|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zakaj sploh dodajati
12.4.2006 15:02:59   
petra.horzi
res ne razumem, če imate mleko ampak baje "ne dovolj", zakaj hočete dodajati
poskusite samo dojiti.na začetku se bo pač malo bolj pogosto dojil da bo nastajalo več mleka, potem pa se bo vse ustalilo
predstavljajte si da smo leta 1500, ko dodatkov oz. umetnega mleka še ni bilo in so mamice pač dojile
redko katera ima resnično premalo mleka ali pa sploh ne more dojiti, druge se morajo pa malo potruditi
res pa je da sem med srečnicami ki smo že takoj imele veliko mleka-moj še sedaj pri vsakem podoju izprazne samo eno dojko in mogoče zato ne razumem tega ampak če lahko matere dvojčkov ali celo več otrok hkrati lahko uspešno dojijo svoje malčke potem mislim da se res splača potruditi in ne upoštevati "nasvetov" v porodnišnici da je treba dodajati, saj tam očitno pač hočejo da začne otrok pridobivati na teži in da gre čimprej domov
jaz sem že takoj rekla v porodnišnici da nočem nobenih dodatkov, samo moje mleko in ker je imel jan zlatenico so mu ga dajali po flaški

no veliko uspehov pri dojenju saj je to, ko steče seveda nekaj najlepšega in seveda najlažji način za nahranit svojega malčka
lp

_____________________________

moj sonček je že "velik fant"
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zakaj sploh dodajati
12.4.2006 15:04:08   
petra.horzi
aja pa še enkrat: vsem bi priporočila knjigo DOJENJE IN MATERINSTVO IZ SRCA, avtorice Ksenije Šoster Olmer

_____________________________

moj sonček je že "velik fant"

(odgovor članu petra.horzi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zakaj sploh dodajati
12.4.2006 15:06:54   
total
Vsaka je drugačna in vsaka ve kako bo dojila otroka,pa če je treba dodajat al pa ne,nismo vsi enaki.

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu petra.horzi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zakaj sploh dodajati
12.4.2006 15:17:39   
amy26
Dodajati je potrebno ko imaš premalo mleka in žal nimajo vse toliko mleka kot ti si pač lahko srečna da ga imaš toliko. Jaz sem začela dodajati pri 4 tednih  to pa zato ker se je moj malček v enem mesecu zredil samo 420g pa čeprav sem ga pogosto dojila.
Ne morem pustiti da mi dojenček kar tako nekaj joka sem seveda pomislila da ima krčke vendar ko sem mu vmes med dojenjem samo malo dodala je bil cel dan zelo priden. Od takrat mu še vedno dodajam sedaj od 1-2 obroka, ker mleka še vedno nimam na izvoz pa čeprav pijem čaj za dojenje, polenta, jem sezam,...
Pa še nekaj men obe joški hitro izprazni ne izprazni samo zjutraj ko recimo ne je 8 ur takrat je veliko mleka zato poje samo iz ene, drugo pa si ponavadi iztisnem in poje v naslednjem obroku in potem čez dan mu to dam ga pogosto dojim pa seveda še dodam dodatek in ko mu ga dam ga hitro poje.

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zakaj sploh dodajati
12.4.2006 15:19:53   
Naja31
Vsaka naredi tako kot misli, da je najbolje za njenega dojenčka, a ne?
In če ima mati občutek, da ima premalo mleka in je zaradi tega dojenček lačen, bo valjda začela dodajati.
Saj nobena ne začne dodajati zaradi lastnega veselja.

Jaz sem mojega sinka polno dojila 6 mesecev, zdaj je star 1 leto in ga še vedno dojim. No, upam, da se kmalu kaj odklopil user posted image  Od začetka pa nisem striktno zavračala dodatka, če ne bi steklo dojenje, pač ne bi steklo. Dve noči ga je tudi dobil, ker se je tako drl, da sem mislila, da je lačen. Pa to ni nič ogrozilo najinega nadaljnega dojenja. Moja cimra v porodnišnici pa ni dovolila, da bi otroku dali dodatek dokler ji niso tretji dan zagrozili, da ga bodo dali na infuzijo, ker je full zgubil na teži, in je potem popustila. To je bolj zaskrbljujoče kot vprašanje dodajanja.

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zakaj sploh dodajati
12.4.2006 15:24:26   
Gina
Poglej Petra, ljudje smo različni, tako kot so krave različne. Nekateri imamo srednje mnogo mleka, druge ga imajo ogromno, trejte nič. Tudi s kravami je tako. Vendar so v starih časih,leta 1500, otroci mater, ki niso bile mlekarice, umirali. Take matere so imele manj preživelih otrok in s tem manj deklic-ne mlekaric, ki bi to svojo lastnost prenašale naprej.Ampak so vseeno otroci umirali zaradi ne zadosti mleka pri mamah. Moj prvi otrok je bil ves čas lačen. Zakaj? Ker sem jaz, trapa, verjela knjigam, ki pravijo, da če neprestano dojiš, da je mleka dovolj. Ampak ga ni bilo. Žal. Potem me je pamet srečala in nisem več puščala svojih otrok lačnih. Začela sem dodajat. Še vedno sem dojila čez cel dan, zvečer pa so pritekle tri kapljice, pa konec. Otrok je tulil. Dala sem mu dodatek, ko ni več teklo pri meni. POnoče sem parkrat vstala in si stiskala mleko, medtem, ko je otrok spal, da bi ja ustvarila še več mleka. Kar dosti mesecev sem to počela. Matr sem bila neumna.Vsa moja energija, vržena v luft, zaradi tistega enega dodatka, ki bi ga še dobil, če ne bi vstajala ponoči.

Imam prijateljico, ki je tudi verjela tem nesmislom, da imajo vse matere mleko. Samo dojila je in dojila, klicala od LLL, do patronažne, zdravnice, pač vse, kar je bilo mogoče, da bi le dojila. Otrok je tako shujšal, da ga je morala vozit tehtat, ker je bilo že zaskrbljujoče. NO, še vedno se ful trudi, doji kar naprej, ampak....včasih pa rabi mali še vedno dodatek, čeprav ona joka zraven - je mislila, da knjige ne lažejo.

Zato te lepo prosim, ne ponižuj s takimi predvidevanji, da imajo vse mamice dovolj mleka, če ga hočejo imeti, množice mamic, ki smo se trudile. Več kot trudile. Dodajale smo z razlogom.

Pa četudi kakšna noče dojiti, je to njena lastna odločitev, do katere ima vso pravico. Veš, mene je dojenje bolelo. Ves čas, celo leto me je bolelo, kot da bi me mlatili, kot bi mi igle zabadali. Vsakič. Nič lepega ni v dojenju za nekatere. Ampak sem se vendarle trudila. Več kot trudila. Ampak razumem čisto vsako, ne glede na to, kako se odloči. Ima pravico do svobodne izbire.

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zakaj sploh dodajati
12.4.2006 16:14:34   
sazi
žal sem med tistimi mamicami, ki nimajo dovolj mleka - no, v bistvu ga nimam več - lahko si srečna, da ga imaš preveč, sama pa sem se trudila 1 mesec in dojila takorekoč ves čas, pa je otrok kar naprej jokal, ker je bil lačen - pa ti poslušaj svojega lačnega otroka 24 ur na dan, če lahko!
Zdaj je otrok sit, zadovoljen in vsi smo bolj zdravi, veseli in spočiti - z otrokom vred... ja in to "kljub" dodatku.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zakaj sploh dodajati
12.4.2006 16:43:53   
mimica
Ni mi jasno zakaj ne bi sprejela dodatka, če je otrok lačen. Prve tri dni po porodu nisem imela popolnoma nič mleka. Ker sem rodila s CR in je bil na intenzivni, je na srečo tam dobival hrano. Ne znam si predstavljati kaj bi bilo, če bi bil takoj pri meni, jaz pa brez mleka. No, potem sem dobila mleko, a se mali ni hotel dojit, pumpa za mleko pa mi je zatajila.Pristavila sem ga k prsim in po nasvetu sestre dojila z nastavki. Mleko je teklo, to je bilo zagotovo. Ko je prišla noč, se je mali jokal in jokal in jokal. Nič ga ni potolažilo, jest ni hotel pri meni. Na srečo pride sestra, mi da dodatek ter reče , da je otrok lačen. Povem ti, flašo je v trenutku spraznil. Ni mi bilo jasno kaj je bilo narobe. Kmalu sem ugotovil, da so se nastavki na eni strani slabo prijeli na prsi ter da je on vlekel, mleko pa teklo mimo. Začela sem si črpat mleko, mali je jedel na flaško, dojko je zavračal. Imela sem srečo, da sem imela svoje mleko, drugače bi padel dodatek. No, po dveh mesecih je mali sam začel jest pri meni in je bilo tako do 10.meseca. Pa so mi mnogi govorili, da ne bo več hotel na prsi, če mu dam flaško, ampak kaj sem hotela drugega.
Tudi mnoge mamice bi rade dojile, a žal nimajo dovolj mleka. Je pa tudi res, da včasih otroci jočejo, pa najprej pomislimo mamice na to, da so lačni in da imajo premalo mleka, v resnici pa jih muči kaj drugega.

(odgovor članu petra.horzi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zakaj sploh dodajati
12.4.2006 18:09:01   
CatJa
Ah, ja, spet jovo na novo. Gekko, kje si? Ali ni bilo zadnjič rečeno, da bodo miljonkrat ponavljane teme brisane? Ta še prav posebej smrdi po (ponovnem) posiljevanju mamic s premalo mleka.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu petra.horzi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zakaj sploh dodajati
12.4.2006 18:55:26   
mia-2
Petra kaj pa če otrok noče vlečt?!Našmu mu ni potegnal na noben način.Mleka sem mela dost-tko da sem še hud mastitis fasala.Hvalabogu da tebi gre dojenje-jest bi ga tud rajš dojila kot kupovala drago mleko.

(odgovor članu petra.horzi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zakaj sploh dodajati
12.4.2006 19:12:49   
CIPRESA
Knjige in teorija privedejo nekatere tako daleč da fašejo poporodno depresijo ker enostavno ne gre vse tako kot so si v knjigi prebrale. Meni prej kot dodajanje ne gre v glavo to kako verjeti neki teoriji in se na smrt mučiti do krvi če na lastne oči in s svojim razumom vidiš da enostavno ne greuser posted image



_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu mia-2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: zakaj sploh dodajati
12.4.2006 19:18:14   
petja
Mene pa zanima, ali ti je res tako dolgčas, da moraš težit s temo??? Milijonkrat že obdelano, pa kot da ni dovolj, da ima mnogo mamic, ki dodajajo, slabo vest že brez teh postov ... Ker itak je dojenje naj naj naj, a ne???

Ene ste pa res težke! Ti se lepo drži dojenja še naprej in pusti ostale mame, da delajo tako, kot hočejo.

Pa da ne bo pomote - jaz dojim! Pa mi gre še vseeno na živce brati take neumnosti!

_____________________________

Lp, petja

(odgovor članu petra.horzi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: zakaj sploh dodajati
12.4.2006 20:03:08   
petra.horzi
jz se vsem opravičujem, najbrž sem res narobe zastavla in me niste razumele :/
nism mislnla da če res nimaš mleka ne smeš dodajat al pa kej
hvalabogu da ne pustite svojih otrok lačnih
sam me je razjezil k dve kolegici dodajata zato, ker so jima v porodnišnici vbil v glavo da morata dojit 10-15 min na vsaki strani in če je otrok še lačen pol dodajat in se nista niti potrudle da bi blo več mleka, pa sta si obe želele dojit, sam ker so jima to pač tupili v glavo in sta to počeli
ena sedaj še vedno doji eni pa je mleko presahnilo
res se opravičujem tistim ki se ful trudijo pa ne rata, vem da tudi to je, nisem mislila sploh nobene nč napadat in tud vem da je stvar vsake podsebej če bo dojila ali ne in tud nikol ne težim tistim ki nočejo dojit da bi morale, saj bi blo brez veze
to sm hotla povedat da ne smejo nekatere takoj obupat, ampak se splača potrudit in res vsaka čast tistim ki ste kljub bolečinam še naprej dojile k je mene prva dva mesca tud tok bolel k da bi me z iglami zbadal, zdej me pa hvalabogu ne več in z užitkom dojim
tko da ne mi zamert k sm mal čudn zastavla vse skupi:)

_____________________________

moj sonček je že "velik fant"

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: zakaj sploh dodajati
12.4.2006 20:11:57   
SašaR
Jaz ti povem moj primer. Zjutraj imam mleka preveč zato ga izbrizgam a naj delam in jo pristavljam kolikor hočem, mi ga zvečer zmanjka. Mala se oglasi skoraj na eno uro ali uro in pol vsak večer (nekje od 16 ure dalje). In kaj naj. Kljub pristavljanju mleka ni ob tej uri. Dokler imam jutranje mleko dobi moje, ko ga zmanjka dobi dodatek. Saj ne more iti lačna spat.

_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu petra.horzi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: zakaj sploh dodajati
12.4.2006 20:15:02   
Grascakinja
Gina, stoje ploskam!

Tole s kravami popolnoma drži. Ker tudi naša 2 telička imamo na dodatku, saj krava ne zmore proizvesti dovolj mleka. In to sploh ni tako redka stvar, da mamice ne morejo dojiti - ker je v živalskem svetu enako. Samo mladiči bi poginili - in naši otroci tudi. 

Zato hvala bogu za dodatke, da so naši otroci lahko siti  in ne vlečejo praznih jošk.

Najraje pametujejo tiste, ki jim dojenje laufa ko namazano ali pa tiste, ki so vztrajale do nezavesti in bolečin in zdaj privoščijo še ostalim, da bi šle čez isti mater.

Vsaka naj se sama odloči.

In res je blo že dovolj moraliziranja na to temo. Ko samo pomislim, čez kake travme sem šla, ko nisem bila sposobna polno dojiti, ker mi je kup pametnih trkalo na vest.
Naslednjo rundo gre škatla Hippa z menoj v porodnišnico. Dojila bom, ampak niti slučajno se ne mislim še enkrat tako matrat in sekirat. Najprej bo moj otrok sit - al iz joške al iz flaše, vseeno, samo da bo sit, potem se bomo pa naprej pogovarjali.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: zakaj sploh dodajati
12.4.2006 20:35:06   
tipka
Petra, tudi sama sem razumela, da ne razumeš, zakaj sploh mame dodajajo, če imajo mleko.

No zdaj so ti že druge povedale, da ga v veliko primerih ni dovolj. Mislim, da se več škode naredi z dojenjem za vsako ceno, s psihičnim in fizičnim izčrpanjem mater kot z dodatkom.

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: zakaj sploh dodajati
12.4.2006 21:26:59   
urška
sej se sploh ne splača komentirati te teme....

vse to je bilo že stokrat predelano in že stokrat smo se kregale zaradi tega....

imam občutek, kot da nekdo stalno išče prepire z načenjanjem takih prežvečenih tem. in kje je zdej kakšen moderator s ključem?

odgovor na tvoje vprašanje je pa v resnici sila preprosto:
 
Zato, da otrok ni lačen!
 
Simpl, n ne? Sicer ti je pa Gina že fajn razložila zadevo. Aja pa če bi v iskalnik odtipkala dodajanje bi ti verjetno tudi kaj ven vrglo....
 
 

(odgovor članu petra.horzi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: zakaj sploh dodajati
16.4.2006 18:49:52   
Anhelo2
 
NO PETRA IN PODOBNE DOJILJE, KI JIH JE NA TEM FORUMU ŽE ZA ZNORET.

VEDNO SAMO ČITAM TE POSTE V ZVEZI Z DOJENJEM, SEDAJ PA MI JE RES POČILO, KO PA SE NEKA SPRAVI OTVORITI TEMO S TAKO BEDARIJO.

PA DA NE BO NESPORAZUMA SAMA DOJIM ŽE CELIH 9 MESECEV.  SICER SEM TUDI CEL ČAS DODAJALA ŽE IZ PORODNIŠNICE, KER SEM MLEKO DOBILA KOMAJ 5 DAN PO PORODU IN GA V PORODNIŠNICI SPLOH NISEM IMELA IN JE OTROK HUJŠAL. IN PRAV TO DODAJANJE ME JE REŠILO, DA LAHKO ŠE DANES SVOJEGA FANTA DOJIM, DA SE LEPO RAZVIJA IN RASTE.


AMPAK NAJBOLJ ME PA DVIGNE, KO SE KAKŠNO DEKLE, KI JE NOVOPEČENA MAMICA IN IMA PROBLEME, KI SMO JIH VEČINA IMELE Z DOJENJE IN ŽELI MALO TOLAŽBE IN KAKŠEN LEP NASVET ITD. VE PA ZAČNETE Z VAŠIMI POSTI V KATERIH SO ŽE STAVKI TAKO OBLIKOVANI, DA TE SLABA VEST MORA ZAČETI PEČT, SAMO MORALIZIRATE, SEVEDA NA PREFINJEN NAČIN, SPODBUDE PA NI NIČ V TEM. TAKO, DA SE V PRIHODNJE PRI TAKIH TEMAH MALO VZDRŽITE ALI PA SPLOH NE ODGOVARJAJTE - NIČ NI KORISTI SAMO SLABO DELATE!!!!!!!

SICER VAM PA JE ŽE GINA POVEDALA.

DODALA BI ŠE EDINO: ŠKODA, DA SE NISTE RODILE V SREDNJEM VEKU, DA BI VAS LAHKO KAKŠNA DVORNA DAMA NAJELA ZA DOJILJO!!!!!!!!


LP

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: zakaj sploh dodajati
16.4.2006 19:06:56   
Seven*
Petra. Mislim, da si dregnila v vroc ogenj. Tukaj gor je namrec vsaka, ki da kaksen nasvet osovrazena in znana kot, da posiljuje z dojenjem. Tako smo nekatere osovrazene, ceprav je nas namen dober in ceprav vedno znova ponavljamo, da nekatere nimajo dovolj mleka in da vcasih pac ne gre drugace, kot dodajati. Je pa res, da vcasih obstaja vprasanje "funkcionalne pismenosti" in da velika vecina vzame nasvet kot napad in vojno.

In ja. Knjiga Dojenje in materinstvo iz srca je krasna knjiga. Pa ne samo zaradi nasvetov o dojenju..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu petra.horzi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
16.4.2006 19:53:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu petra.horzi)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: zakaj sploh dodajati
18.4.2006 21:01:58   
mayflower
Jst sem mislila, da po enem mesecu sploh ne bom več mela mleka, ker kljub trudu tamali pri meni ni bil nikoli sit in mi ni preeostalo drugega kot dat flaško. A na vsaki posvetovalnici (pri 1m in 2m) sem slišala, naj že nekkrat neham s tem, dodatko. Počutla sem se ko kriminalc, ker nisem vedla kaj naredit, ko pa sem vidla da je dete zvečer še lačno. In sem na koncu raje dodala, ko pa da bi lačen zaspal. No, potem pa sem ga začela bolj pogosto dojit (sploh ni šans, da bi jedel samo na tri ure) in mi je količina mleka narasla, tako da se zdej pri 3m samo dojimo. Sem takoooo vesela. Samo mi je celotna izkušnja pokazala, kako se počutiš, ko želiš samo dojiti, pa ne gre. Vedno, ko sem mu dala flao, sem se slabo počutla.
Jst tudi poznam mame, k dojijo po 15 minut na vsaki strani, pol pa še dodajajo. Jst dojim na eni strani tolk cajta, dokler mi tamali ne pokaže, da je ziza prazna in začne protestiratuser posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: zakaj sploh dodajati
23.4.2006 22:12:42   
bini
pravijo, da če neprestano dojiš, da je mleka dovolj. Ampak ga ni bilo. Žal. Potem me je pamet srečala in nisem več puščala svojih otrok lačnih. Začela sem dodajat. Še vedno sem dojila čez cel dan, zvečer pa so pritekle tri kapljice, pa konec. Otrok je tulil. Dala sem mu dodatek, ko ni več teklo pri meni. POnoče sem parkrat vstala in si stiskala mleko, medtem, ko je otrok spal, da bi ja ustvarila še več mleka. Kar dosti mesecev sem to počela. Matr sem bila neumna.Vsa moja energija, vržena v luft, zaradi tistega enega dodatka, ki bi ga še dobil, če ne bi vstajala ponoči.


user posted image user posted image user posted image
bravo Gina - se podpišem pod vse... imam čisto enake izkušnje tudi zdaj pri drugem.. v prvo sem bila neumna, zdej sem pa bolj pametna user posted image
in petra - ne obsojaj!!! NISMO VSI ENAKI!!

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: zakaj sploh dodajati
26.4.2006 12:59:17   
petra.horzi
nobene nisem obsojala, pomoje nisi prebrala vseh postov, ker sm vmes napisala da me niste razumele
ne razumem mamic, ki imajo dovolj mleka pa dodajajo zato ker so jim v porodnišnici tako rekli in si ne dajo dopovedat da s tem otroku bolj škodijo kot koristijo.
itak da pa razumem da če mama nima dovolj mleka pa če se res trudi pa ga še kar ni da bo dala otroku dodatek, itak da ne bo pustila otroka stradat
tko da ne mislit res da koga obsojam ali kaj
napisala sem da NE RAZUMEM!

_____________________________

moj sonček je že "velik fant"

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: zakaj sploh dodajati
26.4.2006 21:14:43   
frka
Helo! Rodila sem nedonošenčka in veste da jih ne moreš dojiti Mleko sem si brizgala 1mesec in  pol, na začetku so mu dodajali ,ker jaz nisem imela mleka pol sem si brizgala in je bilo samo za podnevi ,ponoči so mu dodajali ,ker se sestra ni prelivala  iz flašk (zjutraj sem nabrizgala za 2 obroka pol za 1 pol pa za 1/2 obroka)bi bilo mogoče za cel dan. Zelo me je bolelo ,ko je moje mleko vlila v zlivalnik če ni vse pojedel pa je vedla da ne bo jaz pa sem se trudila in brizgala. Ko smo prišli domov sem mojega zaposlila 15 dni ko je bil skoz zraven naju in sva se malo dojila ko ni hotel več je šel pogret moje izbrizgano mleko ga nahranil in jaz sem si tačas brizgala za naslednji obrok si predstavljate smo samo jedli pa še po flaši je jedel pol ure.
Uspelo nama je zdaj pri 6 m še vedno dojim je najmanj dela ko je lačen mu ponudiš dojko in že je res pa je da moraš to opraviti sama pri dodajanju pa ti lahko pomaga partner kar je tudi zelo dobrodošlo!!

Vsaka stvar ima nekaj prednosti in nekaj slabosti,zato se ne sekirajte vsi bodo zrastli pa ni važno kakšno mleko pojejo!user posted image user posted image  

(odgovor članu petra.horzi)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: zakaj sploh dodajati
3.5.2006 10:23:06   
Maxica
Opisala bom svojo izkušnjo:
user posted image  je dobil drugi dan v porodnišnici zlatenico, zato je bil skoraj 24 ur pod lučko. Dali so mi črpalko za črpanje mleka, da sem si ga črpala na cca.3 ure. Ampak vemo, koliko mleka imaš drugi dan po porodu. Skorajda nič! Naj bi zato težila, naj mojemu otroku ne dajejo dodatka in ga imajo izključno na mojih kapljicah mleka? Halo?! Doma sva se kar lepo namučila s tehniko dojenja, babica, ki me je obiskovala, me je pošteno nahrulila, ker sem skoz težila, da po moje otrok dobi premalo in sem si mleko skoz črpala in mu po podoju še po flaški dajala piti. Naj bi se potem otrok prehitro navadil na flaško, ker se tam ni treba mučiti, saj samo teče.user posted image  Tako da sem se potem malo skulirala in začela nekomplicirati, mleka sem potem itak imela za izvoz. Pri cca.6 mesecih sem že zbolela za gripo in mi je mleko kar nekako usahnilo, z uvajanjem goste hrane pa še nisva začela. Zato sem v lekarni kupila adaptirano mleko, za vsak slučaj. Doma sem potem začela brati navodila in si sama pri sebi mislila - halo, bom sedaj vsako noč vstajala, ko bo otrok lačen, in vrela vodo in ga pustila čakati? Tako da sem potem kr redno in bolj pogosto pristavljala in evo, sedaj se še vedno, pri 21.mesecih, malo crkljava. Tako da jaz nikakor ne obsojam tistih, ki ne morejo dojiti, saj se mi zdi, da lažje, kot dojiti, pa res ni. Če je seveda vse ok z mamico in otrokom, ter je mleka dovolj. Vzdigneš majčko, pa je stvar opravljena.user posted image
Ne bom opisovala najinih muk z uvajanjem goste hrane. Vse bolj ugotavljam, da imajo dojeni otroci veliko več težav s sprejetjem goste hrane. Ampak sama sem zelo vesela, da sem svojega otroka lahko dojila, pa upam, da bom drugega tudi.
Če pa ne bi šlo, pa pač ne bi. Bog pomagaj. Zrasel bi gotovo, zdrav bi bil tudi ravno tako,... Tako da - tako kot smo si različni ljudje, tako so različne naše zgodbe tudi o dojenju. Leta 1500 pa, če mamice niso imele mleka, so otroku pač dajali kravje mleko! Še sedaj na nekaterih kmetijah (po preverjenih podatkih babice, ki me je obiskovala) to počno.user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu frka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Telo po porodu: Štiri resnice in ena laž
O spremembah, ki jih pusti nosečnost na telesu ženske se veliko govori. Ženske predvsem zanima, kako jih lahko omilijo o...
Otroška imena: 20 najpopularnejših herojsk...
Preverite izbor 20 najpopularnejših herojskih imen za male superjunake in superjunakinje. Ob vsakem imenu boste našli tu...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?