|
RE: za tiste, ki imate večjo razliko med otroci 16.3.2010 16:48:24
|
|
|
|
lukec
|
Itak, da obstajajo tud plusi. Tud sama, ko in če se bova odločila še za enega bom imela večjo razliko (sin je star 5 let) in mi je všeč to, da sem praktično pet let posvetila njemu in se z njim ukvarjala na polno. Vem sicer, da mu bo potem težje to pozornost delit, ampak, tko je so + in so -. Med kolegičinim fantkom in punčko je sedem let razlike in meni je to super. Sem sicer povsem proti, da bi odgovornost za mlajše prelagali na starejše otroke, ampak pride pa večkrat prav, da je starejši že toliko star, da lahko za kakšno minuto pogleda na mlajšega, čuva voziček, prime torbo ... Ker je kolegica še v porodniški, se dopoldan, ko je sin v šoli posveča punčki, popoldan, ko mala spi ali pa se z njo malo več ukvarja ati pa pomaga sinu pri šolskem delu in se posveti samo njemu, skupni čas je pa itak najlepši, ne glede na razliko v letih. To, da se bratje in sestre, med katerimi so večje razlike, ne razumejo in da se tisti, ki so manj narazen kar po defoltu bolje, je pa larifari .
|