|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zlatenica pri 6 tednih!
20.4.2005 14:23:07   
eva1
lep pozdrav!
Evo moj skratek ima se kar zlatenico:( (star bo 6 tednov), in ne izgine, ker ga dojim in mleko vsebuje nekaj,kar pac zavira, da bi se bilirobin izlocal iz telesa! No smo ze imeli kontrolo v porodnisnici, sedaj jo imamo 5.5. pa me zanim, ce ima katera kasn predlog, da ne bo tako rumenckan, da bo zlatenica izzvenela! Vem, da je nekaj mamic, k ste imele podobno izkusnjo, zato me zanima, kdaj je bilo pri vas ok-no pri vasih sonckih, pa kaj so vam svetovali!
Lp, Eva in Luka
Neposredna povezava do sporočila: 1
   zlatenica pri 6 tednih!
20.4.2005 14:51:16   
Taša
Čim več ga imej na svetlobi-naravni... Če imaš baldahin na posteljici ga odmakni da bo svetloba padala naravnost nanj...ne zapiraj okna z žaluzijami in roletami-podnevi!! Tak je bil nasvet naše patronažne!!!

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
20.4.2005 14:58:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu eva1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   zlatenica pri 6 tednih!
20.4.2005 15:12:49   
ajda11
Jaz sem bila lani točno mesec dni po porodu z hčero hospitalizirana na mariborsko pediatrijo, ker je bila Ajda še kar rumena. Iz porodnišnice sva odšli brez zlatenice, ki pa se je pojavila peti dan po porodu, ko sva že bili doma. Opazila je patronažna in tako sem tedensko hodila z njo k pediatru na pregled. Tudi "sončenje" in glukoza v čaj niso veliko pomagali, zato so se odločili za odvzem krvi. Na rezultat sem kar počakala, ker sva bili dogovorjeni, da ji prinesem izvid in takrat me je malodane kap saj je imela celokupni bilirubin v krvi 125, zgornja meja 17. Napoteni sva bili na preiskave, da se izključi morebitni telesni vzrok. Imela je vse mogoče ultrazvoke in preglede, ki so bili vsi taki kot morajo biti. Tudi meni je takrat zdravnica razložila, da pač moje mleko vsebuje nekaj, kar še sami točne ne vedo kaj in to zavira izločanje bilirubina iz krvi. Lahko sva odšli domov, odločila pa se je za terapijo "NE DOJENJA" in sicer 48 ur. V tem času je bila na Aptamilu, jaz pa sem mleko črpala. Teh dni se sicer ne spominjam rada, ker druga nisem delala, kot črpala in delala flaško, pa spet črpala in delala flaško, a razlika je bila resnično velika. Ko sem jo po treh dneh pripeljala na kontrolo ji sploh niso več jemeli krvi. Najbolj smo se vsi bali, kako bo ponovno z dojenjem, pa je zagrabila brez problema in še danes, ko bo stara 8mes. vleče kot zmešana.
Mnenja so sicer deljena. Svetovna organizacija za prehrano sicer ne podpira tega kratkoročnega odvzema dojenja, ampak naj se doji naprej, ker zlatenica, ki je posledica materinega mleka naj ne bi puščala nobenih psihofizičnih posledic.
Suzana

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   zlatenica pri 6 tednih!
20.4.2005 16:14:29   
eva1
Hvala za odgovore punce!
Ja sej ga soncimo:)- pa se mi zdi da nc ne pomaga!

Ajda11-moj ma celokupnega 209, direktnega pa 14.7! Tako da sem ze cist prec od teh pregledov, pa bolnic...ocitno bom mogla tut jaz malo prenehat z dojenjem al kaj:zmeden2:
No je pa res, da Luka lepo na tezi pridobiva, je zivahen in zdrav dojencek, sam mal rumenckan!
Upam, da bo se bo samo porihtalo!
Lp, Eva in Luka

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   zlatenica pri 6 tednih!
20.4.2005 16:43:32   
valči
Imela sem isti problem in tako kot Ajda 11,
sem mogla dojenje prekinit za 36 zame najdaljših
ur do sedaj :((.
Res so bile muke,stiskanje,dodajanje,
ker nisem imela črpalke,so se mi prsi tako razbolele,
da sem imela podpludbe in razpokane bradavice,ker nisem znala prav stiskat:(.

Zadnji dan mi je mož pomagal-zizat:ups:,
ker drugače ni šlo,hi,hi:zmeden:.

Z količino mleka sva se dva dni mučili,
pol je bilo bolje.

Glede zlatenice:
Lara je bila po enem mesecu fejst rumena,v bolnici so ji vzeli kri in je bil bilirubin visok,en hormion v mojem mleku pa je preprečeval razgradnjo le tega.

Ta prekonitev je res pomagala,
upam da tega ne boš doživljala:).
SREČNO, Valči

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   zlatenica pri 6 tednih!
20.4.2005 17:23:20   
valči
Še vrednosti napišem:

Pred prenehanjem dojenja-cel,bili.-148.6
-dir.bili.13.9

Po prenehanju-cel.bili.-98.0
-dir.bili.11.5

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   zlatenica pri 6 tednih!
20.4.2005 20:22:34   
Anja167
Meni so pa rekli, da naj ga čim več dojim, da bo ja veliko jedel in se bo na ta način bilirubin hitreje presnavljal. :zmeden:

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   zlatenica pri 6 tednih!
20.4.2005 22:16:33   
PIAF
Moj primer je bil lani čisto enak. Zdravnik mi je prekinil dojenje za 4 dni, pa ker tudi jaz nisem imela črpalke, je to ročno črpanje bila totalna muka, sploh ponoči...Groza!!! In sem drugi dan poklicala drugo zdravnico še za njeno mnenje in je rekla nadaljevat z dojenjem. Še sreča.
Mali je star zdaj 7 mesecev in ima bilirubin še vedno 85, na začetku ga je imel 176.
Pač še hodimo na kontrole....

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   zlatenica pri 6 tednih!
21.4.2005 1:56:57   
Pika10
Moj je imel zlatenico skoraj tri mesece. Redno je hodil na preglede v pediatrično kliniko in mi je pediater rekel naj ne prekinem dojenja, ker bo sama od sebe izginila. Je pa res redno samo kontroliral njegovo stanje. Ne prenehaj z dojenjem, to bi bilo butasto.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Telo po porodu: Štiri resnice in ena laž
O spremembah, ki jih pusti nosečnost na telesu ženske se veliko govori. Ženske predvsem zanima, kako jih lahko omilijo o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?