|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zavračanje hrane
25.2.2013 8:46:24   
Anonimen
Pozdravljene,

mojega fanta od 4meseca uvajam na gosto hrano, sedaj je star 6mesecev, imamo en cel obrok in že drugega sem počasi uvajala, da bi postal samostojen obrok, že 2tedna odklanja dojko, je lahko še tako lačen je ne bo zagrabu, mleka imam še toliko da v kašico izstisnem, kašice je imel zelo rad, nobenih problemov nismo imeli z uvajanjem, to pa je to, no glavni problem, že 3 dni zavrača vso hrano, zjutraj ko se zbudi noče jesti, sam vodo pije, to mu ponujam vsake 10minut, da mi ne bo še dehidriral, pol do 12ure nekako poje mleko po žlički ali kozarčku, flaško zavrača, čeprav sem si prve 4,5mesecv črpala in flaško še kako pozna, nato nam je dojenje steklo, torej 1 mesec dojila in nato se je pred 2tedni sam odklopu, dojke sploh ne pogleda več, do večera pa spet komaj komaj nekaj poje, spi celo noč, čez dan zaspi za počitek, vročine nima, kaka normalno, urin je vredu, je živahen, nasmejan, se igra, ima energijo, pred 1mesecem so se začeli kazati znaki rasti zobk, dva ima že zuni, zdaj ima pa še za 2 ali 3 bulice na dlesni, joka praktično nič, si pa zelo z rokico drgne, slini k nor in vse v usta nosi!

Zdaj me pa zanima, ali je možno da ker mu zobje izraščajo noče jesti? A mu naj sam hrano ponujam in če ne bo hotu ga ne silim? Kdaj me mora biti strah da premalo poje? K zdravniku nisem šla, saj je ful bolanih otrok in svetujejo da naj raje prej pokličemo preden gremo tja čakat v leglo bacilov, saj ko sem klicala in povedala so mi rekli da očitno pač manj rabi in ga naj pustim, saj otrok drugače zdrav in živahen, sam hrane noče jest lih. Zanima me če je imela katera podobne izkušnje, in kako ste ravnale?

Hvala in LP



< Sporočilo je popravil dewerlymag -- 25.2.2013 8:47:36 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zavračanje hrane
25.2.2013 9:48:40   
macamica
živjo,
naša pupa (15 mesecev), je vedno dan, dva ali tri dni odklanjala hrano, ko so ji zobki prodirali ven, takrat je odklanjala tudi stekleničko z mlekom, kašice, sadje, skratka vse, le pila je vodo ali čaj. Pa mi imela nikoli vročine, le ponoči bi se igrala, namesto spala. Ko pa je zobek predrl skozi dlesen, pa je vse nadoknadila, jedla vse kot prej, spala celo noč. Tako, da nič se sekirat, morda jo dlesen toliko boli, da ji ne paše nič dati v usta. Je pa to vedno, ko raste nov zobek.
Upam, da sem kaj pomagala,
l.p.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zavračanje hrane
25.2.2013 10:20:17   
Anonimen
aha, hvala, pr prvih 2 zobkih tega namreč ni bilo, odklanjanja, sedaj pa k novi spet ven rinejo, ma sumila sem zobe, ampak nisem bila sigurna, če je pr tvoji pupi tako, najbrž vrjetno tud pr nas sedaj tak vzrok, in moramo počakat da zobek ven pokuka, ker gosto hrano je res lepo sprejemal, vse rad jedel, sedaj pa če 1 al dvakrat na dan kaj poje, še to komaj komaj, res vse zavrača, dobi pa velik za spiti.

(odgovor članu macamica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zavračanje hrane
4.3.2013 17:26:52   
sončicabalončica
Ne se sekirat, včasih pojejo veliko, včasih malo. Se zgodi, da že misliš, da ima pa to res rad pa naslednji dan tudi pogledati noče. Zakaj je tako...ne vem, mogoče tudi zobki, imajo pa otroci včasih obdobja, ko bolj malo jedo.
Ne silit, saj hitro nadoknadijo. Važno, da pije in da je zadovoljen/zadovoljna!user posted image
Tud pol kasneje, ko so večji, stari 2 in 3 leta, takrat tudi nočejo včasih jest..no, takrat se pa potem že zmišljujejo lumpi maliuser posted image

LP pa veliko sreče

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zavračanje hrane
12.3.2013 13:37:26   
Nastija
Ponavadi so krivi zobki...tudi če kaka dan kaj manj poje naslednji dan prinese notri :) Naj veliko pije

(odgovor članu sončicabalončica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?