|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zbijanje vročine
17.12.2005 13:34:44   
Ajnaa
Mi lahko katera prosim razloži kako se zbija temparatura pri dojenčkih/malčkih s kopeljo? S kakšno temparaturo začet, na koliko časa zniževat temp. vode, a ga celega položim v kopel ali samo ude, ...Potem ga verjetno tudi ne smem preveč oblečt, da se ne pregreje? V kolikem času naj bi temp. padla? Kaj pa ponoči, ga zbudim in začnem s kopeljo ali naj ga raje pustim spati?

Sicer nismo bolni, ampak toliko, da vem, ker ko bo prišlo do kakšne višje vročine (pa upam, da ne bo) od skrbi nimam časa iskati in brskat kako reagirati.

Aha, ima katera kje napisano kako ravnati v primeru vročinskih krčev, kdaj in zakaj pride do njih?
Hvala za vse!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zbijanje vročine
17.12.2005 14:50:44   
Lunca1
Do vročinskih krčev pride zaradi premalo razvitih možganov. Pojavijo se ob hitrem porastu temperature  in izgledajo kot epileptični napad. V tem primeru moraš otroka sleči in ga ohlajati, lahko ga npr. zaviješ v hladno rjuho ali kaj podobnega. Dal naj bi ga tudi ležati na bok.

kar se pa zbijanja temperature tiče, pa sem jaz moji zdaj ko je zakuhala na 39 dala samo žličko calpola. 

(odgovor članu Ajnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zbijanje vročine
17.12.2005 14:59:10   
Anonimen
Če svečka oziroma sirup ne pomaga, ga daš v banjo, ki jo napolniš z običajno tošplo vodo, tako kot pri kopanju. Potem vodo postopno še malo ohladiš, pa ne preveč, tako, da je še vedno topla, le malo bolj mlačna. V vodi pa imej otročka pač čimdlje in čimbolj, kakšnih 5 do 10 10 minut, recimo, bi po moje moralo biti dovolj. Jaz sem mojega že imela, ampak priznam, da nimam pojma, koliko čas aje to bilo. Ker je bilo joka zraven še pa še. Sploh niti slučajno nisem imela časa gledati ali misliti na uro. Zamotala sem ga pač čimdlje se je dalo.

(odgovor članu Lunca1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zbijanje vročine
17.12.2005 18:33:56   
Ro-La
Voda ne sme biti hladnejša kot 1-2 stopinje otrokove temperature. Otroka damo počasi v vodo, ki pa ga mora pokriti do ramen. Pri nogah dodajamo hladno vodo, tako da v desetih minutah ohladimo za največ deset stopinj (29-30 C). Po desetih minutah otroka vzamemo iz vode.

_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zbijanje vročine
17.12.2005 21:17:23   
Lešnik
Meni je pediatrinja svetovala, da naj dam dojenčka v vodo ogreto na 37 stopinj in jo postopoma ohlajujem do 33 stopinj oz. največ do 32 stopinj (pri 32 je rekla, da že dergeta). Vodo ohlajaš postopoma oz. dolivaš hladno s kozarčkom. Ne vem, če to drži ampak zdi se mi, da lahko s kopeljo ohlajaš 10 min.

Moj otrok je imel enkrat do sedaj vročino in kopeli nisem uporabila, ker sem vročino uspešno znižala s svečkami. Le ponoči sem klicala dežurnega, ker je vročina kar hitro narastla po uporabi svečke pa je rekel, da naj ga pustim spati. In bilo je vse v redu. Vročino je imel 39 ali manj. Je pa najbrž odviso od primera do primera.

Ko boš imela tak problem z vročino, in če se tisti hip ne boš spomnila točno kako in kaj predlagam, da kar pokličeš v zdravstveni dom in vprašaš.

(odgovor članu Ajnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zbijanje vročine
17.12.2005 22:11:00   
babylove
Po novejših raziskavah se metoda zbijanja vročine s kopeljo naj ne bi več uporabljala (to je bilo lani pri nas po osrednejm tv dnevniku). Ostale metode:- znižanje temperature v prostoru- lahno oblačenje, odkrivanje (oz. 'nepokrivanje')- hidriranje- ležanje in spanje na hrbtu- paracetamol in ostala zdravila

(odgovor članu Ajnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zbijanje vročine
19.12.2005 15:24:33   
lelaval
Kot je opisala splišni, pa prostor naj bo malo bolj zagret in ga še malo pustiš nageca, preden ga oblečeš. Potem pa mu oblečeš samo sp. majčko in pižamico ter pokriješ s tanjšo koco. Če je v stanovanju fejst toplo, pa nič ne pokrivaš. Jaz sem malo starejšim otrokom tako zbijala  vročino, dojenčkom pa navadno pomaga svečka.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zbijanje vročine
19.12.2005 22:09:41   
mirjanajelenko
NŠE BABICE SO  ZBIJALE VROČINO NA TA NAČIN KROMPIR SROV OLUPIŠ TER NAREŽEŠ MALO BOLJ NA DEBELO KOT ČIPSS (SROV KROMPIR) TER GA OVIJEŠ OKROG NOGIC TER PUSTIŠ NEKAJ ČASA POSTOPEK PONAVLJAŠ
MOJ BRAT JE IMEL 1,5 LETO STAR 28,5 VROČINO PA SMO MU JO ZBILI NA 37, DVAKRAT SMO POSTOPEK PONOVILI, ČE NE PADE  VROČINA V NEKAJ URAH PA MORA K ZDRAVNIKU
SMEŠNO TODA RESNIČNO

BY BY


_____________________________

prvi sonček 25.11.2006 Hčerkica
[img]http://tickers.baby-gaga.com/p/dev319pr___.png[/img]

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zbijanje vročine
20.5.2015 13:21:07   
swan
sem predstavnica za naravno kozmetiko Just. Lahko me kontaktirate na ZS

(odgovor članu Ajnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zbijanje vročine
26.5.2015 21:38:57   
doberoce
Odlična naprava za spremljanje temperature:
bluetooth-pametni-termometer-za-otroke

(odgovor članu swan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?