|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Dan za spremembe 2012

Slovenska filantropija, 31.3.2012
Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, v letu 2012, ki je tudi evropsko leto aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti, že tretje leto zapored poziva k organizaciji DNEVA ZA SPREMEMBE - 21.04.2012

image
/11


 

 

21.04.2012 bodo v različnih krajih po Sloveniji potekale številne prostovoljske akcije, katerih namen je premagovanje osamljenosti, saj veliko pokazateljev kaže, da je v bogati, materialistično usmerjeni družbi tudi veliko osamljenih ljudi.

 

Spremembe se ne zgodijo same od sebe. Zanje smo odgovorni vsi, če stopimo skupaj, pa so lahko le opaznejše in učinkovitejše. 21. aprila zato ne bomo le govorili o solidarnosti, povezovanju in vključevanju, temveč bomo prostovoljci in prostovoljke po vsej Sloveniji s konkretnimi dejanji soustvarjali svoje okolje.

 

Akcije na Slovenski filantropiji pripravljamo v sodelovanju z različnimi nevladnimi organizacijami, šolami, drugimi javnimi zavodi in občinami. Pridruži se lahko vsak, ki želi v našo družbo in svoje okolje vnesti pozitivne spremembe in letos skupaj s številnimi prostovoljci premagovati osamljenost. V evropskem letu aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti je DAN ZA SPREMEMBE tudi priložnost, da spodbudimo solidarnost med različnimi generacijami.

 

Lokalne skupnosti in društva, ki v njih delujejo, se zavedajo, da lahko prav s prostovoljstvom spreminjajo stvari na bolje. V lokalnih okoljih najbolje poznajo probleme, ki spremljajo življenja osamljenih in hkrati vedo, da ni potrebno veliko, da se ljudem ponudi drugačen dan, dan v dobri družbi. Soustvarjali ga bodo tudi mladi prostovoljci in prostovoljke s šol, ki se že skozi leto družijo s starejšimi in obiskujejo osamljene. Na DAN ZA SPREMEMBE bodo svoje delo razširili z novimi aktivnostmi in povabilom novim prostovoljcem. Osamljenost pa je večplastna, po pokazateljih humanitarnih organizacij je posebno kategorija osamljenost v stiski. Ljudje, ki se znajdejo na robu družbe, bolni in sami potrebujejo okolje, kjer je ljudem mar za stiske drugih in kjer je solidarnost ena od bistvenih vrednot skupnega bivanja.

 

DAN ZA SPREMEMBE bo potekal v soboto, zato lahko sodelujejo tudi cele družine. Morda se bodo stkale nove vezi in 'rodili' novi prostovoljci, ki bodo delo, začeto 21. aprila, nadaljevali tudi v prihodnje.


Slovenska filantropija poziva vse prebivalke in prebivalce Slovenije, da na DAN ZA SPREMEMBE stopijo iz ustaljenih smernic, zavihajo rokave in za en dan postanejo prostovoljci pod skupnim geslom: Ne prepuščaj se toku, spreminjaj tudi ti.


Ideje za akcije tudi v priročniku



Lenka Vojnovič
Stiki z javnostmi Slovenska filantropija - 20 let
Poljanska cesta 12,
1000 Ljubljana
t.: 01/430 12 88,
f.: 01/430 12 89
m.: 051/ 654 726
www.filantropija.org,
www.prostovoljstvo.org
Obišči nas na FB

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ozaveščeni državljani
Slovenija je bila na podnebni konferenci ZN razglašena za državo s podnebno najbolj ozaveščenimi državljani
3
Označevanje ekoloških živil
Ekološke kmetijske pridelke je potrebno označevati z enotno oznako "ekološki".
3
Išče se živ - rogač, bukov ali alpski kozl...
Letos ponovno vzpodbujamo bralce, da nam posredujejo podatek o pojavljanju katerega odnaslednjih vrst hroščev: rogača, b...
3
Eko pranje
Proizvajalci pralnih praškov ne skrbijo le za to, da imamo oprano in dišeče perilo, temveč v prvi vrsti poskrbijo, da im...
3



Dren – zdravilen za ljudi,tudi ptice ga im...
Ljudski rek ¨Zdrav kot dren¨ je še kako resničen, ko spoznamo zdravilne učinke, ki nam jih nudi ta rastlina.
Ideje za praznovanje dneva Zemlje z otroki
22. aprila praznujemo svetovni dan Zemlje, planeta, ki ga starši zapuščamo otrokom in njihovim otrokom. Preverite nekaj ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?