|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

BLOG: Meditacija za premagovanje strahov

Helena Primic, 6.9.2020
Glede na trenutne globalne razmere v tokratnem blogu z vami delim vodeno meditacijo za premagovanje strahov, ki sem jo ustvarila posebej za vas, bralce Ringaraja.net.

image
Prepusti se procesu, ko postajaš eno z drevesom Življenja. Ko izginjaš znotraj drevesa, pa vendar ne izgineš. (Foto: Arhiv)
/11


Priča smo globalni krizi in družbenim spremembam, zaradi katerih se lahko prav vsak dan z lahkoto in povsem upravičeno ujamemo v vrtinec jeze, strahu, nemoči in obupa. 

Tudi sama se vsak dan zalotim, kako me ob branju najnovejših novic in sporočil na Facebooku grabi sveta jeza ter strah za prihodnost otrok in človeštva na sploh.

"Ali mora človeštvo zares izumreti, da bo na planetu Zemlja končno mir oziroma bo naša mati Gaia lahko svobodno zadihala?"

 

V zadnje pol leta se je mora vera v Človeka močno omajala. Pa čeprav verjamem, da je prav vsak človek bitje svetlobe in ljubezni. Tudi vsi največji zločinci in kriminalci človeške preteklosti in sedanjosti v sebi nosijo žarek svetlobe, zaradi katerega so nastali in so sploh še živi.

Čeprav sama ne verjamem v temne sile, satana in podobne zle entitete, aktualna družbena in globalna situacija od mene terja izjemno veliko zavestne pozornosti in notranjih potovanj, da se lahko ponovno povežem z Ljubeznijo. S tisto večno silo, ki prežema vse in je z vsem eno.

Zato sem se odločila, da v tokratnem blogu z vami podelim vodeno meditacijo za premagovanje strahov, ki sem jo ustvarila posebej za vas bralce Ringaraja.net - vse vas, ki načrtujete starševstvo, pričakujete otroka ali ste že ponosni starši. Ki razumete in čutite moč starševske ljubezni. Ljubezni kot nam jo vsak trenutek ponujata mati Zemlja in oče Nebo.

 

Udobno se namesti in zapri oči. S svojo notranjo pozornostjo potuj po svojem telesu od glave navzdol, pri čemer zavestno mehčaj in pogrej vsak del telesa, kjer začutiš napetost. Zmehčaj obrvi, oči, lica, čeljust in brado. Vrat in ramena, ki prenašajo vsakodnevno težo življenja. Pošlji toploto tudi v prsi in trebuh. Ter hrbet in zadnjico. Pa še v stegna, noge in vse do stopal. Vzemi si čas za svoje čudovito svetišče in vsakemu delu telesa posveti točno toliko pozornosti in topline ljubezni, kot je potrebuje. 

Sedaj pozornost usmeri na svoje dihanje. Morda dihaš hitro, morda plitko, morda težko globoko vdihneš ali se ti zdi, da sploh ne veš, kako bi morala dihati. Ne obremenjuj se s pravilnim dihanjem, temveč pusti dihu, da se giblje v svojem lastnem ritmu. Samo opazuj ga, brez kakršnekoli potrebe po spreminjanju. To je tvoj dih in zaradi njega si živa. Odlično mu gre! 

Z vsakim dihom poskusi začutiti, kako je tvoje telo vse bolj globoko sproščeno. Če te obiščejo kakšne misli in občutki, jih samo opazuj. Kot mati, ki opazuje otroka pri igri. Vsakič le globoko vdihni in zavestno pojdi še globlje vase. V tisti najbolj skrit del tebe, kjer si popolnoma varna.

Sedaj, ko si zares globoko v sebi, si predstavljaj, da pred sabo zagledaš mogočno drevo Življenja. Dobro si oglej to čudovito drevo. Potipaj ga. Preveri, če morda zaznaš tudi kakšen poseben vonj - morda vonj po mahu, gozdu, poletju, otroštvu? Kje pravzaprav stoji to drevo? Oglej si tudi okolico in poskusi ujeti čim več podrobnosti. 

Sedaj se usedi k drevesu. Nasloni se nanj in poskusi začutiti celice, kjer se s hrbtom dotikaš drevesa. Kot takrat, ko nekoga iz ljubezni močno objameš ali stisneš za roko in začutiš njegov srčni utrip. Že čutiš utrip drevesa Življenja, ki močno utripa tudi v tvojem telesu? Prepusti se mu in dopusti, da utrip Zemljinega srca nežno, a mogočno steče skozi tvoje telo in objame čisto vsako tvojo celico.

Ne upiraj se tudi takrat, ko boš začela poganjati korenine in boš postajala vse bolj drevesasta - ko ti bo zrasla skorja ter bodo začenjale poganjati veje in listi, ko se bodo tvoje korenine začele prepletati z drevesnimi koreninami. Prepusti se procesu, ko postajaš eno z drevesom Življenja. Ko izginjaš znotraj drevesa, pa vendar ne izgineš. Ko postajaš eno z Materjo Naravo, življenjem, bogom ... z vsem, kar je.

Ti si vse in vse je ti. Miruj v tem občutku Enosti, ko samo si. 

Ker si eno z vsem, ti je vse na voljo. Zato z zlatim vrčem zajemi iz večnega vodnjaka Življenja, kjer te čaka nektar Ljubezni. Pij. Tako dolgo, da boš popolnoma sita. Polna življenja. In ljubezni. Poglej svoje telo, kako se zlato blešči. Kot bi bilo posuto z zvezdami.

To si ti - svetlobno bitje Ljubezni.

 

To je notranji kraj, kamor se lahko vračamo znova in znova. Vsakič, ko smo zmedeni in razpršeni. Vsakič, ko iščemo prave odgovore. Vsakič, ko smo osamljeni in se počutimo neljubljene. Vsakič, ko nas je strah. Zase, za druge in za cel svet.

V tem izviru življenja in ljubezni nas namreč čaka najbolj pomembna življenjska hrana. Hrana, ki jo v trenutnem obdobju krvavo potrebujemo, da lahko neomajno sledimo svoji notranji resnici in zgradimo imunost na strahove, ki nam jih želi vsiliti sodobna družba. 

Kjer je ljubezen, namreč ni prostora za strah.    

 

 

helena primicHelena Primic je sodelavka Uredništva portala Ringaraja.net, sicer pa samostojna novinarka in tekstopiska pri Besedula, sodelavka Familylab Slovenija in mama dveh hčera.

Kot filozofinjo in staro dušo jo bolj kot sodoben svet privlačijo arhetipi in mistika starih svetov, ki jih odkriva skozi psihologijo, mitologijo, šamanstvo in različne metode osebnostne rasti. Predvsem pa verjame, da smo vsa živa (in neživa) bitja povezana v Eno, zato vedno znova išče nove poti povezovanja in medsebojne ljubezni.

 

 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
7
BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...
6
BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...
6
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.
4



Mama, otroci so bili mirni, dokler nisi pr...
Si že kdaj slišala od svojega partnerja: Otroci so bili ves dan dobri in poslušni, a ko so te zagledali, so se začeli je...
BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...