|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vse ostalo, potem pa šola...
28.7.2006 22:46:59   
Anonimen
mene pa neki zanima.
H kolikim krožkom in izvenšolskim dejavnostim imate vpisane tamaučke. Koliko časa jim to pobere in koliko se vam to zdi da je pomebno za otrokov razvoj, vključevanje v družbo in v končni fazi v vaše zadovoljstvo.

Koliko tega se vam zdi preveč in kdaj oz. kje je meja, kjer ste pripravljene reči: 'ne, dovolj je'?
Kako vse te dejavnosti vplivajo na šolo pz. na vaš čas preživet z otrokom.
Kdaj se vam zdi sprejemljivo da vpišete otroka k tem dejavnostim, pri katerih letih in koliko se same angažirate pri teh dejavnostih.

Zakaj to vprašanje. Ker sem enkrat nekje poslušala dve mamici, ki sta si razlagali kam vse hodijo otroci. In po krajši analizi sem ugotovila, da imata tadva otroka frej cca. kake tri ure na dan. Balet, gimnastika, glasbena šola, plavanje, kotalkanje....mene je zvijalo, kaj šele otroka. Pa enkrat je ena kolegica razlagala da je imela v razredu (2r) otroka ki je bil nonstop brez naloge, ker je stalno na nekih izvenšolskih dejavnostih visel. Ko je opozorila mamo da je otrok brez nalog je le ta gladko in brez pomišljanja rekla, da otrok nima časa za šolo...user posted image . Vedno sem mislila, da je pa ja šola primarna obveza otroka (vsaj v našem kulturnem okolju).

Kakšno mesto imajo te dejavnosti v življenju vašega tamaučka.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vse ostalo, potem pa šola...
28.7.2006 23:45:50   
Gina
Meni se zdi, da v večini primerov ni čisto tako. No, mislim da večina otrok nima tako ogromno obveznosti. Se pa najde sem in tja kakšen, ki pa nima časa za nič, vendar so res redki. Saj itak otrok ne zmore več in starši ugotovijo, da to nima smisla. Se mi zdi da še vedno veliko otrok pa nima čisto nič obveznosti, mogoče le šolo, pa še tista jim je odveč.user posted image no ja, komu pa ni, pravzaprav...

Meni se zdi smiselno, da se otrok ukvarja z nečim iz več vidikov. Kot prvo, nekaj več zna, kar mu bo razširilo obzorje ali ga razveselilo in polepšalo dan. Kot drugo se mi pa zdi, da si tako najde družbo, sploh pri kakšnem športnem krožku, kjer se bodo vrstniki lahko srečevali še leta in leta in meni je vsekakor v interesu, da vem, kje in s kom otrok je. Če mu bo dolgčas, ker nič ne počne cele dneve (in sploh fantov takih poznam ogromno, ki visijo samo in edino na računalniku in nimajo družbe, ker jih nihče nikoli ni kam malo porinil, znajdejo se pa sami ne, niti jim ni v interesu), potem bom imela tudi jaz posledično problem. Če pa mu bo nekaj v zelo veliko veselje in bo tam imel še družbo, bom pa vesela zanj in on bo vesel sam s sabo.

Moji hodijo na en šport in v glasbeno. Ta mala bi hodila še na milion drugih reči, pa je že tudi poskusila več reči, pa je bila preveč utrujena, tako da je popustila pri svojih množičnih željah in se zadovolila s tem, kar ji je najljubše. Me pa zelo zelo prosi, da bi šla še k dramskemu krožku, za kar je pa res talentirana in ne vem, kaj bom naredila letos v tem smislu. Šola jima gre brez težav, imata pa pri tem določen red, takoj ko prideta domov naredita vse obveznosti. Pa peljeta psa ven. Pes je isto kot en krožek, če se malo pohecam. Otroka prisili iti ven in posledično gredo do kakega prijateljčka, peljejo psa skupaj do potoka in tam uživajo naravo 100 na uro. Pa vedno večji prijatelji so. Če pa ne bi bilo treba psa ven peljat, pa bi sedela doma in se dolgočasila. Jaz mislim, da imam še vedno dovolj časa za otroka. Imam tudi fajn delavnik, ki mi to omogoča. Pa tudi dejavnosti so ob takih časih, da se kljub temu dovolj vidimo in pogovarjamo, pa pocrkljamo. Jaz mislim, da so otroci, ki imajo nekaj dejavnosti bolj delavni in da lažje delajo v šoli, ker bolj resno vzamejo vse skupaj, predvsem se pa znajo boljše organizirat. user posted image  

Kdaj je nečesa preveč? Pojma nimam. Vsak ve zase in za svoje otroke, koliko zmorejo, ne da bi bilo preveč. Mogoče je komu preveč 1 ura tedensko, nekomu pa 7 ur ni. Sicer pa, če logično premisliš, če pride otrok ob enih ali dveh domov, ima še 7 do 8 ur časa vsak dan, da je s starši + cel vikend. Če ima od tega tudi vsak dan uro dejavnosti, mu ostane 6 ur dnevno za vse ostalo + cel vikend. To pa ni tako zelo malo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vse ostalo, potem pa šola...
29.7.2006 17:29:45   
Anonimen
Hodila sem k vsem krožkom oz. dejavnostim, ki so me zanimale in za katere je bila še prosta ura. Starši me niso niti silili niti omejevali.

Z današnjega (mojega) vidika se mi to zdi dobro.
Bila sem zaposlena in je za "neumnosti" ostalo malo časa.
Morala sem se organizirat.
V življenju se je dogajalo še kaj drugega kot šola.
Mogoče sem se česa naučila.

Ne vem pa, zakaj bi straši otroke silili v nekaj. Se mi zdi, da je veliko otrok radovednih že samih po sebi in sposobnih izbrati "svoje" dejavnosti brez prisile oz. odločitve staršev.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vse ostalo, potem pa šola...
29.7.2006 17:58:32   
Anonimen
Se strinjam z Gino. Fino je, če skupaj z otrokom najdemo nekaj, kar ga zanima in tistega se je treba potem držat, tudi če kdaj nastane kriza. Ne silit v nekaj, kar mu ni všeč, ampak ugotoviti, kaj mu leži in tisto naj potem počne. Tudi jaz mislim Tiborja dati v kakšen šport in v glasbeno bi tudi poskusili, kako bo šlo. Res, najhuje je gledati otroka, ki se dolgočasi, vse mu je brez veze, nič se mu ne ljubi in po cele dneve prebulji v televizor in računalnik. Upam, da pri nas en bo tako.
Vem pa iz prakse, da manj ko imaš časa, bolj se zorganiziraš in več narediš. Nimaš časa stvari odlašat. Kako gre meni na živce stavek: Ja, saj bom (kao enkrat že).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vse ostalo, potem pa šola...
29.7.2006 22:46:54   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Mič

V življenju se je dogajalo še kaj drugega kot šola.


No, tole sem vsekakor pozabila napisat, pa se mi zdi zelo važna stvar. Dandanašnji je šola še veliko bolj nadležna kot je bila v naših časih in grozno je, če človek nima nič drugega, kot samo šolske obveznosti. Če ima pa en fajn hobi, kjer se druži s prijateljčki, pa se mu v resnici še kaj drugega dogaja kot le šola. Točno tako je, kot je splišni napisala. Vse preveč je zdolgočasenih otrok, ki jim gre po možnosti šola ful na živce, imajo probleme z njo, za dodatek pa ne počnejo ničesar drugega, da bi se vsaj tam potrjevali in bili uspešni. Življenje jim postane en sam boj za ocene+dolgčas doma.

In se tudi strinjam, da je treba včasih kakšnega otroka, ki nima sam interesa in vztrajnosti do ničesar, malo porinit kam, zato da ugotovi, da mu je tisto pa fajn. Naš ta velik si je kar naprej 3 leta zapovrstjo zmišljeval, kam bo hodil in vsake par mesecev je tisti krožek postal brez veze. potem sem vztrajala, da bo k enemu krožku pa hodil celo leto - in mu je postal ful všeč. Zdaj hodi tja že dobri dve leti in se ne bi izpisal niti slučajno. otroci so različni. Eni rabijo malo zunanje motivacije, drugi imajo dovolj močno svojo notranjo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
30.7.2006 17:00:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vse ostalo, potem pa šola...
7.8.2006 10:34:01   
Anonimen
Em, moje splošno mnenje o današnji mladini je, da imajo premalo dela in preveč prostega časa. Govorim o otrocih nad 10 let. Krožki so pa v veliko primerih eleganten način, kako se rešit preživljanja časa z otrokom.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?