|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zgodil se je najhujši možni scenarij
12.10.2006 13:05:34   
Anonimen
Odpoved delovnega razmerja pred iztekom poskusne dobe zaradi krivde zaposlenega. Tako piše v odpovedi, v resnici seveda ni bilo tako. Moj je seveda to podpisal, kot da se stinja. Sploh ne vem, če je možna pritožba. Razlog je itak lahko karkol in itak je skoraj nemogoče dokazati, da so razlogi neutemeljeni (taki veliki firmi). V tem primeru jim ni treba plačat odpravnine, s tem so se zaščitli, ker pa je kao sam kriv, pa tud ni možno dobit denarnega nadomestila. Socialna odpade, so bili preveliki dohodki...

Ker je sicer iskan kader z več kot odličnimi referencami, služba enkrat bo (vpliv odpovedi na to... hm, po mojem zna bit celo problem), ampak lahko traja... Ob kreditu za stanovanje in ostalem, za kar si se trudil celo življenje, ne veš kaj bi. Prodat avto je kar problem. Glede prodaje stanovanja- večkrat zasledim take predloge, me obide misel, zakaj sploh bit pošten v tej fuuser posted image Sloveniji, kjer ti vsak zarihje nož v hrbet, je ja boljš it švercat avte pa mamile prodajat!!!

Mojemu so svetovali, naj si krije hrbet pri tej firmi, pa ni verjel, ker so mu zaposleni dal napačne podatke. Oziroma oseba, za katero je agentka za zaposlitev ob pogovoru nekako ugotovila, da je bila tista, ki je zaradi osebnih razlogov nekako povzročila, da se je to zgodilo. Bil je namreč huda konkurenca tej osebi, sposoben in inteligenten, ampak očitno naiven. In za realizacijo dela- ni bilo pripomb- je bila celo nadpovprečna!!! Ti, ki so že izkusili najslabše pri tej firmi, so na ta račun izgubili ogromne vsote s tožbami.

Sreča se za moške najde marsikatero delo, hočem rečt, očitno je edina rešitev trenutno neki na črno, če te ne dobijo. Mislim pa, da bo dotična oseba, ki si je to upala kmalu tud na zavodu... Glede urejanja takih stvari imamo hvala bogu precej vez.

Kolegica, ki ima firmo je rekla, da je neverjetno, kako veliko oseb jo je v zadnjem času poklicalo, da se je zgodilo na isti način. Brala sem zakone, ki naj bi bili na strani zaposlenih, ampak ko se itak vsi zanašajo na to, da je nemogoče dokazat nekatere stvari!!!

< Sporočilo je popravil Mič -- 16.10.2006 19:19:08 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zgodil se je najhujši možni scenarij
12.10.2006 13:13:47   
BLAŽIKA
Ja kako dolgo pa je potem trajala ta poskusna doba, da bi mu celo odpravnina pripadala.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zgodil se je najhujši možni scenarij
12.10.2006 13:15:18   
Naja31
Zakaj pa je podpisal?


(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zgodil se je najhujši možni scenarij
12.10.2006 13:22:15   
Anonimen
Poskusno delo itak ne more trajat po zakonu več kot 6 mesecev, je pa trajalo v tem primeru 3 mesece. Ampak po preteku te dobe ti pripada odpravnina, že naslednji dan... Po zakonu. Sicer pa nisem prepričana, ampak mislim, da je tako rekel tud odvetnik.

V glavnem kakorkoli obrneš, situacija je najhujša možna... Podlo so to naredili, čez vse meje. Se vprašaš, če je to mogoče celo pomembno vplivalo na potek tvojega življenja in ti ga uničilo. Če greš v tožbo in se dokaže krivda tebi, pol lahko po mojem še kazensko odgovarjaš. Ni šans, da prideš, če to nameravaš, še na kako pomembnejše delovno mesto, razen z vezami. In v drugo državo tud ne. V takem primeru, čeprav sem miroljubna, bi enga najraj fejst pretepla.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zgodil se je najhujši možni scenarij
12.10.2006 13:30:52   
Olivija
po moje ti ne pripada odpravninva po preteku poskusne dobe, zato pa je poskusna doba. Dejansko mi pa ni jasno zakaj je sploh podpisal. Spomnim se primera, ker smo nekomu odsvetovali podpisati tako odpoved in ima še zdaj službo. Je pa moja prijateljica vodja pravne službe in jo bom mal vprašala, ker vem, da oni na veliko dajejo odpovedi user posted image .


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zgodil se je najhujši možni scenarij
12.10.2006 13:31:36   
rija
Anonimna, danes je pač tako in s tem je treba živeti. Nista edina, ki se jima je zgodilo kaj takega...in grožnje proti tej firmi ti itak ne bodo nič pomagale pri tvojem gmotnem položaju. Potem si narediš kvečjemu slabo uslugo, oz. tvoj, ker se bo zelo hitro razvedelo, slovenija je itak en malo večji kurnik, da si nekoga prijavila in kdo si ga po potem "upal" vzeti v službo.
Sicer pa je bil na poskusnem delu in v tem času ima vsak delodajalec pravico, da te da brez utemeljitve nazaj na zavod....to je tudi bistvo poskusnega dela.


Raje to energijo usmerita nekam drugam, naprej. Za nazaj se ne splača....

Pa glede odpravnine tudi meni ni jasno: a se ta ne dobi po nekaj časa redne zaposlitve za nedoločen čas. Tole za en dan mi ni glih čisto jasno.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zgodil se je najhujši možni scenarij
12.10.2006 13:35:54   
kofetek2010
oprosti, ampak kolikor je meni znano je poskusna doba zato, da se vidi, če je sploh delavec primeren kandidat za določeno delo - če ni, pač ni in se mu lahko odpove pogodba takoj po preteku poskusne dobe ---> da bi še nagrajen bil z odpravnino? prvič slišim... user posted image

tudi delavec lahko odpove pogodbo kadarkoli v času poskusnega dela s 7 dnevnim rokom user posted image

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zgodil se je najhujši možni scenarij
12.10.2006 13:37:04   
BLAŽIKA
Odpravnina ti pripada po 10 letih neprekinjene delovne dobe v istem podjetju.

To stran malo prečitajte, imaste vse podatke, ki jih rabite.

http://www.sindikat-pergam.si/html/obveseevalec.html

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zgodil se je najhujši možni scenarij
12.10.2006 13:56:24   
tulip
Ja danes je pač tako da se vodilni kadri in tisti  'z visokim statusom' menjajo na ta način...  Če je tako kot praviš, najbrž ne bo težko dobil nove službe, res pa je da je s podpisom take odpovedi izgubil mnoge pravice iz delovnega razmerja. Pa verjetno je imel individualno pogodbo?
Ni nujno, da si za odpravnino zaposlen 10 let, verjetno ne misliva na isto, moj prijatelj tako na eno leto ali dve menja službe, ga pa oni 'nekako ' odpustijo in dobi odpravnino, s katero živi do naslednje službe. Take stvari se na takem nivoju (vodstveni kadri) navadno  izpogajajo.
Se pa strinjam, da je to, kar se mu je zgodilo, svinjarija, ampak welkome to the real cruel world....

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zgodil se je najhujši možni scenarij
12.10.2006 14:50:49   
srki
Danes se itak dela vse mimo zakonov, tudi če so le-ti napisani črno na belem. Žal je tako in to ni prav. Stopite do kakšnega odvetnika ali do kakšnega, ki se na te stvari spozna v nulo. Škoda res, da je kar takoj podpisal, ne da bi si vzel čas za premislek da bi se napisano preštudiral (če smo mu to možnost sploh dali).

Ne bom nič pametovala, upam samo, da bo tvoj mož v čim krajšem času dobil službo, ker vsi vemo, kako je, če le-to  izgubiš-štala, sploh še imaš kredite.

Srečno!

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zgodil se je najhujši možni scenarij
16.10.2006 12:06:12   
Anonimen
Hvala vsem za odgovore. V začetku je bilo grozno, ker sem se spomnila, kako je več kot eno leto iskal službo in so ga povsod odslovili zaradi predobrih referenc. Na delovna mesta za katera bi bil primeren so pa prišli v glavnem z vezami. Nekdo je celo priznal, da bo vzel bratranca, kar pa roko na srce, tudi jaz bi najprej pomagala nekomu bližnjemu. Ne vem, ali je to naključje, ampak klical je tudi njegov bivši direktor kjer je delal že kar dolgo nazaj, da bi ga nujno potreboval. Namesto njega je moral zaposlit tri inženirje, pa niso znali naredit kot on sam in oddelek je že skoraj propadel. In klicalo je še nekaj ljudi in vsi iščejo službo. Odvetnica je pa rekla, da je takih primerov ogromno. Menda na tak način odpuščajo predvsem tujci. Edina razlaga za odpustitev je, da so jih imeli za poskusne zajćke- za raziskavo trga.

Še bolj grdo se mi je pa zdelo ko sem brala, kaj so naredili z delavkami v Hoferju. So menda delale za 66k bruto polovični delovni čas, ampak z nadurami, ki niso bile plačane pa do deset ur na dan. In potem so bile odpuščene. Delavkam je težje najti službo, boge reve, ne morem verjet kam smo prišli s tem materialističnim kapitalizmom...

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?