|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zračim, brišem, obupujem
7.12.2005 10:08:04   
Magi*
problem je kondenz, ki se nabira na novih PVC oknih in sedaj tudi v kotih spalnice in dnevne sobe, na zunanji kuhinjski steni pa še plesen. grrrrrrrrrrrrrrrrrrr. (stare poste na to temo sem že predelala tako, da sem že kar nekaj izvedela)

lani smo starejše stanovanje povsem prenovili (pregledali lesene konstrukcije, zamenjali vse inštalacije, na novo ometali, izolirali in zamenjali nekaj oken). letos smo zamenjali še preostala stara okna z novimi PVC okni. že prej smo imeli probleme z vlago, zdaj pa se utapljamo.

pa sem že obsedena z zračenjem in brisanjem kondenza s šip... ogrevamo se preko toplovoda, v vseh prostorih so termostatski ventili, ki vzdržujejo temp. res pa je, da perilo sušim v dnevni, ker trenutno še nimam poštimane sušilnice.

kaj lahko še naredim? ali kdo pozna prezračevalne sisteme gecco, ki jih ponuja Mik Celje? kako se obnese razvlaževalnik prostora? kaj pa klimatska naprava?

prosim pomagajte!!!!

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zračim, brišem, obupujem
7.12.2005 10:13:02   
ticika
Tudi jaz sem dve leti nazaj zamenjala stara okna z novimi PVC in sem imela isti problem. Letos pšerilo sušim na podstrehi ali zunaj in nimam več problemov z rosenjem šip, kondenzom in plesnijo. Svetujem ti, da si čimprej pošimaš sušilnico in umakneš perilo iz stanovanja!

_____________________________

Imam dva prekrasna sončka, ki mi sijeta in polepšata vsak dan.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zračim, brišem, obupujem
7.12.2005 10:17:39   
anitaz
Jest tud VSAK dan brišem to plesenuser posted image user posted image user posted image ,pa smo VSE na novo izolirali,ampak to RES ORNK. Pa nič ne pomaga. Edina varjanta je še drenaža zunaj pred hišo.

(odgovor članu ticika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zračim, brišem, obupujem
7.12.2005 10:18:18   
baguSka
Tud jst mam PVC okna in nimam teh problemov. Razen v 'otroški' sobi, kjer ta trenutek namesto otrok počivajo cunje. ;) Tam pa se mi nabira kondenz, vendar le če imam zaprta okna in vrata. Če le eno od tega odprem, je vse OK.

(odgovor članu ticika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zračim, brišem, obupujem
7.12.2005 11:18:15   
Magi*
baguSka, sam pozimi glih ne morem met skoz oken odprtihuser posted image . sej zračim, sam več kot tok pa tut ne morem narest. edino še perilo loh vn odnesem, ki ga mam pa res grozen velik. sam kaj, ko zunej ne morem sušit, bo treba frdamano sušilnco uredit.

kaj pa tisto čudo od razvlaževalca, a tist dela?

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zračim, brišem, obupujem
7.12.2005 11:20:42   
baguSka
jst sm mnenja da ne. vem pa ne.user posted image

jst mam pač to prednost, da tista sobica zaenkrat še samuje in pač vrata zaprem in okno odprem in je rešen.. če pa nočem da je mraz, pa pač okno zaprem in vrata odprem.. pootem vlaga ni le v tisti sobi, ampak v celmu stanovanju.. je pa res, da mava midva kar dost veliko stanovanje, tko da se očitno porazgubi user posted image

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zračim, brišem, obupujem
7.12.2005 11:29:43   
darjatimci
S sušenjem perila v stanovanjih je šit in vlage se ne da znebit,edina rešitev je sušit kje drugje.Da naredim malo reklame za sušilni stroj v Hofferju imajo sušilne stroje za 59.900 ampak samo danes oz. do razprodaje zalog,to sem videla na netu.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zračim, brišem, obupujem
7.12.2005 11:39:52   
MarijaPo
Tudi jaz imam PVC okna, vendar k sreci dokaj nov blok, tako da nimamo problemov z vlago, kvecjemu premalo je je.

Na tvojem mestu bi poskusila z razvlazilcem, ce dela 1/2 tako dobro kot vlazilec (ki ga imam), je super.
Susenje perila je tudi problematicno, pa luftanje samo nekajkrat na dan tudi, ce imate centralno, bi morali kmalu izrinit vlago iz prostorov, ker centralna res naredi bajto suho kot poper. Probaj imet nekaj dni imeti cisto malo odprta okna, mogoce bo to pomagalo.

Pa srecno. :)

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zračim, brišem, obupujem
7.12.2005 11:48:07   
ursk@
Mi smo pa morali kupit sušilec zraka, ker smo imeli vlažnost v stanovanju tudi do 80 %. Bilo kot v savni. Zdaj pa sušimo sobe in spravljamo vlago na 50-60%. Razlika se čuti takoj. Pa oken več ne rabim brisat. Perilo pa itak ne sušim v stanovanju.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zračim, brišem, obupujem
7.12.2005 11:48:38   
lex
Tvoja zgodba je na las podobna moji. Ampak jaz sem lani cote sušila not in sem mislila OK, spomladi kupim sušilc pa bo. Jok brate odpade, vlaga je še zmeraj tu, še posebej v spalnici, kjer spimo vsi trije (še nimamo otroške sobe), tako da vsak dan luftam, brišem plesen,..... Počasi se mi bo zmešalo od tega sranja. No in da ni spalnica ednina, je sedaj isto v kopalnici na stropu.
Je pa res, da imam spalnico cel dan odprto, ker mi tamali leze po celem stanovanju (ni nevem kakov veliko). Tudi jaz se sprašujem kaj naj naredim.

Kaj pa barve, ki imajo neke dodatke proti plesni???? Aja pa še to v OBIju sem kupila nek sprej za odstranjevanje plesni, pa sem ga na špricala in se je gor naredila pena, sem obrisala in sem POL barve zraven dol nesla, tako da imam sedaj še flek do ometa. Znoriš.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zračim, brišem, obupujem
7.12.2005 12:37:33   
Magi*
lex, tisti premazi odpravijo trenutno plesen, ne odpravijo pa vzroka - tko, da je žal plesen hitro nazaj.  nč, mi bomo probali z tistim čudom za sušenje zraka. perilo bom pa sušila khm user posted image  bog ve kje. sej imam sušilec, sam ga uporabljam bolj za brisače, posteljnino in "dosuševanje" - je integriran pralno-sušilni. ni preveč dober. morda si omislim samostojnega, boljšega.

a za tisti sistem prezračevanja, ki se vgradi v okvire PVC oken pa noben nič ne ve?

aja, pa dihal ne bomo več ponočuser posted image . bojda, da odrasla oseba v 8-urnem spancu nadiha 1l vode. pol se pa pejtuser posted image

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: zračim, brišem, obupujem
7.12.2005 13:16:15   
Baby
ursk@

Kakšensušilec zraka pa imate. Kakšna je bila cena?

(odgovor članu ursk@)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: zračim, brišem, obupujem
7.12.2005 14:09:38   
Anonimen
Čimprej si nabavi sušilc, ker je sušenje v notranjih prostorih pozimi idealno gojišče za plesen. Pa še cunje se pozimi počasi sušijo in smrdijo. Zato je najbolje sušiti v kurilnici ali v sušilcu.


(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: zračim, brišem, obupujem
7.12.2005 16:36:46   
ninaki
Pozdravljene,

meni je pomagalo, ce sem notranje zaluzije dvignnila za cca. 1/3. Prej je teklo po sipah, zdaj se pa v dnevni skoraj nic vec ne nabira, v sobi, kjer susim perilo, pa cisto malo. Upam, da bo tudi vam pomagalo.

Lepo se imejte,

Nina


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: zračim, brišem, obupujem
9.12.2005 9:10:09   
ursk@
Posrka do 10 l vode v par urah. Kar groza te je, kot to vidiš. Kupili smo ga pri PLAMI d.o.o. in stane 80.000,00 SIT z ddv-jem. Malo je to drago, vendar se splača. Mi lažje dihamo. Za perilo pa imam sušilec v pralnici.

(odgovor članu Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: zračim, brišem, obupujem
9.12.2005 10:57:37   
al1*
Tudi midva se v spalnici na eni steni (severni) spopadava s to nadlogo. Zaenkrat sva vso pohištvo razporedila tako, da je tista stena poponoma prazna, vsako jutro takoj odpreva okno na zračenje in ga imamo odprtega do večera. Itak je fino, da je spalnica bolj hladna. Kot kaže, nam zaenkrat uspeva, na začetku jeseni pa so se že začeli delati fleki na steni in na stropu v kotu sobe, ki so izginili. 

_____________________________

lp


(odgovor članu ursk@)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: zračim, brišem, obupujem
9.12.2005 15:23:32   
Anonimen
Meni je svakinja svetovala, da naj večkrat (3x - 5x) na dan za 10 minut ornk prezračiva stanovanje, tudi zdaj pozimi, toliko, da se zamenja zrak v stanovanju, in to naj bi pomagalo. Ampak ker nisva striktna, imava še vedno to nadlogo. Aja, pa za sušenje perila imava sušilca, pa je isto sranje z vlago. Po šipi dobesedno teče dol, toliko kondenza je, da že po tleh kaplja, plesen po stenah ob oknu... Groza! Res para živce!user posted image

(odgovor članu al1*)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: zračim, brišem, obupujem
10.12.2005 13:45:50   
Sulfinija
Ojla!!!!!!

Tudi midva sma doma v bloku,ki ima demit fasado in pa imava v spalnici pvc okna in je vse ok.Preden nismo imeli tele fasade je bilo zelo ušano smo se morali zraven greti na drva vendar sedaj je nekaj enkrtanega in pa tudi nova okna.No midva k srelči nimava teh problemov.

LP Mojca

_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: zračim, brišem, obupujem
10.12.2005 13:49:34   
Gina
MI imamo tudi plesen kot posledico kondenza. Seveda imamo tudi plastična okna. Menda zdaj ne delajo več takih, ki bi samo "dihtala", ampak imajo nova okna prezračevanje. No, mi takih nimamo, žal.
Najprej smo kupili sušilec za perilo. Bilo je manj vlage v zraku po stanovajnu, v kopalnici pa obup, ampak plesen smo še vedno imeli.
Potem smo še bolj zračili kot prej, pa še vedno plesen.
Iz sten smo vzeli vse dol. Sicer ni bilo več plesni pod slikami, ker slik ni bilo, ampak v kotih pa še vedno.

Zdaj je eno sobo mož razbil, postrgal dol plesen, kolikor se je dalo, izoliral.... predvsem pa smo kupili razvlaževalec zraka. Ta vleče vlago iz zraka in jo zbere v posodi. Najprej je bila v tej sobi 75% vlaga, v posodi je bilo vsakih par ur več kot liter vode. Zdaj smo vlažnost spravili na 50% in po šipah v tisti sobi ni vode, v kolikor vsaj pol dneva razvlaževalec tam laufa. Drugo polovico dneva imamo razvlažilec v kaki drugi sobi, saj je vlažnost pri nas v stanovanju v povprečju 60% in upam, da bo dolgoročno zaradi razvlažilca kaj bolje. Poročam naslednje leto, ko bodo rezultati poskusa znani.

Sicer je pa moj rekel, da bo naredil še eno majhno luknico čez zunanji zid in en ventilatorček, čisto mini, da bo zrak krožil. Mogoče bi pa to pomagalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: zračim, brišem, obupujem
11.12.2005 0:11:21   
Magi*
ja, tole z ventilatorjem sva se ravno danes z možem menila. moral bi notranji zrak ven črpat, zunanjega po not. kar se tiče PVC oken, ki "dihajo" - MIK Celje ponuja neke prezračevalne lopute, ki jih 7-komorni profili že imajo, v 5-komorne pa se lahko dogradi, ampak ne vem ali to zares deluje ali je samo "prodajna uspešnica".

smo pa perilo izselili v spodnjo (nedokončano) sobo. bomo videli kako bo zdaj.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: zračim, brišem, obupujem
15.12.2005 10:10:08   
kalbo
Punce, a za sušilca še nobena ni slišala? Pa a majo res ljudje še vedno toliko časa, da se ukvarjajo s prekladanjem perila pa pranjem posode na roke?
Sam ne ga srat s Hoferjem, ker dobiš gorenjevega taboljšega za 80 kSIT. Servis in deli zagotovljeni. Slovensko robo, ki je mimogrede dobra je pa tud treba podpirat.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: zračim, brišem, obupujem
15.12.2005 20:07:02   
Magi*
ej Kalbo, če bi ornk prebral, bi videl, da nas večina že ima sušilca. imamo tudi pomivalca (sam posoda še vedno not ne skače samauser posted image ). pa tut v sušilca ne moreš kr vse not dat, da ne govorim o precejšnji rabi el. energije (predvsem z eko vidika - je sušenje na štriku precej bolj ekološko).

predvidevam, da tvoj post ni bil namenjen meni, pa vendar...

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: zračim, brišem, obupujem
16.12.2005 7:49:35   
kalbo
Ne, res ni bil namenjen tebi. V sušilcu pri nas sušimo praktično vse, razen volne. Perilo je mehko, pa še likat ni treba skoraj ničesar.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: zračim, brišem, obupujem
17.12.2005 0:42:02   
Baldi
IZVIRNO SPOROČILO: Magi*
problem je kondenz, ki se nabira na novih PVC oknih in sedaj tudi v kotih spalnice in dnevne sobe, na zunanji kuhinjski steni pa še plesen. grrrrrrrrrrrrrrrrrrr. (stare poste na to temo sem že predelala tako, da sem že kar nekaj izvedela)
lani smo starejše stanovanje povsem prenovili (pregledali lesene konstrukcije, zamenjali vse inštalacije, na novo ometali, izolirali in zamenjali nekaj oken). letos smo zamenjali še preostala stara okna z novimi PVC okni. že prej smo imeli probleme z vlago, zdaj pa se utapljamo.
pa sem že obsedena z zračenjem in brisanjem kondenza s šip... ogrevamo se preko toplovoda, v vseh prostorih so termostatski ventili, ki vzdržujejo temp. res pa je, da perilo sušim v dnevni, ker trenutno še nimam poštimane sušilnice.
kaj lahko še naredim? ali kdo pozna prezračevalne sisteme gecco, ki jih ponuja Mik Celje? kako se obnese razvlaževalnik prostora? kaj pa klimatska naprava?
prosim pomagajte!!!!


O joj Magi, nič kaj vzpodbudno ne zveni tvoje pisanjeuser posted image
Težko je takole na pamet govorit o vzrokih za zelo visoko relativno vlažnost v vaših prostorih, ki je prav gotovo v največji meri krivec za nastale razmere. Sumim pa, da ste ga tudi rahlo sračkali pri prenovi...nič ne pišeš o tem, na kakšen način ste na novo izolirali in o ostalih posegih, razen novih ometov, pregleda ostrešja ter zamenjave oken. Najbolje bo, da prebereš naslednji link in mogoče sama najdeš kak vzrok za nastalo situacijo.
KLIK...
 
Žal sistema gecco in naprav za razvlaževanje ne poznam, zato ti ne morem svetovati, je pa v danih okoliščinah nujno nekaj ukrenit. Pojavom povišanja relativne vlažnosti se žal ni mogoče v celoti izogniti...kuhanju, pomivanju, pranju, tuširanju in podobnim zadevam se verjetno ne moreš odpovedati.(vsaj pri nas je tako)..za sušenje perila pa le hitro najdi ustreznejšo rešitev.
Nabavi tudi merilnik vlage in temperature, da boš lažje spremljala dejansko stanje v prostoru...
user posted image

Pri nas je v detaljno prenovljenem mansardnem stanovanju (že 5 let je od tega), v tem obdobu leta, dnevna temperatura ca. 22 stopinj C, relativna vlažnost pa 50% tako, da nimamo nikakršnih zgoraj naštetih težav.
 
Torej, kaj ukrenit. V linku je kar nekaj nasvetov, mogoče se še kje najde kaka rezerva. Še posebej me zanima, če si prepričana, da zares dovolj zračiš. Kaj je to zate dovolj? V skrajnem primeru res nabavi razvlažilec zraka ali pa mogoče celo klimo, ki to bo verjetno še v kakem drugem letnem času koristna. Moram pri naši klimi malo preštudirat, kako je to s funkcijo razvlaževanja...pa ti morda še kaj napišem.
 
Za vse ostale, ki jih zanima še en konkreten predlog za odpravo nadloge. Plesnive površine je mogoče  sanirati po naslednjem postopku:
*mehanska odstranitev plesni in opleskov, vključno z zgornjimi sloji ometa na plesnivih površinah,
*čiščenje površin s raztopino solne kisline...npr. Čistilo CLOX LINK. Čiščenje je potrebno večkrat ponoviti,
*reparacija ometov s fino apnenocementno malto,
ponovno barvanje z npr. bioapneno barvo LINK...plesni je potrebno dvzeti hrano, zato v takih pogojih nikar ne barvajte z navadnim jupolom
 
Sanacija po zgoraj opisanem postopku je uspešna le v primeru, če se držimo naštetih ukrepov za doseganje čim manjšega izvora vlage (glej link) in če res ni kakih zelo močnih toplotnih mostov...to je v tistih primerih, ko je površinska temperatura sten manjša kot 4 stopinje C, kot temperatura v prostoru.
 
Toliko zaenkrat na to temo.
 
LPuser posted image
 
 

< Sporočilo je popravil Baldi -- 17.12.2005 0:44:28 >

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: zračim, brišem, obupujem
21.12.2005 11:58:42   
Magi*
Baldi, hvala za tole izčrpno sporočilo!!!

no tkole: perilo smo preselili v kletno sobo (ki smo jo za silo porihtali). zračimo zjutraj temeljito (najmanj pol ure, pri tem zapremo vse radiatorje, da ne grejemo še preostalega sveta;)), čez dan kakih 2x in ponovno zvečer (malo manj temeljito - 10 minutk). pri tem smo izredno natančni. zjutraj preden prezračimo, pobrišemo še kondenz z oken. KONDENZA JE BISTVENO MANJ ODKAR PEILO SUŠIMO V KLETI. hehe, jaz pa sem ga trmasto hotela imeti vedno pri roki. priznam, mea culpa.

plesen, ki se nabira v kuhinji pa bomo sanirali spomladi tako, da bomo odstranili kompleten oplesk (ponovno, grrrrr) in naredili še enkrat tako kot je treba. pa mislim, da se bomo odločili in za klimo (že tako ali tako) in za prezračevalni sistem v okenskih okvirjih. ekola.

zanimivo pa je, da imajo sosedje, ki živijo na mansardi in so istočasno prenavljali stanovanje, problem s premalo zračne vlage. mogoče bi morali perilo sušiti pri njihuser posted image

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Baldi)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?