|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Astrološka napoved za starše (11. - 17. 12.)

Ester Mikolič, 10.12.2023
Zavedati se moramo, da potenciale imamo v sebi vsi, razlika med tistimi, ki jim uspe te potenciale izbrusiti in jih predati v svet je ta, da si eni upajo in riskirajo, drugi pa stojijo in čakajo, saj jih je preveč strah tveganja.

image
Kaj nas čaka v prihodnjem tednu? (Foto: Freepik.com)
/11


Ponedeljek nadaljujemo z Luno v strastnem in skrivnostnem škorpijonu. Do dopoldneva se lahko še ujamemo v dokazovanju svojega prav. Ljubosumje nam tudi ne bo tuje. Škorpijon deluje iz svojih globin in to velikokrat pokaže s svojo zavistjo. Ta zavist pa je lahko tudi vzpodbuda, saj če škorpijon vidi napredek pri drugih se žene naprej, da bi tudi sam dosegel vrh gore.

Veliko lažje nam bo v ponedeljek popoldan, ko bo Luna že veselo potovala po optimističnem Strelcu, ki nas bo navdajal z upanjem in željo po prilagajanju. Do srede popoldan bodo v nas prevladovale želje po izzivih, gnali se bomo za novimi cilji in imeli plane za prihodnost. Bodimo vseeno z eno nogo na realnih tleh, saj lahko strelec velikokrat v nas požene nepremišljenost in površnost. Bilanca mora biti vedno izravnana, vsaj tako je v računovodstvu. Sama verjamem, da v življenju ni nič drugače. V sredo se dogodi še en pomemben dogodek, ki bo v nas sprožil premike ali pa nas potisnil v nekaj novega. Lahko rečemo, da bo celoten mesec obrnjen bolj v analizo celotnega dogajanja tako zunaj kot znotraj nas. Ne moremo mimo tega, da je Merkur že nekaj časa v konstruktivnem kozorogu s katerim ni heca, istočasno pa je tukaj mlaj, ki nas bo obiskal v sredo. Konec tedna pa bo z nami še retrogradni Merkur. Kaj vse to za nas pomeni?

 

PREBERITE TUDI: Praznična okrasitev: Papirnate snežinke

 

Mlaj naznanja tok nove energije, nove začetke, v teh dneh dobivamo zagon za začetek nečesa novega, v tem času posejemo seme, ki bo vidno čez čas. Ker bo to v znamenju strelca je toliko več upanja in optimizma, da se bodo zadeve dobro prijele in zaživele. Pomembno je ohranjati trezno glavo in ne nepremišljeno bezljati. V času mlaja nas planeti in vesolje podpira, da uvedemo nove tehnike, uvedemo lahko nov način vzgoje ali pričnemo pri otroku prakticirati določene stvari na drugačen način. Lahko se pri sebi odločimo, da bomo spremenili način delovanja ali vzorec, ki mu sledimo že vrsto let. Pomembno je razumeti, da je v tem času več fokusa in energije usmerjene na nove začetke.

Ker bo Luna v sredo pozno popoldan vstopila v kozoroga bomo lahko opazili dve vrsti razpoloženje, na eni strani tiste, ki bodo odločni in energični, da svoje cilje dosežejo in izkoristijo energije, ki nas podpirajo; na drugi strani pa bomo opazili tisti del populacije, ki si bo sicer vse to želeli, vendar bo v njih strah in bojazen po neuspehu. Zavedati se moramo, da potenciale imamo v sebi vsi, razlika med tistimi, ki jim uspe te potenciale izbrusiti in jih predati v svet je ta, da si eni upajo in riskirajo, drugi pa stojijo in čakajo, saj jih je preveč strah tveganja. Ne morem pa mimo tega, da smo v vsakem trenutku zgled našim otrokom. Kaj želiš za svojega otroka, je vprašanje, ki si ga postavi vsakič, ko te je nečesa strah? Želim, da živi življenje, kjer je črta vedno ravna ali želiš, da je njegovo življenje polno novih spoznanj in znanja. Ni pravega odgovora, je samo odločitev in zavedanje starša, kaj želi predati svojemu otroku in kaj želi, da otrok ohranja znotraj sebe.

 

PREBERITE TUDI: 7 idej za izvirne božično-novoletne voščilnice


Proti koncu tedna si bomo zaželeli več svobode in enakopravnosti, na to nas bo opominjal vodnar. Izkoristimo te zadnje dneve do nedelje, da dokončamo projekte, podpise pogodb ali nakupe elektronike, saj se v nedeljo Merkur obrne retrogradno. Silil nas bo ponovno v svoje globine, da prečistimo tisto kar se je v tem času nabralo. Dobili bomo lahko občutek, da se stvari pomikajo nazaj namesto naprej, lahko celo naletimo na ovire pri svojih ciljih. Bodimo potrpežljivi in izkoristimo ta čas, da pogledamo globlje, ali smo se pravilno odločili, ali je morda kje kaj, kar nismo opazili.

Ker je Merkur komunikacija, bodo lahko tudi pri pogovorih veliko nejasnosti, zato bodimo pazljivi pri besedah, lahko se zgodi, da bomo celo nerodni in povedali nekaj kar ne mislimo. Merkur zna ponagajati, vendar smo v prvi vrsti mi kreatorji svojih življenj in lahko veliko stvari zajezimo, če smo prisotni v trenutku zdaj in ne delujemo na avtopilotu. Dodatno bo retrogradni Merkur v nedeljo podprla Luna, ki bo prestopila proti večeru v znamenje ribice. Več zavedanja, več kopanja po globinah, psihi in preteklosti. Vleklo nas bo dol, v premišljevanje. Retrograden Merkur v kozorogu nas lahko naredi bolj stroge do samih sebe ali do svojih otrok. Vse je del procesa in vsi smo tukaj z namenom, da se učimo eden od drugega. Smo pripravljeni sprejeti to lekcijo?

 



ester mikoličEster Mikolič je astrologinja, ki se je leta 2018 odločila spoznati vedo, ki jo poznamo še tisočletja. Na poti učenja je spoznala, da jo najbolj zanima psihološki vidik posameznika, zato se je leta 2022 vpisala na študij Uporabne psihologije, kjer želi svoje znanje še poglobiti in prepletati z Astrologijo. V prvi vrsti je zanjo najbolj pomembno biti dobra mama in dobra partnerka. Največje darilo življenja je zanjo bilo, da je lahko postala mama, saj je že kot majhna punčka vedela, da bo to njeno glavno življenjsko poslanstvo. Vedno je rada skrbela za ostale in to jo še danes neizmerno veseli.

Skozi svoj posel ozavešča ženske in mamice, da ni potrebno trpeti in biti v stiski. Želi, da skozi njen primer vidijo, da se da izkopati ven iz krempljev strahu in bolečine. Pravi, da je pomembna osredotočenost in vztrajnost. Veliko govori in piše o vzorcih, ki so po njenem mnenju zelo zakoreninjeni v nas in jih ni lahko izkopati. Verjame pa, da smo mi tisti, ki odločamo ali se bomo zjutraj zbudili in imeli dober ali slab dan. Na koncu še poudarja, da gre vedno samo za odločitve, kako bomo v svojem življenju reagirali na situacije.

Najdete jo lahko na spletni strani www.verjamem.com, FB strani: Verjamem – Ester Mikolič ali na IG: verjamem.

 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zakaj so mame vedno jezne?
Jeza ... Čutiš, da napreduje od stopal gor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in med pobiranjem perila si se skoraj s...
9
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
9
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
7
Zlomi pri otrocih
Pri otrocih so zlomi specifični zaradi posebnosti otroškega skeleta, rastnih plošč in plastičnosti otroških kosti. Edins...
6



5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
Gregorjevo - Praznovanje z otroki
Na Gregorjevo lahko spuščate ladjice, organizirate družinski dan ljubezni ali raziskujete stare ljudske običaje.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?