|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Astrološka napoved za starše (20. - 26. november)

Uredništvo Ringaraja.net, 19.11.2023
Lepi spomini in lepo otroštvo nosita v sebi velik potencial, da oseba odraste v samozavestno, močno in odločno osebo.

image
Kaj nas čaka drug teden? (Foto: Freepik.com)
/11


Teden smo zaključili v znamenju vodnarja, ki je v nas prebujal potrebo po svobodi in prijateljstvu. Vodnar nas bo spremljal delno še v ponedeljek do popoldneva, kasneje se bo Luna premaknila v znamenje rib. V sebi bomo čutili potrebo, da se bolj odmaknemo, želeli bomo več miru in spraševali se bomo o svojih skritih strahovih. Vsak jih ima, v življenjskem obdobju, ko smo še odvisno od drugih je teh malo, kasneje, ko odrastemo in postanemo kreatorji svojega življenja pa je tega vedno več. Zakaj je tako? Od kje izvirajo teh strahovi in kako jih lahko pozdravimo?

To so vprašanja, ki sem si jih sama postavljala in verjamem, da nisem edina. Od nekdaj se sprašujem bolj poglobljena vprašanja, vendar so se ta dodatno pojavila, ko je v moje življenje vstopila hči. Takrat sem se zavedala velike odgovornosti, ki jo imam do tega nebogljenega, nedolžnega bitja.

»Na svet pridejo tako čisti in edina stvar, ki smo jo dolžni narediti je ta, da ohranjamo to čistost v njih.«


In ravno tu se ustvari strah, ker nismo prepričani vase, mislimo, da nam ne bo uspelo. Vera in zaupanje v svoje sposobnosti je ključna, da v življenju delujemo odločno, pristno in samozavestno. Luna v ribi nas bo potiskala te dni ravno v to smer, ko pa se bo popoldan srečala še s Saturnom bodo tej strahovi poglobljeni. V sebi bomo lahko čutili nemoč in omejitve. Vpliv ribe bomo čutili do srede popoldan, je pa to čas, ko lahko izkoristimo za umetnost, ples, meditacijo, poglabljanje in glasbo. Energija rib nas vleče v ustvarjanje, zato so lahko to dnevi, ko z najmlajšimi ustvarjamo okraske za prihajajoče praznike ali ročna voščila, ki so danes postala elektronska. Čas je nekoč drugače tekel, saj smo tudi mi počeli vse ročno, ni bilo vse na dosegu rok, zato se tudi sama velikokrat zavestno opomnim, da želim svojemu otroku predati del mojega otroštva. Vonj po praznikih, ročna voščila, zavijanje daril in peka piškotov.

Spomini ostanejo za vedno, zato je pomembno, da jih otroku naredimo čim več. Če pomisliš nase in na svoje otroštvo, ko si bil/a srečna te sigurno preplavijo neverjetni občutki. Tej nas ohranjajo, tej nas polnijo, so del nas in zaradi njih smo taki kakšni smo. Enako velja za naše otroke, več lepih spominov, ki bodo imeli na otroštvo lažje bodo hodili po poti življenja.

»Lepi spomini in lepo otroštvo nosita v sebi velik potencial, da oseba odraste v samozavestno, močno in odločno osebo.«

 

V sredo popoldan se bodo energije bistveno spremenile, saj se Luna premakne v znamenje Ovna, več impulzivnosti, imeti svoj prav in odločnosti bodo v ospredju. Ovna povezujemo z ognjeno energijo, kar takoj povežemo z jezo. Sama pravim, da jeza sama po sebi ni slaba, če jo znamo pravilno usmeriti. Lahko je konstruktivna, ko se odločimo, da bomo nekaj naredili drugače in to energijo usmerimo v spremembo. Lahko pa je destruktivna, ko škodimo sebi in drugim, se kregamo, kričimo ali celo udarimo. Pomembno je delovati na način, da se energija pravilno usmerja, in to predati tudi otrokom. Z razvojem se otroci preko zgleda učijo od nas, istočasno pa do določene starosti nimajo razvitega dela možganov, ki jim dovoljuje, da znajo predelati močna čustva, zato smo tukaj starši, ki smo njihovi prevodniki. Pomagamo jim in jih naučimo, kako lahko to obračajo sebi v prid. 

Do petka zvečer bo Luna vztrajala v ovnu, vendar se vmes dogodita dva bistvena premika in sicer nastopi obdobje strelca, Sonce se v sredo premakne v optimističnega in svobodomiselnega strelca. Vse najboljše strelci, to je vaš mesec. Ker optimizma nikoli ni preveč, se Soncu v četrtek pridruži še Mars. Tale energija bo kar pasala, saj optimizma ni nikoli preveč. Približuje se čas v letu, ko smo več z družino in tistimi, ki nam veliko pomenijo, zato bodo v nas iskrice po druženju in čarobnosti. Po dneh, ko so planeti bili v škorpijonu in smo bili bolj usmerjeni v globine, bodo dnevi, ko pogledamo v nebo in pridemo na površje osvobajajoče. Počutili se bomo kot bi zajeli sapo s polnimi pljuči.


Želeli si bomo praznovanja in druženja, gnala nas bo želja, da pokažemo svojo naklonjenost tistim, ki jih imamo radi. Delno bodo lahko naše želje omejene s skrbmi, ko se bo dogodilo srečanje s Soncem in Saturnom bomo lahko čutili breme, lahko skrb, ali omejitve. Vendar kot pravijo se vedno najde rešitev in še vedno se je vse uredilo.

Z Marsom v strelcu bomo bolj nemirni, ne osredotočeni in hitro nas bo vse zmotilo. Potrebovali bomo več časa, da nekaj speljemo do konca, vendar je pomembno, da nimamo slabe vesti. Kakšen krat ne more biti vse popolno, nihče ni popoln. Uživajmo v naši popolni nepopolnosti. Strelec ljubi pustolovščine in želi osvojiti vsak vrh, vendar istočasno ga hitro mine, ne glede na vse je ognjeno znamenje, ki se hitro vname in tudi ugasne.

V petek zvečer Luna prestopi v zemeljskega bika, ki nam bo pomagal, da smo vseeno bolj prizemljeni in stabilni. Skozi celoten vikend bodo v ospredju bolj tradicionalne zadeve, lahko bo več želje bo dobri hrani, tradiciji in umirjenem delovanju. Dovolimo si več počitka, premisleka in potrpežljivosti. Glede na ostale planete bo te v nas manj, zato bo Luna tukaj odlično odigrala svojo vlogo. Ravno ljudje potrebujemo veliko potrpežljivosti, največ pa nas to učijo otroci, ki so naravno zelo vztrajni. Če pa jih želimo nekaj naučiti je potrpežljivost več kot dobrodošla.

V nedeljo bomo lahko že čutili vpliv polne Lune, opominjala nas bo na komunikacijo in odnose. Več o tem naslednji teden.

 



ester mikoličEster Mikolič je astrologinja, ki se je leta 2018 odločila spoznati vedo, ki jo poznamo še tisočletja. Na poti učenja je spoznala, da jo najbolj zanima psihološki vidik posameznika, zato se je leta 2022 vpisala na študij Uporabne psihologije, kjer želi svoje znanje še poglobiti in prepletati z Astrologijo. V prvi vrsti je zanjo najbolj pomembno biti dobra mama in dobra partnerka. Največje darilo življenja je zanjo bilo, da je lahko postala mama, saj je že kot majhna punčka vedela, da bo to njeno glavno življenjsko poslanstvo. Vedno je rada skrbela za ostale in to jo še danes neizmerno veseli.

Skozi svoj posel ozavešča ženske in mamice, da ni potrebno trpeti in biti v stiski. Želi, da skozi njen primer vidijo, da se da izkopati ven iz krempljev strahu in bolečine. Pravi, da je pomembna osredotočenost in vztrajnost. Veliko govori in piše o vzorcih, ki so po njenem mnenju zelo zakoreninjeni v nas in jih ni lahko izkopati. Verjame pa, da smo mi tisti, ki odločamo ali se bomo zjutraj zbudili in imeli dober ali slab dan. Na koncu še poudarja, da gre vedno samo za odločitve, kako bomo v svojem življenju reagirali na situacije.

Najdete jo lahko na spletni strani www.verjamem.com, FB strani: Verjamem – Ester Mikolič ali na IG: verjamem.

 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
6
Izdelajmo družinski herbarij
To nedeljo, 22. aprila 2018, bo ob 10. uri v Arboretumu potekala delavnica Izdelava herbarija, na kateri bomo izvedeli, ...
5
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
4
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
4



5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
Gremo ljubljanskega zmaja spoznat!
Ta in naslednji vikend naj bo v znamenju zmaja - tega mogočnega in čarobnega bitja, ki otroku pomaga tudi pri razvoju. K...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?