|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
  
Abdominoplastika in nosečnost
Oznake: abdominoplastika,nosečnost,operacija,kirurgija,koža,kilogrami
8.8.2013

Pozdravljeni, novembra 2011 sem opravila abdominoplastiko z zatekovanjem trebušnih mišic. Rana se mi je zelo lepo in brez težav zacelila, po operaciji sem super okrevala in vse je v najlepšem redu. Ker pa s fantom razmišljava o še enem otroku, me zanima ali lahko to zategovanje mišic in opravljena operacija vplivata na potek nosečnosti...npr. trebuh se ne more raztegniti, otrok nima dovolj prostora, ,itd.. Vem, da je lahko stanje po porodu spet slabo - viseča koža, raztegnjene mišice ampak to me ne skrbi. Bolj me skrbi, če so lahko kakšne težave in zapleti v nosečnosti zaradi tega preteklega posega. Hvala in lep pozdrav,
F.




ODGOVOR:
Nina Suvorov, specialistka plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije | 26.8.2013

Pozdravljeni, v kolikor ste imela abdominoplastiko pred več kot 6 meseci, kar pomeni, da so se tkiva že dobro zacelila, z novo nosečnostjo ne boste imela težav. Trebušna stena se bo ponovno brez težav raztegnila in plod bo povsem normalno rastel in se razvijal. Abdominoplastiko, v kolikor se planira nosečnost v prihodnosti odsvetujemo predvsem zato, ker zelo verjetno le-ta ponovno rezultira v razmaku premih trebušnih mišic in nastanku odvečne kože, zato je bolje abdominoplastiko opraviti, ko pacientka z nosečnostmi zaključi. V kolikor želite, lahko novo nosečnost brez težav planirate.

Pogoji uporabe
Odgovori strokovnjakov so informativnega značaja in ne morejo nadomestiti obiska pri zdravniku in osebnega posveta z njim. Ne gre za strokovno diagnozo, temveč le za odgovor, ki je podan na podlagi vprašanja in navedenih informacij uporabnika. Določene informacije s področja zdravstva lahko zastarajo, kar upoštevajte pri prebiranju starejših odgovorov. Pri zastavljanju vprašanja je zagotovljena tajnost osebnih podatkov, ki jih posredujete ob registraciji. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določeno vprašanje ne odgovorijo. Pridržujemo si pravico do lektoriranja vprašanja.


Nina Suvorov odgovarja:
Odstranitev kožnega znamenja
Odstranitev brazgotine - ugriz psa
Viseče prsi
Aknasta koža na obrazu


Zastavi vprašanje strokovnjaku
Nazaj na SEZNAM STROKOVNJAKOV


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:






katero ime
Kratka

za fantka?

Aleks (56%)

Marko (44%)


Število vseh glasov: 218

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!