pri naši pupki krivo samo to, vsekakor me je pa kar groza, da jo doma cajtam 3 tedne, da res popolnoma ozdravi in sem zato odsotna v službi, potem jo pa prvi dan ko prede dajo telovadit k odprtemu oknu in očitno tudi spat.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vrtec in spanje pri odprtih oknih
20.1.2009 16:52:33   
melanija
Te popolnoma razumem, to tudi meni ne bi bilo v redu. A ste še kakšen drugi dan preverjali, ali ste to videli samo tisti dan.

Ker meni pri našem vrtcu tudi ni prav, dogaja se čez cel dan,  v prostoru čez 25 stopinj in okna imajo odprta, da se prostor hladi. Notri pa vzojiteljica v krilu, s kratkimi rokavi in brez žab. Otroci pa v kratkih rokavih, napol nagi, ker jim je vroče. Moji začnejo kmalu hodit v vrte in sem si obljubila, da če bomo precej bolni, ker do sedaj nismo bili skoraj nič, bom naredila galamo, da se tole malo porihta.
Normalna tem. naj bi bila med 21 in 22.

Jaz na tvojem mestu bi se pogovorila z odgovornimi.
Pravijo da je recesija, pa nobeden ne špara, na kurjavi. Raje odprejo okna, kot da bi termostat znižali, pol pa staršem višajo plačilo vrtca, zaradi povečanih stroškov.

(odgovor članu sonček balonček)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vrtec in spanje pri odprtih oknih
20.1.2009 16:55:24   
sonček balonček
Tudi danes so imeli v igralnici, kamor hodi moja hči, odprta dva okna. Sedaj sem našopala mojega očeta, ki stanuje nasproti vrtca, da mi vsak dan preveri kako je z okni.

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vrtec in spanje pri odprtih oknih
20.1.2009 17:00:58   
tanjusi
no takole je , pri nas so tudi okna odprta ko grejo otroci spat, res je da niso ležalniki čisto pri oknu.
Ko se otroci začnejo zbujati pa se okna zaprejo, ker takrat začnejo hodit starši po otroke in je prepih, če pa so vrata zaprta pa ni prepiha , lahko zagotovim....


_____________________________

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu sonček balonček)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vrtec in spanje pri odprtih oknih
20.1.2009 17:04:17   
sonček balonček
Tanjusi, a ti delas v vrtcu?

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vrtec in spanje pri odprtih oknih
20.1.2009 17:08:14   
tanjusi
lahko rečem da mi je delo v vrtcu poznano, a te kaj zanima

_____________________________

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu sonček balonček)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vrtec in spanje pri odprtih oknih
20.1.2009 17:09:28   
sonček balonček
JA, zanima me, če svojega otroka bi dala spat ob odprta okna?

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vrtec in spanje pri odprtih oknih
20.1.2009 17:12:59   
tanjusi
jaz ti priporočam da se pogovoriš z vzgojiteljico , in ne vmešavaš celega sorodstva , da ti hodi okrog vrtca in gleda a so okna odprta al ne ker tako ne boš rešla problema, saj zato pa so vzgojiteljice da se pomeniš z njimi, verjemi da ne boš nič slabega nardila če se boš pomenl.

_____________________________

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu sonček balonček)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vrtec in spanje pri odprtih oknih
20.1.2009 17:19:21   
sonček balonček
Hvala Tanjusi za tvoj nasvet. Logično je, da prvi dan ko bom spet pripeljala, če bom še kdaj, svojo hči vvrtec, bom načela to temo. Moj oče ni celo sorodstvo, je najboljižji član moje družine in ga močno skrbi za njegove vnuke. Pogosto čuva moji hčeri. Pa vendar me zanima nekaj drugega - kakšno je mnenje uporabnic tega foruma glede odprtih oken?

Me pa zanima še to. Če ti je delo v vrtcu poznano, mi prosim navedi nekaj vzrokov, zakaj bi bilo dobro da je več oken hkrati odprtih, ko otroci spijo?

< Sporočilo je popravil sonček balonček -- 20.1.2009 17:20:09 >

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: vrtec in spanje pri odprtih oknih
20.1.2009 17:22:29   
Anonimen
živjo

vidim, da se tale problem velikokrat izpostvalja in mislim da je prav da sama kaj povem. Zaposlena sem v vrtcu, v jaslični skupini (starost otrok od 11 mesecev do 1 leta). igralnice so v našem vrtcu zelo majhne, poleg tega je vrtec montažno zgrajen, star prek 30 let, in se že tu pozna.
torej, v igralnici imamo 14 otrok. sedaj, v zimskem času, so ponavadi ponedeljki bolj mrzli, ker se za vikend zelo ohladi, zakurijo pa šele v ponedelejk zgodaj zjutraj. amapk mrzli pomeni 21 stopinj. potem pa pridejo mamice na vrata pa "joj, kako mate mrzlo"?!user posted image  ok, se bo segrelo. tekom dneva se igralnica s 14 otroki takooo nemogoče segreje, da ni za zdržat (cca. 24 stopinj). to pomeni, da čeprav imamo termostate naštimane na 22 stopinj, se s tem, ko smo VES dan v igralnici (polovica otrok še ne hodi, kam naj gremo z njimi?) le-ta zelo segreje. ne vem kako je drugod, me poskušamo čim v krajšem času prezraćit igralnico, ker tako suh zrak sploh ni zdrav. in seveda, ravno takrat se pelje mimo mamica, ki je brezposelna, otroka pa ima v vrtcu od zore do mraka, in vidi okno odprto. HALO, ne?
popolne pride mamica v vrtec in nas na odprto okno seveda jezno opozori. v redu gospa, ni problema, ne bomo več. Ko je ta mimica čez nekaj dni prišla popoldne po otroka, pa ni hotela v igralnico stopit, češ je fuuuul prevroče, slab zrak, smrdi po kakanju itd. torej, kako ustreči vsem?! nikakor, pa še se še tako trudiš.
ne vem kako je s tem drugod, ne poznam primerov, vem pa, da se sleherna vzgojiteljica trudi otrokom omogočit čim boljše počutje in ugodno klimo. nikogar nočem zagovarjat, res ne, povem vam samo svojo izkušnjo.
tudi med spanjem imamo samo delno odprto okno, ampak par minutk, potem se vse zapre (že zarad hrupa, ker smo ob cesti). otroci se velikokrat zbudijo potni, pa mamam spet ni prav da gre otrok tak ven. ne vem če me razumete, jst vem da sm tam z veliko odogovrnostjo, in se s takimi stvarmi ne igram. torej, kaj naredit, komu ustreč? zapret radiatorje (da je vrtec star, dotrajan in montažen sem povedala zato, ker nam skoz od nekje piha, okna ne tesnijo več ok, in še 2 zunanji steni imamo-ena cela v oknih, tako da je še bolj na udaru mraza), odpreti okna za nekaj minut, nič?!user posted image
ne vem no, kako je to pri vas, verjemite da vas razumem, da vas skrbi, ampk mislim da res ni vse v tem, da je otrok bolan zaradi odprtih oken. če je 14 otrok, je težko da so vsi popolnoma zdravi. igrajo se tako da vse v usta nesejo, in smo tam. odpornost je še slabo razvita in otrok zboli. ne vem, včasih mam še sama občutek da bomo mogli postat tako sterilni kot v bolnici. ne vem pa, če nam bo še tako lepo, in bomo še sproščeni. neke meje so, in morjo bit.
lahko bi še velikoooo napisala, ampak mislim da je za zdaj dovolj.
vsekakor pa vam priporočam, da preden zaženete vik in krik, pogovorite se z vzgojiteljico, povejte ji da vam to kar ste opazili ni všeč in če se da kaj v tej smeri razmišlat in naredti. ne vem, pri nas uspeva. :)))

želim vam veliko lepih dni ob odraščanju vaših zdravih otrok.

(odgovor članu sonček balonček)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: vrtec in spanje pri odprtih oknih
20.1.2009 17:27:24   
hijenca

IZVIRNO SPOROČILO: sonček balonček

Hvala Tanjusi za tvoj nasvet. Logično je, da prvi dan ko bom spet pripeljala, če bom še kdaj, svojo hči vvrtec, bom načela to temo. Moj oče ni celo sorodstvo, je najboljižji član moje družine in ga močno skrbi za njegove vnuke. Pogosto čuva moji hčeri. Pa vendar me zanima nekaj drugega - kakšno je mnenje uporabnic tega foruma glede odprtih oken?

Me pa zanima še to. Če ti je delo v vrtcu poznano, mi prosim navedi nekaj vzrokov, zakaj bi bilo dobro da je več oken hkrati odprtih, ko otroci spijo?


Da se menja zrak v igralnici. Predstavljaj si 20 otrok v igralnici, po kosilu, zrak v igralnici ubijalski, 25 stopinj,... Infekti kar vidno letajo po zraku.

Mogoče je pretirano, da odprejo vsa okna, drugače je pa potrebno zračit. Vprašaj pediatre, zdravnike,....

_____________________________

Sonček Vid ( 8.5.2008 ob 10.36)
Sonček Jakob (4.5.2011 ob 10.43)
Sonček Filip (4.5.2011 ob 10.44)

(odgovor članu sonček balonček)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: vrtec in spanje pri odprtih oknih
20.1.2009 17:33:30   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: *rebecca*

, ravno takrat se pelje mimo mamica, ki je brezposelna, otroka pa ima v vrtcu od zore do mraka, in vidi okno odprto. HALO, ne?



rebecca....ti, ti.....user posted image

upam, da diskriminiranja ne prenašaš na otroke, ki jih pomagaš vzgajati.....

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: vrtec in spanje pri odprtih oknih
20.1.2009 17:34:03   
sonček balonček
Se strinjam s povedanim, ampak v našem primeru je bilo prejšnji teden okno odprto celi dve uri, med spanjem, potem pa ne vem kdaj so ga zaprli, ker smo šli domov. Kolikor vem, naj bi se zračilo med tem, ko so otroci zunaj. V našem vrtcu pridejo na kosilo, potem ko so bili zunaj, pojedo in gredo spat.

Smili se mi mala, ki je kar naprej bolana. Od cele zime ni imela nič. Malo se mi tudi gabi, da plačujem 250 EUR za malo, je pa pretežen del dneva v dotrajanem objektu, kjer je lahko edini izgovor za zračenje oken med spanjem otrok, slaba regulacija ogrevanja. Itak je pa pretežno doma, posledično sem jaz v bolniški in zaslužim manj, plačam pa isto. V katerem veku živimo? Mogoče je to tudi zato, ker smo starši tiho in smo priliznjeno tiho, ker smo bili blagoslovljeni s prostim mestom v vrtcu.

(odgovor članu hijenca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: vrtec in spanje pri odprtih oknih
20.1.2009 17:35:41   
rija
in če odgovorim še na prvotno zastavljeno vprašanje:

je kao neka teza, da se prostor kompletno prezrači v 3 minutah....torej ne vidim razloga, da je 2 uri odprto okno pri -5 stopinjahuser posted image  nad glavami otrok, ki so navadno še slečeni ko spijo....

ne, meni ne bi bilo prav.

in še baba čula, baba rekla: pri nas je ena naredila halo, ker so vzgojiteljice tako luftale.....da jih je čimveč doma in majo čim manj dela....user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: vrtec in spanje pri odprtih oknih
20.1.2009 17:40:23   
sonček balonček
Hijenca, si prepričana, da imajo brezposelne mame otroke v vrtcu od jutra do zore? In kako veš, da tiste špijunirajo, kako se ravna z otroci v vrtcu. Meni nikoli ni padlo na pamet, da bi špijunirala, kako ravna bodisi privat varuška, bodisi vzgojiteljca z mojo hčerjo. KAr sem videla, sem videla slučajno. In to zato, ker sem bila na bolniški in smo parkirali avto v mestu zaradi obiska pediatrinje. Tam smo bili dve uri. Isto stanje gled eoken je bilo ob odhodu iz avta in ob prihodu v avto. Ti delaš v vrtcu?

< Sporočilo je popravil sonček balonček -- 20.1.2009 17:53:45 >

(odgovor članu sonček balonček)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: vrtec in spanje pri odprtih oknih
20.1.2009 17:44:04   
hijenca

IZVIRNO SPOROČILO: sonček balonček

Rebecca, si prepričana, da imajo brezposelne mame otroke v vrtcu od jutra do zore? In kako veš, da tiste špijunirajo, kako se ravna z otroci v vrtcu. Meni nikoli ni padlo na pamet, da bi špijunirala, kako ravna bodisi privat varuška, bodisi vzgojiteljca z mojo hčerjo. KAr sem videla, sem videla slučajno. In to zato, ker sem bila na bolniški in smo parkirali avto v mestu zaradi obiska pediatrinje. Tam smo bili dve uri. Isto stanje gled eoken je bilo ob odhodu iz avta in ob prihodu v avto. Ti delaš v vrtcu?


Nisem Rebecca, ampak lahko pritrdim, da tako je. Pa ne špijonirajo tiste, one raje cel dan na kavicah visijo.user posted image user posted image otroci pa so v vrtcu, zastonj, imajo kosilo, še kuhat jim ni treba,.....



_____________________________

Sonček Vid ( 8.5.2008 ob 10.36)
Sonček Jakob (4.5.2011 ob 10.43)
Sonček Filip (4.5.2011 ob 10.44)

(odgovor članu sonček balonček)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: vrtec in spanje pri odprtih oknih
20.1.2009 17:45:08   
sonček balonček
Se opravičujem Rebecca. Kako pa Hijenca ti veš, da visijo na kavicah, če si ti v službi? Malo preveč obtožuješ na pamet in posplošuješ. Tudi jaz imam svoje mnenje o tem, da nekatere mame, ki hodijo v službo, ne dobijo mesta v vrtcu, tiste, ki so doma, ga pa dobijo, ampak temu je kriva takšna zakonodaja. Itak pa otrok ni kriv, pogosto tudi mama ne, da nima službe. Če si ti vzgojiteljica, si nikakor za svoje otroke ne bi želela takšne vzgojiteljice, ki obtožuje, posplošuje, diskriminira. Jaz si ne upam na glas povedati, da v vrtcih "zračijo" zato, da je čim manj zdravih otrok.

Se pa tudi jaz srečujem z namigovanji varuške in vzgojiteljice, kako boga bo mala v vrtcu od jutra do mraka, tiste par dni na mesec, ko ne zboli (beri od 7:30-16:30) in da naj vendarle dobimo nekoga, ki bo prihajal ponjo prej. Kaj nimamo babice in dedkov?!?!? Za vzgojiteljice, varuške tvojega primitivnega kova, smo hudobne vse mame, ki sploh pripeljemo otroke v vrtec. Bodisi tiste s službo, bodisi tiste brez. No, bom pa še jaz nesramna.

< Sporočilo je popravil sonček balonček -- 20.1.2009 17:50:26 >

(odgovor članu hijenca)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: vrtec in spanje pri odprtih oknih
20.1.2009 17:48:22   
hijenca

IZVIRNO SPOROČILO: sonček balonček

Se opravičujem Rebecca. Kako pa ti veš, da visijo na kavicah, če si ti v službi?


Sem v porodniški user posted image . Žalostno, ampak je tak.

Jaz ti priporočam, da greš k vzgojiteljici, pa se z njo pogovoriš. Ampak iz mojih izkušenj ti povem, da tudi med počitkom je potrebno odpret okno, mogoče ne ravno vsa okna, eno do dva pa že.

_____________________________

Sonček Vid ( 8.5.2008 ob 10.36)
Sonček Jakob (4.5.2011 ob 10.43)
Sonček Filip (4.5.2011 ob 10.44)

(odgovor članu sonček balonček)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: vrtec in spanje pri odprtih oknih
20.1.2009 17:52:38   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image  Hijenica

(odgovor članu hijenca)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: vrtec in spanje pri odprtih oknih
20.1.2009 17:53:41   
Anonimen
ups user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: vrtec in spanje pri odprtih oknih
20.1.2009 17:54:50   
Anonimen
Ali pretiravam, ko mislim, da se pri odprtem oknu sredi zime ne spi? Meni osebno to ne bi bilo prijetno.


Dve uri bi bilo ziher pretiravanje, da se pa prostor prezraci, je pa vec kot normalno in zdravo.

Deset let nazaj sem sama tudi spala pri odprtem oknu, tudi pozimi, celo noc. Tako da smo ljudje razlicni user posted image . Zdaj mi vec ne pase, ker se staram.

Sicer pa od svezega zraka ni se nihce zbolel. Zboli se od bacilov v zatohlem zraku, prepiha in mraza, kar pa nekajminutno zracenje ni.

(odgovor članu sonček balonček)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: vrtec in spanje pri odprtih oknih
20.1.2009 18:00:07   
hijenca

IZVIRNO SPOROČILO: sonček balonček

Se opravičujem Rebecca. Kako pa Hijenca ti veš, da visijo na kavicah, če si ti v službi? Malo preveč obtožuješ na pamet in posplošuješ. Tudi jaz imam svoje mnenje o tem, da nekatere mame, ki hodijo v službo, ne dobijo mesta v vrtcu, tiste, ki so doma, ga pa dobijo, ampak temu je kriva takšna zakonodaja. Itak pa otrok ni kriv, pogosto tudi mama ne, da nima službe. Če si ti vzgojiteljica, si nikakor za svoje otroke ne bi želela takšne vzgojiteljice, ki obtožuje, posplošuje, diskriminira. Jaz si ne upam na glas povedati, da v vrtcih "zračijo" zato, da je čim manj zdravih otrok. Tega pa nisem jaz rekla,

Se pa tudi jaz srečujem z namigovanji varuške in vzgojiteljice, kako boga bo mala v vrtcu od jutra do mraka, tiste par dni na mesec, ko ne zboli (beri od 7:30-16:30) in da naj vendarle dobimo nekoga, ki bo prihajal ponjo prej. Kaj nimamo babice in dedkov?!?!? Za vzgojiteljice, varuške tvojega primitivnega kova, smo hudobne vse mame, ki sploh pripeljemo otroke v vrtec. Bodisi tiste s službo, bodisi tiste brez. No, bom pa še jaz nesramna.



Opa, opa. Jaz sploh nisem bila nesramna. Pa primitivna tudi ne. Si sama napisala, kdo je bil nesramen. user posted image user posted image

_____________________________

Sonček Vid ( 8.5.2008 ob 10.36)
Sonček Jakob (4.5.2011 ob 10.43)
Sonček Filip (4.5.2011 ob 10.44)

(odgovor članu sonček balonček)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: vrtec in spanje pri odprtih oknih
20.1.2009 18:02:19   
Anonimen
sonček balonček, ja, prepičana sem da ima (bom govorila v mojem primeru) mamica otroka v vrtcu od zore do mraka. in ja, prepričana sem, da špijunira (vidijo jo tudi drugi ljudje). poznam jo dobro, imam sedaj njenega 2 otroka, in pri prvem ni blo nič bolš. ko so bili že večji in smo šli nasprehod po mestu, smo sleherni dan naleteli nanjo. druzga dela pač najbrž nima.
sicer pa verjamem da tebi špijuniranje nebi padlo na pamet, in HB da je tako, enim pa je očitno to preživljanje prostega časa.
dejstvo je, da je potrebno prostor prezračit, vednar v vrtcu niso (žal?) omogočene vse komoditete kot doma. jst sm tolk odogovrna sama do sebe in "mojih" otročičkov, ki so mi zaupani v varsto, da jim želim omogočit dobro počutje, da se imajo lepo in radi prihajajo v vrtec.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: vrtec in spanje pri odprtih oknih
20.1.2009 18:06:17   
sonček balonček
Rebecca, ti verjamem, da znaš ločit to kar te moti pri mami od otroka in da se pri tebi vsi dobro počutijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: vrtec in spanje pri odprtih oknih
20.1.2009 18:11:02   
Anonimen
pa še to.nč bat da zganjamo potem "teror" nad tem otrokom, ki ima tako mamico. niti najmanj. ta otrok je tak bonbonček, cukerček...zelo priden,...sploh in oh. z njim res nimamo nobenih težav. sicer pa nimam nič proti mamicam, ki nimajo službe.to je njihova volja oz. rezultat situacije. razumem vse to. verjamem tudi, da presneto prija, da gre otrok v vrtec, ti pa si vzameš čas zase, kaj postoriš. Hvala bogu da obstaja ta možnost. drgače pa je v primeru ki sem ga opisala. toliko

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?