|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zdravilec ali zdravnik?
12.12.2013 17:36:15   
Lukka
Resno me zanima vaše mnenje in to brez olepšavanja in brez ovinkov.

Že nekaj dni smo na vezi s starši majhne punčke (pet let). Res gre za moje zelo bližnje sorodnike. Pravzaprav mojo družino. Deklica ima že nekaj časa težave z anginami in dihali.
V petek sem jim predlagal, da lahko pridejo tudi k nam (svojim bi jasno plačal tudi letasko karto) in bi jo moj mož (pediater) pregledal še dodatno in naredil določene preiskave.
Včeraj, ko smo bili dogovorjeni, pa me pokličejo in pravijo, da sta se odločila, da jo peljeta k nekemu zdravilcu v Koper. user posted image
Danes kličem še mojo mami, ki pa pravi, da punčke enostavno nočeta več peljat v zdravstveni dom, temveč sta zdaj oba čisto privrženca nekih terapevtov in bosta zdaj najprej vse storila, da pomaga on.

Da ne govorim, da sem to omenil mojemu, ki pa je samo dejal, da potem naj njega ne kličeta več in da tega ne misli niti komentirat. Meni je pa težko.

Zanima me kaj bi storili vi na mojem mestu in kako bi (če bi vedeli, da od tega ne bo haska) prepričali družinico naj vendarle opusti te zadeve, če ne drugega vsaj pri otroku!?

Hvala, iskrena hvala, za vsako vaše mnenje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zdravilec ali zdravnik?
12.12.2013 18:13:13   
Cassiopeia
Nimaš kaj...sprejmeš njihovo odločitev in jo spoštuješ. Čist iskreno, meni je zdravilec veliko bolj pomagal kot zdravnik. Žalostno je, da eni mislijo, da je uradna medicina vse. Najboljše je obe kombinirati.

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zdravilec ali zdravnik?
12.12.2013 18:26:14   
Lukka
Ja, ampak bojda bi nujno potrebovala antibiotike... Tega pa zdravilec ne more dat user posted image

(odgovor članu Cassiopeia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zdravilec ali zdravnik?
12.12.2013 18:30:55   
tashq
kdo je pa rekel,da naj bi nujno rabila A?laik?
ne me narobe razumet,jaz sem drugače bolj za uradno medicino;mogoče zato,ker je do zdaj skoraj nismo potrebovali.če bi pa le-ta odpovedala,bi pa verjetno tudi jaz zavila k alternativi.tako mislim,da sta tudi starša te punčka to naredila:uradna medicina jima ni pomagala,pa sta šla drugam...
narediti pa TI ne moreš nič!

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zdravilec ali zdravnik?
12.12.2013 18:51:23   
Lukka
To je otrok in otrok mora dobit antibiotik, zato da kasneje ne bo kaj narobe... Ne vem. Nista se odločila zaradi nemoči (sicer se je vedno lepo pozdravila pri zdravniku) ampak ker jima je očitno nekaj v glavo stopila in zdaj mislita, da bodo neki šarlatani vse pozdravili.
Dokler sta onadva taka meni briga, ampak ker vem da je pa punčka poleg in bi jim res rad pomagal, pa me to boli. Samo prepričal bi jih rad na nek način... Pa ne vem kako se tega lotit.
Prosil sem moža, če bi lahko še on poklical ampak je rekel, da ni pogojev. Da ga v trenutku ko se nekdo odloči za takšne poti, ne zanima nič več!user posted image

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zdravilec ali zdravnik?
12.12.2013 19:44:41   
tashq
ja,se strinjam,naj otrok dobi A.če ga potrebuje!kaj pa je trenutno punčki,da mora dobiti A?in kdo je tako diagnozo postavil?
pa mogoče sta se odločila za alt_ernativo ravno zato,ker se ji situacija vedno ponavalja...in zdravniki delajo vedno eno in isto...ne vem,to ugibam...
ti pa žal prav veliko ne moreš storiti.prepričanega prepričati ne moreš.sploh pa na tako daljavo.bo lahko(mogoče!)nekdo,ki jima je bližje,več naredil...

< Sporočilo je popravil tashq -- 12.12.2013 19:45:42 >

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zdravilec ali zdravnik?
12.12.2013 20:16:14   
nusi
V bistvu nimaš kaj naredit, je njun otrok in onadva odločata. Je pa res, da včasih tudi alternativa pomaga - nam je, seveda v povezavi z uradno medicino, kar takole na blef si jaz ne bi upala ča je kaj resnega.
Mogoče jima lahko previdno omeniš kaj takega, da naj pač kombinirata oboje ali vsaj slišita mnenje obeh in se potem odločita. Mi smo hodili k homeopatinji en čas, ampak ona je bila zdravnica z dolgoletno prakso, ki se je začela ukvarjati s hiomeopatijo in je tudi sama znala precenit kdaj je potrebno dati na prvo mesto uradno medicino.

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zdravilec ali zdravnik?
12.12.2013 21:01:52   
josephine27
Moža lahko prepričaš recimo na ta način, da punčka ni sama kriva, če ima take starše in da sama ne more odločat o tem. Torej za njeno dobro. Pomagal bo deklici ne staršem. Mogoče ga le omehčaš. Samo ne vem, če bo vseeno lahko kaj dosegel.

Ne vem sicer kako pogoste so te angine ampak lahko ti iz lastnih izkušenj povem, da če se ponavljajo to ni prijetno ne za starše in ne za otroka. Uradna medicina prepiše antibotik, otrok se pozdravi, potem pa po enem tednu do dveh spet znova. Počasi človek obupa. Mojemu sinu so se ponavljale več kot leto ( skoraj leto in pol). Lahko rečem, da smo bili cela družina takrat psihično že čisto na koncu, saj je kljub zaščiti z antibotikom zbolel. Veliko sem prebrala o tem, poskusili smo s homeopatijo in akupunkturo pa nam žal ni pomagalo... če bi takrat slišala za čudežnega zdravilca in Kopra bi ga verjetno obiskala, Tako, da po eni streni razumem te tvoje sorodnike. Punčki želijo gotovo le najboljše. Dokler to njegovo zravljenje ne ovira uradne medicine jaz v tem ne vidim nič slabega.

_____________________________



(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zdravilec ali zdravnik?
12.12.2013 21:53:53   
saragr
Rekel si, da naj bi otrok moral dobiti antibiotike. Kateri zdravnik pa reče da otrok potrebuje antibiotike in jih ne predpiše? Jaz se ne bi mešala, naj delajo kar hočejo, lahko ti le iz lastne izkušnje rečem, da samo angina ( brez drugih bolezni ) ima svoj izvor in to je stres. In to le pri majhnih otrocih ,ker se jim organizem tako brani. Moj sin je imel angine kar naprej, in njegov pedijater ( ki je bil res človek in pol ), je rekel, naj ugotovim, kaj je tisto kar ima negativen vpliv na otroka in kakor bomo to odpravili se bomo tudi angin rešili.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zdravilec ali zdravnik?
12.12.2013 23:02:24   
Lukka
Moj mož pravi, da mora dobiti antibiotike. In ko je izvedel, da so začeli letat do zdravilcev, je dal roke stran. Ok, on res ne more veliko pomagat, ker je toliko kilometrov stran... Ampak vseeno bi jih pa lahko prepričal, če niso res že preveč prepričani v tiste njihove zdravilce...
Ne vem. Meni se pa punčka smili, pa nič ne morem. Njeno mamico sem prejle še enkrat poklical, pa pravi, da ona ne bo več otrok vlačla v zdravstvene domove, ker se ji to zdi popolnoma brez veze in ne vem kaj še... Ma čist zbluzena. Moj mož je pa tak, da če mu kdo začne s kako drugo vrsto medicine, takoj samo posmehljivo reče - ja super, potem pa jaz lahko diplomo pa magisterij pa doktorat nazaj dam, pa naj šarlatani probajo. Zanj so to vsi psiho bolniki user posted image

(odgovor članu saragr)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zdravilec ali zdravnik?
12.12.2013 23:12:40   
josephine27

IZVIRNO SPOROČILO: saragr

Rekel si, da naj bi otrok moral dobiti antibiotike. Kateri zdravnik pa reče da otrok potrebuje antibiotike in jih ne predpiše? Jaz se ne bi mešala, naj delajo kar hočejo, lahko ti le iz lastne izkušnje rečem, da samo angina ( brez drugih bolezni ) ima svoj izvor in to je stres. In to le pri majhnih otrocih ,ker se jim organizem tako brani. Moj sin je imel angine kar naprej, in njegov pedijater ( ki je bil res človek in pol ), je rekel, naj ugotovim, kaj je tisto kar ima negativen vpliv na otroka in kakor bomo to odpravili se bomo tudi angin rešili.


Vse lepo in prav samo to lahko ugotavljaš tudi več mesecev, angino pa je treba vseeno zdravit, če nočeš da ima otrok posledice takrat ko zboli. Stres pa naj bi bil tako ali tako vzrok večine bolezni. Zlasti pri tistih boleznih za katere ne vejo točno zakaj do njih pride in nimajo niti zdravil zdravniki ponavadi vedno rečejo, da je kriv stres.

_____________________________



(odgovor članu saragr)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: zdravilec ali zdravnik?
13.12.2013 8:18:01   
3jeMi
ok... dobr neki ne štekam... pa saj ni samo pediater zdravnik za otroke... saj imamo tudi specialiste....

... pa saj angine in težave z dihali so danes že kar stalna zdravstvena težav pri otrocih... torej, če se problem pojavlja dlje časa, se naj tastari spokaj do P in zahtevajo napotnice za, v tem primeru, pulmologa in za ORL... če je P ne da, ga menjaj... kje je tu težava?... precej ozkogledni so teli starši (gledano iz tega kar je Lukka napisal), kaj je še dejansko zadaj itak ne vemo... je pa res, da če imajo oni odpor do zdravnikov, ga bo imel tudi otrok in nazadnje bodo odpor imeli tudi zdravniki do njih in otroka (saj veste, kakor ti do mene, jaz do tebe)....

... se pa strinjam s stališčem Lukkovaga moža, on je uradni medicinec in to je to, če se pa nekdo odloči za pomoč neuradne medicine, pa to ni njegova stvar in ne vidim razloga, da bi on moral to na vsak način prepreči...

glede zdravilcev pa... tudi mi smo imeli podobne težave... pa so vsi takoj, pejt k unemu bioenergetiku, pa k temu homeopatu pa tja... ne, najprej bomo poskusili z uradno medicino, če tej ne bi uspelo, bi pa verjetno posegla po alternativi...

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: zdravilec ali zdravnik?
13.12.2013 8:41:22   
aprilčica07
Imam zelo podobne izkušnje kot Josephine27, sicer ne z agninami, ampak z dihalnimi stiskami pri tamali. Od prvega do drugega leta starosti sva bli dobesedno vsakih 10 dni hospitalizirani. Če je ta velik le "kinhil" se je tamala že dušila. In predno so ji predpisali" dobitno" kombinacijo zdravil je bilo za znoret. Priznam, da sem že skoraj obupala nad zdravniki. Če bi takrat vedela za kakršnega koli zdravilca, bionergetika, homeopata, karkoli, kar bi nam dalo možnost, da se bi stanje izboljšalo, se jo bi zagotovo poslužila.
Ampak na srečo se je situacija obrnila na bolše. Ob pravi kombininaciji zdravil se je stiuacija začela izboljševat. user posted image Dihalnih stisk HB nima več. user posted image

_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: zdravilec ali zdravnik?
13.12.2013 9:05:48   
tashq

IZVIRNO SPOROČILO: Lukka
Moj mož pravi, da mora dobiti antibiotike.

ni mi jasno...je pregledal to punčko ali je to rekel na daljavo?

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
13.12.2013 10:31:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tashq)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: zdravilec ali zdravnik?
13.12.2013 11:08:46   
Polona31
Lukka prvo kot prvo je to njun otrok in kaj dosti tukaj ti ne moreš, drugo pa...da ti povem svojo zgodbo. Moj mlajši sinek je imel od prve doze cepiva NON STOP vneta ušesa. Samo da se je pojavilo par kapljic nahoda so bila ušesa že vneta, tako da smo bili na AB skoraj vsakih 14 dni. Poln kufer sem imela že vsega in smo šli k homeopatu in...od takrat fantek nima več vnetih ušes, tako da...tudi alternativna medicina pomaga. Če pa je AB potreben pa...pokažejo izvidi krvi, ker ni nujno da je za vse kar se bolezenskega dogaja v telesu, kriva bakterija.

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: zdravilec ali zdravnik?
13.12.2013 11:59:51   
Najaa

IZVIRNO SPOROČILO: josephine27


Ne vem sicer kako pogoste so te angine ampak lahko ti iz lastnih izkušenj povem, da če se ponavljajo to ni prijetno ne za starše in ne za otroka. Uradna medicina prepiše antibotik, otrok se pozdravi, potem pa po enem tednu do dveh spet znova. Počasi človek obupa. Mojemu sinu so se ponavljale več kot leto ( skoraj leto in pol). Lahko rečem, da smo bili cela družina takrat psihično že čisto na koncu, saj je kljub zaščiti z antibotikom zbolel. Veliko sem prebrala o tem, poskusili smo s homeopatijo in akupunkturo pa nam žal ni pomagalo... če bi takrat slišala za čudežnega zdravilca in Kopra bi ga verjetno obiskala, Tako, da po eni streni razumem te tvoje sorodnike. Punčki želijo gotovo le najboljše. Dokler to njegovo zravljenje ne ovira uradne medicine jaz v tem ne vidim nič slabega.


Podpis.
Ko se neka bolezen vztrajno ponavlja, si lahko od skrbi že čisto blesav in izgubiš zaupanje v uradno medicino ter poskusiš vse. Greš do vsakega, za katerega si slišal, da pomaga. No, pri nas pri ponavljajočih se vnetjih ušes in anginah ni pomagalo nič drugega kakor operacija žrelnice in mandljev.
Prepričal staršev ne boš, pusti. Če bodo hoteli, bodo sami prišli do vas.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: zdravilec ali zdravnik?
14.12.2013 19:14:44   
ronja
Sem biologinja in peljem male k zdravniku, če je kaj narobe. Da takoj to rešimo, nisem proti uradni medicini;). Vendar:
- če bi se težave ves čas ponavljale, uradna medicina pa mi ne bi ponudila celostne rešitve (da se dokončno znebimo zadeve)
- ali bi morala par mesecev čakat na testiranje
- ali bi mi ponudili zelo radikalno rešitev (operacijo), za katero ne bi bila prepričana, da je nujno potrebna... bi premislila in vprašala še koga. Verjetno tudi koga brez diplome iz medicine, ki bi imel dobre reference, da je take primere že uspešno pozdravil.

Uradna medicina pri nas ne prizna veliko tehnik, ki jih drugje uradna medicina priznava. Če bi sama bila obsojena na kemoterapijo, bi se vmes postila. Ker je tudi uradna medicina dokazala, da to dobro vpliva na delež rakavega: navadnega tkiva, ki je uničeno in ker je manj stranskih učinkov. Vendar ti tega še ne smejo predpisat, ker še niso naredili dovolj obsežne študije na ljudeh, recimo. Na kemoterapijo bi pa šla. Oboje.
Če bi moji mali bili na nekaj alergični in ne bi mogla sama ugotovit, na kaj, pa bi čakala na testiranje na pediatrični, kar lahko traja 2-3 mesece, bi šla prej na bioresonanco z njimi. Škodljiva ni, velikokrat pa prav povejo. Ne verjemem, da bioresonanca zdravi, ampak če najdejo, kaj je problem, se v 2-3 mesecih stanje že zato izboljša, ker se izogibaš alergenu. Vseeno bi potem šla še tja, seveda. Oboje.

Drug primer: naša pediatrinja je fajn, ne predpisuje ab kar tako na pamet in jih vedno dam tamalim, če jih predpiše. Enkrat pa so mali zboleli pri dediju in sva jih peljala tja. Ker nisem bila prepričana, da je zdravnica vedela, da je ab nujen, ampak je tako samo mislila (ni mi znala dobro argumentirat, zakaj misli, da je okužba bakterijska in ne virusna) in ker je bilo mali na poti nazaj precej boljše, sva se odločila počakat do jutra in ji ga nisva takoj dala. Zjutraj je bila zdrava in tudi vse naslednje dni. Ab nikakor ni rabila. Čeprav bi tvoj mož na daljavo po simptomih gotovo rekel isto kot zdravica, ki jo je gledala, ona takrat ab ni rabila. Ko sem pred kratkim peljala taveliko k zdravnici, ker je imela gnojno angino, je zdravnica naredila test - ki se ga ne da naredit na daljavo;). Ona je tamalo videla, bila je 99% prepričana, ad je to to... pa vseeno je naredila test, da je bila ziher. V tem primeru nobeno torej.

Hočem rečt, da težko na daljavo oceniš, ali gre za bakterijsko ali za virusno okužbo. Tega se še v živo brez testov večinoma ne da.

Recimo meni je uradna medicina naredila kar precej sranja in dostikrat bi bilo boljše, če jih ne bi upoštevala. Zato sem zdaj precej za svojo pamet in se mi zdi pametno raziskat, kaj ti je in če je res hudo, najt vse mogoče rešitve. Se strinjam, da zdravniki, ki so te napake delali, večinoma niso bili glih najboljši, včasih pa tudi;), ampak vseeno .- tudi uradna medicina je zmotljiva. Hvalabogu, ker meni so že svašta napovedali.

PO drugi strani sta me starša po nekaj letih astme peljala k bioenergetičarki, ki mi je popolnoma pravilno povedala vse moje dotedanje hude bolezni (starša ji nista povedala, vedela je pa tudi za tiste, za katere onadva nista)... In ni hotela denarja, ker sem bila še otrok... Tako da - ni vse za v en koš metat, skratka;). Mislim, da je pri večini teh zdravilcev večinoma placebo efekt, so pa tudi tehnike, ki pomagajo in jih sčasoma tudi uradna medicina sprejme. Dostikrat pa so ti zdravilci verjetno tudi malo psihologi in mogoče pomagajo ljudem prebrodit vzroke njihovih težav.

Če strnem: sama sem za kombinacijo, za oboje, pa zraven še za zdravo pamet (ne upoštevam ne enih ne drugih, če se mi zdi, da nimajo pojma in gre zame). Na splošno ne zaupam zdravilcem, kar tako, vendar nimam apriori odpora do vsega, česar uradna medicina še ne priznava, bi razsiala. Po drugi strani ne zaupam tudi medicini 100%, ker sem imela na svoji koži čast izkusit že kar precej njihovih napak;). Oboji lahko delajo dobro in oboji lahko delajo slabo. najprej bi poiskala uradno pomoč, vendar če mi tam ne bi rešili problema, bi iskala dalje.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?