|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   začudena in presenečena...
17.10.2007 20:00:54   
miškot
Živjo, na forum sem včlanjena precej na sveže in moram povedat, da sem full presenečena kolk je tukaj enega obsojanja, kritike in soljenja pameti. Na primer, sama sem v temi požrešnost vprašala ali je adaptiranega mleka lahko preveč ali je kot pri dojenju, da otrok je kolikor hoče, vprašala sem še kolikšna naj bo doza in kolikokrat na dan glede na to, da se še vedno dojiva na tri ure po dvajset minut.
In na moje preprosto vprašanje se je sprožil napad, da se samo izgovarjam, ker v resnici nočem več dojit in da otroko forsiram urnik hranjenja....zdaj pa vidim še Paštetino temo o tem, kakšna naj bi po njenem bila mamica....ne vem, jst dojim tudi po3x na noč in sem torej po njenem dobra mati ampak obenem pa razumem vse mamice, ki bi z veseljem izvedle kak trik in se vsaj enkrat pošteno naspale. Naš je imel prve dva meseca (dokler nismo dodajali) grozne krče celo noč in lahko povem, da je sedaj, ko krčev ni in sem dobre volje in naspana tudi on boljše volje, ker se z njim ukvarjam čisto drugače kot prej. Mooj point je ta, da se morajo tudi mamice dobro počutit in biti spočite, da so čez dan boljše mamice. In če katera to doseže s prehodom na flaško, se mi zdi čis
to v redu in zarad tega še ni slaba mati.

V glavnem - očitno tale forum ni namenjen samo medsebojni pomoči in podpori ampak moraš očitno od hudiča pazit kaj vprašaš in na kakšen način, da nisi deležen napada vesoljne Slovenije idealnih mater.

In to me zelo jezi......
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: začudena in presenečena...
17.10.2007 20:02:31   
Raho
Kaj ti naj napišem?

DOBRODOŠLAuser posted image

(odgovor članu miškot)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: začudena in presenečena...
17.10.2007 20:05:53   
Anonimen
Verjemi, da je na forumu lahko vsak popoln. V realnem življenju je pa lahko čisto kontra.
Preberi moj podpis.user posted image

(odgovor članu miškot)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: začudena in presenečena...
17.10.2007 20:17:10   
Anonimen
Na celi RR velja nenapisano (pa zame tud neslavno) pravilo "Bolj pljuvaš po drugem,raje te imajo!".Žal.Tud mene to moti.

Lepo bodi....in dobrodošla na forumu!user posted image

(odgovor članu miškot)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: začudena in presenečena...
17.10.2007 20:23:11   
MiRaNi
Tudi jaz sem še bolj med svežimi in vsak dan bolj opažam, da je ''napadov'' vsak dan več, še posebej pri temah o dojenju.

Zdaj se bo sigurno kakšna našla, ki bo napisala : a nimamo pravice do svojega mnenja, če nočeš drugega nasveta ne sprašuj, itd. Ampak mislim, da se lahko nasvet pove tudi na drugačen način.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: začudena in presenečena...
17.10.2007 20:30:23   
ELA06
Na forumu bi moralo biti NOVO PRAVILO:
ČE NE MOREŠ ČLOVEKU POMAGATI, GA PUSTI PRI MIRU!
čE NIMAŠ PRIJAZNE BESEDE, BODI TIHO IN GA PUSTI PRI MIRU!
ČE SE ŽELIŠ KREGAT, SI NAJDI MOŽA/PARTNERJA! user posted image

LP, mene to že kar vse zabava...zdej ko sem paštetki napisala svoje. Od danes naprej se JAZ DRŽIM zgoraj napisanih načel.
KDO JE Z MANO?

_____________________________

http://ela1.moj-album.com

(odgovor članu MiRaNi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: začudena in presenečena...
17.10.2007 20:41:40   
srursa

IZVIRNO SPOROČILO: miškot


Mooj point je ta, da se morajo tudi mamice dobro počutit in biti spočite, da so čez dan boljše mamice. In če katera to doseže s prehodom na flaško, se mi zdi čis
to v redu in zarad tega še ni slaba mati.




user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu miškot)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: začudena in presenečena...
17.10.2007 21:24:02   
MiRaNi
Moram pa še dodati, da sem se vseeno (kljub nekaterim) na RR veliko naučila in dobila veliko dobrih nasvetov. Ker je to moj prvi otrok sem imela veliko vprašanj.

(odgovor članu srursa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: začudena in presenečena...
17.10.2007 21:26:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: myska

Moram pa še dodati, da sem se vseeno (kljub nekaterim) na RR veliko naučila in dobila veliko dobrih nasvetov. Ker je to moj prvi otrok sem imela veliko vprašanj. 


user posted image

Kar tako naprej.

(odgovor članu MiRaNi)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: začudena in presenečena...
17.10.2007 21:35:49   
Naja30
Sem brala to temo in mislim, da so punce napisale bolj kot ne svoja mnenja. Je pač tako, da nekatere tako zelo zagovajajo dojenje, da izgleda že kot kreganje. Pa ni, so samo mnenja, sama boš itak naredila po svoje. Ker sama najbolje veš, kaj je najboljše za tvojega otroka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: začudena in presenečena...
17.10.2007 21:41:18   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: Alice in WL

Kaj ti naj napišem?

DOBRODOŠLAuser posted image

user posted image

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: začudena in presenečena...
18.10.2007 8:14:36   
poliloni
Jaz si ponavadi vse poste preberem, od nakaterih že v naprej pričakujem neuporaben odgovor, od drugih spet vedno eno in isto: Dojiti, dojiti, dojiti + paziti moraš na vsako črko kadar pišeš karkoli o živalih,... Nekatere ti pa dajo celo kakšen zelo dober odgovor, ki ti res pomaga.
Najbolje, da se čim hitreje navadiš, da ene preprosto preskočiš oz. se ne ukvarjaš z njihovimi odgovori in upaš, da bo vsaj kdo, ki ti bo znal pomagati.
Jaz pa velikokrat sploh ne dobim nobenega odgovora na temah, na katere ne moreš pametovati. Tam imam ponavadi le odgovor ali dva - ampak na moje veliko veselje mi ravno ta dva pomagata.
Pričakuj pa, da se bodo na odnosih, ljubljenčkih in dojenju vedno našle take, ki so najbolj pametne... saj če boš na tehniki kaj vprašala boš pa po vsej verjetnosti brez odgovora, na kuhajmo skupaj boš pa lačna, ker imajo dobre recepteuser posted image


Na splošno se imamo pa kar fino, pa še veliko novih stvari izveš, tako da DOBRODOŠLA!


_____________________________

(\__/)
(='.'=)
(")_(")

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: začudena in presenečena...
18.10.2007 8:22:27   
Anonimen
Dobrodošla.

Ja, tako je na forumu. Želiš nasvet, dobiš kritike. Treba se je navaditi na to, ker so tudi nekatere res dobre in ti pomagajo. In zaradi tega sem še vedno tukaj, če pa kdo kaj kritizira, me boli djoka, sama sem rodila sina, in sama ga bom vzgojila, in sama se odločim, če bom dojila ali ne. Konec koncev je le to pomembno, da je otrok nasmejan in sit.

Delaj po svojem občutku, za kritiziranje se pa sploh ne sekiraj, ni vredno.

Kamorkoli boš pisala, vedno bo kritika, ali le od ene uporabnice, ali od večina.

(odgovor članu poliloni)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: začudena in presenečena...
18.10.2007 8:28:54   
nuala
Uh, jaz tvojega vprašanja sicer nisem videla, bi ti pa poskušala normalno odgovoriti, če bi ga ( čeprav se za količine ne spomnim več ).

Ja, na žalost so nekatere ženske prepričane, da je količina ljubezni, ki jo namenjaš svojemu otroku premo sorazmerna s številom dni dojenja.

Jaz pa sem ena tistih, ki je pri drugem otroku v porodnišnicop pretihotapila prekuhano vodo in adaptirano mleko, da sva se po slabih dveh dneh rešila cirkusa in pobegnila domov.
Tega otroka imam verjetno veliko manj rada kot prvega, pri katerem sem poskušala dojiti, in poskušala in poskušala... da sva na koncu 16 dni ostala v porodnišnici in je revež komaj prišel k sebi, ko je le smel dobiti adaptirao mleko.... Se pač nisem dovolj potrudila in mi otrok najbrž ni bil na prvem mestu, ne prvič, ne drugič.

WTF, kot večkrat pravijo punce.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu miškot)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: začudena in presenečena...
18.10.2007 9:05:09   
Natali07
Miškot kaj naj ti rečem. NE SE SEKIRAT. Čeprav je to lahko rečt, težje se pa držat. Tudi sama sem malokdaj napadena: do kdaj bom pa dojila, pa koliko časa.... Sem brala tvojo temo pa nisem vedala kaj naj napišem, da ne bo še kaka pametna padla. Sama sem v začetku dojila otroka ne samo po 20 minut ampak po pol ure na eni strani in pol ure na drugi strani. je bil zelo počasen (skratka vzel si je čas da je pojedel). Ker če sem ga umaknila po 15 minutah z ene strani je bil jok, sam ni nikoli nehal jest. Ampak začuda po obeh straneh je bil vedno sit in nadaljne tri oz štiri ure ni bilo joka po hranjenu. Vse so mi govorile in pametovale, da zakaj pa toliko časa. Ja nevem ker sem čutila, da se želi počasi umiru najesti. Mama vedno najbolje ve, kaj je najboljše za otroka.No sedaj pa je samo kakih 8 minut na eni strani pa je ravno tako sit. Ampak pri meni ni samo čas problematičen ampak tudi alergije. Malček je na vseživo alergičen (mleko, jajce, krompir, polenta, prosena kaša, paradajz, paprika, malancana, jagode, breskve,..... in še in še) Tako, da imam strogo dieto in bi včasih pri njegovih skoraj 10 mesecih res najraje nehala dojiti ampak žal ne sprejema mleka za alergike (razen skritega v kakem mlečnem rižu) Tako, da zadnje čase neprestano dobivam komentarje še posebno od tistih ki nimajo otrok ali pa težav s svojimi otroki: Ja zakaj zaboga pa še dojiš. Najraje preslišim, ker jaz vem kaj je najbolje za mojega otropka in da ga ne mislim stradati samo zato, da bom jaz lahko vse povrsti jedla, ker moj malček že sedaj ne pridobiva veliko na teži. Še nima 8 kg (pri skoraj 10 mesecih) pa se je rodil z dobrimi 4 kg. Adaptirano mleko pa dobivamo na recept, tako da bi res z veseljem prešaltala na prilagojeno mleko ampak žal ne gre. Tako, da se vsaka mama sama odloči kaj je najbolje za njenega otroka ali dojenje ali flaška.
Sem se razpisala in upam, da ne bo kake hude krvi in neumesnih komentarjev.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: začudena in presenečena...
18.10.2007 9:27:14   
Natali07
Sem pozabila napisat da dokler se je moj malček samo dojil do 6 meseca je pridobival dovolj na teži. Odkar pa je še gosto hrano je pa teža problem in seveda ko se doji pri meni popije za 300ml mleka in je kar sit tam okoli 3 ure, ko pa poje gosti obrok pa tudi kake tri ure samo da mi zmaže tam od 300 do 400 g kar je kar veliko za takega otroka. Pa kljub temu ne dobiva na teži.
To sem dodala, da ne bo kakega napada, da sem mal osmojena z dojenjem.

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
18.10.2007 10:09:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Natali07)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: začudena in presenečena...
18.10.2007 18:56:43   
soncipunci
Tudi jaz sem prvič mamica in se še lovim, zato se tu in tam obrnem na forum po kakšen nasvet. zaenkrat še nimam slabe izkušnje, čeprav se lahko zgodi, da bo že tale moj pošt deležen kritik, češ da zagovarjam Paštetov kruh.
Kolikor sem jaz razumela (in se pridružujem mnenju), ni obsojala nedojenja. Preden se začne obsojanje vsevprek, bi bilo dobro še enkrat prebrati, kaj mamice resnično pišejol Nekatere punce se ne resnično ne zavedajo, da so v porodniški v prvi vrsti zato, da skrbijo za malo bitje, ki potrebuje pomoč, oporo in veliko ljubezni, da se bo privadilo na samostojno življenje. saj smo si to želele, ne?! To ne pomeni, da morajo samo dojiti, nikoli počivati, nikoli iti k frizerju, itd, se mi pa kljub temu zdi, da je vsaj prve mesece, ko se še vsi lovimo in privajamo drug drugega, otrok na prvem mestu. vsaka se pač sama odloči, ali bo dojila ali ne. Ali bo dajala AD3 kapljice ali ne. Problem je v tem, da se ene resnično odločijo, da ne bodo niti poskusile, samo zato ker je soseda imela slabe izkušnje. Poskusite, pa boste mogoče ugotovile, da je pa mogoče ravno vaš otrok eden tistih, ki ga zaradi kapljic ne zvija! Razen, če je kateri škoda časa in bi raje šla s sosedo na kavo, pa ni primerno, da otrok ravno takrat joka. mogoče bo spet katera užaljena, čeprav moj namen ni kogarkoli osebno napadati. punce, dajmo si pomagat, zato pa so forumi, da vprašamo, če ne vemo. več glav več ve. mogoče se nam bo lažje spopasti z izzivi materinstva, še posebej tistimi, ki se jih najbolj bojimo. in pri tem ne smemo pozabiti, da je vsak otroček drugačen, zato bomo njegov odziv videle le, če bomo poskusile. in ne bo nas konec, če bo nekaj joka. če je prehudo, pač ubereš drugo pot...
pa pogumno naprej!

(odgovor članu miškot)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: začudena in presenečena...
18.10.2007 20:13:53   
butt3rfly
soncipunci, saj paštetka tle niti ni tema. o njenem mnenju so potekale debate na drugem naslovu, pa so temo zaprli, tko da se mi zdi najboljše, da se to več ne pogreva in se vse skup pozabi. pa brez zamereuser posted image
pač obstajajo takšni in drugačni ljudje. v primeru "napada" nekoga zarad določene teme se mi zdi najbolš to osebo ignorirat in tak pokazat neko mero zdravga razuma. sej vsi člani tle gor niso napadalni in nesramni. nekteri dajejo prav uporabne nasveteuser posted image nima se smisla sekirat in se spuščat v brezvezne besedne dvoboje, k tko nikamur ne peljejo.

(odgovor članu soncipunci)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: začudena in presenečena...
19.10.2007 12:50:18   
ašun
miškot se popolnoma strinjam s tabo. Vse preveč se obsoja. Prepričana sem, da vse mame počnejo stvari, ki so dobre za njenega otroka. Je pa tudi res, da morajo biti mame spočite, da ima otrok kaj od njih. In če je lažje ponoč dati otroku AM in če zaradi tega dlje spi tudi ok. Kaj pa smo me, da bi obsojale.

Moja punčka bo drugi teden stara 1 mesec. Po mojem mastitisu se žal ne dojiva več. Trenutno se še trudim in si izčpavam mleko ampak mojega mleka je vedno manj. V tem trenutku ga imam samo za 2 obroka dnevno. Ker sem bila prepričana, da sem slaba mama, če ne bom dojila sem se full sekirala, ker ni hotela vlečt. Posledično se je mala non-stop jokala, jaz sem bila živčna in utrujena.......tako smo se matrali cel teden. Potem sem pa dala umetno mleko, mala se je najedla in vesela zaspala.

(odgovor članu miškot)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: začudena in presenečena...
19.10.2007 23:04:16   
Anonimen
Tako pač je.

Otrok prinese v življenje matere in očeta veliko sprememb. Zahteva veliko enegije, potrpljenja, spremenjenih navad, novih razumevanj.

Včasih je vsega preveč in se pokaže v prenapetem odgovoru na forumu, kritiki brez osnove, obsojanju,...karkoli že. Ker je mamica sama, ker nihče ne razume, da je to naporno, ker.....kar kaj še.

Sama gledam na takšne "izpade" tudi s te distance. Ne vem, mogoče se motim. Pač pišemo o nečem, o čemer mislimo, da smo takrat dobri.

Zato tudi "puščam" debate, da tečejo, čeprav večinoma o dveh ali treh stvareh in sproti še o tistih, ki smetijo temo. Da se sprostite, da daste iz sebe to večno ne-dojenje, da ste ponosne ali žalostne, da ste lahko takšne kot ste, nepopolne mame, skregane mame, tečne in pametne, idealne in svoje.

(odgovor članu miškot)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: začudena in presenečena...
20.10.2007 10:50:18   
Anonimen
Dobrodošla!
Osebno se smatram za nevtralno.Dva otroka nisem zmogla dolgo dojiti,sta na steklenički gor zrasla,tretjega sem dojila dve leti.
Pa še sreča,da takrat ni bilo foruma RR,no sploh ni bilo računalnikov,tako sem bila odvisna sama od sebe od svoje lastne presoje.Le enkrat mi je pediatrinja zatežila(smo v sorodu)da sem bedak,ker sem čez eno leto še dojila.
Sva se zmenile po prijateljsko:Brigaj se zase.user posted image
Ja ja,sreča,da ni bilo takrat forumov.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: začudena in presenečena...
20.10.2007 17:47:30   
kekec in mojca
IZVIRNO SPOROČILO: neva6
Ja ja,sreča,da ni bilo takrat forumov.user posted image


Neva, veš kolikokrat sama preklinjam dan, ko sem odkrila RR? Pa ne zato, ker so napadalne in ne prenesem drugega mnenja, temveč zato, ker sem tukaj izvedela PREVEČ informacij, ki me danes blazno obremenjujejo. user posted image Zato, še jaz rečem, da bi bila včasih res sreča, da ne bi bilo takšnih forumov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: začudena in presenečena...
20.10.2007 19:25:12   
lunca2
Mooj point je ta, da se morajo tudi mamice dobro počutit in biti spočite, da so čez dan boljše mamice. In če katera to doseže s prehodom na flaško, se mi zdi čis
to v redu in zarad tega še ni slaba mati.


Tud jaz se strinjam s temuser posted image user posted image user posted image

Glede dojenja, jaz sem nekaj časa dojila, potem sem morala dodajati, ker sem imela premalo mleka in nato se mi je zdelo brezveze dojiti+dodajati in sem kar prešaltala na flaško. Imel pa je tudi  grozne krče in kasneje se je ugotovila alergija na mleko.

Kakor komu odgovarja. Pa meni lahko govori kdor hoče da je treba dojiti, dojiti, dojiti, če ni mleka ga pač ni in zato nismo nič slabše matere, a je tako?




_____________________________

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu miškot)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: začudena in presenečena...
24.10.2007 10:48:25   
Ines Š.
Res je, da otrok, partner in cela okolica potrebujejo za normalno - zdravo delovanje spočito in razumno žensko. Če ti otrok histerično joka in krili z rokami, ker  mama nima dovolj mleka in je lačen - te razum kmalu zapusti in ti vidiš pred sabo samo nemočnega otroka, ki mu je treba nujno pomagati in ga nahraniti. Lahko rečem samo to .. . blagor mamam, ki imajo dovolj mlekauser posted image

Potem se ta mama odpravi na forum, da bi jo kdo potolažil in ji dal kak fin nasvet pa se raje umakneš, ker vidiš, da dohranjevanje obsojajo.

Res grozno. Meni se zdi, da tisti, ki se trudi za svojega otroka, ve kakšna odgovornost je biti mama (ali oče) in ne bo grdo obrekoval in napadal nekoga, ki se je znašel v slepi ulici. Poskušal bo biti čimbolj razumevajoč in strpen, ker je že na lastni koži spoznal kako to je in ve, kaj je on takrat potreboval.

Obsojanja sigurno ne.


(odgovor članu lunca2)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?