|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

AKCIJA: Od srca do nasmeha

Uredništvo Ringaraja.net, 14.1.2014
Gasilsko društvo Visoko – Milje zbira igrače in obleke, pa tudi šolske potrebščine, plenice, izdelke za osebno higieno za otroke v domu Rade Vranješević. Iz doma so že prišli prvi odzivi navdušenja. Pomagajmo jim do še večjega veselja!

image
/21


Se spomnite lanskoletne akcije »BODI DOBER – PRINESI PAKETEK«? Akcija zbiranja oblačil in igrač za otroke iz doma Zvečanska v Srbiji je iz male akcije med prijatelji kaj hitro postala obsežna dobrodelna akcija, v kateri je Humanitarni klub posvojencev AS – Adoptee's Society s predsednico Katarino Tomšič, ki je bila tudi pobudnica akcije in Ivano Djilas, v dom v Zvečanski, januarja 2013 z Vašo pomočjo odpeljal več kot 200 kg plišastih igračk in oblačil.

Odziv na akcijo je bil ogromen, zato je Humanitarni klub posvojencev obdaril še otroke iz doma Bijela iz Črne Gore. Del zbranih igrač in oblačil pa so namenili socialno ogroženim otrokom v Sloveniji v sodelovanju z društvom Mozaik in otrokom v Afriki – Burundi v sodelovanju z mednarodno organizacijo ADRA.

»Tudi letos sem si želela pripraviti podobno dobrodelno akcijo za otroke iz doma Rade Vranješević v Banjaluki, ki sem ga obiskala. Vendar pa sem to misel opustila, saj taka akcija zahteva res ogromno časa in energije, ki pa je letos zaradi svojih zdravstvenih težav nimam prav veliko. Da pa akcijo izpelješ sam pa je skorajda logistično nemogoče. Potem pa me je neizmerno razveselil nepričakovan e-mail ge. Larise Bakovnik, predstavnice Prostovoljnega gasilskega duštva Visoko – Milje. Gospa Bakovnik je nekako prišla do mojega bloga in mi napisala e-mail s pobudo o sodelovanju.

Tako je nastal nov projekt, ki sva ga poimenovali: OD SRCA DO NASMEHA, kjer bo gasilsko društvo Visoko – Milje zbiralo igrače in obleke, pa tudi šolske potrebščine, plenice, izdelke za osebno higieno za otroke v domu Rade Vranješević. Iz doma so že prišli prvi odzivi in nad projektom so več kot navdušeni. Tudi sama sem jim izredno hvaležna, saj brez njihove pomoči tega projekta ne bi bilo. Zavedam se tudi, da se bo vsekakor našla peščica ljudi, ki projektu ne bo naklonjena zaradi slabe ekonomske situacije, ki vlada v naši državi. A vseeno moramo vedeti, da je eno živeti v instituciji, brez ljubezni staršev, kjer ti nasmeh morda nariše le obisk kake prijazne tete. Nikoli ne bom pozabila, ko sem ravno v tem domu obdarila 6-letno punčko za rojstni dan. Prosila sem zaposlene v domu, naj jo vprašajo, kaj si želi. In 6-letna deklica jim je odgovorila:»Ljubezen.« Odgovor, ki ti ne pusti spati. In zavedanje, da sem bila tudi sama nekoč v tisti posteljici in bi bila tudi sama lahko ta deklica ukleščena v ta institucionalni prijem, ko bi bilo vse, kar bi si želela le ljubezen.« pravi Tomšičeva.

 

Za oddajo ohranjenih in opranih igrač in oblačil Vas prosim, da kontaktirate ga. Lariso Bakovnik na tel: 041/369-152 ali na e-mail: pgd.visoko.milje@gmail.com.

 

Vljudno Vas vabimo, da se udeležite tudi uradne predaje igrač in oblačil, ki bo potekala v Prostovoljnem gasilskem društvu Visoko Milje, v soboto, 18. januarja med 9.00 in 13.00. Tam Vas bodo pričakali prostovoljni gasilci, ki Vas bodo pogostili s toplim čajem in pecivom ter Vam in Vašim otrokom po želji tudi razkazali gasilski dom in opisali delo prostovoljnega gasilca.

 

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
12
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
5
Norice ali vodene koze
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
5
Premiera filma Robotove sanje
Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti.
5



Downov sindrom: Obujmo pisane nogavice!
Praznovanje letošnjega, že 15. svetovnega dneva Downovega sindroma, lahko podprete tako, da na Facebooku društva Downov ...
AKCIJA: Od srca do nasmeha
photo
Gasilsko društvo Visoko – Milje zbira igrače in obleke, pa tudi šolske potrebščine, plenice, izdelke za osebno higieno z...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?