|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   znebiti se strahu
12.10.2004 22:09:11   
bada
Živjo,
Ima katera dober napotek kako se znebiti strahu pred drugim porodom? Prvič sem rodila pred štirimi leti v Ljubljani. Porod je bil dolg in boleč. Sedaj pa sama misel na porodno sobo in rojevanje me spravlja v obup. PDP je 26.11.2004
lp,
Bada.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   znebiti se strahu
12.10.2004 22:16:39   
tinka-pepa
sama sem tudi imela težek porod ki se je končal s CR, in me je stah če bi morala še enkrat rodit.pravijo da se porod od poroda razlikuje in veliko je takih ki v drugo rodi hitreje in nimajo takšnih bolečin, in da ko vidiš svojo pikico pozabiš na bolečine, ne obremenjuj se s samo bolečimo, veseli se noviga živlenja.
želim ti čim lažji porod in zdravo pikico

(odgovor članu bada)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   znebiti se strahu
12.10.2004 22:34:19   
Vera*
kaj pa če bi se v drugo odločila za porod z EA?Mogoče ti bo lažje če te je res tako strah.

(odgovor članu bada)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   znebiti se strahu
12.10.2004 22:39:33   
frutka_
Si že kaj razmišljala o EA?9nebesa
Mene je tudi bilo strah:zmeden: in sem si rekla, če bo prehudo imam to opcijo odprto in se je bom poslužila, če pa bo vse OK, pa ne. Odločila sem se za EA in menim, da je bilo pravilno. Fantek:modri: je bil kar težek, porod pa ni trajal predolgo, slabih 7 ur (odkar sem prišla v porodno pa do konca). Samo porojevanje otroka je trajalo le 3 popadke in je bil zunaj!

Morda pa se pogovri s svojo gin. in ti bo znala svetovat o kakšnih alternativah, porod čepe, ali v vodi,predihavanje popadkov na žogi...:angel:

Želim ti, da bo porod lepo potekal, ter predvsem da bosta zdrava!:sloncek:

(odgovor članu bada)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   znebiti se strahu
12.10.2004 23:30:20   
Mel
Jaz sem tud rodila samo enkrat, tko da še nimam izkušenj drugič, ampak "pravijo" da je drugič lažje. Ravno včeraj je kolegica rodila punčko in je šlo ful lahko, čeprav se je prvič kar namučla.

Samo pozitivno... sej bo šlo..pa res čim lažji porod ti želim,

(odgovor članu bada)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   znebiti se strahu
13.10.2004 8:24:21   
Anonimen
Tudi jaz sem imela težak prvi porod, ki se je na koncu končal s carskim rezom in te čisto razumem, tudi mene bi bilo zelo strah. Zato bi se definitivno odločila za epiduralno analgezijo. Brez razmisleka.

(odgovor članu bada)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   znebiti se strahu
13.10.2004 8:40:08   
JASNA D
Če ti je kaj v tolažbo... mene je bilo bolano strah, sem se dogovorila za EA na dveh koncih, na koncu pa rodila tako hitro, da EA niti ni imela cajta "prijet". Ne rečem, da ni bolelo, ampak je vse skupaj bilo tako hitro mimo, da niti nisem imela časa dojet, da je vsega konec in da mojo bibo že pestujem.


Tudi jaz ti želim en brzinski porod, čim manj tistih bolečih popadkov in eno zlato in zdravo štručko.

Lp, Jasna

(odgovor članu bada)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   znebiti se strahu
13.10.2004 9:27:03   
TARA in MAJ
Rodila sem trikrat in zmeraj je bilo konec v 10 min zadnji še prej in me je bilo vedno strah in če bi bila spet noseča bi kljub lahkem porodu umirala od strahu mislim da je vsako mal strah;)

(odgovor članu bada)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   znebiti se strahu
13.10.2004 9:42:35   
Anonimen
Ko sem jaz hodila v materinsko šolo, je ena rekla, da je njo tudi tako, že kar bolestno strah. Pa je tudi medicinska sestra rekla, da takim kar priporočajo EA.

(odgovor članu bada)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   znebiti se strahu
13.10.2004 10:47:15   
Anonimen
:love:ciao...no jaz sem tudi slišala da je drugi porod lažji?!!!?ma meni se je zdel isti kot prvi samo hitreje je šlo nič posebnega popadki potiskanje in evo ti sine se rodi.Preživela in pozabila na bolečine takoj.Pri tretjem me je Dr. fino prestrašil:ooo,koga se vidi,aha ti boš pa v tretje aha no povem ti že kar takoj da bo trikrat huje kot prej" haloooooo" no na koncu bova kakšne dva šivčka naredila(omeni ženko,ki je rodila teden dni pred mano)moji sem dal tri šivčke Haha...Nič huje ni bilo kot obakrat popolnoma isto popadki potiskanje (preklinjanje pri sebi,zakaj sem se spet spravila v tako situacijo)rojstvo hčere in kot bi mignil pozabila sem na bolečine.Gospod Dr.pa užaljen,ker ni imel dela z mano in sem odnesla brez šivov.Ha to mu je za ono,drugič bo malo manj zafrkaval:)-:)-:)-.bada le pogumno...kar je prišlo notri hočeš nočeš moraš spraviti ven ni druge izbire.Pa veliko sreče,da bi vse brez zapletov potekalo...:duda::duda:

(odgovor članu bada)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   znebiti se strahu
13.10.2004 11:16:37   
Abby
Tudi mene je grozno strah poroda, čeprav prvi ni bil tako težek. Na EA pa še pomislim ne, ker me je tudi nje strah (oz. ji ne zaupam in se bojim komplikacij, pa še 40.000 sit bi mi izpulili).
Namesto tega bom tokrat poskusila z avtogenim treningom.

(odgovor članu bada)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   znebiti se strahu
13.10.2004 21:07:32   
beba76
Vidim, da nas je kar veliko, ki se tresemo od strhu... Mene je stah od dne, ko sem naredila test. Prvič sem mela CR, drugič vakum, tretjič pa brez EA ne grem v porodno!:)-
Bada, tudi tebi priporočam, da razmisliš o EA, če je situacija res takšna, kot si jo opisala. Zakaj bi trpela bolečine, če to ni potrebno?! Pa še uživala boš v nosečnosti, kar ti je je še ostalo, če te ne bo moril strah pred porodom!

Vso srečo ti želim in čim lažji porod!;)

(odgovor članu bada)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   znebiti se strahu
13.10.2004 21:26:36   
bada
Kje pa si rodila?
lp,
bada

(odgovor članu bada)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   znebiti se strahu
13.10.2004 21:48:41   
beba76
V MS - s tem pa sem zdaj menda vse povedala...:((:(

(odgovor članu bada)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?