|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Sirovi kruhki s semeni
Te sirove kruhke s semeni lahko spečejo tudi malo večji otroci, saj je priprava zares otročje lahka.
Šef: Admin
Vrsta jedi: Kruh, Jedi iz kvašenega testa
Posebnosti: Vegetarijanska jed, Primerno za majhne otroke, Primerno za nosečnice
Čas priprave: 1,5 ure
Zahtevnost priprave: 2/5
Število oseb: 4
(št. glasov 0)
Navodila za pripravo jedi
PRIPRAVA:
1) Suhi kvas, sladkor in tri žlice vode zmešajte v skledi, da se kvas raztopi. Pustite ga stati približno pet minut oziroma dokler se ne speni. Medtem na strgalu z največjimi luknjami nastrgajte sir, parmezan pa z najmanjšimi. 2) Nato v veliki skledi zmešajte moko in sol. V sredini naredite jamico ter vanjo dodajte olje in vzhajani kvas. Dodajte še približno 150 mililitrov mlačne vode in testo narahlo zmešajte v gladko testo tako, da s spodnjim delom dlani pritisnete testo in ga potisnete stran od sebe. Nato zgornji del prepognite k sebi in testo obrenite za četrtino kroga v smeri urinega kazalca. Postopek ponavljajte tako dolgo, dokler testo ne postane gladko in svilnato oziroma približno deset_ minut. 3) Testo potlačite v krog s premerom približno 20 centimetrov, ga potresite z naribanim sirom in dvakrat prepognite, tako da bo sir zaprt v testu. Nato ga še minuto ali dve gnetite in razdelite na osem kosov. Vsak kos oblikujte v kroglice in jih zložite na pomaščen pekač. Pustite jih na pekaču (in stran od prepiha) 45 minut, da vzhajajo oziroma dokler ne podvojijo velikosti. 4) Medtem pečico segrejte na 200 stopinj Celzija. Kruhke premažite z razžvrkljanim jajcem, ki ste mu dodali ščepec soli, in jih posujte z izbranimi semeni. Kruhke pecite približno 12 do 14 minut oziroma dokler se lepo ne obarvajo rumeno.

Družinski nasveti in namigi za izboljšavo



Slonček Fala bonus pike tala!

Če vaš družinski recept kot sestavino vsebuje kvas, ali pa je označen s katero od spodaj navedenih oznak, vam slonček Fala podari bonus točke!

OPOMBE:
Bonus točke za posamezen recept se lahko seštevajo. Bonus točke so avtomatično vštete v vsoto vseh tock (glasovi + bonus točke = skupno število točk oz. rumenih zvezdic). Bonus točke ne vplivajo na povprečno oceno recepta. Organizator natečaja si pridržuje pravico, da odstrani neustrezne oznake.
Za vsak recept lahko glasujete le enkrat.
Za ta recept ste že glasovali. Hvala za razumevanje.
Izberi fotografijo na računalniku in jo prenesi s
klikom na gumb DODAJ!